Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
lerdi

#19776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Ja se samo nadam da su ovi zadnji izbori svima otvorili oći te da su napokon shvatili da napredak ove države ide preko nacionalista, a ne mimo njih.
Izvini, ali :lol:
Realnost nije baš tako :lol: . Volio bi i ja da jeste al nije.
zippoo87

#19777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

hzsa22 wrote:
zippoo87 wrote:problem je izgleda sto je jedino Nasa stranka spremna da rjesava probleme ,dok su ostali tu da "pregovaraju" i dijele stolice
logicno je da NS nece tek tako uci u vlast,ako nece moci ispuniti bar neke od svojih programa i ciljeva ...ne radi se tu toliko o principijelnosti,ovom ili onom,nego iskljucivo o radu

vecina stranaka nece bas da radi....radije bi da se i oni malo osiguraju ,pa ce " da vide " da li ce raditi

normalno da podrzavam NS da ne ulazi sa ovakvim strankama u vlast...jer nece nista moci postici ,pa ce onda doci ovdje "dezurni pljuvaci",pricati kako nista nije uradjeno a eto,kao bili su vlast

na ovoj temi ima toliko lazova iz drugih stranaka,sto pisu svakakve gluposti,da to nije lijepo ni citati a kamoli svariti
Al' se to ne radi na ovakav nacin. Koji su njihovi programski ciljevi? Da li su kao stranka ponudili svoj plan i program SDA i DF kao uslov za formiranje vlasti? Pa ova izjava Sabine je upravo to. Iskljucivost nije nikome nikad nista dobro donijela, nece ni Nasoj stranci. Ako su oni kao stranka zadovoljni sa maks 2-3 zastupnika onda je i meni to ok. Ocigledno oni ovdje igraju na tu kartu principijelnosti te tu vide sansu za naredne izbore. Nazalost, tu ce im i kraj biti. Mislim da je ovim saopcenjem ubijena ta sansa NS da se pokaze/dokaze. Nadam se samo da nece na narednim izborima koristiti slogan Imamo rjesenja jer bi to bilo degutantno i vrijedjanje inteligencije iole pismenijeg biraca kao sto je i Bakirova izjava o 100 hiljada radnih mjesta.
ti sam sebe poklapas...
bili su neki razgovori,vjerovatno je NS ponudila svoje neke programske smjernice i prioritete,kao valjda i DF i trebali su se nastaviti razgovori,da se USAGLASI sta bi se rjesavalo i sta su prioriteti
odjednom,DF potpise sproazum sa SDA i ti sada tvrdis da bi NS trebala ONAKO uci u vlast,bez ikakve garancije da ce programi koji su dogovoreni biti i sprovedeni i da nece biti blokirani

pa zasto bi NS ulazila ONAKO u vecinu,ne kontam...samo zato da bude "vlast" je li a to sto nece biti rezultata...to je tebi potpuno nebitno
hzsa22

#19778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hzsa22 »

zippoo87 wrote:
hzsa22 wrote:
zippoo87 wrote:problem je izgleda sto je jedino Nasa stranka spremna da rjesava probleme ,dok su ostali tu da "pregovaraju" i dijele stolice
logicno je da NS nece tek tako uci u vlast,ako nece moci ispuniti bar neke od svojih programa i ciljeva ...ne radi se tu toliko o principijelnosti,ovom ili onom,nego iskljucivo o radu

vecina stranaka nece bas da radi....radije bi da se i oni malo osiguraju ,pa ce " da vide " da li ce raditi

normalno da podrzavam NS da ne ulazi sa ovakvim strankama u vlast...jer nece nista moci postici ,pa ce onda doci ovdje "dezurni pljuvaci",pricati kako nista nije uradjeno a eto,kao bili su vlast

