Ok,onda ste lagali o onom masakru nekih 600-tinjak (ako se ne varam) ljudi koje su pobili.Plus za velike gubitke medju vojnicima.Challenger__ wrote:Prošlogodišnja foto. Nema.
Sirija vol. 2
- Co0l
#19776 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#19777 Re: Sirija vol. 2
Režimski izvori spominju da du izgubili oko 200 vojnika u Hanasiru.Challenger__ wrote:Koje ljude? Koliko su ih pobili? Gdje izvor? Ima li fotografija?
- Challenger__
#19778 Re: Sirija vol. 2
Zna se ko laže: Savo, Patka i ti.Co0l wrote:Ok,onda ste lagali o onom masakru nekih 600-tinjak (ako se ne varam) ljudi koje su pobili.Plus za velike gubitke medju vojnicima.
Znao sam, nemaš izvor, pišeš napamet.
____
- Challenger__
#19779 Re: Sirija vol. 2
Daj nam taj izvor. Uz njega i izvor za gubitke ISIL-a.sarajevoxxxx wrote:Režimski izvori spominju da du izgubili oko 200 vojnika u Hanasiru.Challenger__ wrote:Koje ljude? Koliko su ih pobili? Gdje izvor? Ima li fotografija?
- Kikibombona
#19780 Re: Sirija vol. 2
Vode se diskusije otkud YPG Javelin, kojeg nisu dobili iracki Kurdi (ili jesu u medjuvremenu!?
), iako su izmedju ostalog zahtjevali da im se posalje Javelin kako bi nastavili napredovati protiv ISILa. Cak ni iracka armija ne koristi Javelin.
Prema forumskim strucnjacima Javelin se daje samo najboljim prijateljima (Izrael, Britanija itd.)
I navodno, za upotrebu Javelina je potrebno proci ozbiljnu obuku... Fakat ne kontam...
Da se ne zaboravi... 2014, kanton Cizire... ISIL, Nusra, Ahrar i ostala bagra napadaju YPG!
https://www.youtube.com/watch?v=K5er63Wzl7I
Prema forumskim strucnjacima Javelin se daje samo najboljim prijateljima (Izrael, Britanija itd.)
I navodno, za upotrebu Javelina je potrebno proci ozbiljnu obuku... Fakat ne kontam...
Da se ne zaboravi... 2014, kanton Cizire... ISIL, Nusra, Ahrar i ostala bagra napadaju YPG!
- Challenger__
#19781 Re: Sirija vol. 2
Čuj ti to, napasti, nanijeti gubitke napadnutom a napadač bez gubitaka. To ima samo kod fanova Jacobove gasovodne "revolucije".

p.s.
Laku noć.
p.s.
Laku noć.
- Co0l
#19782 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Zna se ko laže: Savo, Patka i ti.Co0l wrote:Ok,onda ste lagali o onom masakru nekih 600-tinjak (ako se ne varam) ljudi koje su pobili.Plus za velike gubitke medju vojnicima.
Znao sam, nemaš izvor, pišeš napamet.
____
Da cujem,sta ja lazem?
Pa i ti si,dobro se sjecam,kao cinjenicu prihvatio tada izvjestaje o tom masakru i svasta nesto svrljo tim povodom,po obicaju.Sta sad hoces da kazes,da su to sve izmisljotine?Ako bas zelis da se vracam i trazim po temi samo da bi ti opet ispao glup,nije problem,ali cemu kad svi vrlo dobro znamo sta se tih dana desavalo u Deiru,izvjestaja o teski gubicima na strani branitelja i kako su svi strahovali da ce past.Dobro,ne bas svi,ja sam, na primjer,i tad tvrdio da nece,ti si bio veci pesimista.
Nije to bilo prije tri godine da se ne sjecamo,bilo je prije dva mjeseca
- Co0l
#19783 Re: Sirija vol. 2
Ma mozda ga koriste americki specijalci na terenu.Kikibombona wrote:Vode se diskusije otkud YPG Javelin, kojeg nisu dobili iracki Kurdi (ili jesu u medjuvremenu!?), iako su izmedju ostalog zahtjevali da im se posalje Javelin kako bi nastavili napredovati protiv ISILa. Cak ni iracka armija ne koristi Javelin.
- Co0l
#19784 Re: Sirija vol. 2
Pa ko je,nesreco,napisao da isilovi teroristi nisu imali gubitke?Pricinjava ti se ono sto nije napisano?Challenger__ wrote:Čuj ti to, napasti, nanijeti gubitke napadnutom a napadač bez gubitaka. To ima samo kod fanova Jacobove gasovodne "revolucije".
p.s.
Laku noć.
