IRAN

Post Reply
King Theoden

#19776 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Nadzornik wrote:
Dino34 wrote: Čovjek živi ko hadžija. Igra se čega hoće, dovodi koga hoće i ima love ko blata.
Jeste rodjo ali treba biti dobar sa Putinom... :-D
Upravo tako. Za mir u tom dijelu rusije, putin im je dao sve što sj poželjeli.
Dobro, čečeni su se i borili za ono što imaju.
salik79

#19777 Re: IRAN

Post by salik79 »

Zlatko Dizdarevic ponovo "u sridu" :thumbup:

https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ran/341111

A sve to zbog "Patriota" koji "stiti" nebo Saudije.
Baki19

#19778 Re: IRAN

Post by Baki19 »

Prije bih zivio u Rusiji nego u truloj Americi.
salik79

#19779 Re: IRAN

Post by salik79 »

"Teško je povjerovati da je to bilo namjerno, ako želite znati istinu. Mislim da je možda riječ o nekome tko je bio neoprezan i glup toga dana", rekao je Trump.

"Mislim da je Iran vjerojatno učinio pogrešku. Mislim da je general ili netko drugi pogriješio", kazao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

"Nismo imali nikoga u dronu. Bila bi velika razlika da je letjelicom upravljao pilot", kazao je Trump tijekom susreta s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom u Ovalnom uredu.
:lol:
Sanjarko

#19780 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Dok se jedni i drugi igraju rata i ratnih igrica negdje grad dobreno pao. Ostalo navodno 250.000 ljudi bez struje. :shock:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19781 Re: IRANi

Post by japin_mutapi »

HARP
General War

#19782 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:
Jook, Amera i Izraela se nanapadao. Mora da su Mengh, Palmira i Deir Zor u Kaliforniji. :-)
Aha, isil uzeo od asada.
Ne od Asada, nego od SAA. Osim herojskog Zora. Da li si ti, uopce, pratio rat u Siriji?! Ovo mi postaje izlisno komentarisati.
Aha, zato i kazem.
General War

#19783 Re: IRAN

Post by General War »

Baki19 wrote:Prije bih zivio u Rusiji nego u truloj Americi.
samo naprijed, i povedi bracu sa sobom.
General War

#19784 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:Zlatko Dizdarevic ponovo "u sridu" :thumbup:

Aha, pa cija je priznata vlada u jemenu, a ko je pobunjenik? I interesantan je podatak da huti imaju kanal da nabave dronove i istreniraju se nekako za upotrebu istih :mrgreen: koji napadaju SA a na drugoj strani hrane nema...nesto mi nije logicno tu.
salik79

#19785 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote: Aha, zato i kazem.
Sta?! :?
Sanjarko

#19786 Re: IRANi

Post by Sanjarko »

japin_mutapi wrote:HARP
Kakvi. Sjb smo planetu u pm. :|
salik79

#19787 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:Zlatko Dizdarevic ponovo "u sridu" :thumbup:

Aha, pa cija je priznata vlada u jemenu, a ko je pobunjenik? I interesantan je podatak da huti imaju kanal da nabave dronove i istreniraju se nekako za upotrebu istih :mrgreen: koji napadaju SA a na drugoj strani hrane nema...nesto mi nije logicno tu.
Cija? Dronovi su njihova proizvodnja, bas kao i rakete.

Ti i logika dva svijeta razlicita.
General War

#19788 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:

Hutiji prave dronove? E to je nesto novo.

Image
Iranian Qasef-1 Unmanned Aerial Vehicle

Ti i istina, dva razlicita svijeta. :-)
salik79

#19789 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
General War wrote:

Hutiji prave dronove? E to je nesto novo.

Image

E moj :roll:

http://yemenwatch.net/essay.php?id=7756 ... &english=1
General War

#19790 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote: Hutiji prave dronove? E to je nesto novo.

Image

E ovo lici da ima domet i bojevu glavu da dostigne KSA :-)

De ba mani se jeftine propagande.
jeza u ledja

#19791 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Zasto tvoji mediji ne "zahvaljuju" "pobunjenicima", nego Rusima, Asadu i SAA? :oops:
Koji moji mediji?
O cemu bolan pricas?
salik79 wrote: Reketiranje je branjenje domovine?! Hizbullah je stvarao tu popularnost od nastanka, a kulminaciju dozivio 2000 i 2006.
Naravno da je reketiranje. Hezbolah je dole drzava u drzavi, i dok su se sve ostale strane demilitarizovale Hezbolah je napravio svoju drzavu, sve uz ogromnu pomoc i pare od Irana. A samo da bi imali bazu kontra Izraela.
Libanci svih konfesija mrze Izrael, osim mozda Druza, i samo u tom smislu vide u Hezbolahu branioce drzave.
A Liban danas zanima Izraela samo u toliko ukoliko u njemu sape ima Iran, kao sto je ranije bio slucaj sa PLO.

