Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
brazzo19

#19776 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by brazzo19 »

Joj komentara za Blacklist da izvinete sjebaste me :D Sad mi dodje da pregledam ovu 3.u sezonu do kraja i da prekinem :D
_Coconut_

#19777 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by _Coconut_ »

Citajuci ovdje svakakve komentare covjek bi se davno odrekao televizije i to s gađenjem. :metla:
Altsa

#19778 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

tibetanac wrote:Izasla prva epizoda ove His Dark Materials, ocekuje se dosta od te serije. Valjda ne razocara. :D
Ne moze se steci nikakav dojam nakon ove prve epizode. Vise vuce ka osrednjosti. Ali mozda se dalje sve promijeni.
Altsa

#19779 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

brazzo19 wrote:Joj komentara za Blacklist da izvinete sjebaste me :D Sad mi dodje da pregledam ovu 3.u sezonu do kraja i da prekinem :D
Bio odusevljen nakon prve epizode. Odustao nakon 5 :D
Kaligrafija

#19780 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kaligrafija »

90minut wrote:To joj može biti samo minus
Za uloge divljaka, trenutno Momoa najbolji...
iceman ze

#19781 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by iceman ze »

Zavrsio sez 1.City on a Hill, zapoceo Dublin Murders
chino

#19782 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chino »

Kakva je City on a Hill?
90minut

#19783 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

chino wrote:Kakva je City on a Hill?
Malo iznad prosjeka.
SanskiBiser

#19784 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

iceman ze wrote:Zavrsio sez 1.City on a Hill, zapoceo Dublin Murders
Eh da i ja je gledam mada bih je prepoprucio samo ljubiteljima serija tipa Broadchurch i npr. The Missing.

Dublin Murders je prosjecna britanska Murder-Mistery-whodunnit serija, novina su dva atipicna inspektora koji oboje imaju proslost koja utice direktno na istragu i njihov rad ili je povezana sa ubistvima, proslost zbog koje su i postali inspektori...Sama prica je zanimljiva ali moglo je sve to puno bolje i dinamicnije da se uradi ovako ja zadrijemam tokom epizode...Inace odlicna ekipa glumaca koja uopste nije iskoristena do kraja svi su negdje na pola gasa...

Npr Varys sa kosom je u seriji. :lol:
Image
high_volume

#19785 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by high_volume »

SanskiBiser wrote:
Eh da i ja je gledam mada bih je prepoprucio samo ljubiteljima serija tipa Broadchurch i npr. The Missing.

Dublin Murders je prosjecna britanska Murder-Mistery-whodunnit serija, novina su dva atipicna inspektora koji oboje imaju proslost koja utice direktno na istragu i njihov rad ili je povezana sa ubistvima, proslost zbog koje su i postali inspektori...Sama prica je zanimljiva ali moglo je sve to puno bolje i dinamicnije da se uradi ovako ja zadrijemam tokom epizode...Inace odlicna ekipa glumaca koja uopste nije iskoristena do kraja svi su negdje na pola gasa...
Ja sam pregledao 7 epizoda Dublin Murders, i ne slažem se s tvojim komentarom da je "drijemež". Naprotiv, svaka epizoda je poprilično dinamična i napeta. Gluma je odlična, kamera takođe. Ne znam kakav je tvoj ukus, šta očekuješ od krimi serije, ali je meni Dublin Murders pun pogodak.
SanskiBiser

#19786 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

high_volume wrote:
SanskiBiser wrote:

Ja sam pregledao 7 epizoda Dublin Murders, i ne slažem se s tvojim komentarom da je "drijemež". Naprotiv, svaka epizoda je poprilično dinamična i napeta. Gluma je odlična, kamera takođe. Ne znam kakav je tvoj ukus, šta očekuješ od krimi serije, ali je meni Dublin Murders pun pogodak.
I ja sam pogedao 7 epizoda. Ocekujem od britanske krimi serije da bude na nivou vrijednosti produkcije te serije sto Dublin Murdrers nije.

