Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

fazer

#1976 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by fazer »

Pokerboy11 wrote: Planiram kupiti GTA V ali to je to. Sta cu ja sad kupiti NFS orginal pa onda COD pa BF3 ... pihh :S

pa niko te ne tjera da kupis orginal... ako nemas para jednostavno neces igrati,to sto nemas sredstava nije izgovor da tek tako mozes krasti intelektualno vlasnistvo.smatras da su igre kao hrana i voda pa da ne mozes bez njih zivjeti.

izvini cmoljo,mislio sam da samo linkovanje torrent sadrzaja nije dozvoljeno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1977 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pa nije, ali pišete uglavnom o autorskim pravima, a to i nema neke posebne veze samo sa igricama.

imaju teme o ACTA, SOPA i PIPA, pa tamo možete o tome. ovdje pričamo o igricama i igranju :)
fazer

#1978 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by fazer »

Chmoljo wrote:pa nije, ali pišete uglavnom o autorskim pravima, a to i nema neke posebne veze samo sa igricama.

imaju teme o ACTA, SOPA i PIPA, pa tamo možete o tome. ovdje pričamo o igricama i igranju :)
ma samo brisi :D
rajv0sa

#1979 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by rajv0sa »

Quaresma wrote:glupost, nesto sto mozes dzaba dobit ti bi platio, a i medjuostalom, ja rijetko kad bi se odlucio vise kupovati igrice iskljucivo sa sp-om, da je rijec i o mp verziji onda da

da ih podrzim za sta? kad je izasao alan wake za consoleshit, prije 2 godine, i kad su gotovo svi izigrali tu igricu izbacuju je za pc, naravno da ima onih koji nisu igrali, ali ovde pricamo o vecini
Zasto consoleshit :x ?Za 350KM mogu igrati sve najnovije igre bez problema,a da mi je vijdjeti sta bi mogao pokrenuti sa PC-em za te pare.Sve manje igara se i pravi za PC,jer je stopa piratizacije 90%.Ti si ocigledni PC FANBOY sto bi rekli Amerikaneri :D .Btw nije igrice nego igre.Igrice su neka mini sr*** na telefonima i sl.
EDIT: Sad vidim da imas 16,nista onda od argumentirane rasprave :mrgreen:
Quaresma

#1980 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Nebitno koliko ja imam godina. ti uzivaj u takvoj grafici i dx9 s ogranicenjem na 30 fps

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
rajv0sa

#1981 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by rajv0sa »

:D 90% igara se vrti na 60fps,a na konzolama ne postoje nikavi directx-ovi,dx je skup API-a namijenjen za jednostavnije izvrsavanje programiranja igara na iskljucivo Windows-ima . :D
Quaresma

#1982 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

a koji to 90% Bogati, sta rece i osta ziv

jedan od rijetkih je i CoD MW3, prethodni su isli na 30 fps
rajv0sa

#1984 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by rajv0sa »

Informiraj se malo,sve igre koje sam ja probao su 60fps ,FIFA,GTAIV,RDR(kojeg ces se naigrati na PC),MortalKombat,Forza motorsports4,madden,nfl,Tekken(kao i ovih),jedini meni poznat izuzetak je BF3.A za Max-a ,normalno da ce biti bolja grafika na PC-ima kojima je graficka karta duplo skuplja nego citava moja konzola.
Quaresma

#1985 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

cuj gta 60 fps :lol: daj molim te
http://www.destructoid.com/eurogamer-co ... 5635.phtml

a to sto kazes za rdr, kolega ja imam obadvije konzole tacnije sad ps3, od zadnjih next gen sam prvo kupio x kutiju, koja ja crkla, tacnije rrod, sad ps3 imam, nisam ga svega par puta upalio, mozda inace sto igram vecinom fps igrice, pa mi to nema smisla igrati na consoleshitu, jer kontrole su uzasne i da se naviknem, mis i tastatura su duplo bolji ;)

a uz to jos na pc-u mogu igrati na vecoj rezoluciji, pa onda jos kad upalis aa,af.

pc ti nije namjenjen iskljucivo za igranje, dovoljan ti je pc iz mid rangea i moci ces sve igrati komotno, ja imam pc iz mid range, i igram bf3 na high, tacnije cpu amd phenom 2 945 quad core, nvidia gtx 460, 4 gb, ram, stavim bf3 da mi automatski detektuje postavke, i igram bez problema, jos grafika prelijepa, 64 igraca naspram 24 koliko moze na console

how i feel it now
Image
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1986 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Quaresma wrote:cuj gta 60 fps :lol: daj molim te
http://www.destructoid.com/eurogamer-co ... 5635.phtml

a to sto kazes za rdr, kolega ja imam obadvije konzole tacnije sad ps3, od zadnjih next gen sam prvo kupio x kutiju, koja ja crkla, tacnije rrod, sad ps3 imam, nisam ga svega par puta upalio, mozda inace sto igram vecinom fps igrice, pa mi to nema smisla igrati na consoleshitu, jer kontrole su uzasne i da se naviknem, mis i tastatura su duplo bolji ;)

a uz to jos na pc-u mogu igrati na vecoj rezoluciji, pa onda jos kad upalis aa,af.

