Pa malo okrenes glavicu (nedao Bog da pripazi da ne ugane vrat ) i vidis sa semafor onaj niski.A sve i da je to stop linija ti omogucava da vidis semafor (zato i sluzi ta linija)Sodom1 wrote:Krivo postavljen semafor, neće čovjek da gleda pod devedeset u nebo i da čeka zeleno
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- славянин
#19751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- bleee_sa
#19752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dje ima ulivna na socijalnom prema grbavici?JavierBosnia wrote:Nekidan golf 5 u ulivnoj traci na socijalnom prema grbavici, vozim skroz lijevom, ispred mene auto vozi, sve trake pune. Odjednom deduka sa golfom samo skrece bez zmigavca iz ulivne u traku za pravo na glavnoj, auto ispred mene bjezi u desnu traku, auto iz srednje bjezi u onu skroz desno i nekim cudom niko nikog ne zakaci. Ovaj deduka nastavio hadzo svojim poslom predomislio se on i nastavio
- Sodom1
#19753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam o kojem tačno semaforima govoriš, ali u Zg na obilaznicama imam loše iskustvo, staneš na stop liniju ne vidiš kad ti je zeleno svjetloславянин wrote:Pa malo okrenes glavicu (nedao Bog da pripazi da ne ugane vrat ) i vidis sa semafor onaj niski.A sve i da je to stop linija ti omogucava da vidis semafor (zato i sluzi ta linija)Sodom1 wrote:Krivo postavljen semafor, neće čovjek da gleda pod devedeset u nebo i da čeka zeleno
- славянин
#19754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na kojim god oces , evo primjer od prije dva dana kod Americke ambasade.. vidis vala kako god okrenes,pa na stupu kod avaza, pa dobrinja itd itd itd.Sodom1 wrote:Ne znam o kojem tačno semaforima govoriš, ali u Zg na obilaznicama imam loše iskustvo, staneš na stop liniju ne vidiš kad ti je zeleno svjetloславянин wrote:Pa malo okrenes glavicu (nedao Bog da pripazi da ne ugane vrat ) i vidis sa semafor onaj niski.A sve i da je to stop linija ti omogucava da vidis semafor (zato i sluzi ta linija)Sodom1 wrote:Krivo postavljen semafor, neće čovjek da gleda pod devedeset u nebo i da čeka zeleno
- JavierBosnia
#19755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na glavnoj iz pravca grada prema ilidzi, kod elektroprivrede skretanje prema grbavici, hrasnom kako vec spada taj dio naseljableee_sa wrote:Dje ima ulivna na socijalnom prema grbavici?JavierBosnia wrote:Nekidan golf 5 u ulivnoj traci na socijalnom prema grbavici, vozim skroz lijevom, ispred mene auto vozi, sve trake pune. Odjednom deduka sa golfom samo skrece bez zmigavca iz ulivne u traku za pravo na glavnoj, auto ispred mene bjezi u desnu traku, auto iz srednje bjezi u onu skroz desno i nekim cudom niko nikog ne zakaci. Ovaj deduka nastavio hadzo svojim poslom predomislio se on i nastavio
Mozda se samo ne zove ulivna jbg ali na skretanje sam mislio
- bleee_sa
#19756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E sad mi je jasnije 
- Laplace
#19757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Valjda traka za isključenje, tako nekako. Eventualno izlivna.JavierBosnia wrote:Na glavnoj iz pravca grada prema ilidzi, kod elektroprivrede skretanje prema grbavici, hrasnom kako vec spada taj dio naseljableee_sa wrote:Dje ima ulivna na socijalnom prema grbavici?JavierBosnia wrote:Nekidan golf 5 u ulivnoj traci na socijalnom prema grbavici, vozim skroz lijevom, ispred mene auto vozi, sve trake pune. Odjednom deduka sa golfom samo skrece bez zmigavca iz ulivne u traku za pravo na glavnoj, auto ispred mene bjezi u desnu traku, auto iz srednje bjezi u onu skroz desno i nekim cudom niko nikog ne zakaci. Ovaj deduka nastavio hadzo svojim poslom predomislio se on i nastavio
Mozda se samo ne zove ulivna jbg ali na skretanje sam mislio
- Laertes
#19758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Više puta postavljao to pitanje. Fakat ne kontam. U Tuzli redovna pojava.славянин wrote:Kada stane na semafor i ostavi 20 metara ispred sebe do stop linije.Ili isto tako kada auto ispred sebe ostavi razmak od 20 metara sve to u gradu i guzvama.Misli sam se voza pa mu treba 3 mjesta na semaforu da uzme krkan.
