SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Freamon Lester

#19776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

I ono sto je najzanimljivije i govorio o svim medijima u ovoj drzavi. 6 sati niko ovu vijest nije objavio. :izet: Tragedija smo od drustva.
shandrprcSA

#19777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shandrprcSA »

PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
sanse 50/50
mahalik

#19778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mahalik »

Avaz će ovo baš iskoristiti
Bloo
Globalna šefica

#19779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Ne znaci nuzno...
PM72

#19780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

shandrprcSA wrote:
sanse 50/50
U šta je gled'o jebo ga babo iz Orahovica...
O'zone
Globalni moderator

#19781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

karanana wrote:Jebote sad zagrebacka ispade ko najgusca ulica u bombaju. Pa sta i da je stari prelazio dze ne treba? Mozda je nacelnik vozio brzo, mozda je na telefonu bio, mozda je tipko poruku....ali ne, pjesaci poglavito u zagrebackoj ulici su ludi.
Pa i hava je na crveno prelazila. Ali tad su druge stvari ovde razmatrane.
Tačno razmatrane su druge stvari pa je na kraju ispalo da je prelazila na crveno a Rastoder vozio previše brzo da se zaustavi. Možda je i ovdje takav slučaj. A možda je kako u komentaru kaže udaren ispred osnovne škole Kovačići gdje ni pod razno ne možeš voziti brže od 30 na sat osim ako si bilmez...
triconja

#19782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Meni je tesko koncipirat je to sto koji :izet: postoje pravila i zakoni kad se selektivno postuju, to jeste kad ih samo pojedinci postuju? Sto ce koji :izet: pjesacki i semafori i pravila da pjesak ima prednost ako se nece prelaziti na pjesacki? Naravno da nisam ni sam svetac, i sam nekad predjem preko crvenog (kao pjesak uvijek prelazim preko pjesackog) ako se uvjerim da nema vozila koje cu ometati a ni policije blizu ali ovo sto mi imamo je jebeno.

Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom i oko svih objekata gdje bi mogli ljudi biti i oko stanica i citavom duzinom puta zbog preletaca koji lete ko muhe bez glave (trce) i mene jebu u zdrav mozak. Sta koji moj policija radi na "edukaciji" ljudi koji prelaze gdje im je kurcu cejf osim sto kazni svakog 100tog i to mozda ako im nije mrsko da pridju i uruce kaznu? Sjecam se da je prije bilo kao djelili brosure svima koji prelaze van pjesackog (barem u zenici) i upozorenje da ce biti kazne ako se prelazi van pjesackog od tog i tog!?

Koji moj postoje pravila i zakoni ako se postuju u malom procentu?
drug_profi

#19783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

julisiz es grant wrote:
drugi profil wrote:Jasta eto svakom se moze desiti. Moze samo onom ko ne pazi. Ili mu sila udari u glavu pa ga boli kurac.
Sto svaki dan nema zgazenih staraca ako se svakom mooze desiti?
Mislim da ne prođe hefta da bar jedan pješak ne bude udaren u Sarajevu...smrtno ili ne.
Pa nista onda, treba sve te zgazene ovjerit odmah na licu mjesta sto jadnim vozacima prave probleme.
Sta da se ocekuje drugo do poptunog nepostivanja pjesaka u saobracaju, plus na to jos i pjesaci kojima je neko rekao da imaju prednost i da vozac mora stati.
Mora, aha, ali kad bi mogao tonu i po zaustavit u mjestu.

I zakon jeste jasan. Vozac je uvijek kriv, manje ili vise. ovisno od udjela pjesaka u dogadjaju, ali ako nastupi smrtna posljedica onda vise nema vadione.
insaneinthebrain

#19784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

e moj efendicu, jadni dedo :(
julisiz es grant

#19785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Bloo wrote:
Ne znaci nuzno...
Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.
mali_balon

#19786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ne bi da ulazim u polemiku sto ko kako i zasto. Kljucna recenica je ovo: Nesreća se dogodila oko 14 sati u Zagrebačkoj ulici. Kako saznajemo, stradao je starac koji je imao oštećen sluh.

Amortizovanje odgovornosti......SDA politika i njihova Goebbelevska medijska sapostenja
julisiz es grant

#19787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

drugi profil wrote:
julisiz es grant wrote:
drugi profil wrote:Jasta eto svakom se moze desiti. Moze samo onom ko ne pazi. Ili mu sila udari u glavu pa ga boli kurac.
Sto svaki dan nema zgazenih staraca ako se svakom mooze desiti?
Mislim da ne prođe hefta da bar jedan pješak ne bude udaren u Sarajevu...smrtno ili ne.
Pa nista onda, treba sve te zgazene ovjerit odmah na licu mjesta sto jadnim vozacima prave probleme.
Sta da se ocekuje drugo do poptunog nepostivanja pjesaka u saobracaju, plus na to jos i pjesaci kojima je neko rekao da imaju prednost i da vozac mora stati.
Mora, aha, ali kad bi mogao tonu i po zaustavit u mjestu.

