Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#19776 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Prošlogodišnja foto. Nema.
Ok,onda ste lagali o onom masakru nekih 600-tinjak (ako se ne varam) ljudi koje su pobili.Plus za velike gubitke medju vojnicima.
sarajevoxxxx

#19777 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Koje ljude? Koliko su ih pobili? Gdje izvor? Ima li fotografija?
Režimski izvori spominju da du izgubili oko 200 vojnika u Hanasiru.
Challenger__

#19778 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Ok,onda ste lagali o onom masakru nekih 600-tinjak (ako se ne varam) ljudi koje su pobili.Plus za velike gubitke medju vojnicima.
Zna se ko laže: Savo, Patka i ti.

Znao sam, nemaš izvor, pišeš napamet.

____
Challenger__

#19779 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Koje ljude? Koliko su ih pobili? Gdje izvor? Ima li fotografija?
Režimski izvori spominju da du izgubili oko 200 vojnika u Hanasiru.
Daj nam taj izvor. Uz njega i izvor za gubitke ISIL-a.
Kikibombona

#19780 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Vode se diskusije otkud YPG Javelin, kojeg nisu dobili iracki Kurdi (ili jesu u medjuvremenu!? :-) ), iako su izmedju ostalog zahtjevali da im se posalje Javelin kako bi nastavili napredovati protiv ISILa. Cak ni iracka armija ne koristi Javelin.

Prema forumskim strucnjacima Javelin se daje samo najboljim prijateljima (Izrael, Britanija itd.)

I navodno, za upotrebu Javelina je potrebno proci ozbiljnu obuku... Fakat ne kontam...

Da se ne zaboravi... 2014, kanton Cizire... ISIL, Nusra, Ahrar i ostala bagra napadaju YPG!

https://www.youtube.com/watch?v=K5er63Wzl7I
Challenger__

#19781 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čuj ti to, napasti, nanijeti gubitke napadnutom a napadač bez gubitaka. To ima samo kod fanova Jacobove gasovodne "revolucije".

:lol:

p.s.

Laku noć.
Co0l

#19782 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ok,onda ste lagali o onom masakru nekih 600-tinjak (ako se ne varam) ljudi koje su pobili.Plus za velike gubitke medju vojnicima.
Zna se ko laže: Savo, Patka i ti.

Znao sam, nemaš izvor, pišeš napamet.

____
:lol: :lol:

Da cujem,sta ja lazem?

Pa i ti si,dobro se sjecam,kao cinjenicu prihvatio tada izvjestaje o tom masakru i svasta nesto svrljo tim povodom,po obicaju.Sta sad hoces da kazes,da su to sve izmisljotine?Ako bas zelis da se vracam i trazim po temi samo da bi ti opet ispao glup,nije problem,ali cemu kad svi vrlo dobro znamo sta se tih dana desavalo u Deiru,izvjestaja o teski gubicima na strani branitelja i kako su svi strahovali da ce past.Dobro,ne bas svi,ja sam, na primjer,i tad tvrdio da nece,ti si bio veci pesimista.
Nije to bilo prije tri godine da se ne sjecamo,bilo je prije dva mjeseca :-)
Co0l

#19783 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Vode se diskusije otkud YPG Javelin, kojeg nisu dobili iracki Kurdi (ili jesu u medjuvremenu!? :-) ), iako su izmedju ostalog zahtjevali da im se posalje Javelin kako bi nastavili napredovati protiv ISILa. Cak ni iracka armija ne koristi Javelin.

Prema forumskim strucnjacima Javelin se daje samo najboljim prijateljima (Izrael, Britanija itd.)

I navodno, za upotrebu Javelina je potrebno proci ozbiljnu obuku... Fakat ne kontam...

Da se ne zaboravi... 2014, kanton Cizire... ISIL, Nusra, Ahrar i ostala bagra napadaju YPG!

https://www.youtube.com/watch?v=K5er63Wzl7I
Ma mozda ga koriste americki specijalci na terenu.
Co0l

#19784 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Čuj ti to, napasti, nanijeti gubitke napadnutom a napadač bez gubitaka. To ima samo kod fanova Jacobove gasovodne "revolucije".