- Challenger__
#19785 Re: Sirija vol. 2
Čovječe dragi nije tema Zor, za koji su se davali i provladini i opozicioni izvori i strani izvori. Za ovu situaciju nema kredibilnih izvora na temi (Savini pro-ISIL izvori su za *urac a Patka laže bez navođenja izvora) a mrtvih ima, sigurno, kako na strani napadača (vido na stranicama) i branilaca (nisam vidio, ali ih sigurno ima).
Ta naracija o žrtvama samo na jednoj strani je notorna budalaština.
Idem, valja ustajat.
____
Idem, valja ustajat.
____
-
Novak20
#19786 Re: Sirija vol. 2
U Deiru biti okružen fanaticima godinama, izdržati desetine napada koji počinju samoubilačkim akcijama i ne pokleknuti je junaštvo i znanje a ne nesposobnost.
Uostalom, veliki broj isisovaca je preselio Brkinim zaslugama. Čovjeku se nema šta spočitati.
Uostalom, veliki broj isisovaca je preselio Brkinim zaslugama. Čovjeku se nema šta spočitati.
- Kikibombona
#19787 Re: Sirija vol. 2
I meni ta opcija djeluje kao najizglednija. Navodno, 50 americkih sepcijalaca je u Rojavi, sa zadatkom da pomognu SDF snage. Posto su za SDF najveci problem kamioni bombe, jer nemaju adekvatno oruzje za njihovo zaustavljanje, eto logicnog objasnjenja... Samo je cudno da ne postoji nijedna slika tih '50 americkih specijalaca', iako su Ameri potvrdili da su na terenu. I kod ovog uslikanog Javelina nema Amerikanaca u kadru.Co0l wrote:
Ma mozda ga koriste americki specijalci na terenu.
Inace, danas u unistili dva kamiona bombe na Shadadi frontu. Ne zna se cime i kako, nisu prenijeli!
Prilicno su disciplinovani i ova slika sa Javelinom je cudno, posebno jer izgleda kao da YPG koristi isti.
- Co0l
#19788 Re: Sirija vol. 2
De ti malo provjeri o cemu se pise prije nego sto reagujes,postedices se ovakvih ispada.O Deiru i Brki je bila rijec.Challenger__ wrote:Čovječe dragi nije tema Zor, za koji su se davali i provladini i opozicioni izvori i strani izvori. Za ovu situaciju nema kredibilnih izvora na temi (Savini pro-ISIL izvori su za *urac a Patka laže bez navođenja izvora) a mrtvih ima, sigurno, kako na strani napadača (vido na stranicama) i branilaca (nisam vidio, ali ih sigurno ima).
Idem, valja ustajat.
____
Jos jednom,niko ne pise da je zrtava bilo samo na jednoj strani.Niko osim tebe,izgleda.
- General War
#19789 Re: Sirija vol. 2
Foto stara vec nekoliko mjeseciKikibombona wrote:I meni ta opcija djeluje kao najizglednija. Navodno, 50 americkih sepcijalaca je u Rojavi, sa zadatkom da pomognu SDF snage. Posto su za SDF najveci problem kamioni bombe, jer nemaju adekvatno oruzje za njihovo zaustavljanje, eto logicnog objasnjenja... Samo je cudno da ne postoji nijedna slika tih '50 americkih specijalaca', iako su Ameri potvrdili da su na terenu. I kod ovog uslikanog Javelina nema Amerikanaca u kadru.Co0l wrote:
Inace, danas u unistili dva kamiona bombe na Shadadi frontu. Ne zna se cime i kako, nisu prenijeli!![]()
Prilicno su disciplinovani i ova slika sa Javelinom je cudno, posebno jer izgleda kao da YPG koristi isti.

- Kikibombona
#19790 Re: Sirija vol. 2
Ovu sliku sam postao na temi 'Isis je zauzeo Mosul' ima skoro godinu dana... Medjutim, jos uvijek nisam vidio da su Peshmerge ispalile Javelin. Imaju Milan sistema veliki broj, kao i nekih drugih... Moguce da je obuka za Javelin jos uvijek u toku.General War wrote: Foto stara vec nekoliko mjeseci
Otkud kod YPG, to je veliko pitanje. Oni od Amera nisu dobili gotovo nista i sada odjednom da dobio tako vazno oruzje.
-
MMM1977
#19791 Re: Sirija vol. 2
Donacija iz bratske Turske?Kikibombona wrote:Ovu sliku sam postao na temi 'Isis je zauzeo Mosul' ima skoro godinu dana... Medjutim, jos uvijek nisam vidio da su Peshmerge ispalile Javelin. Imaju Milan sistema veliki broj, kao i nekih drugih... Moguce da je obuka za Javelin jos uvijek u toku.General War wrote: Foto stara vec nekoliko mjeseci
Otkud kod YPG, to je veliko pitanje. Oni od Amera nisu dobili gotovo nista i sada odjednom da dobio tako vazno oruzje.![]()
- Kikibombona
#19792 Re: Sirija vol. 2
Javelin samo Amer ima pravo prodati ili pokloniti.MMM1977 wrote:
Donacija iz bratske Turske?
