Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
ZAGORS
#1976 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Koliko je zapravo vojnika HV-a bilo u Gornjem Vakufu/Uskoplju i gdje su sve bile brigade HV-a u BIH ? U Mostaru je bila 5 gardijska brigada.
- bach
#1977 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ja sam na ovom forumu već jednom rekao da je ovu budalaštinu napravio neki balavac u Corelu.Tutnjavac wrote:Tužilaštvo BiH a i Kantonalno tužilaštvo u Zenici za par mjeseci će vjerovatno podići značajnije optužnice za ratne zločine u Žepču, prije svega za logor...
Panika
http://zepce.ba/index.php/zepce/item/28 ... adi%C4%87a
Znači, radi se o tome da se godinama maše jednim bijednim falsifikatom...
Zapovijed ohohoho ...
A Vi Žepčaci stvarno niste imali sreće sa ljudima koji su vas vodili. Dobro ovaj "davorin popović", ko je za Boga miloga ovaj Narcis Drocić?
Kome i čime je on komandovao?
PS
Tokom 93 i 94 Kakanj je gorivom snabdijevala bijela cisterna na kojoj je pisalo Zovko - Žepče. Cisterna je bila parkirana isped kuće jednogod kakanjskih "bog i batian" tipova i kumova jednog od komandanta sedme muslimanske.
Nekom rat - nekom brat
-
Tutnjavac
#1978 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ma Drocić je lokalni lik, sin tadašnjeg uglednika, zanimljiv lik, opsjednut pticama
Vodio je te neke svoje Zelene beretke, koje su čas bile čas nisu u okviru 319., poslije su se povukli u Nemilu, mislim, prema Zenici. Jedno vrijeme, kratko, bio je ugledan i poštovan, ali brzo je izlapjela ta slava markantnog lokalnog komandanta. Danas živi blizu Žepča, od čega ne znam, i fotka ptice okolo po planinama. 
Dervišić je bio kapetan JNA, predao je taj dio 319. HVO-u čim je sukob počeo, većina tvrdi da je to bila pretjerana i preuranjena reakcija i da se trebalo boriti on će ti reći da je spasio ljude pogibije. Živi u Žepču, ima poljo-apoteku
ne dira ga niko, ni Hrvati ni Bošnjaci.
PS
Ne znam otkud 94 Zovko cisterne, nije ti tad Zovko im'o nikakve cisterne... to je tad bila mala lokalna firmica.
Dervišić je bio kapetan JNA, predao je taj dio 319. HVO-u čim je sukob počeo, većina tvrdi da je to bila pretjerana i preuranjena reakcija i da se trebalo boriti on će ti reći da je spasio ljude pogibije. Živi u Žepču, ima poljo-apoteku
PS
Ne znam otkud 94 Zovko cisterne, nije ti tad Zovko im'o nikakve cisterne... to je tad bila mala lokalna firmica.
- bach
#1979 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Narcis Drocić. Krvožedni komandant mudžahedinskih "postrojbi" i ljubitelj ptica.
Smajli koji se piša od smijeha...
- bach
#1980 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Evo i ovog luđaka na slobodi

-
Djuro11
#1981 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
U Americi bi dobio triput smrtnu kaznu, dok Haski sud pusta ovakve ustashe i cetnike nakon 2/3 odsluzene kazne
Nema sta reci.Nisam zagovornik smrtne kazne.No, kad neko dodje i pocini genocid nad Bosnjacima Ahmica, i dobije sta.Par godina zatvora po Europi a svak zna da Haski zatvor je pravi komfor, u odnosu na zatvore po nekim drugim drzavama
Onda ti sve bude jasno
Tako ce i one ''Generale'' pustiti nakon 2/3 odsluzene kazne, ko zna mozda do 2020 puste i Praljka i ostalu klapu
Nema sta reci.Nisam zagovornik smrtne kazne.No, kad neko dodje i pocini genocid nad Bosnjacima Ahmica, i dobije sta.Par godina zatvora po Europi a svak zna da Haski zatvor je pravi komfor, u odnosu na zatvore po nekim drugim drzavama
Onda ti sve bude jasno
Tako ce i one ''Generale'' pustiti nakon 2/3 odsluzene kazne, ko zna mozda do 2020 puste i Praljka i ostalu klapu
-
muflon1977
#1982 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Djuro11 wrote:U Americi bi dobio triput smrtnu kaznu, dok Haski sud pusta ovakve ustashe i cetnike nakon 2/3 odsluzene kazne
Onda ti sve bude jasno
Ma prije 2020 su na slobodi....