Svakom svoje, ja iznosim svoj stav a ti svoj, ima nas koji rado gledamo ono sto odredjeni ljudi preporuce ili nepreporuce na ovoj temi npr. 99% je vjerovatnoca da cu ja pogledati nesto sto kolega Karanana gleda (sto dovoljno govori o meni :P :D ) a 99% sigurno da cu dva puta razmisliti da li da pogledam nesto sto npr. ti ili neko drugi preporuci.

Za krimi seriju koja ujedno pokusava da bude na momente i psiholoski triler i narocito britansku standardi su jako visoko postavljeni produkcijom i ova serija je prosjek te produkcije, solidan zanatski uradak na metar, sto je ne cini losom nego prosjecno dobrom.

Prica je zanimljiva ali nacin na koji je rezirano i na kraju sve sastavljeno i montirano je uglavnom prosjecan i "Dull" dosadan, serija ima i svoje momente naravno, tamo-vamo cas je sve jako zanimljivo i serija te povuce i onda toliko umrtve sve i nista ama bas nista bitno se ne desava sto bi drzalo paznju, uspavanka, natrpanost ambiofonicnih i atmosferskih scena koje bi trebale da stvore mracnu atmosferu misterije i nikakve druge svrhe nemaju i na kraju postaju obicni filer za gledatelja, povremeni lose napisani dijalozi sa pretjeranim patosom i uz pretjeranu teatralnost, narocito kad su Sam and Cassie zajedno sve i jedna im je scena odron.Jadni glumci kojima je dato da od govana pitu prave a oboje su odlicni glumci.

Ponavljanje scena likova u odredjenom dusevnom i emotivnom stanju samo da bi gledatelji utvrdili gradivo je nesto sto je normalno u Bolivudu i sapunicama ali ne i u britanskim krimi dramama, ok pa skontao sam i prvi put, i to ide do te mjere da vec nakon par scena znas da ce to svaki put uraditi po sablonu, tu mislim prije svega na interakciju inspektora Rob Reilly i Devlin familije...da sa Devlin familijom zivi brat Leatherface i da se krije negdje tu u kuci a da su Devlini kriptokanibali i da jedu djecu mislim da je tako onda bi takva odluka rezisera i pisca bila opravdana ovako smorise da ne idem u spojlere dalje...

Uz to serija je pravi napad na vec ustanovljenu logiku policijskih serija sto se tice policijskih protokola i prefesionalnih standarda tokom istraga, narocito ko prati britanske krimi serije zna dobro da bi istraga u Dublin Murders bila obustavljena vec oko 5 epizode i da bi potpuno drugi ljudi sve preuzeli a da bi svi ostali isli na prisilne odmore, suspenzije i istrage unutrasnje kontrole. Od 5 epizode sve sto se desava je s tog stanovista policijsko fantaziranje u nekom paralelnom univerzumu sa potpuno drugim pravilima...

Uporedi je sam sa The Missing i postavi sebi pitanje da li bi gledao radije ovu seriju ili The Missing ili cak Broadchurch (?), obe su za klasu iznad kvalitetom u odnosu na Dublin Murders a produkcijska vrijednost im je ista kao i kvalitet glumaca a u dobroj mjeri se poklapaju i tematski...

Zato ponavljam uslovna preporuka od mene za Dublin Murders, kome se dopao The Missing ili The Broadchurch moze i ovu pogledati ali neka ne ocekuje kvalitet navedenih serija.Ocjena 7/10 od mene.
Garak

#19787 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Garak »

karanana wrote:eki ima i ovaj war of the worlds. znam za onaj bbc-jev po kojem raja pljuju.
Pa taj još nije ni izašao, koliko ja znam :?
Altsa

#19788 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

Garak wrote:
karanana wrote:eki ima i ovaj war of the worlds. znam za onaj bbc-jev po kojem raja pljuju.
BBCijev izasao . dvije epizode se mogu skinuti.
Garak

#19789 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Garak »

Altsa wrote:
Garak wrote:
BBCijev izasao . dvije epizode se mogu skinuti.
Vidi stvarno, ja sve kontam nekad u decembru izlazi. Baš ti hvala, odoh skinuti da pogledam.
karanana

#19790 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

milejovic1971 wrote:bez Kevina S nisam ni zelio da pogledam... nema smisla...

