X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
samkoF

#1976 Re: X FACTOR Adria

Post by samkoF »

Afanasi_94 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Afanasi_94 wrote:
Haj šuti molim te :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

humorističan si pravo večeras
Argument na nivou godišta.

'đenjca.
Mislim da ipak imam više muzičkog obrazovanja od tebe i mogu ti reć da ima boljih takmičara u X-Factoru od Harisa. Mislim to je očito postalo bez obzira na muzičko obrazovanje. Njegovo je da pjeva neku drugu vrstu muzike, sevdalinku na školskim priredbama jer je ovo prevelik zalogaj za njega.
Budi objektivan i prekini da ga podržavaš jer je iz BiH.

Valjda dosta argumenata i zdravo.

Nisi nikakav argument naveo a siugran sam I da se ne poznajes u muziku bolje ili vise od jednog Zeljka Joksimovica ili Kristine Kovac I drugih clanova zirija koji su jasno toliko puta javno rekli svoje misljenje o Harisu.Tako da ti nisi naveo ama bas nikakav argument koji ce potvrditi tvoju uvrjedljivu tezu da moze pjevati samo "sevdalinke na skolskim priredbama" kazem uvrjedljivu jer ovom izjavom vrijedjas bosansko-hercegpvacku sevdalinku kao da se onja pjeva na skolskim priredbama.Evo mozes sad I za mene reci da I ja podrzavam Harisa samo zato sto je iz BiH I potvrdicu ti , jest, tako je al bar ne mrzim druge samo zato sto dolaze iz drugih susjednih drzava ili bivsih republika I ne vrijeda ih niko kao sto ti vrijedas sevdalinku.
Jazzy.ba

#1977 Re: X FACTOR Adria

Post by Jazzy.ba »

Lunetina wrote:
Jazzy.ba wrote:
PristavilaVoduZaKafu wrote:Haris treba ispast iako je naš. I Ilma mi je iritantna.
Dobro iritantna.
Za razliku od vas dvoje, meni je Ilma pjevačko otkriće na ovim prostorima posljednjih godina i zapanjujuće je da bukvalno ne postoji žanr muzike koji ne može da pjeva, čime se većina (ako ne i svi) takmičara ne može pohvaliti.

Ponavljam po ko zna koji put, ovo je moje mišljenje i od vašeg se razlikuje iz prostog razloga što ste vi vi, a ja ja.
Ne sporim njezin talenat, ali mi je pojavom iritantna. Za nju je pojam skromnost misaona imenica.
Last edited by Jazzy.ba on 05/02/2014 01:04, edited 1 time in total.
jastuk1

#1978 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

Lunetina wrote:
Jazzy.ba wrote:
PristavilaVoduZaKafu wrote:Haris treba ispast iako je naš. I Ilma mi je iritantna.
Dobro iritantna.
Za razliku od vas dvoje, meni je Ilma pjevačko otkriće na ovim prostorima posljednjih godina i zapanjujuće je da bukvalno ne postoji žanr muzike koji ne može da pjeva, čime se većina (ako ne i svi) takmičara ne može pohvaliti.

Ponavljam po ko zna koji put, ovo je moje mišljenje i od vašeg se razlikuje iz prostog razloga što ste vi vi, a ja ja.
Ilma je apsolutno otkriće. Večeras je imala neke tako zrele, moderne momente u načinu vokaliziranja, da sam se baš lijepo iznenadio. Večeras se vidjelo da ako u finalu budu ona i Danijel, a po svemu sudeći će biti, Danijel tu nema šta da traži. Danijel jeste odličan, ali ko mu je kriv kad Ilma ima vokal koji ima 5 dimenzija više od njegovog.

Isto ko prošle godine Zvezde granda. Nekoliko baš jakih vojalista ali pored Gileta vokalnog razbijača se nije moglo proć.
Ilma je isto tako vokalni razbijač. Maid, Lukijan i Danijel jesu jaki ali po vokalnoj dimenzionalnosti ni blizu Ilmi. Lukijan joj se ponekad može malo približiti, ali je i dalje daleko.
Last edited by jastuk1 on 05/02/2014 01:03, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1979 Re: X FACTOR Adria

Post by It_is_a_Leclerc »

Lunetina wrote:
Jazzy.ba wrote:
Dobro iritantna.

