Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#1976 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

duboka_misao wrote:ma junior nije nikada spavao na stomaku pa mi cudno ba,okrece ona glavu dok spava namjesta se ljevo desno ali meni opet suhva, ja mlada zelena nenaviknuta :oops: a za kaku ti rekoh stavi djetetu ulja u hapu i daji vode, moja redovno kaka svako jutro jer cim ustane dam joj vode pa onda dojenje redovna je ko svicarski sat mada kazu normalno je za djecu koja doje da nemaju kaku i po 7 dana..mada meni to bash i nije normalno al et..
ma u kakvu hapu da joj stavim ulje kad je dojim zeno nedokazana :D
haj' sad cu joj dati malo vodice prije dojenja a ne bude li bilo kake, ostavicu ti negativan feedback :lol:
max07

#1977 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

Meni rekli da caj pomaze kod zatvora, ali to ti dodje kao voda je li :D
duboka_misao

#1978 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

pod hapom mislim izdojeno mjeko ! ili probaj joj dati na kasicicu mada je meni lakse izdojiti malo mljeka pa pomjesati u flasu.

i nemoj dati djetetu tri kapi daj joj fino 50 ml vode et max kaze moze i caj kontam i ja da je to isto tu.
otherside

#1979 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

bila kakaaaaa! jeeeee :D
popili smo malo vodice i onda podojili, malo prduckali i izbacili puno kake :D hvala teta DM, kupicemo ti curici cokoladu, kad joj je uvedes u prehranu u 3.mjesecu :D
al' je proljevasta pravo. kakva je kod vase djece?
danas mi dr rece da zatvori i proljevi kod beba mogu biti posljedica intolerancije na laktozu.
pravim se da ne cujem, pravim se da ne cujem :-) :D
duboka_misao

#1980 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:bila kakaaaaa! jeeeee :D
popili smo malo vodice i onda podojili, malo prduckali i izbacili puno kake :D hvala teta DM, kupicemo ti curici cokoladu, kad joj je uvedes u prehranu u 3.mjesecu :D
danas mi dr rece da zatvori i proljevi kod beba mogu biti posljedica intolerancije na laktozu.

muz mi je na putu fali mi strasno jer inace za vecerom pricamo o djecijim kakama, trenutno si mi popunila tu prazninu :D ili zatvori mogu biti posljedica mamine ne tako tajne afere sa cokoladom aaaaaaa
otherside

#1981 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

da li bi mi vjerovala kad bih ti rekla da dnevno pojedem najmanje 100 gr cokolade ali najmanje?
ali zato popijem oko 1 litar probiotika (jal sensia jal ab kultura) jerbo ni mame nigdje ne bi bilo nakon tako zdrave ishrane.
inace, osnova ishrane su mi slatkisi, pravim barem jednu tortu sedmicno, najvise zbog starije razbojnice jer ona misli da joj je svako malo rodjendan a meni zao da je ubjedjujem u suprotno :roll:
drago mi je sto ni veceras nisi propustila tematsko vece, znam da ne bi mogla mirno spavati :D
putujucidzindas

#1982 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Mi ljetos kad smo otišli na more mali nije kakio punih 8 dana :D Od sreće i uzbuđenja, šta li. Tad je još dojio, pa nam svi rekoše da je to normala. Ja se Tita mi pravilo hranila. I sve bilo OK
otherside

#1983 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ja pola zivota kuburim sa neredovnom stolicom pa me muka uhvati kad nju vidim da stenje i napreze se :(
safran

#1984 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:bila kakaaaaa! jeeeee :D
ne slušaj, ne slušaj
safran

#1985 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:ja pola zivota kuburim sa neredovnom stolicom pa me muka uhvati kad nju vidim da stenje i napreze se :(
Moj jadničak je kakio ravno jednom sedmično prvih mjesec dana dok sam ja upirala da dojim. Još kad se pokaki ono nešto suho, klikeri ma totalno nereprezentativno. Pošto sam se i sama patila tih mjesec dana unatoč kompotima, ječmenim kašama i sl. ja se prihvatim ziher lijeka za moju vječitu boljku - jabukovog sirćeta. I gle čuda, krene i njega - i dalje brabonjasto ali barem 3 puta sedmično. A kad smo se vratili sa Pedijatrije i batalili totalno dojenje onda sam mu u vodi za AD prokuhavala po par zrnaca kima. I to je pomagalo.
Alhemicarkaa

#1986 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

DM kad god ti se priča o kaki slobodno se obrati meni, to mi je omiljena tema :D
Kad vas slušam bude mi neprijatno, moja jednom nije imala stolicu puna dva dana mi svi bili ko na iglama i to se desilo samo jednom :-) , dok sam je dojila. A ja sam slušala da je normalno da dojene bebe nemaju kaku i po 10 dana :shock: Pa ja kad ne odem u wc tri dana nervozna sam, boli me, a zamisli bebe kojima su crijeva svilena i još to sebi ne mogu racionalno objasniti.

