Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#19751 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Sto znaci da se trebaju boriti sa njima za top 4... A, ako uzmemo u obzir da nije bas uvijek do para onda nema razloga da ne upadnu u top 4 redovnije. Totenhem je upadao, iako su slabiji finansijski... Lester je uzeo ligu iako imaju samo helicopter:) itd itd...

Liverpool definitivno jeste dovoljno velik da bude top 4 klub ili da se bori za top 4... nije klub koji treba da zavrsava na 8. i 7. mjestu.
AmiĐa_Idriz

#19752 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Samo da se nadovezem na ovo za Dalglisha, naravno da je trenercina, covjek je vec zahuktali pozar ugasio kada je dosao. O prvom mandatu nema potrebe trositi rijeci. I da, Kenny ima osvojenu PL kao trener tako da nema potrebe za sarkasticnim komentarima na njegovu adresu.

I nisam znao da je 'velicina' kluba prolazna :roll: znaci United isto tako nije vise veliki klub, ne osvajaju titulu vec nekoliko godina, 1 propali izlet u LP u zadnje 3 godine, jos uvijek se traze...?
Mustang1

#19753 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote:I Lucas, po 6293525193956291x u zadnje 2 godine bi trebao otici, nek ga na Ebay stave.
Hajd ko ce, ja ili ti da ga stavimo na ebay?
seoBIH

#19754 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

Dalglish nikada nije osvojio premijer ligu...ono sto je osvojio naziva se Prva divizja.
MyTao

#19755 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

seoBIH wrote:Dalglish nikada nije osvojio premijer ligu...ono sto je osvojio naziva se Prva divizja.
Image
seoBIH

#19756 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

Zaboravih sliku, da to je to, prva divizja, nikako premijer liga :D
Muhamed Đakmić

#19757 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Osvojio Premier ligu sa Blackburnom 1995. godine :D

Ono o čemu sam ja govorio bio je njegov posljednji mandat na klupi Liverpoola, koji je bio grozan. Prodali su Torresa i doveli Carrolla.
AmiĐa_Idriz

#19758 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jah, PL osnovan 1992. a Blackburn titulu uzeo 1995. Nije nikako.

Mustang1 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:I Lucas, po 6293525193956291x u zadnje 2 godine bi trebao otici, nek ga na Ebay stave.
Hajd ko ce, ja ili ti da ga stavimo na ebay?
De ti, ja cu na pik, zamjena za metar drva.
AmiĐa_Idriz

#19759 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

:kiss:
Muhamed Đakmić wrote:Osvojio Premier ligu sa Blackburnom 1995. godine :D

Ono o čemu sam ja govorio bio je njegov posljednji mandat na klupi Liverpoola, koji je bio grozan. Prodali su Torresa i doveli Carrolla.
Prodali groznog Torresa, doveli tad trazenog Carrolla, jebat ga ko je znao sta ce se desiti poslije :mrgreen: ali ipak odradio je kakav takav posao, smirio malo situaciju. 2 finala, 1 kup. Dosta od njega.
MyTao

#19760 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

seoBIH wrote:Zaboravih sliku, da to je to, prva divizja, nikako premijer liga :D
O cemu ti? Blackburn je uzeo titulu 95... EPL se uveliko vec igrao tada.
Muhamed Đakmić

#19761 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

AmiĐa_Idriz wrote::kiss:

Prodali groznog Torresa, doveli tad trazenog Carrolla, jebat ga ko je znao sta ce se desiti poslije :mrgreen: ali ipak odradio je kakav takav posao, smirio malo situaciju. 2 finala, 1 kup. Dosta od njega.
Dobro, ali nije baš Torres bio grozan. Ispostavilo se kasnije da on ne može meda više, ali u momentu prodaje je bio i dalje jedan od najboljih napadača svijeta. Baš je te sezone razbio Chelsea na Anfieldu, dao im dva gola samo par mjeseci prije transfera.
MyTao

#19762 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Doveo je Dalglish I Suareza :) Plan je bio da on igra sa Torresom... ali ovaj nije zelio ostati i nije bilo izbora osim da ga prodaju. a Carroll je bio greska, panicna kupovina koja se nije isplatila...

Ja se sjecam da je te sezone Liverpool igrao jako lijepo ali su previse nerjesenih tekmi imali... ko zna sta bi bilo da je ostao covjek duze.
zomri

#19763 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Vlasnici ako misle do titule prvo neka kupe helikopter, pa onda sve ostalo!!!

:oops:
AmiĐa_Idriz

#19764 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Muhamed Đakmić wrote:
AmiĐa_Idriz wrote::kiss:

Dobro, ali nije baš Torres bio grozan. Ispostavilo se kasnije da on ne može meda više, ali u momentu prodaje je bio i dalje jedan od najboljih napadača svijeta. Baš je te sezone razbio Chelsea na Anfieldu, dao im dva gola samo par mjeseci prije transfera.
Poceo je padati. A ima i ta famozna prica kako su ga sa nekom jebenom povredom poslali u London.