Tako je.

Pljuju je jer je dijete i jer priča više nego što bi trebala. Al' takva su djeca.
Vokalno može da smrvi one kmezave Doktore.
PristavilaVoduZaKafu

#1980 Re: X FACTOR Adria

Post by PristavilaVoduZaKafu »

Lunetina wrote:

Ja nisam napisala ništa o tome kako Ilma pjeva, tako da ti je zaključak izveden pogrešno.
Lunetina

#1981 Re: X FACTOR Adria

Post by Lunetina »

PristavilaVoduZaKafu wrote:
Lunetina wrote:

Ja nisam napisala ništa o tome kako Ilma pjeva, tako da ti je zaključak izveden pogrešno.
Na osnovu rečenog "Haris treba ispast' iako je naš. I Ilma mi je iritantna." naivno pomislih da govorimo o njihovom pjevanju, ali izgleda da si ti u obzir uzimala sve, osim pjevanja. Sorry!

Ipak, mislim da zaključak nije pogrešan, naprotiv, logično je izveden.
szlava

#1982 Re: X FACTOR Adria

Post by szlava »

Najgore od ovoga svega ovi sto toliko kritikuju ovu djecu u serijalu, su isto djeca cisto sumljam da imaju bar 20 godina. Haris i Ilma imaju ljudi moji 13,14 godina samo razmislite sta ste vi radili ti godina i kako ste se ponasali i onda iznesite neke stvari :-) kod nas su ljudi stvarno surovi kad mogu neke stvari da napisu tako nekoj mladoj osobi :-)
Jazzy.ba

#1983 Re: X FACTOR Adria

Post by Jazzy.ba »

szlava wrote:Najgore od ovoga svega ovi sto toliko kritikuju ovu djecu u serijalu, su isto djeca cisto sumljam da imaju bar 20 godina.
Fulio si samo desetak godina.
szlava wrote:kod nas su ljudi stvarno surovi kad mogu neke stvari da napisu tako nekoj mladoj osobi :-)
Šta je to surovo rečeno tako mladoj osobi?
Last edited by Jazzy.ba on 05/02/2014 01:46, edited 1 time in total.
PristavilaVoduZaKafu

#1984 Re: X FACTOR Adria

Post by PristavilaVoduZaKafu »

Od Harisa ima boljih kandidata, i da, pored pjevanja gleda se i taj "x faktor".
szlava

#1985 Re: X FACTOR Adria

Post by szlava »

Jazzy.ba wrote:
szlava wrote:Najgore od ovoga svega ovi sto toliko kritikuju ovu djecu u serijalu, su isto djeca cisto sumljam da imaju bar 20 godina.
Fulio si samo desetak godina.
szlava wrote:kod nas su ljudi stvarno surovi kad mogu neke stvari da napisu tako nekoj mladoj osobi :-)
Šta je to surovo rečeno tako mladoj osobi?
Ne nadji se uvredjen ne mislim konkretno na tebe, vec na komentare na portalima samo kad procitas svatis kakvo smo drustvo u generalu :-)
LEDA

#1986 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Jojjjj žao mi Vanje iz 4U :sad: njena boja glasa je drugačija ,posebna..... :sad:
Haris se rasplakao- ma djeci nije mjesto na ovakvim takmičenjima.

Aleksa bi trebao van ,doooooosaaaaadan :twisted:
Ilma pjeva pa rastura ,ali dijete .......prvo završiti osnovnu školu pa onda na takmičenja ,nego roditelji požurili da ne propuste nešto ,bolest. I neko reče Ilma pjevala najširi spektar pjesama - i ja tako mislim :) ,ali prerano je baciše u mašinu.

