SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Freamon Lester
#19776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ono sto je najzanimljivije i govorio o svim medijima u ovoj drzavi. 6 sati niko ovu vijest nije objavio.
Tragedija smo od drustva.
-
shandrprcSA
#19777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sanse 50/50PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
-
mahalik
#19778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Avaz će ovo baš iskoristiti
- Bloo
- Globalna šefica
#19779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znaci nuzno...PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
-
PM72
#19780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U šta je gled'o jebo ga babo iz Orahovica...shandrprcSA wrote:sanse 50/50PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
- O'zone
- Globalni moderator
#19781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tačno razmatrane su druge stvari pa je na kraju ispalo da je prelazila na crveno a Rastoder vozio previše brzo da se zaustavi. Možda je i ovdje takav slučaj. A možda je kako u komentaru kaže udaren ispred osnovne škole Kovačići gdje ni pod razno ne možeš voziti brže od 30 na sat osim ako si bilmez...karanana wrote:Jebote sad zagrebacka ispade ko najgusca ulica u bombaju. Pa sta i da je stari prelazio dze ne treba? Mozda je nacelnik vozio brzo, mozda je na telefonu bio, mozda je tipko poruku....ali ne, pjesaci poglavito u zagrebackoj ulici su ludi.
Pa i hava je na crveno prelazila. Ali tad su druge stvari ovde razmatrane.
- triconja
#19782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je tesko koncipirat je to sto koji
postoje pravila i zakoni kad se selektivno postuju, to jeste kad ih samo pojedinci postuju? Sto ce koji
pjesacki i semafori i pravila da pjesak ima prednost ako se nece prelaziti na pjesacki? Naravno da nisam ni sam svetac, i sam nekad predjem preko crvenog (kao pjesak uvijek prelazim preko pjesackog) ako se uvjerim da nema vozila koje cu ometati a ni policije blizu ali ovo sto mi imamo je jebeno.
Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom i oko svih objekata gdje bi mogli ljudi biti i oko stanica i citavom duzinom puta zbog preletaca koji lete ko muhe bez glave (trce) i mene jebu u zdrav mozak. Sta koji moj policija radi na "edukaciji" ljudi koji prelaze gdje im je kurcu cejf osim sto kazni svakog 100tog i to mozda ako im nije mrsko da pridju i uruce kaznu? Sjecam se da je prije bilo kao djelili brosure svima koji prelaze van pjesackog (barem u zenici) i upozorenje da ce biti kazne ako se prelazi van pjesackog od tog i tog!?
Koji moj postoje pravila i zakoni ako se postuju u malom procentu?
Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom i oko svih objekata gdje bi mogli ljudi biti i oko stanica i citavom duzinom puta zbog preletaca koji lete ko muhe bez glave (trce) i mene jebu u zdrav mozak. Sta koji moj policija radi na "edukaciji" ljudi koji prelaze gdje im je kurcu cejf osim sto kazni svakog 100tog i to mozda ako im nije mrsko da pridju i uruce kaznu? Sjecam se da je prije bilo kao djelili brosure svima koji prelaze van pjesackog (barem u zenici) i upozorenje da ce biti kazne ako se prelazi van pjesackog od tog i tog!?
Koji moj postoje pravila i zakoni ako se postuju u malom procentu?
- drug_profi
#19783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nista onda, treba sve te zgazene ovjerit odmah na licu mjesta sto jadnim vozacima prave probleme.julisiz es grant wrote:Mislim da ne prođe hefta da bar jedan pješak ne bude udaren u Sarajevu...smrtno ili ne.drugi profil wrote:Jasta eto svakom se moze desiti. Moze samo onom ko ne pazi. Ili mu sila udari u glavu pa ga boli kurac.
Sto svaki dan nema zgazenih staraca ako se svakom mooze desiti?
Sta da se ocekuje drugo do poptunog nepostivanja pjesaka u saobracaju, plus na to jos i pjesaci kojima je neko rekao da imaju prednost i da vozac mora stati.
Mora, aha, ali kad bi mogao tonu i po zaustavit u mjestu.
I zakon jeste jasan. Vozac je uvijek kriv, manje ili vise. ovisno od udjela pjesaka u dogadjaju, ali ako nastupi smrtna posljedica onda vise nema vadione.
- insaneinthebrain
#19784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e moj efendicu, jadni dedo 
-
julisiz es grant
#19785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.Bloo wrote:Ne znaci nuzno...PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
-
mali_balon
#19786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bi da ulazim u polemiku sto ko kako i zasto. Kljucna recenica je ovo: Nesreća se dogodila oko 14 sati u Zagrebačkoj ulici. Kako saznajemo, stradao je starac koji je imao oštećen sluh.
Amortizovanje odgovornosti......SDA politika i njihova Goebbelevska medijska sapostenja
Amortizovanje odgovornosti......SDA politika i njihova Goebbelevska medijska sapostenja
-
julisiz es grant
#19787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bogami, ne znam koliko često dolaziš na ovu temu, ali kad se to desi, vjeruj mi da su komentari skoro uvijek kad se to desi takvi kako si napisao, mislim u smislu krivice pješaka.drugi profil wrote:Pa nista onda, treba sve te zgazene ovjerit odmah na licu mjesta sto jadnim vozacima prave probleme.julisiz es grant wrote:Mislim da ne prođe hefta da bar jedan pješak ne bude udaren u Sarajevu...smrtno ili ne.drugi profil wrote:Jasta eto svakom se moze desiti. Moze samo onom ko ne pazi. Ili mu sila udari u glavu pa ga boli kurac.
