Dobro i ja sam doktor nauka vec 30+ godina i toliko zivim u Australiji i sta cemo sad? Ti si obican troll iz neke bosanske zabitiIma Bosne_Bice Bosne wrote: ↑19/06/2020 19:55Ne znam engleski...zivim samo 20+ god. u USA, koliko sam i radio kao zdravstveni radnik u jednoj bolnici.Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 19:46 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2001468
Ako znas engleski procitaj pravi strucni clanak![]()
Obrati paznju na autore i sljedece i informacije:
Before the onset of symptoms, he had attended meetings with a Chinese business partner at his company near Munich on January 20 and 21. The business partner, a Shanghai resident, had visited Germany between January 19 and 22.
Despite these concerns, all four patients who were seen in Munich have had mild cases and were hospitalized primarily for public health purposes
Valjda ti je jasno od kada virus cirkulise po Europi :thumbup:ni gle cuda, nigdje masovnih grobnica iako su mjere uvedene bar 5 mjeseci kasno.
I ja uopste ne osporavam virus, bezveze aludirate na to, ja samo osporavam nase "strucnjake" i apokalipticare ovdje.![]()
Moram da se edukujem...kod pravih strucnjaka.![]()
![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Medobrundo25
#19751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#19752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 20:00Dobro i ja sam doktor nauka vec 30+ godina i toliko zivim u Australiji i sta cemo sad? Ti si obican troll iz neke bosanske zabitiIma Bosne_Bice Bosne wrote: ↑19/06/2020 19:55Ne znam engleski...zivim samo 20+ god. u USA, koliko sam i radio kao zdravstveni radnik u jednoj bolnici.Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 19:46 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2001468
Before the onset of symptoms, he had attended meetings with a Chinese business partner at his company near Munich on January 20 and 21. The business partner, a Shanghai resident, had visited Germany between January 19 and 22.
Despite these concerns, all four patients who were seen in Munich have had mild cases and were hospitalized primarily for public health purposes
Valjda ti je jasno od kada virus cirkulise po Europi :thumbup:ni gle cuda, nigdje masovnih grobnica iako su mjere uvedene bar 5 mjeseci kasno.
I ja uopste ne osporavam virus, bezveze aludirate na to, ja samo osporavam nase "strucnjake" i apokalipticare ovdje.![]()
Moram da se edukujem...kod pravih strucnjaka.![]()
![]()
nemam namjeru dalje s tobom ista diskutovati. Masta cini cuda
![]()
Vracaj se sto prije....edukuj i nas iz bosanskih zabiti.
- Tesla Edison
#19753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako omalovazavaš forum i ljude na njemu, šta ti radiš ovdje?Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑19/06/2020 19:28Ma, 'ta znaju oni... imamo mi forumske "prave strunjake" da nas edukuju i upute..Edin H. wrote: ↑19/06/2020 19:12https://www.telegraph.co.uk/health-fitn ... -surfaces/Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 18:51
Kojih strucnjaka, istih koji su prvobitno rekli da se virus prenosi zrakom? Ili mozda isti strucnjaci koji su tvrdili da da ostaje na nekim povrsinama preko 7 dana ziv i aktivan? Strucnjaci koji se nisu mogli i jos ne mogu dogovoriti oko maski? Treba , ne treba, pomaze , ne pomaze? Jedino sto su strucnjaci utvrdili ( i to pravi strucnjaci ne propali "pokusaji strucnjaka" na drzavnim jaslama jeste do da viirus ne ostaje na povrsinama niti 60 sekundi, i nacin da se ovako neko zarazi su gotovo ravne nuli.Ovo su dokazali pravi strucnjaci u zivom laboratoriju u Njemackoj, i to je to. Neka googla koga interesuje kompletan zivi laboratorij uspostavljen u Njemackoj). Ostali strucnjaci i dalje "dezinfikuju obucu i odjecu" i pricaju kako nas ceka Spanski ili Italijanski scenarij.![]()
![]()
![]()
![]()
-