- bach
#1983 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Djuro11 wrote:U Americi bi dobio triput smrtnu kaznu, dok Haski sud pusta ovakve ustashe i cetnike nakon 2/3 odsluzene kazne
Onda ti sve bude jasno
Kako zadnje 24 godine u ovoj zemlji ništa nije slučajno ne treba da je na isti dan na alobodu pušten dario Kordić, a osuđen Edin Džeko. Ne vjerujem da je slučajno ni to što su zločini u Ahmićima i Trusini počinjeni isti dan, samo sat kasnije.
Ne vjerujem ni da su se isti dan kada su pobijeni Ahmić u tom nesetnom selu nacrtale kamere BBC -a. Zašto je baš tako gnusan zločin počinjen u selu u kojem je bila baza britanskih Unproforaca. Je li slučajnost da je 16.04. 1993 u zagreb trebala doći teta Margaret Tačer na svojoj diplomatskoj turneji koji je imala cilj vojnu intervenciju protiv Srba?
Je li slučajno da niti jedna jedinica ARBiH nije ni prstom mrdnula da se pomogne Ahmićima. Dan poslije masakra, Enver Hadžihasanović je na pressici rekao da "treći korpus ima svoju zonu odgovornosti i ne može stići zaštiti baš svako selo".
Zbog čega su pripadnici Ar BiH iz Ahmića bili u kasarni u Zenici, gdje se noć prije slavila i feštala prva godišnjica Ar BiH? Ko niti jedna izvidnica nije primijetila bila kakav kretanja HVO a, vojna vozila, kolone vojnika?
Na kraju zbog čega niti jedan dežurni bošnjački nacionalista nije rekao niti riječ protv puštanja Kordića na slobodu?
-
VjecitiStudent
#1984 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Stewart i BBC su u Ahmicima tek 22.4.bach wrote:Djuro11 wrote:U Americi bi dobio triput smrtnu kaznu, dok Haski sud pusta ovakve ustashe i cetnike nakon 2/3 odsluzene kazne
Onda ti sve bude jasno
Kako zadnje 24 godine u ovoj zemlji ništa nije slučajno ne treba da je na isti dan na alobodu pušten dario Kordić, a osuđen Edin Džeko. Ne vjerujem da je slučajno ni to što su zločini u Ahmićima i Trusini počinjeni isti dan, samo sat kasnije.
Ne vjerujem ni da su se isti dan kada su pobijeni Ahmić u tom nesetnom selu nacrtale kamere BBC -a. Zašto je baš tako gnusan zločin počinjen u selu u kojem je bila baza britanskih Unproforaca. Je li slučajnost da je 16.04. 1993 u zagreb trebala doći teta Margaret Tačer na svojoj diplomatskoj turneji koji je imala cilj vojnu intervenciju protiv Srba?
Je li slučajno da niti jedna jedinica ARBiH nije ni prstom mrdnula da se pomogne Ahmićima. Dan poslije masakra, Enver Hadžihasanović je na pressici rekao da "treći korpus ima svoju zonu odgovornosti i ne može stići zaštiti baš svako selo".
Zbog čega su pripadnici Ar BiH iz Ahmića bili u kasarni u Zenici, gdje se noć prije slavila i feštala prva godišnjica Ar BiH? Ko niti jedna izvidnica nije primijetila bila kakav kretanja HVO a, vojna vozila, kolone vojnika?
Na kraju zbog čega niti jedan dežurni bošnjački nacionalista nije rekao niti riječ protv puštanja Kordića na slobodu?
Britanska baza nikada nije bila u Ahmićima.
- snaga_znanja
#1985 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Oma da se razumijemo. Dario Kordić je lik mrdnut u vugla i tu je kraj rasprave. Klasicni provincijalni politicar koji si je umislio da je fela...
Kao neko ko zivi i radim u ovom podrucju mogu samo reci da su se ovdje desavale blago cudne stvari citav rat.
Iz prespektive Zenice i ovog kraja rat smrdi na sve strane, a nazalost veliki broj civila je stradao u tom sukobu.
Vojna nelogicnost je prije svega u strateskoj podcinjenosti Viteza u odnosu na Zenicu. A majka mu stara oni nas sa Pjescare koristeci par topova maltretirali citav taj sukob. Ljudski i logisticki potencijal prema Vitezu isto tako. Jednostanvo nije bilo niti jedne vojne prepreke da Armija zauzme Vitez. Sta se tu desavalo iza kulisa druga je strana te price. Jedna od tih prica je i masovan sverc u kojem su se neki dobro obogatili.
Btw. za masakar u Zenici nikad niko nije odgovarao, a vjerujem da istražiteljima to ne bi bilo teško utvrditi. Nije HVO imao 1000 topova sa tim dometom. Blaškiću je suđeno za to ali je oslobođen krivnje. Međutim direktni izvršioci nikad nisu otkriveni. Ista priča je i sa masakrom u kojem je poginulo 8 djece u Vitezu, a projektil ispaljen sa položaja ABiH. Nikad niko nije odgovarao. Nekakv zavjet šutnje u kojem sudjeluju obe strane.