Dosadno mi je što se zna da će Danijel uzeti 1.mjesto.takmičenje gubi čar ....
Partizzanka

#1987 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

Prvo da ispravim VenomousV kada napisa
"place, srce drago" (ne znam citirati sorry)
ne kaze se "srce drago" nego PICKA da izvinu sire citateljske mase :)

sve cu ti oprostiti ali plakanje na biti bio djecak ili djevojcica, muskarac ili zena NO NO NO - podnesi sve stojecki!
tu godine ne igraju nikakvu ulogu, ako mozes plakati ... nisi za ovoga, jer ce te masina samljeti. preambiciozni roditelji ne trebaju svoje zelje i komplekse rijesavati preko djece, premladi su i on i Ilma i zao mi je ali ...
s tim da se ilma i bolje drzala i moze joj se oprostiti barem pola, ipak nije bila njena greska pa se i prepala i sve...

maid, odlican ali ... opet zdravko, maid je novi percoli. moze on puno bolje i druge pjesme pjevati. a bas ova krasiva bolje zvuci kada je pjeva onaj milan stankovic ili kako se vec zove ono zuto skakutalo
ilma - odlicna glasom, ali ja onaj masakr izgleda ne mogu gledati! pa ko joj ono radi!??! Kiki??? pod hitno hitno HITNO obuci u skladu sa godinama! i oduzeti sve jaffe i munchmallow slatkise! pocelo se na njoj primjecivati.
haris, sinoc los. jednostavno jel to bilo opet do tehnike ali nekako nije se cuo kako treba, muzika .... nije to to. za njega je po meni pun pogodak ona od biebera "as long as you love me"
doktori - ispuhano! opet pjeva samo onaj visoki, jbg!
4u - pa eto! nek su ispale, nisu ravnopravne u grupi i bolje da se izbore neke koje mogu same za sebe nego ovako da vanja i ona jos jedna vuku ove druge dvije - pogotovo onu plavu. nije fer!
tamara - ona meni samo ide sve nize i nize. toootalno kao odnesena poplavom ... jos se sad nafurala da je dobra, a to je najgore!
aleksandra - da ne pravi grimase, ona bi meni i bila dobra majke mi. nesto mi se pocinje svidjati.
danijel - jedva se sjetih da je bio sinoc, doduse tako je vazda sa mnom. covjek me ne pogjadja NIMALO! nema x faktor definitivno, on samo ima socijala pricu "radio na bausteli i sada postao poznat" fuck off! ja na to ne padam.
lukijan, nisam ga slusala sinoc ... ali onaj mini isjecak ... nije bilo lose, samo opet ima dijelova gdje se previse izdire na tome mora da radi.
ako je bilo jos koga, nije vrijedan spominjanja jer se ne mogu sjetiti.

p.s
sad vidim zaboravila sam Alexu, sa razlogom - jbg druze ne mozes samo latinskoamericke poskocice pjevati onda moze i maid zdravka furati u nedogled. i bwt njegov je portugalski sigurno bio bolji od ilminog engleskog jest ahaaaaaaaaaaa
Alkos

#1988 Re: X FACTOR Adria

Post by Alkos »

Iskreno, ne pratim ovaj show nesto, ujutro pregledam na klixu clanak i klipove uz kaficu, tako da nemam nekog favorita. Kako god, bilo je jace od mene, morao sam da se javim :mrgreen: Zaista ne mogu da vjerujem da ima mentola i bolida koji kritikuju djecu od 13, 14 godina... :shock:

Pogan smo mi narod, glupi ko qrac - znamo samo pljuvati i srati po svom. Tudje nam je najbolje i najsladje! A ta "nasa" djeca koju konstantno pljujete ce izdominirati ovaj show, doduse vec jesu, i karijeru graditi u Srbiji, tamo gdje ih cijene, jer mi smo kako sam vec rekao glupi ko qrac!

Hvala i prijatno :run:
Partizzanka

#1989 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

izvini druze bolidu ali moje misljenje imam pravo da iznesem isto kao i ti, a ja svoje misljenje ne stavljam ispred ili iza cinjenice da je neko NAS i dijete. ako je neko NAS ne mora znaciti da mu ja ili bilo ko drugi trebamo podilaziti i prelaziti preko pogreski, a to sto je neko DIJETE isto nije moj problem jer tu je da ga se komentarise, da pjeva i izgleda i ponasa se kako to dolikuje prilici a ne da kada je super mi svi govorimo JAOOO EVO GA NAS HARIS RAZVALIO SVE OSTALE, a kada place kao picka na bini a realno jeste bio losiji od prosjeka ... mi svi kolektivno padamo u sevdah i govorimo "nije fer on je mali"

e pa jesi li mali koji bi da bude veliki, ili si veliki pa takav trebas i ostati :-)
MedenoSrce