laik1981
#19754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Al kako virus isceznu u kantonima juznije od Ivana? Mistery...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#19755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Edukujem se kod "pravih strucnjaka" kojih je u zadnje vrijeme na forumu k'o gljiva poslije kise.TESLA_EDISON wrote: ↑19/06/2020 20:13Pa ako omalovazavaš forum i ljude na njemu, šta ti radiš ovdje?Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑19/06/2020 19:28Ma, 'ta znaju oni... imamo mi forumske "prave strunjake" da nas edukuju i upute..![]()
![]()
-
Medobrundo25
#19756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne razumiju oni sta znaci diskusija, razmjenja misljenja, uvazavanje razlicitih stavova, razmjena vlastitog istrazivanja i zakljucaka. Cim im nesto ne odgovara ili nemaju pametnu repliku krenu sa ovim jadnim ispoljavanjem nemoci. Standsrno nasa poslaTESLA_EDISON wrote: ↑19/06/2020 20:13Pa ako omalovazavaš forum i ljude na njemu, šta ti radiš ovdje?Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑19/06/2020 19:28Ma, 'ta znaju oni... imamo mi forumske "prave strunjake" da nas edukuju i upute..![]()
![]()
-
breba
#19757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako si ti dosao do zakljucka da "cirkulise po Evropi" kad se u clanku pise o 4 slucaja koji su imali potvrdjen kontakt sa zarazenom osobom iz Kine.Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 19:46 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2001468
I ja uopste ne osporavam virus, bezveze aludirate na to, ja samo osporavam nase "strucnjake" i apokalipticare ovdje.
Cirkulise meni znaci masovno lokalno sirenje, a to ova studija ne govori.
-
laik1981
#19758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://edition.cnn.com/2020/05/04/heal ... index.htmlbreba wrote: ↑19/06/2020 20:33Kako si ti dosao do zakljucka da "cirkulise po Evropi" kad se u clanku pise o 4 slucaja koji su imali potvrdjen kontakt sa zarazenom osobom iz Kine.Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 19:46 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2001468
I ja uopste ne osporavam virus, bezveze aludirate na to, ja samo osporavam nase "strucnjake" i apokalipticare ovdje.
Evo u Francuskoj slucaj iz decembra..
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15003452
Evo i u Italiji bio prisutan krajem prosle godine..
Ako je bio prisutan u Francuskoj i Italiji, zasto ne bi bio prisutan u ostatku evrope i zasto se nije sirio? Sve bilo zivo, od sporta do praznika i spice zimske turisticke sezone..
-
breba
#19759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne tvrdim da nije bio prisutan vec da taj clanak koji brundo navodi ne govori o tome. Samo da razjasnim.laik1981 wrote: ↑19/06/2020 20:40https://edition.cnn.com/2020/05/04/heal ... index.htmlbreba wrote: ↑19/06/2020 20:33Kako si ti dosao do zakljucka da "cirkulise po Evropi" kad se u clanku pise o 4 slucaja koji su imali potvrdjen kontakt sa zarazenom osobom iz Kine.Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 19:46 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2001468
Evo u Francuskoj slucaj iz decembra..
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15003452
Evo i u Italiji bio prisutan krajem prosle godine..
Ako je bio prisutan u Francuskoj i Italiji, zasto ne bi bio prisutan u ostatku evrope i zasto se nije sirio?
-
laik1981
#19760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovi tvrde da je bio prisutan...naucnici neki.. Za tog francuza kazu da znaju i da nije nulti pacijent.. Dakle, dva mjeseca bio prisutan bez ikakvih mjera.. I ovog francuza su lijecili, bili u direktnom kontaktu sa njim.. Niko nije objasnio zasto se tad nije sirio i ubijao i ne trude se da objasne jer se to objasnjenje ne bi uklopilo u sliku koju su nam predstavili..
