Nece oni blokirati i reci "ooo Turci nemrete prolaziti kroz CBETY C6CKY zemlju"...shake69 wrote:Ne razumijem ovu pricu 'ako nam RS bude blokirala' imamo plan preko Tuzle! Oni mogu odugovlaciti, ali zabraniti prolazak kroz manji entitet nikako ne mogu. Osim toga, zar bi se radila dionica od Svilaja i most ako nece biti spojen koridor Vc do Doboja! Besmislena rasprava ljudi zalutalih na ovu temu!
Na RS medijima skoro nikad neces cuti da uopste pomenu Vc, fakat rijetkost. Ne zanima ih povezivanje sa Zenicom, Sarajevom, Mostarom itd.
E da ima para (i pameti), nasi bi davno kao backup opciju skrenuli trasu u moje krajeve, mada ni ona nije isplativa al eto... Ovako se moze desiti da se uradio dio puta u Posavini, da se s juga dodje do Zepca ili Tesnja, i da onda izmedju nemamo nista - i da nemamo pojma kada ce biti izgradjeno. Iskreno, cini mi se da je ta prica o Zepce-Tuzla i krenula s nase strane kako bi izvrsili pritisak na RS da pocnu razmisljati o dionicama oko Doboja.
Problem je sto za Zepce-Tuzla-Orasje treba milijarda i kusur koju nemamo, a upitno je da li bi relativno lako mogli dobiti sredstva, kao za dionice Vc. Znaci i ako je neka vrsta blefa, moguce je nece upaliti. Uostalom ta dionica i ne moze biti isplativa ako 50km zapadno prolazi Vc, koliko god bi mi bilo drago da se uradi, sumnjam da ce se ikad isplatiti kraj Vc...