BIH svakako,ali i Srbija i Hrvatska su bile skoro jednako zanimljive.savsvoj wrote:Ok, slažem se, vjerovatno prva epizoda BiH?MOSALJOZE wrote:Za mene je bez dileme "Alhemija balkana".Uzivao sam u svakoj epizodi.
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- MOSALJOZE
#1976 Re: Al Jazeera Balkans
-
savsvoj
#1977 Re: Al Jazeera Balkans
Alhemija, Ritam Balkana, Ćumuraši, Prijedor, Sarajevski proces. Ima ih i previše, ne može se čovjek ni sjetiti. Jesam li zaboravio nešto veliko?savsvoj wrote:quick question: koja je najbolja emisija ili dokumentarac AJB do sada, ali koji su oni radili (da nije preuzet od AJ na engleskom ili arapskom jeziku)?
- MarcusM
#1978 Re: Al Jazeera Balkans
Na njihovom yt kanalu, ovo je najgledanija emisija:
A i ja mislim da je Alhemija najbolje sto su napravili do sada
A i ja mislim da je Alhemija najbolje sto su napravili do sada
- Arteta
#1979 Re: Al Jazeera Balkans
Meni je najbolja ona emisija navece gdje diskutuju gosti iz studija u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu pa pricaju o nekoj temi.savsvoj wrote:quick question: koja je najbolja emisija ili dokumentarac AJB do sada, ali koji su oni radili (da nije preuzet od AJ na engleskom ili arapskom jeziku)?
Kako se to zove i ukoliko pocinje, da li je dio dnevnika?
- MOSALJOZE
#1980 Re: Al Jazeera Balkans
Mislim da se zove "Kontekst",ali nisam siguran.
-
StupskaBitanga
#1981 Re: Al Jazeera Balkans
kontekst i ona je oko 23hArteta wrote:Meni je najbolja ona emisija navece gdje diskutuju gosti iz studija u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu pa pricaju o nekoj temi.savsvoj wrote:quick question: koja je najbolja emisija ili dokumentarac AJB do sada, ali koji su oni radili (da nije preuzet od AJ na engleskom ili arapskom jeziku)?
Kako se to zove i ukoliko pocinje, da li je dio dnevnika?
- Arteta
#1982 Re: Al Jazeera Balkans
To je to, zanimljive teme budu za diskusiju i kvalitetni gosti.
-
unix
#1983 Re: Al Jazeera Balkans
Tesko je odabrati najbolju emisiju, svaka po sebi nosi posebnu tezinu, a prije svega transparentnost, spontanost (sto je danas rijetkost u novinarstvu) i ono najvaznije pomalo za druge medije i floskulativno NEZAVISNO novinarstvo sto u biti jedina na balkanu AJB i jeste. A sam gospodin Milic sa alhemijom balkana postavio je standarde da ce mnogima trebati decenije da nesto slicno ponove. Btw N1 nije konkurent AJB-u, N1 je konkurencija TV1 
-
StupskaBitanga
#1984 Re: Al Jazeera Balkans
Mada i mnogi dobri su i napustili AJB
Vladimir Bobetić iz Beograda, Stipe Sladoljev, Aldin Arnautović
- Radio Sarajevo
#1985 Re: Al Jazeera Balkans
Kad je Stipe otišao, pa gledao sam juče intervju s Ivanom Balićem koji je vodio???StupskaBitanga wrote:Mada i mnogi dobri su i napustili AJB
-
StupskaBitanga
#1986 Re: Al Jazeera Balkans
od ponedeljka ne radi na AJB vratio se u ZG na NovuRadio Sarajevo wrote:Kad je Stipe otišao, pa gledao sam juče intervju s Ivanom Balićem koji je vodio???StupskaBitanga wrote:Mada i mnogi dobri su i napustili AJB
- It_is_a_Leclerc
#1987 Re: Al Jazeera Balkans
I Vladimir Bobetić i Ilija Jandrić su otišli jer su dobili puno unosnije ponude i političke funkcije... Niko od njih nije otišao jer je nezadovoljan... Za razliku od negatora genocida iz N1 koji su se raspali u toku formiranja, pa im je jedna od najvećih voditeljskih i uredničkih zvijezda, Zoran Šprajc, digao sidro.