-
Zijo77
#19761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovoga Drljevića bi trebalo držati na uzdi jer se očigledno radi o malom diktatoru-laktarošu! On bi zatvarao, on traži zakonsku podlogu da se može na lokalnom nivou zatvarati i zabranjivati! Zamislite, traži izglasavanje zakona pomoću kojeg bi ON uvijek mogao narediti policiji da zabrani kretanje i izlazak iz kuća i stanova! Mene je razbjesnio na gostovanju kod Senada Hadžifejzovića kada je mrtav hladan izjavio da "stare nipošto ne treba puštati vani"! Pucao sam tu njušku jastukom, zamalo nisam televizor oborio sa stalka!Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 19:27 Ovi ljudi su dobili neki mali clanak ja mislim ovdje i to je to. Ali zato su dobili naslovnice ublehasi tipa Drljevica ( par njegovih bisera, google images na racunaru totalno nepovezane stvari da bi ispao da on nesto radi kao i istrazuje dok daje intervju, isti "strucnjak" bi naplacivao ljudima koji su u karanteni kod kuce odredjeni iznos, jer su kod kuce a ne u izolatoriju
Potpuno se slažem da se virus prenosi u kući, tj. u porodici, na radnom mjestu, odnosno tijesnom, zatvorenom prostoru! Ali, nekim pritajenim diktatorima se naročiti svidjela ideja zabrane kretanja i izlaska! Inače, epidemiologija je prije ove pandemije bila zadnja specijalizacija za koju bi se neki mladi ljekar opredijelio. To je bila skoro izumrla grana medicine!
- zubi
#19762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ti imas neki fetis na usklicnik?Zijo77 wrote: ↑19/06/2020 21:00 Ovoga Drljevića bi trebalo držati na uzdi jer se očigledno radi o malom diktatoru-laktarošu! On bi zatvarao, on traži zakonsku podlogu da se može na lokalnom nivou zatvarati i zabranjivati! Zamislite, traži izglasavanje zakona pomoću kojeg bi ON uvijek mogao narediti policiji da zabrani kretanje i izlazak iz kuća i stanova! Mene je razbjesnio na gostovanju kod Senada Hadžifejzovića kada je mrtav hladan izjavio da "stare nipošto ne treba puštati vani"! Pucao sam tu njušku jastukom, zamalo nisam televizor oborio sa stalka!
Potpuno se slažem da se virus prenosi u kući, tj. u porodici, na radnom mjestu, odnosno tijesnom, zatvorenom prostoru! Ali, nekim pritajenim diktatorima se naročiti svidjela ideja zabrane kretanja i izlaska! Inače, epidemiologija je prije ove pandemije bila zadnja specijalizacija za koju bi se neki mladi ljekar opredijelio. To je bila skoro izumrla grana medicine!
-
BadBoy
#19763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imaš li bolji izvor od američkog CDC-a? Kažu da je najčešći način prenosa sa čovjeka na čovjeka putem respiratonih kapljica (koje se izbacuju prilikom govora, kašljanja i kihanja), ali i da virus ostaje živ na površinama: "Current evidence suggests that SARS-CoV-2 may remain viable for hours to days on surfaces made from a variety of materials."Medobrundo25 wrote: ↑19/06/2020 18:51
Kojih strucnjaka, istih koji su prvobitno rekli da se virus prenosi zrakom? Ili mozda isti strucnjaci koji su tvrdili da da ostaje na nekim povrsinama preko 7 dana ziv i aktivan? Strucnjaci koji se nisu mogli i jos ne mogu dogovoriti oko maski? Treba , ne treba, pomaze , ne pomaze? Jedino sto su strucnjaci utvrdili ( i to pravi strucnjaci ne propali "pokusaji strucnjaka" na drzavnim jaslama jeste do da viirus ne ostaje na povrsinama niti 60 sekundi, i nacin da se ovako neko zarazi su gotovo ravne nuli.Ovo su dokazali pravi strucnjaci u zivom laboratoriju u Njemackoj, i to je to. Neka googla koga interesuje kompletan zivi laboratorij uspostavljen u Njemackoj). Ostali strucnjaci i dalje "dezinfikuju obucu i odjecu" i pricaju kako nas ceka Spanski ili Italijanski scenarij.![]()
Izvor: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... ction.html
- JanuaryJones
#19764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mene zanima kako se tek sada aktuelizirala priča o komercijalnom PCR testu, i zašto tek sada? Ljudi unazad 3 mjeseca idu, putuju, prelaze granice...gdje se dosad radio test? Jasno je ko dan da samo javne ustanove imaju šapu i monopol nad ovim, ali zašto sad? Zašto ne prije 2 mjeseca?