I zakon jeste jasan. Vozac je uvijek kriv, manje ili vise. ovisno od udjela pjesaka u dogadjaju, ali ako nastupi smrtna posljedica onda vise nema vadione.
Bogami, ne znam koliko često dolaziš na ovu temu, ali kad se to desi, vjeruj mi da su komentari skoro uvijek kad se to desi takvi kako si napisao, mislim u smislu krivice pješaka.
zipoo

#19788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Zagrebacka je ogromna, ko pista, misa vidis na 100 m od auta.
Oligarh

#19789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

Čak i auto koje se kreće 10 km/h može ubiti. Zaista je teško prejudicirati stvari u ovakvom slučaju, posebno što je vjerovatno krivica podijeljena na žrtvu i vozača.
Qler

#19790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Ja sam večeras imamo udario čovjeka na dobrinji, išao sam 40km/h i ne znam šta ga je spasilo, nedavno u rajlovcu auto udarilo desi od mog baš dobrog jarana, umro dedo do bolnice. Kiša, on u crnoj jakni i crnim pantolama, bukvalno sikocio pred kombi koji je isto tako u koloni Isao cca 40 km/h... I niko ni od familije ne krivi čovjeka, nudio se čovjek i dzenazu da plati i dolazi obilazi, jebo ga, nije bilo načina da stane... Tako da nije uvijek ni do brzine ni do vozača, nekad jednostavno pješaci budu krivi...
Bloo
Globalna šefica

#19791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

julisiz es grant wrote:
Bloo wrote:
Ne znaci nuzno...
Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.
Mene je udarilo auto na pjesackom, lik isao mozda 20 na sat.
Isti slucaj. Glava od rub trotoara, pomaknuta fraktura lobanje, hematom...
Dobro sam prosla :mrgreen: sve je do pada.
Freamon Lester

#19792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

Oligarh wrote:Čak i auto koje se kreće 10 km/h može ubiti. Zaista je teško prejudicirati stvari u ovakvom slučaju, posebno što je vjerovatno krivica podijeljena na žrtvu i vozača.
:lol: Oj boze. Mobilizacija botova. :lol:
julisiz es grant

#19793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

triconja wrote: Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom
Pa na pješačkom valjda i trebaš paziti, jer tu pješak uvijek ima prednost ako nema svjetlosne signalizacije i ti trebaš usporiti ili stati da pređe ako ga vidiš da stoji. Ali u Sarajevu rijetko koji vozač to poštuje, uvjeravam se svaki dan kad sam tamo.
Cherry-Cherry

#19794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Eto. Kriv je pješak.
karanana

#19795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Freamon Lester wrote:I ono sto je najzanimljivije i govorio o svim medijima u ovoj drzavi. 6 sati niko ovu vijest nije objavio. :izet: Tragedija smo od drustva.
I meni je ovo nekako najinteresantnije, nebitno da li je kriv pjesak ili vozac. Obicno je vijest instantna i kad su manje posljedice u pitanju.
Drvosjeca iz Dejcica

#19796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Qler wrote:Ja sam večeras imamo udario čovjeka na dobrinji, išao sam 40km/h i ne znam šta ga je spasilo, nedavno u rajlovcu auto udarilo desi od mog baš dobrog jarana, umro dedo do bolnice. Kiša, on u crnoj jakni i crnim pantolama, bukvalno sikocio pred kombi koji je isto tako u koloni Isao cca 40 km/h... I niko ni od familije ne krivi čovjeka, nudio se čovjek i dzenazu da plati i dolazi obilazi, jebo ga, nije bilo načina da stane... Tako da nije uvijek ni do brzine ni do vozača, nekad jednostavno pješaci budu krivi...
Jarane Zagrebačka osvjetljena k'o pista a ovo je bilo u 14h poslije podne, ne znam da li je bio mokar kolovoz ali i ako jeste to je još gore za vozača jer je trebao prilagoditi vožnju uslovima na cesti.
Freamon Lester

#19797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

Cherry-Cherry wrote:Eto. Kriv je pješak.
Nagluvi penzic istrcao na cestu. :lol: :lol: :lol:
Cherry-Cherry

#19798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Evo kažu da je sa policijom otišao prije nego je hitna došla

Kako god, valja živjeti s tim na duši :sad:
triconja

#19799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Bloo wrote:
julisiz es grant wrote: Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.
Mene je udarilo auto na pjesackom, lik isao mozda 20 na sat.
Isti slucaj. Glava od rub trotoara, pomaknuta fraktura lobanje, hematom...
Dobro sam prosla :mrgreen: sve je do pada.
Mene udarilo auto koje se vracalo u rikverc na stanici (skroz sporo islo i ja lupim sakom u auto), covjek nije ni gledo nazad prije nego sto je ubacio u rikverc i nesto se ko izvinjava. Pojedini ljudi misle da mogu ako su u autu da rade sta hoce jer pjesaci "gledaju i paze" isto ko sto i pjesaci misle da mogu radit sta hoce jer vozaci "gledaju i paze". Dobro je sto nema vise smrtnih slucajeva kako se slabo postuju vozaci i pjesaci.
Cherry-Cherry

#19800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Freamon Lester wrote:
Cherry-Cherry wrote:Eto. Kriv je pješak.
Nagluvi penzic istrcao na cestu. :lol: :lol: :lol:
A možda je želio da se ubije
Post Reply