na ovoj temi ima toliko lazova iz drugih stranaka,sto pisu svakakve gluposti,da to nije lijepo ni citati a kamoli svariti
Al' se to ne radi na ovakav nacin. Koji su njihovi programski ciljevi? Da li su kao stranka ponudili svoj plan i program SDA i DF kao uslov za formiranje vlasti? Pa ova izjava Sabine je upravo to. Iskljucivost nije nikome nikad nista dobro donijela, nece ni Nasoj stranci. Ako su oni kao stranka zadovoljni sa maks 2-3 zastupnika onda je i meni to ok. Ocigledno oni ovdje igraju na tu kartu principijelnosti te tu vide sansu za naredne izbore. Nazalost, tu ce im i kraj biti. Mislim da je ovim saopcenjem ubijena ta sansa NS da se pokaze/dokaze. Nadam se samo da nece na narednim izborima koristiti slogan Imamo rjesenja jer bi to bilo degutantno i vrijedjanje inteligencije iole pismenijeg biraca kao sto je i Bakirova izjava o 100 hiljada radnih mjesta.
ti sam sebe poklapas...
bili su neki razgovori,vjerovatno je NS ponudila svoje neke programske smjernice i prioritete,kao valjda i DF i trebali su se nastaviti razgovori,da se USAGLASI sta bi se rjesavalo i sta su prioriteti
odjednom,DF potpise sproazum sa SDA i ti sada tvrdis da bi NS trebala ONAKO uci u vlast,bez ikakve garancije da ce programi koji su dogovoreni biti i sprovedeni i da nece biti blokirani

pa zasto bi NS ulazila ONAKO u vecinu,ne kontam...samo zato da bude "vlast" je li a to sto nece biti rezultata...to je tebi potpuno nebitno
Navedi gdje sam ja rekao da bi NS trebala "onako" uci u vlast? U svim svojim postovima navodim da bi trebali, barem zbog svojih biraca, javno reci "nasi uslovi za ulazak su bili takvi i takvi", DF i SDA nisu spremni da to prihvate. Kapa dole! Ali, odbijati bilo kakve razgovore iz razloga sto je SDA u vlasti je meni neshvatljivo. Kao sto neko rece gore, promjene mogu ici samo preko nacionalista. NS ocigledno nije spremna da se uhvati u kostac sa njima i postujem. Al' moj glas koji su dobili na ovogodisnjim izborima za kanton sarajevo, nece naredne sigurno. Meni kao glasacu ne treba konstruktivna opozicija nego pozicija pa svejedno u kom obimu.
Helena2014

#19779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

hzsa22 wrote:
Navedi gdje sam ja rekao da bi NS trebala "onako" uci u vlast? U svim svojim postovima navodim da bi trebali, barem zbog svojih biraca, javno reci "nasi uslovi za ulazak su bili takvi i takvi", DF i SDA nisu spremni da to prihvate. Kapa dole! Ali, odbijati bilo kakve razgovore iz razloga sto je SDA u vlasti je meni neshvatljivo. Kao sto neko rece gore, promjene mogu ici samo preko nacionalista. NS ocigledno nije spremna da se uhvati u kostac sa njima i postujem. Al' moj glas koji su dobili na ovogodisnjim izborima za kanton sarajevo, nece naredne sigurno. Meni kao glasacu ne treba konstruktivna opozicija nego pozicija pa svejedno u kom obimu.

Ja se sa ovim u potpunosti slažem :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#19780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by O'zone »

Pedja Kojovic wrote:Mozda pomogne u usmjeravanju diskusije...

Nakon potpisivanja Sporazuma između Demokratske fronte (DF), Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, na svim nivoima vlasti, Naša stranka obustavila je započete pregovore s Kantonalnim odborom DF-a o okupljanju reformskog bloka u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Naše stranke.
- Smisao inicijative Naše stranke o formiranju reformskog bloka je zaustavljanje socijalno-ekonomskog kolapsa Kantona Sarajevo, do kog su dovele upravo neprincipijelne koalicije, kakvu su potpisala rukovodstva DF-a i SDA - stava je zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Sabina Ćudić.

Podvukla je da sa 17 zastupnika u Kantonu Sarajevo ove dvije stranke ne mogu same formirati vlast, te kazala da "glasovi Naše stranke nisu na rasprodaju za postizanje puke skupštinske većine".
- S obzirom na to da je ovakvim koalicijama matematika jedini problem, SDA zna da se uvijek može osloniti na trgovinu sa svojim provjerenim partnerima iz prethodnog mandata - kazala je Ćudić.