I kao sto rece My, kad skontas Carroll i Suarez, i dobro i lose zajedno :mrgreen:
Gandalf

#19765 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Klub će morati dovesti ozbiljnog trenera ako misli nešto napraviti sa svojim statusom u ligi, Klopp je cirkusant, od istorije se ne živi, šta je on radio sa nekim drugim timom, u nekoj drugoj ligi, davnih prošlih vremena mi je smiješno i komentarisati, realnost u LFC je očajna a lik provaljuje ovu ekipu svako malo vremena. Nadam se da Trenere Vizionare više neće dovoditi kada ovog klovna otjeraju, tri KloppoBodgersa u nizu bi uništila i Real a ne LFC. Dakle trener koji će imati zadnjeg veznog u timu, a neće imati Letvu kao startera bi već bio fin početak.
MyTao

#19766 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

sta reci... koju posluku porati??
Mustang1

#19767 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Coutinho-Morata-Mane
------Firminho------
Khedira-Pjanic-Naingolan
Kolasinac-Koulibaly-Van Dijk-Clyne
------Diego Alves---

Jest da mi formacija ima 17 igraca ali nebitno, svakako uvijek neko povrijedjen :D
Hajd nek neko izracuna koliko bi trebalo za ove igrace :D Moze umjesto Khedire neki drugi dobar zadnji vezni, on mi jedini pao na pamet, i na go moze neko drugi..
MOSALJOZE

#19768 Re: Liverpool FC

Post by MOSALJOZE »

50 miliona samo za SEA KOL TRAFIKU I Miralema
seoBIH

#19769 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

MyTao wrote:
seoBIH wrote:Zaboravih sliku, da to je to, prva divizja, nikako premijer liga :D
O cemu ti? Blackburn je uzeo titulu 95... EPL se uveliko vec igrao tada.
A vidi fakat..zamjenih ga za slippy G.
AmiĐa_Idriz

#19770 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

MOSALJOZE wrote:50 miliona samo za SEA KOL TRAFIKU I Miralema
Nije nam dobro.
AmiĐa_Idriz

#19771 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Mustang1 wrote:Coutinho-Morata-Mane
------Firminho------
Khedira-Pjanic-Naingolan
Kolasinac-Koulibaly-Van Dijk-Clyne
------Diego Alves---

Jest da mi formacija ima 17 igraca ali nebitno, svakako uvijek neko povrijedjen :D
Hajd nek neko izracuna koliko bi trebalo za ove igrace :D Moze umjesto Khedire neki drugi dobar zadnji vezni, on mi jedini pao na pamet, i na go moze neko drugi..
206 miliona, tako veli Transfermarkt :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#19772 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Gandalf wrote:Klub će morati dovesti ozbiljnog trenera ako misli nešto napraviti sa svojim statusom u ligi, Klopp je cirkusant, od istorije se ne živi, šta je on radio sa nekim drugim timom, u nekoj drugoj ligi, davnih prošlih vremena mi je smiješno i komentarisati, realnost u LFC je očajna a lik provaljuje ovu ekipu svako malo vremena. Nadam se da Trenere Vizionare više neće dovoditi kada ovog klovna otjeraju, tri KloppoBodgersa u nizu bi uništila i Real a ne LFC. Dakle trener koji će imati zadnjeg veznog u timu, a neće imati Letvu kao startera bi već bio fin početak.
Carlo Ancelotti trenutno ne bi imao znatno bolje rezultate sa Liverpoolom, budi siguran u to.

Liverpool nije klub u koji dolaze treneri pragmatici, on je jednostavno sad klub koji mora dovesti vizionara i uz njegovu pomoć stvoriti jaku ekipu.
zomri

#19773 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Samo stepenicu po stepenicu, nikako drugačije. Klub je na dobrom putu i u dobrim rukama i pored ovih posrtanja.

Treba se izmaknuti pa sagledati cjelovitu sliku. Možda trenutno izgleda sve crno ali, jebiga, nije. Niti smo uložili neke ozbiljne pare, niti doveli neke ozbiljne igrače a u borbi smo za top 4 i na momente igramo bezvremenski dobar fudbal.
MyTao

#19774 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Klopp je world class menager kojeg bi svaki klub na planeti pozelio. Liverpool se treba udarati nogom u guzicu sto su ga nekako uspjeli dovesti jer je slab na historiju, passion, navijace i to inace bi bili u govnima gorim nego sad.

Klopp ce tu ostati najmanje jos 2-3 sezone, duze ako nesto pozitivno napravi... tek je covjek poceo, nije lahko od luzera stvoriti pobjednike tek tako... Coutinho je igracina, ali sta je to on osvojio u karijeri? za sta se borio? Nista. Liverpool u timu ima samo jednog igraca koji je osvajao trofeje a to je james fucking milner...

Kada uzmu jedan trofej sve ce krenuti lakse jer samo se tako od luzera moze stvoriti pobjednik.
zomri

#19775 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Osnovni problem u svemu je, a pisao sam o tome ranije, je što navijači ne mogu prihvatiti da su peti klub lige. Da se od takvog kluba koji je realno daleko od samog vrha svake sezone očekuje borba za titulu u svjetskom fudbalu postoji još samo u Valenciji.
Post Reply