Kao neko ko zivi i radim u ovom podrucju mogu samo reci da su se ovdje desavale blago cudne stvari citav rat.
Iz prespektive Zenice i ovog kraja rat smrdi na sve strane, a nazalost veliki broj civila je stradao u tom sukobu.
Vojna nelogicnost je prije svega u strateskoj podcinjenosti Viteza u odnosu na Zenicu. A majka mu stara oni nas sa Pjescare koristeci par topova maltretirali citav taj sukob. Ljudski i logisticki potencijal prema Vitezu isto tako. Jednostanvo nije bilo niti jedne vojne prepreke da Armija zauzme Vitez. Sta se tu desavalo iza kulisa druga je strana te price. Jedna od tih prica je i masovan sverc u kojem su se neki dobro obogatili.
Btw. za masakar u Zenici nikad niko nije odgovarao, a vjerujem da istražiteljima to ne bi bilo teško utvrditi. Nije HVO imao 1000 topova sa tim dometom. Blaškiću je suđeno za to ali je oslobođen krivnje. Međutim direktni izvršioci nikad nisu otkriveni. Ista priča je i sa masakrom u kojem je poginulo 8 djece u Vitezu, a projektil ispaljen sa položaja ABiH. Nikad niko nije odgovarao. Nekakv zavjet šutnje u kojem sudjeluju obe strane.
-
sokkia
#1986 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
naredba iz GŠ ABH što se tice Viteza je bil" DRŽATI STALNO POD PRITISKOM ALI NE UZIMATI"snaga_znanja wrote:Oma da se razumijemo. Dario Kordić je lik mrdnut u vugla i tu je kraj rasprave. Klasicni provincijalni politicar koji si je umislio da je fela...
zašto?? politika moj brate, kao i sve ostalo.
-
muflon1977
#1987 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
naredba iz GŠ ABH što se tice Viteza je bil" DRŽATI STALNO POD PRITISKOM ALI NE UZIMATI"sokkia wrote:snaga_znanja wrote:Oma da se razumijemo. Dario Kordić je lik mrdnut u vugla i tu je kraj rasprave. Klasicni provincijalni politicar koji si je umislio da je fela...
zašto?? politika moj brate, kao i sve ostalo.[/quote
Pa tebe nema nikako...daj reci brate sta se to desavalo...mislio sam da nisi nedaj boze u poplavama nastradao.Vala bogu da si ziv i zdrav.Ah to moglo nije moglo,ja neki dan mogao drmnuti pjevacicu Stoju i nisam tio sta ce mi fukara
-
Fact
#1988 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
To nešto kao istočni Mostar?sokkia wrote:
naredba iz GŠ ABH što se tice Viteza je bil" DRŽATI STALNO POD PRITISKOM ALI NE UZIMATI"
zašto?? politika moj brate, kao i sve ostalo.
-
sokkia
#1989 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ne znam šta je bilo u istocnom Mostaru, ali što se tice ovog djela SB 17.krajiška i još neke druge jedinice su bile prešli put okuka-N Travnik i dobar dio nevic polja ali ih je komanda vratila tamo gdje su i docekali kraj rata sa tzv.hvo-om.Fact wrote:To nešto kao istočni Mostar?sokkia wrote:
naredba iz GŠ ABH što se tice Viteza je bil" DRŽATI STALNO POD PRITISKOM ALI NE UZIMATI"
zašto?? politika moj brate, kao i sve ostalo.![]()
uzimanjem Viteza ABH bi samo pogoršala svoje stanje jer tada bi bili potpuno onemogucen dotur MTSa preko teritorija koji su kontrolisali hrvati, ista stvar je bila i sa enklavom Starog Viteza.
svakom pametnom je to jasno ko dan osim ponekom mufloncicu i slicnim primatima.
S. Halilovic ovo ne bi poštovao i to je jedan od razloga što je smijenjen.
-
Fact
#1990 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nisu mogli,jer nisu smjeli ni metra da zauzmu.Isto kao što je bilo mjesta gdje VRS ili HVO nisu smjeli,a objektivno su mogli zauzeti.Ne zauzeti jer je veća snaga branitelja od tvoje napadačke ili jer ćeš sebi tim zauzimanjem dati autogol je na kraju dana ista stvar.Zauzimanje Viteza,a samim time i N.Travnika je potpisivanje smrtne presude od strane ABIH.Manja šteta bi bila da je ABiH izgubila još pola teritorija pod svojom kontrolom nego da je zauzela ta područija.Tako da to gledanje s visoka i mogli smo,ali nismo htjeli je šuplja priča,jer nije se moglo u suprotnom bi se i zauzelo.sokkia wrote: ne znam šta je bilo u istocnom Mostaru, ali što se tice ovog djela SB 17.krajiška i još neke druge jedinice su bile prešli put okuka-N Travnik i dobar dio nevic polja ali ih je komanda vratila tamo gdje su i docekali kraj rata sa tzv.hvo-om.
uzimanjem Viteza ABH bi samo pogoršala svoje stanje jer tada bi bili potpuno onemogucen dotur MTSa preko teritorija koji su kontrolisali hrvati, ista stvar je bila i sa enklavom Starog Viteza.
svakom pametnom je to jasno ko dan osim ponekom mufloncicu i slicnim primatima.