pc ti nije namjenjen iskljucivo za igranje, dovoljan ti je pc iz mid rangea i moci ces sve igrati komotno, ja imam pc iz mid range, i igram bf3 na high, tacnije cpu amd phenom 2 945 quad core, nvidia gtx 460, 4 gb, ram, stavim bf3 da mi automatski detektuje postavke, i igram bez problema, jos grafika prelijepa, 64 igraca naspram 24 koliko moze na console

how i feel it now
Image
Ako je to mid range onda ne znam...mid range ti ~ dual core 3.0,2 GB rama i 8800GT.Ta tvoja meni vise spada,barem kod nas,u high end.
House

#1987 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

360 cjepa PS3 u svakom pogledu :D
Quaresma

#1988 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

dual core su ti danas low range kolega :thumbup:

a pogledaj samo cijenu mog procesora, a jos kad mu nabacim neki jaci cooler, pa komotno OC odradim na 4gh ;)
rajv0sa

#1989 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by rajv0sa »

Ne kazem ja da su konzole tehnicki bolje,ali su isplativije :D,btw jeli ko probao ovaj Syndicate?
Quaresma

#1990 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

ne znam, mislim ga kupit preko g2play, a nesto me tjera da ga ne kupim
nedimaha

#1991 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nedimaha »

ma nista syndicate je previse slican svim ostalim pucacinama, kao ima neki mod za 4 team igraca ali meni licno bezze
mass effect 3 se ceka, to je epska igra
Rootboi

#1992 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

izlazi i za PC 2 mjeseca poslije konzola 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1993 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Dobro su se sjetili da postoji i PC. :mrgreen:
The Realist

#1994 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by The Realist »

Zanima me jedna stvar.

Zašto su zabranili stavljanje linkova za pirateriju?

Ako je radi autorskih prava, zašto onda na naslovnici portala stoje članci u kojima se prikazuju golovi Džeke recimo, iako su to ilegalni snimci i apsolutno oni nemaju pravo to prikazivati, jer nisu otkupili prava na to?
House

#1995 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

The Realist wrote:Zanima me jedna stvar.

Ako je radi autorskih prava, zašto onda na naslovnici portala stoje članci u kojima se prikazuju golovi Džeke recimo, iako su to ilegalni snimci i apsolutno oni nemaju pravo to prikazivati, jer nisu otkupili prava na to?
Zato što je youtube legalna stranica :D
Quaresma

#1996 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

The Realist wrote:Zanima me jedna stvar.

al website i forum nisu isto, zar ne :?:
amko76

#1997 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by amko76 »

Joj super je Resident evil, ali mi se nikako ne sviđa igrati u trećem licu :( Ima li neki način da se pretvori u first person shooter? :D

Resident evil 4 sam prekucao, pa obrisao, pa ponovo instalirao i prekucao :D Atmosfera je ludilo, naročito početak kad ulazim u kuću u šumi, a lik loži vatru u kaminu :D

Image

Još kad bih imao ovaj joystick :D
duboka_misao

#1998 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by duboka_misao »

Stize u martu ale aleeeeeeeee :D

trokut

#1999 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by trokut »

hajmo ljudi neki prijedlog
Igra mi se nesto RTS/RPG hibrid, moze biti i RPG sa nekim elementima RTSa neki tip upravljanja ili gradnje.
Igrao sam vec spell force 1 i 2.
Ili neka strategija sa dinamicnim svijetom a da se moze napucavati baza koja ostaje ista (nesto kao Down of War ili Homeworld). Mogu biti i starije malo igrice do negdje 2005 i neke novije sa slabijom grafikom.
amko76

#2000 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by amko76 »

trokut wrote:hajmo ljudi neki prijedlog
Igra mi se nesto RTS/RPG hibrid, moze biti i RPG sa nekim elementima RTSa neki tip upravljanja ili gradnje.
Igrao sam vec spell force 1 i 2.
Ili neka strategija sa dinamicnim svijetom a da se moze napucavati baza koja ostaje ista (nesto kao Down of War ili Homeworld). Mogu biti i starije malo igrice do negdje 2005 i neke novije sa slabijom grafikom.
Ja prije par dana skinuo "Sins of solar empire". Zasad sam oduševljen :)
Post Reply