Danasnji video, Shadadi front
https://www.facebook.com/Hezen.Xweparas ... 639505961/
ISILovac zarobljen i opet nesto prst dize prema Alahu, pokusava nesto nabrajati...
Nadam se da ce brade biti razmijenjene za zarobljene Jezide!
Izgleda da je jedan dobrovoljac iz Njemacke danas izgubio zivot!
Umjerene selefije zestoko granatiraju Sjeh Maskud. Dosta ranjenih civila. Trenutno su u toku zestoke borbe izmedju dzihadista i SDF.
- General War
#19793 Re: Sirija vol. 2
....najvjerovatnije i nije Javelin, prije ce bit da je neki Dron bio bas iznad sa hellfire sudeci iz ugla kad se gleda usporen snimak...al nemogu naravno nista tvrdit.Kikibombona wrote:Ovu sliku sam postao na temi 'Isis je zauzeo Mosul' ima skoro godinu dana... Medjutim, jos uvijek nisam vidio da su Peshmerge ispalile Javelin. Imaju Milan sistema veliki broj, kao i nekih drugih... Moguce da je obuka za Javelin jos uvijek u toku.General War wrote: Foto stara vec nekoliko mjeseci
Otkud kod YPG, to je veliko pitanje. Oni od Amera nisu dobili gotovo nista i sada odjednom da dobio tako vazno oruzje.![]()
- General War
#19794 Re: Sirija vol. 2
englezi su htjeli to donirati koliiko se sjecam.MMM1977 wrote:Donacija iz bratske Turske?Kikibombona wrote:Ovu sliku sam postao na temi 'Isis je zauzeo Mosul' ima skoro godinu dana... Medjutim, jos uvijek nisam vidio da su Peshmerge ispalile Javelin. Imaju Milan sistema veliki broj, kao i nekih drugih... Moguce da je obuka za Javelin jos uvijek u toku.General War wrote: Foto stara vec nekoliko mjeseci
- von_admir
#19795 Re: Sirija vol. 2
Novak20 wrote:U Deiru biti okružen fanaticima godinama, izdržati desetine napada koji počinju samoubilačkim akcijama i ne pokleknuti je junaštvo i znanje a ne nesposobnost.
Ta ce Brko
Brko je pencilin za ove orke
- Kikibombona
#19796 Re: Sirija vol. 2
Kakvi su ovo Kurdi, koji je ovo kurac, da prostis!?DuckZz wrote:Pripadnici grupe FSA brigada.16 (Kurdi) tokom sukoba oko naselja Sheikh Masud.
I ovi 128 puta u minuti izgovoraju 'Alahu ekber'.
I danas su se posebno istakli sa granatiranjem Sejh Maksuda
https://twitter.com/zaidbenjamin/status ... 0535784448
Jesu ovo bivsi pripadnici Ansar el islam ili zajebavas da su Kurdi?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#19797 Re: Sirija vol. 2
FSA u Alepu ne postoji...nasumično bombardovanje kurdskih civilnih dijelova grada...pretvara ih u termin "teroristi djecoubice" (tako bi nekako trebao sarajevoxxxx da napiše) . Jel treba napisati broj masakrirane djece i civila? Užasne fotografije se objavljuju zadnjih dana .
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#19798 Re: Sirija vol. 2
Amerikancu su napravili Windows da ga i najgluplji amer moze koristiti....Javelin je napravljen da ga i najnesposobniji vojnik moze koristiti. Ozbiljna obuka je onako radi reda zbog cijene same raketeKikibombona wrote:I meni ta opcija djeluje kao najizglednija. Navodno, 50 americkih sepcijalaca je u Rojavi, sa zadatkom da pomognu SDF snage. Posto su za SDF najveci problem kamioni bombe, jer nemaju adekvatno oruzje za njihovo zaustavljanje, eto logicnog objasnjenja... Samo je cudno da ne postoji nijedna slika tih '50 americkih specijalaca', iako su Ameri potvrdili da su na terenu. I kod ovog uslikanog Javelina nema Amerikanaca u kadru.Co0l wrote:
Inace, danas u unistili dva kamiona bombe na Shadadi frontu. Ne zna se cime i kako, nisu prenijeli!![]()
- Co0l
#19799 Re: Sirija vol. 2
Bitno je da se ''Kurdi priblizavaju Rusima'' 
-
republikauzicka
#19800 Re: Sirija vol. 2
FSA tekfirije skidaju zastavu YPG-a navodno u naselju Sheikh Masud
Izdrzite Kurdi .... im vehabijskog!
Izdrzite Kurdi .... im vehabijskog!