SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Frooteky wrote:
Pa počni niko ti ne brani, al ne možeš tako lupati kad ne znaš kakva je situacija bila
Stavio pistolj na glavu inspektoru i to nije dovoljno da ga ubiju.. ok.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

leet wrote:
Stavio pistolj na glavu inspektoru i to nije dovoljno da ga ubiju.. ok.
sto si tvrdoglav?

"Inspektori nisu koristili oružje, jer za to nisu bili ispunjeni uslovi, to jeste bila je ugrožena sigurnost drugih ljudi", objasnili su naši sagovornici.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Ma uredu je, nek pljacka covjek i dalje, ha ja. :mrgreen:
mumy

#1979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mumy »

gdje je onaj momak kosarkas sto je ubio majku?jel on jos u bolnici ili je pusten?
O'zone
Globalni moderator

#1980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

mumy wrote:gdje je onaj momak kosarkas sto je ubio majku?jel on jos u bolnici ili je pusten?
Pušten ako se ne varam.
chuchumbamayumbe

#1981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

mumy wrote:gdje je onaj momak kosarkas sto je ubio majku?jel on jos u bolnici ili je pusten?
Slobodan, kakva bolnica, kavi bakrači...
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /090108055

Nakon 4 mjeseca.
Last edited by chuchumbamayumbe on 26/02/2012 17:29, edited 1 time in total.
Baudelaire

#1982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

O'zone wrote:
Pušten ako se ne varam.
Igra moj jaran košarke protiv njega često na terminima :-) Armin Isaković ako se ne varam.
nidokralj

#1983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nidokralj »

igro sam i ja par puta basketa s njim.regularan skroz :-) ali pitanje je dokad...
O'zone
Globalni moderator

#1984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

nidokralj wrote:igro sam i ja par puta basketa s njim.regularan skroz :-) ali pitanje je dokad...
To je frka sa tim osobama. Za ljude koje znaš da su kriminalci-izbjegavaš ih ali psihopate djeluju normalno i onda samo puknu zato je potrebna evidencija i konstantan ljekarski nadzor čak na sedmičnoj bazi kako bi se pratilo stanje i eventualno pojačavala ili mjenjala terapija.
amrica

#1985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

leet wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120226071

"Nisu ispunjeni uslovi da policajci koriste oruzje"..

Smijesno.. Image
u kozumu u bl ukradeno 220 KM,
a u Binjezevu

"Nepoznati muškarac, naoružan pištoljem s prigušivačem, prošle subote oko 12.30 sati izvršio je razbojništvo nad radnicom prodavnice maloprodaje i veleprodaje "Salihović d. o. o." u Binježevu kod Sarajeva i tom prilikom iz kase ukrao 20.000 KM."

:D
zli_hordas

#1986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zli_hordas »

Samo uredno
cigara

#1987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

chuchumbamayumbe wrote:

Nakon 4 mjeseca.
momak je regularan skroz (znam preko meni bliskih ljudi), zbog lijekova moze normalno zivjeti
sto ga zatvarati ako je normalan? ko da je njemu svejedno sto je ubio svoje
serete nekad previse gluposti, svi ste vrsni psihijatri ovdje i svi znate kako treba s tim ljudima (druga stvar, shizofrenicar i psihopata nisu isto, kad vec prckate kako i sta treba)
govorim ovo jer i sam sam imao/imam slicne probleme (hvala Bogu ne na ovoj razini) i znam kako je, plus kad ljudi pocnu pametovat sta treba uraditi
PalaSa Marsa

#1988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PalaSa Marsa »

O'zone wrote:
nidokralj wrote:igro sam i ja par puta basketa s njim.regularan skroz :-) ali pitanje je dokad...
To je frka sa tim osobama. Za ljude koje znaš da su kriminalci-izbjegavaš ih ali psihopate djeluju normalno i onda samo puknu zato je potrebna evidencija i konstantan ljekarski nadzor čak na sedmičnoj bazi kako bi se pratilo stanje i eventualno pojačavala ili mjenjala terapija.
:thumbup:
mrtva kokoš

#1989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

amrica wrote: u kozumu u bl ukradeno 220 KM,
a u Binjezevu

"Nepoznati muškarac, naoružan pištoljem s prigušivačem, prošle subote oko 12.30 sati izvršio je razbojništvo nad radnicom prodavnice maloprodaje i veleprodaje "Salihović d. o. o." u Binježevu kod Sarajeva i tom prilikom iz kase ukrao 20.000 KM."