-
AmirBaa
#19765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobacio poslom do Hrvatske, usao u lidl i kaufland, niko maske ne nosi, distanca ne postoji, bukvalno bjezao od ljudi. Niko doslovmo masku ne nosi, na naplatnim kucicama, na granici, ma nigdje eto nikog sa maskom. Mi smo zlatni za njih, a imamo tako veci skok od njih. Nema mi smisla vala
-
kox
#19766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sami kazu da zadnje dvije sedmice malo testiraju. Turisticka sezona, nije im bas do price o novozarazenim.
- JohnnyS
#19767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ali su skloni nas okriviti za njihove slučajeve. Dok državom hoda 130 tisuća turista iz zemalja gdje ima koronavirusa ko šodera.
- dalmatinka
#19768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da si bio prije mjesec, mjesec i pol vidio bi potpuno drugu sliku. Previše smo se opustili i ne sluti na dobro.AmirBaa wrote: ↑19/06/2020 21:18 Dobacio poslom do Hrvatske, usao u lidl i kaufland, niko maske ne nosi, distanca ne postoji, bukvalno bjezao od ljudi. Niko doslovmo masku ne nosi, na naplatnim kucicama, na granici, ma nigdje eto nikog sa maskom. Mi smo zlatni za njih, a imamo tako veci skok od njih. Nema mi smisla vala
-
remark
#19769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mogu li se probati stvari u kottonu u scc?
-
AmirBaa
#19770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerujem, ali sam sad iskreno sokiran. Daleko da sam od panicara, ali zbog neke mirnoce u svojoj glavi i glavi drugih obavezno maske u zatvorenim prostorima nosim od marta. Ovdje ni konobari ne nose maske, stolovi nisu razmaknuti. Vjeruj mi u Sarajevu je skroz druga slika.dalmatinka wrote: ↑19/06/2020 22:07Da si bio prije mjesec, mjesec i pol vidio bi potpuno drugu sliku. Previše smo se opustili i ne sluti na dobro.AmirBaa wrote: ↑19/06/2020 21:18 Dobacio poslom do Hrvatske, usao u lidl i kaufland, niko maske ne nosi, distanca ne postoji, bukvalno bjezao od ljudi. Niko doslovmo masku ne nosi, na naplatnim kucicama, na granici, ma nigdje eto nikog sa maskom. Mi smo zlatni za njih, a imamo tako veci skok od njih. Nema mi smisla vala
- zemomak
#19771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
iskreno, najbolje bi bilo prestat testirat...jer ovo testovi mogu bit pozitivni i na uzorak sperme, mokraće, stolice, u suštini to je jedna velika prevara u kojoj nažalost učestvuje i ljekarska struka i za to će dobiti velike pare od big brothera...
-
daddy-kool
#19772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas se desio loš scenario, imali smo rasijavanje na više mjesta zbog nekontrolisanog otvaranja granica pred Bajram. Mnoštvo tih rasijavanja je poteklo povratkom naših državljana iz Švedske, Njemačke, Slovenije, Italije, Holandije, BI; tj uglavnom radnika, studenata, koji se nisu samoinicijativno izolovali nego su prvo zarazili svoje porodice i familiije, a onda se iz više izvora zaraza širila dalje.AmirBaa wrote: ↑19/06/2020 21:18 Dobacio poslom do Hrvatske, usao u lidl i kaufland, niko maske ne nosi, distanca ne postoji, bukvalno bjezao od ljudi. Niko doslovmo masku ne nosi, na naplatnim kucicama, na granici, ma nigdje eto nikog sa maskom. Mi smo zlatni za njih, a imamo tako veci skok od njih. Nema mi smisla vala
Gadna kombinacija, ljudi koji su ostali vani prije zatvaranja granica, a željni porodica, nekontrolisano otvaranje granica i Bajram.
-
Ali_G
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na portalu radio sarajevo, oko 18:30 h uredno vijest o 99 zarazenih, 22 oporavljenih i 1 preminuli.....
Za zatvora majke mi.....
Za zatvora majke mi.....