:lol:

p.s.

Laku noć.
Pa ko je,nesreco,napisao da isilovi teroristi nisu imali gubitke?Pricinjava ti se ono sto nije napisano? :(
Challenger__

#19785 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čovječe dragi nije tema Zor, za koji su se davali i provladini i opozicioni izvori i strani izvori. Za ovu situaciju nema kredibilnih izvora na temi (Savini pro-ISIL izvori su za *urac a Patka laže bez navođenja izvora) a mrtvih ima, sigurno, kako na strani napadača (vido na stranicama) i branilaca (nisam vidio, ali ih sigurno ima).

Ta naracija o žrtvama samo na jednoj strani je notorna budalaština.

Idem, valja ustajat.

____
Novak20

#19786 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

U Deiru biti okružen fanaticima godinama, izdržati desetine napada koji počinju samoubilačkim akcijama i ne pokleknuti je junaštvo i znanje a ne nesposobnost.

Uostalom, veliki broj isisovaca je preselio Brkinim zaslugama. Čovjeku se nema šta spočitati.
Kikibombona

#19787 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
I meni ta opcija djeluje kao najizglednija. Navodno, 50 americkih sepcijalaca je u Rojavi, sa zadatkom da pomognu SDF snage. Posto su za SDF najveci problem kamioni bombe, jer nemaju adekvatno oruzje za njihovo zaustavljanje, eto logicnog objasnjenja... Samo je cudno da ne postoji nijedna slika tih '50 americkih specijalaca', iako su Ameri potvrdili da su na terenu. I kod ovog uslikanog Javelina nema Amerikanaca u kadru.

Inace, danas u unistili dva kamiona bombe na Shadadi frontu. Ne zna se cime i kako, nisu prenijeli! :D

Prilicno su disciplinovani i ova slika sa Javelinom je cudno, posebno jer izgleda kao da YPG koristi isti.
Co0l

#19788 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Čovječe dragi nije tema Zor, za koji su se davali i provladini i opozicioni izvori i strani izvori. Za ovu situaciju nema kredibilnih izvora na temi (Savini pro-ISIL izvori su za *urac a Patka laže bez navođenja izvora) a mrtvih ima, sigurno, kako na strani napadača (vido na stranicama) i branilaca (nisam vidio, ali ih sigurno ima).

Ta naracija o žrtvama samo na jednoj strani je notorna budalaština.

Idem, valja ustajat.

____
De ti malo provjeri o cemu se pise prije nego sto reagujes,postedices se ovakvih ispada.O Deiru i Brki je bila rijec.

Jos jednom,niko ne pise da je zrtava bilo samo na jednoj strani.Niko osim tebe,izgleda.
General War

#19789 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
I meni ta opcija djeluje kao najizglednija. Navodno, 50 americkih sepcijalaca je u Rojavi, sa zadatkom da pomognu SDF snage. Posto su za SDF najveci problem kamioni bombe, jer nemaju adekvatno oruzje za njihovo zaustavljanje, eto logicnog objasnjenja... Samo je cudno da ne postoji nijedna slika tih '50 americkih specijalaca', iako su Ameri potvrdili da su na terenu. I kod ovog uslikanog Javelina nema Amerikanaca u kadru.

Inace, danas u unistili dva kamiona bombe na Shadadi frontu. Ne zna se cime i kako, nisu prenijeli! :D

Prilicno su disciplinovani i ova slika sa Javelinom je cudno, posebno jer izgleda kao da YPG koristi isti.
Foto stara vec nekoliko mjeseci

Image
Kikibombona

#19790 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

General War wrote: Foto stara vec nekoliko mjeseci

Image
Ovu sliku sam postao na temi 'Isis je zauzeo Mosul' ima skoro godinu dana... Medjutim, jos uvijek nisam vidio da su Peshmerge ispalile Javelin. Imaju Milan sistema veliki broj, kao i nekih drugih... Moguce da je obuka za Javelin jos uvijek u toku.