Sto svaki dan nema zgazenih staraca ako se svakom mooze desiti?
Sta da se ocekuje drugo do poptunog nepostivanja pjesaka u saobracaju, plus na to jos i pjesaci kojima je neko rekao da imaju prednost i da vozac mora stati.
Mora, aha, ali kad bi mogao tonu i po zaustavit u mjestu.
I zakon jeste jasan. Vozac je uvijek kriv, manje ili vise. ovisno od udjela pjesaka u dogadjaju, ali ako nastupi smrtna posljedica onda vise nema vadione.
-
zipoo
#19788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zagrebacka je ogromna, ko pista, misa vidis na 100 m od auta.
- Oligarh
#19789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čak i auto koje se kreće 10 km/h može ubiti. Zaista je teško prejudicirati stvari u ovakvom slučaju, posebno što je vjerovatno krivica podijeljena na žrtvu i vozača.
- Qler
#19790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam večeras imamo udario čovjeka na dobrinji, išao sam 40km/h i ne znam šta ga je spasilo, nedavno u rajlovcu auto udarilo desi od mog baš dobrog jarana, umro dedo do bolnice. Kiša, on u crnoj jakni i crnim pantolama, bukvalno sikocio pred kombi koji je isto tako u koloni Isao cca 40 km/h... I niko ni od familije ne krivi čovjeka, nudio se čovjek i dzenazu da plati i dolazi obilazi, jebo ga, nije bilo načina da stane... Tako da nije uvijek ni do brzine ni do vozača, nekad jednostavno pješaci budu krivi...
- Bloo
- Globalna šefica
#19791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene je udarilo auto na pjesackom, lik isao mozda 20 na sat.julisiz es grant wrote:Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.Bloo wrote:Ne znaci nuzno...PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
Isti slucaj. Glava od rub trotoara, pomaknuta fraktura lobanje, hematom...
Dobro sam prosla
- Freamon Lester
#19792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oligarh wrote:Čak i auto koje se kreće 10 km/h može ubiti. Zaista je teško prejudicirati stvari u ovakvom slučaju, posebno što je vjerovatno krivica podijeljena na žrtvu i vozača.
-
julisiz es grant
#19793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa na pješačkom valjda i trebaš paziti, jer tu pješak uvijek ima prednost ako nema svjetlosne signalizacije i ti trebaš usporiti ili stati da pređe ako ga vidiš da stoji. Ali u Sarajevu rijetko koji vozač to poštuje, uvjeravam se svaki dan kad sam tamo.triconja wrote: Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom
- Cherry-Cherry
#19794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto. Kriv je pješak.
- karanana
#19795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I meni je ovo nekako najinteresantnije, nebitno da li je kriv pjesak ili vozac. Obicno je vijest instantna i kad su manje posljedice u pitanju.Freamon Lester wrote:I ono sto je najzanimljivije i govorio o svim medijima u ovoj drzavi. 6 sati niko ovu vijest nije objavio.Tragedija smo od drustva.
- Drvosjeca iz Dejcica
#19796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jarane Zagrebačka osvjetljena k'o pista a ovo je bilo u 14h poslije podne, ne znam da li je bio mokar kolovoz ali i ako jeste to je još gore za vozača jer je trebao prilagoditi vožnju uslovima na cesti.Qler wrote:Ja sam večeras imamo udario čovjeka na dobrinji, išao sam 40km/h i ne znam šta ga je spasilo, nedavno u rajlovcu auto udarilo desi od mog baš dobrog jarana, umro dedo do bolnice. Kiša, on u crnoj jakni i crnim pantolama, bukvalno sikocio pred kombi koji je isto tako u koloni Isao cca 40 km/h... I niko ni od familije ne krivi čovjeka, nudio se čovjek i dzenazu da plati i dolazi obilazi, jebo ga, nije bilo načina da stane... Tako da nije uvijek ni do brzine ni do vozača, nekad jednostavno pješaci budu krivi...
- Freamon Lester
#19797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nagluvi penzic istrcao na cestu.Cherry-Cherry wrote:Eto. Kriv je pješak.
- Cherry-Cherry
#19798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo kažu da je sa policijom otišao prije nego je hitna došla
Kako god, valja živjeti s tim na duši
Kako god, valja živjeti s tim na duši
- triconja
#19799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene udarilo auto koje se vracalo u rikverc na stanici (skroz sporo islo i ja lupim sakom u auto), covjek nije ni gledo nazad prije nego sto je ubacio u rikverc i nesto se ko izvinjava. Pojedini ljudi misle da mogu ako su u autu da rade sta hoce jer pjesaci "gledaju i paze" isto ko sto i pjesaci misle da mogu radit sta hoce jer vozaci "gledaju i paze". Dobro je sto nema vise smrtnih slucajeva kako se slabo postuju vozaci i pjesaci.Bloo wrote:Mene je udarilo auto na pjesackom, lik isao mozda 20 na sat.julisiz es grant wrote: Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.
Isti slucaj. Glava od rub trotoara, pomaknuta fraktura lobanje, hematom...
Dobro sam proslasve je do pada.
- Cherry-Cherry
#19800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A možda je želio da se ubijeFreamon Lester wrote:Nagluvi penzic istrcao na cestu.Cherry-Cherry wrote:Eto. Kriv je pješak.![]()
![]()