Srbijanska Grupa, posolidna, puno glumaca, zaplet i radnja deja vu
Pogledo prvu grupe. Preslikana kopija radnje i zapleta bese. Nisam nesto impresioniran ali vrijedi joj dati sansu jos koju epizodu.
phillie

#19791 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

Altsa wrote:
brazzo19 wrote:Joj komentara za Blacklist da izvinete sjebaste me :D Sad mi dodje da pregledam ovu 3.u sezonu do kraja i da prekinem :D
Bio odusevljen nakon prve epizode. Odustao nakon 5 :D
Meni je odmah nakon prve zgadila zivot hahahaha, sjecam se bila neka eksplozija blindirana kola koja su prevozila novac se prevrnula...to pare lete naokolo. Kad ja bolje pogledah bijeli papirici :D :D :D sirotinja nije imala printer da naprave dolare :D
Salim se, gledao sam i kasnije, tako negdje do 4 sezone cini mi se....

Netflix najavljuje The Witcher za 20 decembar...

https://www.pogdesign.co.uk/cat/The-Witcher-summary
omar little

#19794 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ne znam jel opce znanje, ali cuh jucer da ce senke ici na nekakvoj eon platformi u bindz formatu. pa, et. :D valjda ce bacika neki bacit na torent.
karanana

#19795 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

omar little wrote:ne znam jel opce znanje, ali cuh jucer da ce senke ici na nekakvoj eon platformi u bindz formatu. pa, et. :D valjda ce bacika neki bacit na torent.
Platis i onda imas pristup svim novim epizodama. Bacice neko na kodi a i da na baci laganini 10 sedmica epizodu po epizodu. Ni ne sjecam se gdje stadosmo, sta oni bi sa onim kultom i ubistvima, kozacima, makedoncima....ali nova sezona se ionako desava 6 godina kasnije i o nekim je drugim desavanjima.
omar little

#19796 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

karanana wrote:
omar little wrote:ne znam jel opce znanje, ali cuh jucer da ce senke ici na nekakvoj eon platformi u bindz formatu. pa, et. :D valjda ce bacika neki bacit na torent.
Platis i onda imas pristup svim novim epizodama. Bacice neko na kodi a i da na baci laganini 10 sedmica epizodu po epizodu. Ni ne sjecam se gdje stadosmo, sta oni bi sa onim kultom i ubistvima, kozacima, makedoncima....ali nova sezona se ionako desava 6 godina kasnije i o nekim je drugim desavanjima.
i meni je mutno gdje smo stali, moram zadnje dvije pogledati prije nove sezone. ma svejedno sto se desava kasnije, price/desavanja iz prve sezone su ugradjene u likove, nije lose znati.
karanana

#19797 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Moracu se i ja ipak podsjetiti danas mozda sa zadnje dvije s01.
Btw citava s02 na balkan green addonu. Svaka cast momcima koji to odrzavaju.
SanskiBiser

#19798 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:Moracu se i ja ipak podsjetiti danas mozda sa zadnje dvije s01.

Green Balkan Kodi mislis na to? Svih 10 epizoda druge sezone je dostupno i ja se evo cudim i to HD 720p odlican kvalitet.
karanana

#19799 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

SanskiBiser wrote:
karanana wrote:Moracu se i ja ipak podsjetiti danas mozda sa zadnje dvije s01.

Green Balkan Kodi mislis na to? Svih 10 epizoda druge sezone je dostupno i ja se evo cudim i to HD 720p odlican kvalitet.
jeste, balkan green addon na kodiju.
pa to ti je zbog tog sto je EON izbacio svih 10 epizoda u isto vrijeme kao sto netflix radi, za one koji hoce da bindzaju, uz dodatnu naplatu za ovo. i cim je to neko uzeo odmah ide na kodi, torente i tako te stvari.

edit: uh vidio sam da imaju najmanje jednu dobru lezbo scenu sa onom spicom marijom i nekom novom hrvatskom glumicom. ona spica mi je bila antipaticna proslu sezonu, tanka je i glumica ali dobra koka.
milejovic1971

#19800 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milejovic1971 »

Cardinal, neko preporucio, svaka cast, odlicna :kiss:
Post Reply