(Fena/md)
Principijalnost! Bravo. Poštujem.

Al' sad imamo maaaaaaali problemćič zar ne? Ko će da tvori vlast u KS?

Vi ste sebe ovim zvanično isključili, zar ne? Opozicija? Ili vječito suzdržani kao i uvjek?

Što znači da ostaju SBB (malo vjerovatno) SDP (vjerovatno) BPS (vrlo vjerovatno) BOSS (Haman pa sigurno) da se utale sa ove dvije stranke i tvore vlast u KS.

Mislite li da je ovo malo gora opcija nego da ste Vi bili taj element koji bi vršio pritisak iznutra?

Realno reformski blok je onako bila fina utopijska ideja. Međutim stvarnost ide ovako kako se trenutno odvija. Fotelja je draža i od oca i majke.
VjecitiStudent

#19781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Helena2014 wrote:
hzsa22 wrote:

Dirljiva mi je ova novoregistrovana SDA mladež sa ovim ljubavnim pismima upućenim NS-u.
Jeste li i Radeljašu ljubavne stihove pisali ili mu je samo bio uručen koverat?
hzsa22

#19782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hzsa22 »

VjecitiStudent wrote:
Helena2014 wrote:
hzsa22 wrote:

Dirljiva mi je ova novoregistrovana SDA mladež sa ovim ljubavnim pismima upućenim NS-u.
Jeste li i Radeljašu ljubavne stihove pisali ili mu je samo bio uručen koverat?
Sto bi Djuro rek'o, grohotom se smijem. Bujrum u UNITIC da popijemo kafu u stranackim odajama.
Pedja Kojovic

#19783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Zanimljiva slucajnost...
U isto vrijeme - danas, od podne - dok su nas ljudi iz DF-a zvali i ubjedjivali da nije tacno da se sporazum SDA-DF-HDZ ne odnosi na KS i da trebamo nastaviti pregovore njihova druga delegacija je vodila pregovore sa SDA o formiranju vlasti u KS.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Helena2014 wrote:
hzsa22 wrote:

Pa normalno da se slazete, kad ste oboje, na ovaj ili onaj nacin, vezani simpatijama prema SDA. :D

Pedja.

Pa to i jeste to. Zelili su vas kao dio te price, poput zivog stita, S koji bi eto, ipak, u ocima javnosti djelovalo ko nesto novo, reformski, drugacije. :D

A sustinski, DF upada samo umjesto SDPa, i uvjeren sam, prosto je neminovno, da ce za par mjeseci pravo lice "reformske" :zzzz: Vlade biti sasvim jasno. Resor ti, resor mi...poluga odlucivanju u jednom sektoru vama, druga poluga nama...itd. itd. ...i nemoj da se petljamo jedni drugima u posao. Sve ko i do sada, jer to je shvatanje podjele uloga u koalicijama kod nas, a narocito kod SDA.

GRAS, energenti, odlijev vode iz vodovodnih cijevi, plin... kolektivni ugovor, stednja, borba protiv kriminala korupcije, NEPOTIZMA :D ...ma nemoj da se pravimo naivni. To SDA ne moze dozvoliti da se sustinski pocne uredjivati i poslagivati, jer bi udarili sami na sebe.

Farsa...a neki sasvim legitimno pravo imaju da je nazivaju "reformska vlast". Pa i ova prosla, do sada najgora, vlast i vecina, imala je karikaturan, u odnosu na ucinak, prefiks "Vlada eksperata". :lol:
Pedja Kojovic

#19785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

libero

Moram reci da mi je iskreno zao sto se to sve tako izdogadjalo.
Nemam utisak da su DF-ovi kantonalci bili upoznati sa nekim detaljima koji su bili bitni u nasim pregovorima.
U razgovoru s njima sam prepoznao stvarnu zelju i entuzijazam.
Cak i u ovoj konstelaciji ja im zelim da uspiju u onome zbog cega su se pridruzili toj partiji.
Savjet, kako svi odrasli znaju, nije adekvatna zamjena za licno iskustvo.
Imam osjecaj da cemo vrlo brzo nastaviti razgovore tamo gdje smo ih prekinuli

p.k.
palermo

#19786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Referirajući se na ovu zadnju Peđinu rečenicu, meni ostaje nejasno sa kim će to ubrzo NS nastaviti razgovore. Sa DF-om ?...Pa ne mogu vlast formirati samo sa DF-om...ima li tu još nekih igrača ? Ili mogu ?
Pedja Kojovic