-
Throttle
#19759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni ne smeta ako neko ko je prvi ostavi par metara do semafora da bolje vidi ako bulji u onaj iznad ceste a ne bocni. Smeta mi kad zvjera okolo pa mu se na zeleno materi štuca uz sirene
- Laplace
#19760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad vozi bolji auto. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- beni-bu-man
#19762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eeee smrznut ce mu se rukice...... dabog da mu otpalekonektovan wrote:
- djkurt
#19763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naumpašće tebi amidža kad napraviš udes i ti budeš kriv. Jbt po ovom podforumu sve neki šumaheri.JavierBosnia wrote:Iz prve ruke nekidan u voznji sa amidzom koji je lafo "iskusan vozac" na potezu od Nedzarica do Bascarsije mi je stalno prigovarao na mojih 55-60-65kmh da trebam usporiti na nekih 40 jer je klizavo, mokro, tanki sloj leda, a cesta bila bas ociscena nit klizavo nit ista.bitanga_sa_otesa wrote: evo danas,glavna cista,nigdje snijega ,opet 30-40 ,nema guzve ali 7 debila napravi guzvu...opet slalom moras voziti izmedju debila da bi se normalno kretao....
I eto zbog takvih kao on kojima je voziti 60 kao 120 mi moramo gmizati po cesti
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#19764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zatamLJena mu stakla pa da se ne vidi
- djkurt
#19765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovdje se slažem, manijakalno ponašanje učesnika u saobrćaju po ovom pitanju.Laplace wrote:Juče se vraćam iz Visokog preko Lješeva. Na Sušinoj benzinskoj svratim da nalijem goriva, a jedno auto ispred se zaustavilo, izlazi vozačica i čisti vjetrobran. Kad sam nalio gorivo, nastavljam. Poslije prelaza preko pruge kod Čekrekčija nailazim opet na isto vozilo parkirano odmah pored ceste. Taman da prođem pored auta (vozeći opreznije jer sam očekivao da bi se sljedeće moglo desiti), a otvaraju se vozačka vrata i, naravno, skoro metar na moju stranu. Sa surotne strane nailaze vozila, vidim da će doći do nas prije nego što obiđem otvorena vrata, a cesta je slabo očišćena (utabani snijeg, malo poleđen). Nekako se provlačimo ja i vozila sa suprotne strane, bez gubitaka.
Šta je to u glavama tih vozača da ispale vrata ne gledajući ide li cestom neko vozilo? Pa, to su prve lekcije na obuci u auto školi. To mi je instruktor još davne 2000. utuvio u glavu (samo jednom je rekao i nisam nikad zaboravio): obavezno se provjeri prije otvaranja vrata.
- djkurt
#19766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa čuj možda lik ne zna vozit 40 po snijegu, otkud ti znaš nisui svi šumaheri ko većina na ovom podforumu. Previše vi sebi za pravo uzimate da komentarišete nečiju vožnju.Throttle wrote:Il kad voze 20kmh kad padne snijeg. Pa nije arkticka zima nego 5cm snijega, ide bar 40 bez problema. Druga krajnost je neki debil sa kanguom, vozi 2 metra iza mene, nisam smio dirnut kocnicu. Vise gledam u retrovizore nego naprijed u cestu. Prije koji mjesec sam se tom istom debilu ukopao ispred njega namjerno na suhom zbog istog razloga , malo su mu se rasirile okice dok nije stao
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zuri cojek, nema kad...beni-bu-man wrote:eeee smrznut ce mu se rukice...... dabog da mu otpalekonektovan wrote:
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ima ovde i pravnikadjkurt wrote:Previše vi sebi za pravo uzimate da komentarišete nečiju vožnju.
- djkurt
#19769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima i mehaničara garant.bitanga_sa_otesa wrote:pa ima ovde i pravnikadjkurt wrote:Previše vi sebi za pravo uzimate da komentarišete nečiju vožnju.
- bitanga_sa_otesa
#19770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima i ubleharadjkurt wrote: ima i mehaničara garant.
- beni-bu-man
#19771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I focaka kojim je zao dat za nove gume pa jebi sav normalan narod u saobracaju
- bitanga_sa_otesa
#19772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dzabe nove gume ,novi auti,kad je prpa guzici i ne znas vozit ili drkas po mobitelu stalno...
Last edited by bitanga_sa_otesa on 09/01/2019 14:15, edited 1 time in total.
- djkurt
#19773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svega ima na ovom dunjaluku paša moj, svega. Četvere oči insan mora otvorit kad hoda cestom a kamoli vozi. tad desetere.bitanga_sa_otesa wrote:ima i ubleharadjkurt wrote: ima i mehaničara garant.
- djkurt
#19774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko vozi i drka mobitel taj karijeru završi na ortopediji il dva metra pod zemljom, druge mu nema.bitanga_sa_otesa wrote:dzabe nove gume kad ne znas vozit ili drkas po mobitelu stalno...
- beni-bu-man
#19775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sinoc je bilo tih debila malo more u 10min voznje kad je onaj snijeg pao, ona nizbrdica kod hitne, samo sam ceko kad ce mu se aVto ugastitibitanga_sa_otesa wrote:dzabe nove gume ,novi auti,kad je prpa guzici i ne znas vozit ili drkas po mobitelu stalno...