Otkud kod YPG, to je veliko pitanje. Oni od Amera nisu dobili gotovo nista i sada odjednom da dobio tako vazno oruzje. :-) :D
MMM1977

#19791 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Kikibombona wrote:

Image
Ovu sliku sam postao na temi 'Isis je zauzeo Mosul' ima skoro godinu dana... Medjutim, jos uvijek nisam vidio da su Peshmerge ispalile Javelin. Imaju Milan sistema veliki broj, kao i nekih drugih... Moguce da je obuka za Javelin jos uvijek u toku.

Otkud kod YPG, to je veliko pitanje. Oni od Amera nisu dobili gotovo nista i sada odjednom da dobio tako vazno oruzje. :-) :D
Donacija iz bratske Turske? :D
Kikibombona

#19792 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:
Javelin samo Amer ima pravo prodati ili pokloniti.

Danasnji video, Shadadi front

https://www.facebook.com/Hezen.Xweparas ... 639505961/

ISILovac zarobljen i opet nesto prst dize prema Alahu, pokusava nesto nabrajati... :-) ... al lik odmah zamahnu puskom da ga po prstu spuca! :lol: :lol:

Nadam se da ce brade biti razmijenjene za zarobljene Jezide! :thumbup:

Izgleda da je jedan dobrovoljac iz Njemacke danas izgubio zivot!

Umjerene selefije zestoko granatiraju Sjeh Maskud. Dosta ranjenih civila. Trenutno su u toku zestoke borbe izmedju dzihadista i SDF.
General War

#19793 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Kikibombona wrote:

Image

....najvjerovatnije i nije Javelin, prije ce bit da je neki Dron bio bas iznad sa hellfire sudeci iz ugla kad se gleda usporen snimak...al nemogu naravno nista tvrdit.
General War

#19794 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

MMM1977 wrote:
Kikibombona wrote:

Image

englezi su htjeli to donirati koliiko se sjecam.
von_admir

#19795 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

Novak20 wrote:U Deiru biti okružen fanaticima godinama, izdržati desetine napada koji počinju samoubilačkim akcijama i ne pokleknuti je junaštvo i znanje a ne nesposobnost.

Uostalom, veliki broj isisovaca je preselio Brkinim zaslugama. Čovjeku se nema šta spočitati.

Ta ce Brko :lol:

Brko je pencilin za ove orke :D
Kikibombona

#19796 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Pripadnici grupe FSA brigada.16 (Kurdi) tokom sukoba oko naselja Sheikh Masud.
Kakvi su ovo Kurdi, koji je ovo kurac, da prostis!?

I ovi 128 puta u minuti izgovoraju 'Alahu ekber'.

I danas su se posebno istakli sa granatiranjem Sejh Maksuda

https://twitter.com/zaidbenjamin/status ... 0535784448

Jesu ovo bivsi pripadnici Ansar el islam ili zajebavas da su Kurdi?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#19797 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

FSA u Alepu ne postoji...nasumično bombardovanje kurdskih civilnih dijelova grada...pretvara ih u termin "teroristi djecoubice" (tako bi nekako trebao sarajevoxxxx da napiše) . Jel treba napisati broj masakrirane djece i civila? Užasne fotografije se objavljuju zadnjih dana .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#19798 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Amerikancu su napravili Windows da ga i najgluplji amer moze koristiti....Javelin je napravljen da ga i najnesposobniji vojnik moze koristiti. Ozbiljna obuka je onako radi reda zbog cijene same rakete :D. Ispali i idi na kafu :D. 100% Javelin koriste ili kurdi ili ameri(pun je net svjetloputih YPG-ovaca)
Co0l

#19799 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Bitno je da se ''Kurdi priblizavaju Rusima'' :D
republikauzicka

#19800 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

FSA tekfirije skidaju zastavu YPG-a navodno u naselju Sheikh Masud

Izdrzite Kurdi .... im vehabijskog!
Locked