#1990 Re: X FACTOR Adria

Post by MedenoSrce »

kakav problem mora neko imati sa tudjim iskazivanjem emocija da osobu koja place naziva tako.
Plakalo mu se, pa nek place sve i da nije dijete.
Alkos

#1991 Re: X FACTOR Adria

Post by Alkos »

Partizzanka wrote:izvini druze bolidu ali moje misljenje imam pravo da iznesem isto kao i ti, a ja svoje misljenje ne stavljam ispred ili iza cinjenice da je neko NAS i dijete. ako je neko NAS ne mora znaciti da mu ja ili bilo ko drugi trebamo podilaziti i prelaziti preko pogreski, a to sto je neko DIJETE isto nije moj problem jer tu je da ga se komentarise, da pjeva i izgleda i ponasa se kako to dolikuje prilici a ne da kada je super mi svi govorimo JAOOO EVO GA NAS HARIS RAZVALIO SVE OSTALE, a kada place kao picka na bini a realno jeste bio losiji od prosjeka ... mi svi kolektivno padamo u sevdah i govorimo "nije fer on je mali"

e pa jesi li mali koji bi da bude veliki, ili si veliki pa takav trebas i ostati :-)
O cemu ti majke ti mile? Kome ti trebas podilaziti, kakvih pogreski? :roll: Sta ti je ba, opusti se, nisi ti u ziriju. :mrgreen:

Uostalom nisam ni vidio tvoj post, tako da se nisam tebi obracao.

Ali ako ti se vec obracam - reci nekom djetetu od 14 godina da je PICKA sto je zaplakao, ili ga nazvati pederom, svejedno pa i da sutra to bude, je gnusno, bolesno i odvratno. :shock:
Partizzanka

#1992 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

o sexualnoj orijentaciji ucesnika ne treba komentirati to je privatna stvar
ali ... svako mora da se uhvati u kostac sa slavom i tu nema milosti tako da ovaj "epitet" itekako stoji! NEMA PLAKANJA ako hoces da budes uspjesan - on sada treba da ide u princez krofne sa djecicom i da nastavi svoju karijeru
bio mi je jako drag ali mi je sinoc pao u ocima onako se slomiti, samo sto na stageu nije zaplakao dok je pjevao
ma bjaaaazi

trebaju li sutra svi da placu kada budu u duelu pa da ziri progleda kroz prste?
guber90

#1993 Re: X FACTOR Adria

Post by guber90 »

Partizzanka wrote:o sexualnoj orijentaciji ucesnika ne treba komentirati to je privatna stvar
ali ... svako mora da se uhvati u kostac sa slavom i tu nema milosti tako da ovaj "epitet" itekako stoji! NEMA PLAKANJA ako hoces da budes uspjesan - on sada treba da ide u princez krofne sa djecicom i da nastavi svoju karijeru
bio mi je jako drag ali mi je sinoc pao u ocima onako se slomiti, samo sto na stageu nije zaplakao dok je pjevao
ma bjaaaazi

Molim te objasni to Emini Jahovic, koja je mislim svaku emisiju do sada zaplakala, a i Kristina je imala takvih par situacija.
Partizzanka

#1994 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

ma joj njih dvije placu da bi ih ovi snimali, nigdje veze njihovo plakanje jer su "pogodjene" i ovaj slom na bini - jeste li vi vidjeli koliko je on plakao dok su cure pjevale ... kada bude ispao dozivjet ce nervni slom kao i ona curica u americkom xfaktoru ?!?!?!?
manekenka u penziji

#1995 Re: X FACTOR Adria

Post by manekenka u penziji »