#19787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Ovo je naravno na nivou spekulacija...
Ukoliko je SDA u medjuvremenu pridobio jednog SDP poslanika a mozda i dvojicu to bi uz cetvoricu iz BPS-a i BOSS-a bila komotna vecina.

p.k.
Helena2014

#19788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

-LIBERO- wrote:
Helena2014 wrote:
hzsa22 wrote:

Pa normalno da se slazete, kad ste oboje, na ovaj ili onaj nacin, vezani simpatijama prema SDA. :D

Pedja.

Pa to i jeste to. Zelili su vas kao dio te price, poput zivog stita, S koji bi eto, ipak, u ocima javnosti djelovalo ko nesto novo, reformski, drugacije. :D

A sustinski, DF upada samo umjesto SDPa, i uvjeren sam, prosto je neminovno, da ce za par mjeseci pravo lice "reformske" :zzzz: Vlade biti sasvim jasno. Resor ti, resor mi...poluga odlucivanju u jednom sektoru vama, druga poluga nama...itd. itd. ...i nemoj da se petljamo jedni drugima u posao. Sve ko i do sada, jer to je shvatanje podjele uloga u koalicijama kod nas, a narocito kod SDA.

GRAS, energenti, odlijev vode iz vodovodnih cijevi, plin... kolektivni ugovor, stednja, borba protiv kriminala korupcije, NEPOTIZMA :D ...ma nemoj da se pravimo naivni. To SDA ne moze dozvoliti da se sustinski pocne uredjivati i poslagivati, jer bi udarili sami na sebe.

Farsa...a neki sasvim legitimno pravo imaju da je nazivaju "reformska vlast". Pa i ova prosla, do sada najgora, vlast i vecina, imala je karikaturan, u odnosu na ucinak, prefiks "Vlada eksperata". :lol:

Evo recimo da ste vi sve tačno rekli, a niste, mene zanima sljedeće

Zašto neko osnuje stranku, dobije povjerenje građana, konkretno u KS i neće da uđe u vlast?
Nije li svrha, cilj, kako god osnivanja neke stranke upravo da uđe u vlast i svoj program i ciljeve provede u djelo?

Hajde, objasnite mi to. Zašto će nekome stranka, ako prije BILO KAKVIH PREGOVORA pregovora kaće NEĆU ZATO ŠTO NEĆU.
Mislim, pa dajte ,molim vas....

ZA MENE JE TO VEOMA NEOZBILJNO U OVAKO TEŠKIM VREMENIMA :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Hoce, ali NE sa SDA...i NE po ovim principima.
pemanapemani

#19790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Zašto ste uopće ulazili u razgovore sa DF-om, kada su oni već potpisali sporazum sa SDA na državnom i najavili isti takav na federalnom nivou?
Da li je SDA reformska snaga u općini Novo Sarajevo?

Samo nam nemojte prodavati muda pod bubrege, ako ikako može.

Da se razumijemo, pomalo mi se gadi ovo što radi DF, ali ni vi niste daleko.
Banksy

#19791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Helena2014 wrote:
Evo recimo da ste vi sve tačno rekli, a niste, mene zanima sljedeće

Zašto neko osnuje stranku, dobije povjerenje građana, konkretno u KS i neće da uđe u vlast?
Nije li svrha, cilj, kako god osnivanja neke stranke upravo da uđe u vlast i svoj program i ciljeve provede u djelo?

Hajde, objasnite mi to. Zašto će nekome stranka, ako prije BILO KAKVIH PREGOVORA pregovora kaće NEĆU ZATO ŠTO NEĆU.
Mislim, pa dajte ,molim vas....