-
unix
#1988 Re: Al Jazeera Balkans
Glupo je bilo sta pricati i davati publicitet televizijskoj kuci kao sto je N1, prvo su diletantni a onda sve ostalo ide usko uz taj pojam, diletantizma, tako da su main face tamo ljudi u liku amira zukica..kvazi novinara.
-
Srebrni
#1989 Re: Al Jazeera Balkans
Ilija Jandrić je na N1.. o čemu pričate?It_is_a_Leclerc wrote:I Vladimir Bobetić i Ilija Jandrić su otišli jer su dobili puno unosnije ponude i političke funkcije... Niko od njih nije otišao jer je nezadovoljan... Za razliku od negatora genocida iz N1 koji su se raspali u toku formiranja, pa im je jedna od najvećih voditeljskih i uredničkih zvijezda, Zoran Šprajc, digao sidro.
- It_is_a_Leclerc
#1990 Re: Al Jazeera Balkans
Ilija Jandrić je glasnogovornik predsjednika hrvatskog sabora.
-
StupskaBitanga
#1991 Re: Al Jazeera Balkans
bioIt_is_a_Leclerc wrote:Ilija Jandrić je glasnogovornik predsjednika hrvatskog sabora.
Sada je na N1
-
Perla7419
#1992 Re: Al Jazeera Balkans
Taman sam pomislila da se Hrga vratila u "lijepu njihovu", kad se zena ukaza veceras
.
-
unix
#1993 Re: Al Jazeera Balkans
Jedini tekst ili mozemo reci osvrt o arapima u Sarajevu, i odnos Sarajeva prema njima. Na FB-u se stvorila ne rasprava, nego forum. Pogledajte ovdje: https://goo.gl/Bgwzai
- don vito
#1994 Re: Al Jazeera Balkans
Al Lažira je veceras ocitala "moralnu bukvicu" evropskim zemljama koje ne primaju stotine hiljada ilegalnih migranata iz Sirije. Nasuprot tome, naveli su "pozitivne primjere" Turske, Libana i Iraka. Sve bi bilo OK da Al Lažira nije ignorisala "negativni primjer" svojih finansijera iz Katara koji su jedan od glavnih sponzora prevrata u Siriji ali u Katar nisu primili nijednog sirijskog izbjeglicu.
-
wolf07
#1995 Re: Al Jazeera Balkans
To o čemu pričaš je samo djelimično OK. Prije svega zbog toga što izbjeglicama ne upravlja ni AJ, ni Katar. AJ prenosi vijesti, ne izmišlja ih! Dakle, pravo bi pitanje bilo zašto se izbjeglice ne zapute preko pustinje da bi stigli do Katara?!?!?! Pa jarane, de nam onda reci, onako hipotetički, kad bi se ti zaputio preko Arabijske pustinje do Katara u julu ili avgustu mjesecu? Osim toga, pominješ finansiranje prevrata u Siriji i odmah si se uhvatio Katara. Pa nešto nisam siguran da i Zapad nema svoje prste u tome, ali ni ti ni ja nemamo dokaze za takvo šta kao ni protiv toga. Međutim, ima nešto što znamo svi, a to je prevrat u Libiji! To nije finansirano, nego je bombama zapadnoevropskih zemalja i SAD-a proveden teror i de mi sad objasni kako i zašto je nepošteno da se neko iz Libije malkice natovari na kosti nejake EU?don vito wrote:Al Lažira je veceras ocitala "moralnu bukvicu" evropskim zemljama koje ne primaju stotine hiljada ilegalnih migranata iz Sirije. Nasuprot tome, naveli su "pozitivne primjere" Turske, Libana i Iraka. Sve bi bilo OK da Al Lažira nije ignorisala "negativni primjer" svojih finansijera iz Katara koji su jedan od glavnih sponzora prevrata u Siriji ali u Katar nisu primili nijednog sirijskog izbjeglicu.
- don vito
#1996 Re: Al Jazeera Balkans
Postaje degutantna medijska agresija Al Lažire na Siriju nakon sto su njihovi katarski vlasnici izvrsili pravu agresiju na ovu zemlju. Kad Al Lažira izvjestava sa lica mjesta iz Sirije, tu i tamo stidljivo se provuce vijest da je ISIL nekome odrubio glavu, spalio zivog insana ili unistio vrijedan kulturno-istorijski spomenik, a 95 posto izvjestaja odnosi se na brutalnost i zlocine "Asadovog rezima". Medjutim, zanimljivo je da kad novinari Al Lažire intervjuisu sirijske ilegalne migrante u pohodu na EU (a u zadnjih mjesec dana mislim da ih je barem nekoliko stotina davalo izjave pred kamerama), nijedan, ama bas nijedan, nije izjavio da bjezi od "Asadovog rezima" nego od ISIL-a.