Uostalom, Liban je bio pod sapom Assada par decenija, prije nego sto su istjerani zbog ubistva Haririja. Svi se sjecamo masovnih demonstracija protiv Sirije, prije jedno 10-ak godina. Danas Hezbolah sluzi kao desna ruka Assada. Prema tome, znamo sta o Hezbolahu misli lokalno stanovnistvo. :wink:

I jos nesto, ako se ne varam postoji prica o prvobitnom vodji Hebolaha, ili Amala u stvari, za kojeg se vjerovalo da je bio rival Homeiniju - te da je smaknut upravo od Homeinijevih ljudi - da bi ovaj poslije digao revoluciju u Iranu.
salik79 wrote: Belaj su IDFovci pravili prije toga, kidnapujuci civile sa pogranicnih podrucja.
Civile?
Pa naravno, posto je Hezbolah paramilitarna organizacija njeni ljudi su "civili". :oops: :lol:
salik79 wrote: Izraelske civilne zrtve su u cjelosti nastale tokom reciprocitetnog odgovora bjesomucnom raketiranju civilnih ciljeva u Libanu.
Da li ti opravdavas te zrtve? Ko treba da odgovara za te zrtve?
Janjicar

#19792 Re: IRAN

Post by Janjicar »

Kikibombona wrote:
Janjicar wrote:Jedna od razlika izmedju Sirije, Iraka, Afganistana od Irana leži u činjenici da Iranaca ima najmanje 80 miliona.

Spominjete rat u Afganistanu i kako su to Ameri odradili, pa u Afganistanu je duplo manje stanovnika ( 35 mil ) a mislim da je Iranski patriotizam ubjedljivo jedan od najjačih.
Odmah od te cifre oduzmi Arape, Kurde, Beludze i Azere. Dakle, nekih 30 miliona. Nemali broj pomenutih je spreman na borbu rame uz rame sa Amerikancima.

Isto kada je Amerika napala Irak, Kurdi su odmah krenuli zajedno sa Amerikancima. A siiti su se sklonili u stranu. Jedino su suniti kratko branili Sadamov rezim.

Dakle, nema teorije da ce Kurdi, Arapi, Azeri i Beludzi ginuti za perzijsku drzavu. Jos ce jedva docekati da se od nje odvoje.
Zašto se ne bi Azeri borili za Iran ? Kako ja znam oni danas imaju dobar drustveni ugled u Iranu, vodeće ljude ?

Tipičan je i reljef Irana, dzaba Tomahawk kako neki neki misle. Odbrana se bazira na ukopavanju u brdima, iznad njih je sloj zemlje,kamena po 50 100m, da bi im naškodili moraju brdo pomjeriti.
Baki19

#19793 Re: IRAN

Post by Baki19 »

Moram da pohvalim ovaj forum. Mislim da se diskutuje dobro i nema vrijedjanja.
insomnia78

#19794 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Janjicar wrote:
Kikibombona wrote:
Janjicar wrote:Jedna od razlika izmedju Sirije, Iraka, Afganistana od Irana leži u činjenici da Iranaca ima najmanje 80 miliona.

Spominjete rat u Afganistanu i kako su to Ameri odradili, pa u Afganistanu je duplo manje stanovnika ( 35 mil ) a mislim da je Iranski patriotizam ubjedljivo jedan od najjačih.
Odmah od te cifre oduzmi Arape, Kurde, Beludze i Azere. Dakle, nekih 30 miliona. Nemali broj pomenutih je spreman na borbu rame uz rame sa Amerikancima.

Isto kada je Amerika napala Irak, Kurdi su odmah krenuli zajedno sa Amerikancima. A siiti su se sklonili u stranu. Jedino su suniti kratko branili Sadamov rezim.

Dakle, nema teorije da ce Kurdi, Arapi, Azeri i Beludzi ginuti za perzijsku drzavu. Jos ce jedva docekati da se od nje odvoje.
Zašto se ne bi Azeri borili za Iran ? Kako ja znam oni danas imaju dobar drustveni ugled u Iranu, vodeće ljude ?

Tipičan je i reljef Irana, dzaba Tomahawk kako neki neki misle. Odbrana se bazira na ukopavanju u brdima, iznad njih je sloj zemlje,kamena po 50 100m, da bi im naškodili moraju brdo pomjeriti.
Sa danasnjim bombama to je stvarno ogroman problem
Usljed svih ovih “ratova” vi ste svi zaboravili stvarnu snagu americke mornarice i avijacije. Jarane ako ih udare iz sve snage kamen na kamenu nece ostati
Baki19

#19795 Re: IRAN

Post by Baki19 »

Iran se moze poraziti samo ako Ameri bace nuklearnu bombu ali vjerujem da Rusija to ne bi dozvolila. Iran nije mala drzava i reljef je planinski tako da pjesadija Irana je u prednosti.
Janjicar

#19796 Re: IRAN

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote: Sa danasnjim bombama to je stvarno ogroman problem
Usljed svih ovih “ratova” vi ste svi zaboravili stvarnu snagu americke mornarice i avijacije. Jarane ako ih udare iz sve snage kamen na kamenu nece ostati
Mogu im vjerovatno nanijet stetu, al ne slazem se da ih mogu slomiti. Mora ljudska noga kročiti da bi pokorio neku zemlju, za Ameriku taj korak obično bude fatalan.
insomnia78

#19797 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Mogu im nanijeti dovoljno stete da ih resetuju na fabricke postavke
Janjicar

#19798 Re: IRAN

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote:Mogu im nanijeti dovoljno stete da ih resetuju na fabricke postavke
Mah boli njih k.... za infrastrukturom, oni su k'o i mi samo nek je glava živa.
insomnia78

#19799 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nije to bas pohvalna osobina
salik79

#19800 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
General War wrote: Hutiji prave dronove? E to je nesto novo.

Image

E ovo lici da ima domet i bojevu glavu da dostigne KSA :-)

De ba mani se jeftine propagande.
Znam da ne uvazavas druge medije osim americkih, pa neka ti malo objasne ovi iz WSJ:
https://www.wsj.com/video/armed-drones- ... AFB36.html
Post Reply