iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mega Man X

#19751 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

exampLe. wrote:Mega Man dileja v2.
Hvala. Sreća nemam problem u glavi da dopustim Apple-u da za puno keša dobijem malo za razliku od tebe balkona..

Toliko od mene.
exampLe.

#19752 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Mega Man X wrote:
exampLe. wrote:Mega Man dileja v2.
Hvala. Sreća nemam problem u glavi da dopustim Apple-u da za puno keša dobijem malo za razliku od tebe balkona..

Toliko od mene.
Uredu, odyebaus. :)
Cupko_

#19753 Re: iPhone - All about

Post by Cupko_ »

Last edited by Cupko_ on 16/09/2017 23:55, edited 1 time in total.
probook

#19754 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Ova kamera je haos i mislim da su namjerno ostavili van okvira telefona, da bi imali "upgrade" sledece godine i predstavili potpuno ravan zadnji dio sa kamerom :lol:
Saka

#19755 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

shalla wrote:Mene nervira to, što se 98% korisnika iPhonea koje znam, polomi da uvjeri ljude oko sebe da je sve ono što iPhone ima ustvari prijeko potrebno a ono što iPhone nema je totalno nepotrebno, taj fanatizam ne kontam nikako :roll
Nešto ne vidim iPhone korisnike kako vise po Android forumima i "otvaraju oči" korisnicima Androida. Naprotiv Androidaši dolaze ovamo i polomiše se pokušavajući pametovati (bez da uopšte poznaju tematiku), ismijavati i dokazati kako je svako ko kupi iPhone peder, kompleksaš ili jednostavno glup. I onda kad se ljudi ne slože s njihovim "argumentima" i reaguju na uvrede onda su fanatici?

Jbg da mi treba da šaljem pjesmice Bluetooth-om nosao bih Android (iako sam to mogao i na iPhone-u vjerovali ili ne, sa jailbreakom), ali fakat je nepotrebno u današnji vakat, pogotovo kad je fail rate ogroman. Ili da mi treba utor za karticu pored 256GB interne memorije ili da mi je mrsko poslati melodiju sa iTunesom ili da mi treba torrent na telefonu ili shortcut da gasim location servise ili šta ti ja znam više. To su otprilike zamjerke koje sam pročitao na zadnjih par stranica. Razumijem da to nekom treba ali (iako sve nabrojano može i na iPhone-u s jailbreakom) kako vi ne razumijete da mi bez toga ipak možemo živjeti?
dinao

#19756 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

probook wrote:Ova kamera je haos i mislim da su namjerno ostavili van okvira telefona, da bi imali "upgrade" sledece godine i predstavili potpuno ravan zadnji dio sa kamerom :lol:
Meni licno je ta kamera grozna jos od ip6.
Kako je ne mogu ugurat unutra? :mrgreen:
Mega Man X

#19757 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

Onaj osjećaj kad moraš jailbreakovati iPhone da bi imao mogućnosti kao Android. :lol:

Đesi Cydia, nisam te prepozno.
Ali_G

#19758 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

eto prednost androida melodija zvona, a pola ih stock melodije fura. A kolicina pljuvanja po raznim forumima ukazuje da ce i ovaj da oduva sa prodajom :kiss:
febo_acm

#19759 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

stvarno se divim koliko pojedinci imaju viska vremena i energije...
isx

#19760 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Koji kurac ovi handroidaši ovdje nekoga nešto ubjeđuju?

Što reče kolega iznad, ne vidjeh ni jednog korisnika ajfona na android temi da nekom nešto palamudi.
exampLe.

#19761 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Nazivaju korisnike Iphonea kompleksasima a ustvari su oni ti koji istresaju svoje komplekse kad god novi Iphone izadje. :D
exampLe.

#19762 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Ispao mi je povoljno Iphone 5s ali mu je puknut ekran.

Gdje bi to mogao najbolje i najjeftinije popraviti?

Ovo najjeftinije mi je bitno jer cu ga odma stavit na pik. :D
kokuz_sa

#19763 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

exampLe. wrote:Ispao mi je povoljno Iphone 5s ali mu je puknut ekran.

50KM ti je zamjena sa kopijom displaya..70 sa originalnim
exampLe.

#19764 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

kokuz_sa wrote:
exampLe. wrote:Ispao mi je povoljno Iphone 5s ali mu je puknut ekran.

50KM ti je zamjena sa kopijom displaya..70 sa originalnim
U fontele traze 90. :D
febo_acm

#19765 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Druze moj na nesto sumnjam da je 70 km sa orginal displejom. Pa ruke kostaju mozda 30-40 km :D
kokuz_sa

#19766 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Carsija...sta si ocekivao :D

Febo..godinama vec radim sa mobilnom opremom..i znam kako idu cijene u vecini BiH..a pogotovo znam nabavne cijene displaya
SpecialOffer

#19767 Re: iPhone - All about

Post by SpecialOffer »

Saka wrote:
shalla wrote:Mene nervira to, što se 98% korisnika iPhonea koje znam, polomi da uvjeri ljude oko sebe da je sve ono što iPhone ima ustvari prijeko potrebno a ono što iPhone nema je totalno nepotrebno, taj fanatizam ne kontam nikako :roll
Nešto ne vidim iPhone korisnike kako vise po Android forumima i "otvaraju oči" korisnicima Androida. Naprotiv Androidaši dolaze ovamo i polomiše se pokušavajući pametovati (bez da uopšte poznaju tematiku), ismijavati i dokazati kako je svako ko kupi iPhone peder, kompleksaš ili jednostavno glup. I onda kad se ljudi ne slože s njihovim "argumentima" i reaguju na uvrede onda su fanatici?