"Istina" i "objektivnost"
-
Srebrni
#1997 Re: Al Jazeera Balkans
Ja nebih išao tako daleko da AJ nazovem lažovima i propagandnom TV kućom, kamoli ovakvim nadimcima koji su u najmanju ruku neukusni, ali ipak, barem kod nas na AJB, zna se odakle pušu vjetrovi..don vito wrote:Postaje degutantna medijska agresija Al Lažire na Siriju nakon sto su njihovi katarski vlasnici izvrsili pravu agresiju na ovu zemlju. Kad Al Lažira izvjestava sa lica mjesta iz Sirije, tu i tamo stidljivo se provuce vijest da je ISIL nekome odrubio glavu, spalio zivog insana ili unistio vrijedan kulturno-istorijski spomenik, a 95 posto izvjestaja odnosi se na brutalnost i zlocine "Asadovog rezima". Medjutim, zanimljivo je da kad novinari Al Lažire intervjuisu sirijske ilegalne migrante u pohodu na EU (a u zadnjih mjesec dana mislim da ih je barem nekoliko stotina davalo izjave pred kamerama), nijedan, ama bas nijedan, nije izjavio da bjezi od "Asadovog rezima" nego od ISIL-a.
"Istina" i "objektivnost"
-
unix
#1998 Re: Al Jazeera Balkans
Degutantno i ponajvise je huskackog karaktera AJB da nazivas ili mrezu 'lazirana' TV kuca koja je na Balkan dovela onog cega nije bilo, a to je objektivnosti i neovisno infromisanje.
-
savsvoj
#1999 Re: Al Jazeera Balkans
Koja malicioznost u postovima ovog "don vita"... Prvo, niti poznaje geografiju, niti politiku Bliskog istoka. Kako će izbjeglice stići u Katar iz Sirije? Nemoguće! Preko saudijske pustinje? Koja glupost... U Kataru živi oko 70,000 Sirijaca, što je nekih 30% od lokalnog katarskog stanovništva. I ne žive ni u kakvim kampovima. Kaže kako je Katar inicirao rat u Siriji? Pojma ti nemaš, don vito. Pogledaj malo naslove iz prvih mjeseci 2011 i ustanka iz Deraa-e. Tada je bilo dosta kritika upućenih Kataru i Al jazeeri da ne prate dovoljno revoluciju u Siriji i da su pro-Assad. naročito zbog bliskih veza Assada i Al thani familije. Kada su stvari na terenu otišle toliko daleko i niko nije mogao zatvarati oči o situaciji u Siriji, tek tada je Al jazeera počela da se ozbiljnije bavi Sirijom. Po meni, u Siriji su kasnili za razliku od, recimo, Tunisa... Drugo, don vito implicira da je Al jazeera pro-ISIL??? Prvi su ozbiljno govorili protiv ISIL-a pošto drugi nisu ni znali šta je ISIL. Gledaj malo vijesti, a manje čitaj neke nebulozne kvazi-anti-imperijalističke medije. Nemaš pojma o ovim stvarima.
Al Jazeera, kako god je ti zvao, je najbolji medij na ovim prostorima, uz sve njihove mane.
Al Jazeera, kako god je ti zvao, je najbolji medij na ovim prostorima, uz sve njihove mane.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2000 Re: Al Jazeera Balkans
Objektivno i neovisno je kada napravis barem jedan prilog o tome kako S. Arabija,Katar,Kuvajt,Oman,Bahrein,UAE nisu primile niti jednu izbjeglicu. Dok Njemacka ce primiti milion. I pustite mi se Saudijske pustinje,nije 7 vijek kad je Muhamed a.s. pjeske presao od Meke do Medine. Vozovi,autobusi i avioni postoje vise od 100 godina.unix wrote:Degutantno i ponajvise je huskackog karaktera AJB da nazivas ili mrezu 'lazirana' TV kuca koja je na Balkan dovela onog cega nije bilo, a to je objektivnosti i neovisno infromisanje.