ZA MENE JE TO VEOMA NEOZBILJNO U OVAKO TEŠKIM VREMENIMA :bih:
:lol: :lol:
Banksy

#19792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:
Farsa...
StupskaBitanga

#19793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

Pedja Kojovic wrote:libero

Nemam utisak da su DF-ovi kantonalci bili upoznati sa nekim detaljima koji su bili bitni u nasim pregovorima.
Cak i u ovoj konstelaciji ja im zelim da uspiju u onome zbog cega su se pridruzili toj partiji.

p.k.
najviše zvuči da će se mnogi DF distancirati od stranke i da ćemo u SKS imati novo rasulo i mnogo nezavisnih poslanika
ime_kojeg_nema

#19794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ime_kojeg_nema »

glasao sam za ns i podržavam odluku da prekinu pregovore sa df-om, ali istovremeno mislim da je df koalicijom sa sda napravio najbolje što se moglo napraviti u datoj situaciji. kako sebi opravdavam ove naizgled kontradiktorne podrške? tako što mislim da obadvije na neki način mogu biti korisne. ako df ovim uspije marginalizirati dodika i "otkočiti procese" to će biti nekakav pomak za ovu zemlju. na principijelnost ns-a takođe gledam kao na korisnu stvar za politički život i zalog za bolju budućnost. naravno, sve ovo su mrvice i minimum minimuma, ali već odavno imam problem da uopšte nađem dobar motiv da izađem na izbore. stranke, politički programi, ljudi, trice i kučine... ništa od toga mi nije ni najmanje inspirativno niti vjerujem u njih. glasam za ns radi te principijelnosti i to je taj minimum. i kojovića cijenim kao političara.
ono što ja mislim da je trebalo odavno napraviti jeste jedan savez lijevih i građanskih stranaka okupljenih oko jedinstvene platforme na kojoj je trebalo insistirati, pa makar svi zajedno bili 100 godina u opoziciji. ovako se svako malo isproba nekakva trula koalicija sa desnicom iz koje stranka koja je koalirala izađe uništena i to bez ikakvog boljitka za zemlju. naprotiv. a vjerujem da u i toj opoziciji ne bi bili 100 godina. zašto se to nije desilo najviše treba "zahvaliti" sdp-u, nedostatku vizije i hrabrosti, neiskrenosti, ali i činjenici da je ljevica uvijek bila stjecište kojekakvih ego manijaka. zato nam je danas maksimum očekivanja da marginaliziramo dodika i vjerujemo u principijelnost ns-a. umjesto da se bavimo realnim problemima, da smo rame uz rame sa mljekarima, tuzlanskim radnicima i inim, da smo inovativni, kreativni, poletni... mi smo baruština i brčkamo se u blatu zajedno sa najgorima.
VjecitiStudent

#19795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Hoce, ali NE sa SDA...i NE po ovim principima.
Tačnije, neće opet sa SDA, treba prvo da ružna sjećanja iz grada i općina malo izblijede.
The BEN10

#19796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:
Tačnije, neće opet sa SDA, treba prvo da ružna sjećanja iz grada i općina malo izblijede.
Goldfish memory. :evil:
Novak20

#19797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

ime_kojeg_nema wrote:glasao sam za ns i podržavam odluku da prekinu pregovore sa df-om, ali istovremeno mislim da je df koalicijom sa sda napravio najbolje što se moglo napraviti u datoj situaciji. kako sebi opravdavam ove naizgled kontradiktorne podrške? tako što mislim da obadvije na neki način mogu biti korisne. ako df ovim uspije marginalizirati dodika i "otkočiti procese" to će biti nekakav pomak za ovu zemlju. na principijelnost ns-a takođe gledam kao na korisnu stvar za politički život i zalog za bolju budućnost. naravno, sve ovo su mrvice i minimum minimuma, ali već odavno imam problem da uopšte nađem dobar motiv da izađem na izbore. stranke, politički programi, ljudi, trice i kučine... ništa od toga mi nije ni najmanje inspirativno niti vjerujem u njih. glasam za ns radi te principijelnosti i to je taj minimum. i kojovića cijenim kao političara.
ono što ja mislim da je trebalo odavno napraviti jeste jedan savez lijevih i građanskih stranaka okupljenih oko jedinstvene platforme na kojoj je trebalo insistirati, pa makar svi zajedno bili 100 godina u opoziciji. ovako se svako malo isproba nekakva trula koalicija sa desnicom iz koje stranka koja je koalirala izađe uništena i to bez ikakvog boljitka za zemlju. naprotiv. a vjerujem da u i toj opoziciji ne bi bili 100 godina. zašto se to nije desilo najviše treba "zahvaliti" sdp-u, nedostatku vizije i hrabrosti, neiskrenosti, ali i činjenici da je ljevica uvijek bila stjecište kojekakvih ego manijaka. zato nam je danas maksimum očekivanja da marginaliziramo dodika i vjerujemo u principijelnost ns-a. umjesto da se bavimo realnim problemima, da smo rame uz rame sa mljekarima, tuzlanskim radnicima i inim, da smo inovativni, kreativni, poletni... mi smo baruština i brčkamo se u blatu zajedno sa najgorima.
:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