:D
fakat kao da je robot, cuj 20.000 u kasi :-) nasto lici ova radnja, market, skladiste sta je vec ...

i salihovic mi je sumnjiv... :-)
Mikado

#1990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Baudelaire wrote:Nema nigdje u Evropi smrtne kazne. Furamo se na te EU zakone koji su generalno humaniji prema kriminalcu nego američki. Ne bi nikad ušli u EU da uvedemo smrtnu kaznu. Samo EU ima jak mehanizam resocijalizacije, a kod nas on ne postoji. Gledao sam jednom neku reportažu iz Zenice. Kaže frajer: Nema ovdje resocijalizacije buraz. Dođe jadnik što je ukrao metar drva i stave ga sa onim što je ukrao šumu drva. Ovaj što je ukrao šumu se hvali, ubija ovog u pojam, a prije njega izađe. Ovaj što je ukrao metar drva kad izađe, neće više metar drva da ukrade, hoće komplet šumu. Isto je i sa svakim drugim kriminalnim djelom.
:thumbup:
chuchumbamayumbe

#1991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

cigara wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Nakon 4 mjeseca.
momak je regularan skroz (znam preko meni bliskih ljudi), zbog lijekova moze normalno zivjeti
serete nekad previse gluposti, svi ste vrsni psihijatri ovdje i svi znate kako treba s tim ljudima (druga stvar, shizofrenicar i psihopata nisu isto, kad vec prckate kako i sta treba)
govorim ovo jer i sam sam imao/imam slicne probleme (hvala Bogu ne na ovoj razini) i znam kako je, plus kad ljudi pocnu pametovat sta treba uraditi
OK, znači izmasakriraš majku, daju ti da popiješ (karikiram) 2 aspirina, 1 ujutro, drugi naveče, i ti si normala?!
Za 4 mjeseca kao da ništa nije bilo? I sve ti je oprošteno?

"Bolest ima hronični tok sa pogoršanjima i remisijama, ali nikad ne dolazi do konačnog izliječenja, što ima veliki socijalno-medicinski značaj, jer predstavlja opterećenje kako za porodicu pacijenta, tako i za društvenu zajednicu."

Ne znam, ja nikako ne mogu prihvatiti kao normalno da oko mene hoda paranoidni šizofreničar na lijekovima, ubica vlastite majke. :roll:

Možda bih promijenio sliku u svojoj glavi i priču kada bih bliže poznavao momka, ali nisam baš 100% siguran.
Vjerovatno je do mene.
PalaSa Marsa

#1992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PalaSa Marsa »

Ma ja, on ima dijagnozu Sizofrenicar, i jos ima ubistvo. Potesko..
Kad je samo sizofrenija u pitanju kao dijagnoza, bez incesta na drugu osobu, pokazalo se u praksi da takve osobe mogu funkcionisat' normalno, i da mogu dat' doprinos porodici, drustvu itd.. al' isto tako s' vremena na vrijeme osoba bi trebala, ako nista, da ima "savjetovanje" bar jednom, dvaput' u mjesecu, eto ako nista radi boljeg snalazenja u razlicitim situacijama.

Osoba mora bit' pod nadzorom, bilo da se radi o Ljekarskim (psihijatrijskim ili psiholoskom) ili nekim drugim (strucnim) isto tako.
sharafce

#1993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sharafce »

Joj ovo postalo zaj...no pravo.
Ja volim pogledati one dokumentarce o kriminalu u USA, sad više nema potrebe za tim...samo prati situaciju oko sebe...buaaaaaaaaa...užas
minjonja

#1994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

bio-ne bio bolestan, ubice nemaju sta raditi u drustvu.
nemam_ideje

#1995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nemam_ideje »

cigara wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Nakon 4 mjeseca.
:-)

Šta reći, koju poruku poslati. Napisao si dvije rečenice koje pobijaju jedna drugu, blago rečeno.
terra_incognita

#1996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by terra_incognita »

cigara wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Nakon 4 mjeseca.
jasno....
Tina SA

#1997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tina SA »

Radi u EP- :D
Tina SA

#1998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tina SA »

Sarajevo je grad opasnog zivljenja jer je nekome veoma stalo da gradjani ovoga grada nespavaju mirno.
Zato sto prije kuci,zene neka se paze haustora jer zestoki momci napadaju na stepenistu,parkova i td.
Ako zelite mir selite se u HB -zapadni dio ,sto je tamo fino covjece a tek u Sirokom :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

sorry, ali glupost je vjerovati da je ovakvo stanje smišljeno napravljeno :roll: manite se takvih dijagnoza koje veze sa realnošću nemaju.

jedino je istina da većina institucija, tj. ljudi koji su u njima ne rade ono za šta dobijaju platu. razloga je više, ali prvi i osnovni, vezan je za naš mentalitet, a to je - JAVAŠLUK.

e TEK ONDA, dolazi politika, needuciran kadar, loša infrastruktura, materijalna sredstava...
snaga_znanja

#2000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Puno se mi na svedjane furamo kad su ovakve stvari u pitanju...
Locked