Imam ja dva pitanja, kontam džindas je najsvježija u ovim stvarima, ja zaboravila pitati doktoricu, a to nam je rekla prije par mjeseci. Kad se ono uvodi žumance? I je li ono rekla široki povoj do 9. mjeseca?

Meni pod hitno treba neka socijalizacija sa odraslim, normalnim ljudima. Juče bila kod frizera i njoj ispade češalj a ja automatski: padeeeee, žena mi umrla od smijeha :oops:
Alhemicarkaa

#1987 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:javite se kad istisnete 6 kila i 62 centimetra :D male mace, inace rekao mi je Nakas sto on zna najvecu bebu imala je 10 kila :shock:

on je prosjedio samostalno sa 4 mjeseca pedijatrica nije imala primjedbi.
Ma šta ba 10 kila :shock: , nije on to dobro skontao, pa moja je buca a sad ima 10 kila. Ja koliko sam čitala najkrupnije djete je rodila žena Bona Voxa, 7 kg teško :-)
putujucidzindas

#1988 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
Imam ja dva pitanja, kontam džindas je najsvježija u ovim stvarima, ja zaboravila pitati doktoricu, a to nam je rekla prije par mjeseci. Kad se ono uvodi žumance? I je li ono rekla široki povoj do 9. mjeseca?

Meni pod hitno treba neka socijalizacija sa odraslim, normalnim ljudima. Juče bila kod frizera i njoj ispade češalj a ja automatski: padeeeee, žena mi umrla od smijeha :oops:
Za žumance im je uveliko vrijeme. Od 8 punih mjeseci ideš sa četvrtinom, pa svake sedmice povećavaš za četvrtinu.
Za široki povoj nam je onaj doktor kojem smo išli na UZ kukova rekao do 6. mjeseca. Ja ga nisam stavljala, jer su mu dovoljne ove pelene koje nosi, a da jesam, sigurno bih prestala sa 6 mjeseci.

Sad ćeš ti početi kukati da ti je na posao :D
vanad

#1989 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

@duboka - moja mala uvijek spavala na stomaku, i dan danas spava. Ponekad se okrene na stranu...
Alhemicarkaa

#1990 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:
Sad ćeš ti početi kukati da ti je na posao :D
Neću, bila sam na kafi sa kumom i već se bolje osjećam, napunila sam baterije za slijedećih... nekoliko sati :roll:

Vidiš, kasnim sa tim žumancetom. Je li kupuješ u marketu ili ganjaš ona od koke glistokljucalice? :oops: A zašto se uopće to daje?

A široki mi već dojadio, i meni i njoj. A Boga mi meni se čini da je dr. Aida rekla da idemo do 9. mjeseca. Trebalo bi još 15 dana. A kontam, da ukinem, samo mi žao muža, baš voli peglati pelene :lol:
putujucidzindas

#1991 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma ja kupila neka kao domaća, al nisu bila onakva kakva sam ja zamišljala :D Nisam mu ni ja još dala, jer nam je uletio mladi sir i jogurt prije, pa prasa da me ova safran više popusti :kiss: . Mislim da će dobiti iz marketa, jer ne znam gdje bih kupila domaća domaća. To ćemo od ponedjeljka.
Nemam pojma zašto se daje - valjda ono "svako jutro jedno jaje...", al je bjelance kao alergen, pa onda samo žumance.
Ne znam stvarno onda za široki, ja je nisam posebno pitala. Znam da je većina mama koje ja znam mnogo prije 6. mjeseca ukinula. A mislim, ako ona već i sjedi i diže se na nogice, onda ne bi trebalo više imati potrebe.
Alhemicarkaa

#1992 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:Ma ja kupila neka kao domaća, al nisu bila onakva kakva sam ja zamišljala :D N
Šta li si ti zamišljala :D
Odlučila sam, ukidam široki :D