StupskaBitanga wrote:
Pedja Kojovic wrote:libero

p.k.
najviše zvuči da će se mnogi DF distancirati od stranke i da ćemo u SKS imati novo rasulo i mnogo nezavisnih poslanika
To bi bilo dobro bitango. Ne zbog toga što bi time bilo mnogo teže obezbijediti većinu za vladu , već zbog toga što bi put SDA prema tronu ipak bio teži.
Pogledajte samo SDA taktiku , napadaju one koji jesu istinska opasnost njihovom sistemu vrijednosti u startu , momentalno.
DF je kapitulirala brže od Jugoslavije 1941...to valjda govori o njenom sastavu...pisala sam mnogo zluradih komentara o Komšiću no nisam slutila toliki nivo servilnost...i druga tačka - Naša Stranka...bilo je suludo uvlačiti NS u neku fantomsku vladu koja je od februara bezobrazno primala plate a nije radila ništa izuzev tehničkih stvari....dakle da se Naša Stranka zagrli sa onima koji su kamenjem i molotovljevim koktelima otjerani iz zgrade vlade Kantona a onda ti ISTI samo 6 mjeseci kasnije dobijaju apsolutnu podršku....

Šta SDA spriječava da formira vladu sa DF-om i SDP-om ? Pa SDP ima poslanika više od NS-a? Pa bar je SDP "uvijek spreman za saradnju".
Šta SDA spriječava da formira vladu sa DF-om , BOSS-om i BPS-om pa i ova kombinacija "b-ova" ima poslanika više od NS-a?

Drago mi je da je NS rekla odlučno NE ovom konglomeratu interesa i i političkih kombinacija.....

Da je skupštinsku većinu od 18 ruka mogu obezbijediti DF-SBB i NS , moglo bi se razmisliti o tome ukoliko bi :
- Samer istinski razmišljao o promjenama
- Faraon dozvolio da se mijenja makar nešto
- Peđa bio ravnopravan sa ovim trojcem u donošenju odluka.

Ovim bi SDA bio izmaknut stolac ispod noga iako bi oni učinili sve da zagorčaju život ovoj većini.

U javnosti bi se morala progutati žestoka knedla zbog koalicije sa Faraonom a Faraon je samo frakcija SDA nezadovoljna talom...
Nema dovoljno ruka.

@libero , ne shvatam zašto odgovaraš trolovima (čast i izvinjenje svim čestitim izuzecima) ;-)...pozdrav
pemanapemani

#19799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

VjecitiStudent wrote:
U tome i jeste fol.

Sad se kao drže principa. Vjerovatno bi većina populacije u BiH tako radila da ima mjesečna primanja od 2000 + KM, a da se za njih nisu namučili. Legitimno, nema šta.
Odlično, prekinuli razgovore zbog principa. Samo nemojte, tako vam svega na svijetu, prosipati demgogiju nekim saopštenjima u kojima držite moralne pridike, a isto ste ovo radili prije dvije godine.

Ukratko, kao glasač NS-a, smatram da me takvim ponašanjem jeb.te u mozak.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

edit
Last edited by sabina1 on 20/11/2014 22:20, edited 1 time in total.
Locked