Bože sačuvaj... Čitam i ne mogu da dodjem sebi.
Kao da samo trinaestogodišnjaci placu? Kao da nikada niko nije zaplakao kada je bio izbačen.
Ona plava iz ove grupe sto je jucer ispala, rijeku suza je prolila kada je ispala prvi put dok je nastupala sama. Pa sta? Nije dobila salve reakcija od bilo koga ali bitno je napasti tinejdžera koji tek sada uci da se bori sa svim ovim sto mu se desava. Plakala bih vjerovatno i ja da sam na bilo čijem mjestu.
Ovaj show je nešto s cime su takmičari srasli, nešto u sta polažu sve svoje nade i u drugom momentu im se to počinje rušiti. To sto je bilo ko zaplakao smatram prirodnom reakcijom a nekoga nazvati tako pogrdnom riječju je jako ruzno, u najmanju ruku.
Alkos

#1996 Re: X FACTOR Adria

Post by Alkos »

Partizzanka wrote:o sexualnoj orijentaciji ucesnika ne treba komentirati to je privatna stvar
ma bjaaaazi

Ma nemam pojma zasto je plakao, niti me zanima iskreno. Vjerovatno jer je ispao ili trebao ispasti. Nisam gledao kazem opet. Slazemo se da se mora nositi sa slavom, to je takav show, ali tesko da ce to iko uspjeti sa 12-14 godina, bar na ovim prostorima. Ali ako zaplace sto treba da ispadne ili sto je bio najlosiji - neka place, dijete je jbt. Mozda se nije mogao kontrolisati. Zaplacu i stari kenjci ponekad kad trebaju ispasti, ali se ne mogu porediti njihove i djecije suze. Ako zaplace, nemojte glasati za njega, ne padajte na suze i mirna Bosna. :mrgreen:

Na prethodnim stranicama su neki komentarisali i sex orijentaciju djeteta, sto mi je onako bas odron. Napominjem da nisam liberalista! :mrgreen:
Partizzanka

#1997 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

ma ona plava je nebitna licnost u xfaktoru ... skupa sa svom onom djecom koja su plakala poslije, cak i ona neka "profesorica" iz sarajeva ... i ona je dramila ... takvima i nije mjesto u showu i showbiznisu jer takve masina samo zgazi

haris puca na visoko i treba da se drzi visoko i kada cuskije padaju
Partizzanka

#1998 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

ne mogu reci da je plakao kao curica, jer ionako svi naginju na to da je prenjezan
zato sam iskoristila ulicni zargon

bio je na korak do ispadanja (zasluzeno, ako se mene pita ali to je nebitno)
i SLOMIO se na bini dok su cure pjevale, znaci ana ga je grlila a on sav crven brise suze kao da su mu svi pomrli, a bogda mu je falila da zaplace kada je i sam pjevao ... premlad je i preemotivan da bi bio uspjesan
on nece pobijediti a sta ce biti kada ispadne .... sta onda, hoce crci na bini?!?!?

nisam niti cu glasati za bilo koga od njih ma kako dobri ili losi bili, radije posaljem poruku na neki humanitarni tlf
Svemirco

#1999 Re: X FACTOR Adria

Post by Svemirco »

Kad je Maid u pitanju, više uopšte nije pitanje čiju će pjesmu pjevati.

Nameće se pitanje da li je njemu neko, makar reda radi, objasnio da je ovo X Factor a ne natjecanje imitatora Zdravka Čolića.
Ne kužim kako mu dopuštaju da non-stop pjeva pjesme samo jednog izvođača.

Vjerovatno zato što bi u protivnom odmah opet ispao kao nešto mlitavo...

Stvarno je naporan i Bogu i ljudima :run:
sumirprimus

#2000 Re: X FACTOR Adria

Post by sumirprimus »

ako smijem,
sto ljudi sto cudi...
ja i dan danas suze gorke lijem kad izgubim tekmu,jace od mene,emocije jebga...
mozda to malom cati i pomogne u ovom bizMisu,lijepo je katkad vidjet i iskrenu emociju..
e sad,tamara ima nesto ko sto rece ja mislim kristina,sto na ovim prostorima slabo ko razumije,cura je specificna...
vani bi bolje prosla,ko uostalom i svi ostali,ko god pobijedio...
a lukijan,da li se samo meni cini,ili je on dobro i prosao u komentarima zirija samo zato sto je pjevao zeljkinu pjesmu,doduse ja i nisam neki pjevac,al mescini da je imao pofinih fulova,il to tako treba?
Post Reply