-
Fact
#1991 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
znači i tzv.OS BIH?sokkia wrote: ne znam šta je bilo u istocnom Mostaru, ali što se tice ovog djela SB 17.krajiška i još neke druge jedinice su bile prešli put okuka-N Travnik i dobar dio nevic polja ali ih je komanda vratila tamo gdje su i docekali kraj rata sa tzv.hvo-om.
ne priznaješ nam oružane snage?
ne valja ti to
-
sokkia
#1992 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
šta da ti priznam, formacije koje su se borile protiv vlastite države a stvarale paradržavu.Fact wrote:znači i tzv.OS BIH?sokkia wrote: ne znam šta je bilo u istocnom Mostaru, ali što se tice ovog djela SB 17.krajiška i još neke druge jedinice su bile prešli put okuka-N Travnik i dobar dio nevic polja ali ih je komanda vratila tamo gdje su i docekali kraj rata sa tzv.hvo-om.![]()
ne priznaješ nam oružane snage?![]()
ne valja ti to
to što su priznate je takođe stvar politike i kompromisa .
ista stvar je skoro i sa babinim autonomašima, glavni zajeb je taj što se rat završio manje više nerješeno i sad svako fura svoju ideju .
-
muflon1977
#1993 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Daj soki bogati sta vise lupas,Seferina je vise usosio vas u govna nego sto je napravio.Pa pobogu nije blistava pobjeda ono u Grabovici...i ostala stratista.Kako tamo gdje se borilo i popusilo npr.Posavina Tudjman kriv nije branio,tamo gdje vas dobro oderalo...kriv krivousti slao vojsku.Reci vec jednom priznaj nije se moglo ici u smrt tako lako...ili ti jedino drugacije tumacis.
Ja se odmori od tebe ti opet trla-baba lan
-
postrojba
#1994 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ja ne znam ko vjeruje u te price "povukli smo se, nismo htjeli". Zauzimalo se što se moglo zauzet na sve tri strane. Što se nije zauzelo, nije se moglo. Na sve tri strane bez razlike. Jedino kad pričamo o Oluji i 1995, može se reći da smo mogli ali nismo smjeli.
-
sokkia
#1995 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
muflon1977 wrote:Daj soki bogati sta vise lupas,Seferina je vise usosio vas u govna nego sto je napravio.Pa pobogu nije blistava pobjeda ono u Grabovici...i ostala stratista.Kako tamo gdje se borilo i popusilo npr.Posavina Tudjman kriv nije branio,tamo gdje vas dobro oderalo...kriv krivousti slao vojsku.Reci vec jednom priznaj nije se moglo ici u smrt tako lako...ili ti jedino drugacije tumacis.
dok se spomene Sefer odmah se pune gace
neboj se bolan, rat je stao
- Cyrax
#1996 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Bobanovci (pravi i ovi sa nickovima "bosnjaka") ne mogu Sefera to ti je cudo.
Kad covjeka pljuju mozda najvece prelivode u historiji covjecanstva to samo od sebe govori nesta
Kad covjeka pljuju mozda najvece prelivode u historiji covjecanstva to samo od sebe govori nesta
-
sokkia
-
muflon1977
#1998 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nista to nevraca sinko..hartije u rukama a mrtvi leze.
Nabijem ja na kurac i ove sto nose i i jedne i druge trece sve od reda,kazem ti za mene je jedini Babo pravi
covjek ako nista zna za poasao a to nama svima treba jel da?
Nabijem ja na kurac i ove sto nose i i jedne i druge trece sve od reda,kazem ti za mene je jedini Babo pravi
covjek ako nista zna za poasao a to nama svima treba jel da?
-
Djuro11
#1999 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ovakve stvari, poput 100 osoba koji su se skupili protiv Kordica u milionskom Zagrebu.Nije to skup iz Jastrebarskog, gdje bi 100 mozda i imalo neku tezinu.To je Zagreb, milionski grad s predgradjima.I sacica takvih kaze da budi nadu?
i
i
- bach
#2000 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
PreLetach wrote:https://www.youtube.com/watch?v=HAhG2hFL66o
Ko je novinar koji ispituje ovog nesretnika?