Jbg da mi treba da šaljem pjesmice Bluetooth-om nosao bih Android (iako sam to mogao i na iPhone-u vjerovali ili ne, sa jailbreakom), ali fakat je nepotrebno u današnji vakat, pogotovo kad je fail rate ogroman. Ili da mi treba utor za karticu pored 256GB interne memorije ili da mi je mrsko poslati melodiju sa iTunesom ili da mi treba torrent na telefonu ili shortcut da gasim location servise ili šta ti ja znam više. To su otprilike zamjerke koje sam pročitao na zadnjih par stranica. Razumijem da to nekom treba ali (iako sve nabrojano može i na iPhone-u s jailbreakom) kako vi ne razumijete da mi bez toga ipak možemo živjeti?
Aj bgt. samo mi reci ovo sa cime bi korisnici iPhona "otvarali oci" korisnicima Androdia kad ono sto se pojavljuje na iP korisnici Androida to sve imaju vec 2-3 godine na svojim telefonima?
febo_acm

#19768 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

kokuz_sa wrote:Carsija...sta si ocekivao :D

Febo..godinama vec radim sa mobilnom opremom..i znam kako idu cijene u vecini BiH..a pogotovo znam nabavne cijene displaya

Ma sad je to diskusija koja moze dosta dugo potrajati.... radim sa svim mogucim dobavljacima it opreme u bih. Vecina njih uopste ne prodaje displeje, vecina ide u zamjenu 1 za 1 u garanciji, van garancije kompikovana procedura.

Ja sam imao nedavno razbijen dispej za s7 kod starog. Nazvao ovlasteni Samsung servis sa kojim inace radim i ljudi mi rekli da mi ne mogu pomoci, nazvao ovih par preprodavaca i cijena ako se ne varam oko 350 km.
Ali eto drwgo mi me cuti da je 70 km orginal displej sa zamjenom :)
kokuz_sa

#19769 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Ti radis sa ovlastenim servisima..
A da ne pitam koji je to ovlasteni samsungov servis al eto

A ja radim sa veleprodajama mobilne opreme u kojima se prodaju svi servisni djelovi tako da znam cijene kako u vp kod nas tako i u hr

Btw s7 diaplaj je od 240 do 300KM kod nas u VP..
febo_acm

#19770 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ma onaj ko ga uveze, taj ce ga i servisirati. Zato i kazem ide 1 za 1 pretezno. Nije mi to u opisu posla, ali eto cesto sam ukljucen u te neke diskusije. Nedavno je bila situacija da je jedan LED TV razbijen i posto ide samo 1 za 1, covjeku su rekli da ne mogu rijesiti TV. Necu o brendu i servisu, ali eto... Covjek hoce da plati novi displej, ali su mu rekli da nema nista od toga. Sad hoce li ih tuziti ili ne znam... U garanciji je i ima osnove za tuzbu jer mu moraju osigursri rezervne dijelove.

To je bio off topic, za on topic ok. Slazem se :D

Meni su rekli 300 plus ruke ili tako nesto.
Pulse460

#19771 Re: iPhone - All about

Post by Pulse460 »

kokuz_sa wrote:Ti radis sa ovlastenim servisima..
A da ne pitam koji je to ovlasteni samsungov servis al eto

A ja radim sa veleprodajama mobilne opreme u kojima se prodaju svi servisni djelovi tako da znam cijene kako u vp kod nas tako i u hr

Btw s7 diaplaj je od 240 do 300KM kod nas u VP..
Koliko bi kostao originalan diplej za iPhone 6?
Saka

#19772 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

SpecialOffer wrote:
Saka wrote:

Aj bgt. samo mi reci ovo sa cime bi korisnici iPhona "otvarali oci" korisnicima Androdia kad ono sto se pojavljuje na iP korisnici Androida to sve imaju vec 2-3 godine na svojim telefonima?
To što si napisao nije tačno. Ali uopšte ne želim da ulazim u raspravu, nije to tema, imaš teme iOS vs Android pa tamo razguli do zore. Ne dolazite ovamo da nekog nešto ubjeđujete. Tebi je bolji Android, uživaj u onom što misliš da je bolje za tebe.
GVIP

#19773 Re: iPhone - All about

Post by GVIP »

Uzeo sam polovan iPhone 5s i kad pravim novi ID i kad biram zemlju nema BiH koju zemlju odabrati
spree

#19774 Re: iPhone - All about

Post by spree »

Nema BiH pihh jebo tog proizvodjaca, android zakon :D .
Ja mislim da ljudi tu izaberu hrvatsku.
basicm

#19775 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

GVIP wrote:Uzeo sam polovan iPhone 5s i kad pravim novi ID i kad biram zemlju nema BiH koju zemlju odabrati
Stavi US
Post Reply