Mojoj porasla kosica, i sad bih trebala tražiti šišanu kumu, kažu nekoga sa dobrom kosom, oko mene sve neki linjavci, kako to hoda? Ne znam ništa o tome.
putujucidzindas

#1993 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
Mojoj porasla kosica, i sad bih trebala tražiti šišanu kumu, kažu nekoga sa dobrom kosom, oko mene sve neki linjavci, kako to hoda? Ne znam ništa o tome.
Hoćeš da ti ja pošaljem muža? :lol: :lol:
Ja sam se nadala da će ovo dijete imati kosu na tatu, a on ni to. Ćelo mali, jedva mu se neko malo paperje nazire.
Ovo će ti ove mame iskusne odgovoriti kako i šta :)
safran

#1994 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ma ništa brate - odabereš nekog ko je tebi drag i ko je bebi drag i to je to. Prvom je kuma moja prijateljica. Drugi ima dvoje kumova - sina i kćerku naših prijatelja - imali su 10 i 4,5 godine kad su zvrka šišali. Nismo baš gledali kakvu ko kosu ima ali sada kad razmislim svi imaju solidnu. Moj stariji ima kosu ko četku a ovaj drugi ima mekše loknice - danas došao kući ko Hali-gali Halid - šiškali mu šiške a ostali repovi - ajoj, moramo pizelu za vikend da to popravi.
Alhemicarkaa

#1995 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Hoćeš da ti ja pošaljem muža? :lol: :lol:
Ja sam se nadala da će ovo dijete imati kosu na tatu, a on ni to. Ćelo mali, jedva mu se neko malo paperje nazire.
Ovo će ti ove mame iskusne odgovoriti kako i šta :)
I ja konja za trku imam. :lol: Sve Boga molim da Kikica naslijedi suprugovu kosu, njemu kosa stalno opada, ali još uvijek ima bar tri puta više od mene :shock: i glatka, sjajna, čvrsta i kovrđava.
otherside

#1996 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ja sam svoju curicu prvi put sisala. mi smo preskocili te ceremonije :D
uhvatila je na kupanju dok je bila mokra kosa i zhik nazad, zhik naprijed, u dva poteza je dobila princ valijant frizuru sa prednjom cik cak linijom :D
ja se cijeli dan smijala i na kraju i njoj donijela ogledalo - djete se zacehnulo od smijeha kad se vidjela :D
e sad...i tada je bilo jasno da nece imati maminu predivnu kosu :oops: ali i tatina je solidna :oops:
yellow cat

#1997 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by yellow cat »

samo da vam mahnem. Sjesti za laptop, nemoguća misija. Čim vidi da tipkam, eto ga i hoće i on da lupa, a kad mu ne dam, baca se po podu. Psihički me ubija, majke mi.
otherside

#1998 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

yellow cat wrote:samo da vam mahnem. Sjesti za laptop, nemoguća misija. Čim vidi da tipkam, eto ga i hoće i on da lupa, a kad mu ne dam, baca se po podu. Psihički me ubija, majke mi.
ma pusti ga da vristi malo, naucice da to ne vodi nicemu.
mi smo stariju tako naucili- cim ona vrisne, mi odmah trcimo...daj joj sve, samo da se ne dere...
i onda sam ja to presjekla, pocela ignorisati njene histericne ispade.
rezultat nije dosao preko noci ali meni znatno manje provodi bijesne gliste dok su tata i nana jos uvijek dobre zrtve :D
mahanje i kiss :-D
yellow cat

#1999 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by yellow cat »

otherside, mudro zboriš. I pustim ga, hebe mi se, nek se bacaka, ali onaj iritirajući ton će me dotući. Jutros mi je došlo da ga po guzici namlatim i za štrik okačim kako me ispizdio.
otherside

#2000 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

e to jeste najveci problem. ostati miran na taj iritantni zvuk :D
probaj se baviti necim sto ce ti skrenuti paznju, npr. dodji na forum :D ali gledaj da si na poziciji na kojoj te razbojnik ne moze ometati a da ga i dalje drzis na oku (to sto te cupa za nogavicu nije zabrinjavajuce :D )
da ti pravo kazem, par puta sam i naprasila ovu moju po guzi ali to ne pali jer misle da se igramo :roll:
na ignore - to je najefikasnije na duze staze :wink:
Post Reply