GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maximilijana

#1976 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maximilijana »

micki125 wrote:ovo je odron. mažu narodu oči da je saobraćaj uspostavljen a autobusima ni traga. samo funkcioniše taksi prijevoz. banditi, jutros sam pješačio 4 kilometra.
rade autobusi..komercijala bial prepuna..i za 20tak min dosao bus carsija-ilidza jedva se ugurala..svakih pola sata nesto naidje al je puno...
:S
Irm@

#1977 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Irm@ »

kolege mi kazu da autobusi iz vogosce idu oni su na vrijeme dosli na posao..idu valjda svakih 20-tak minuta..za to Grasu svaka cast...
dok sam dolazila na posao vidjela sam autobuse koji idu s Carsije..i poneki trolejbus...mislim da nista od tramvajskog saobracaja jer su sine u groznom stanju...
A_I_

#1978 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by A_I_ »

Juce popodne izmedju 2 i 4 situacija:

Trola isla svako >30min i naravno krcata

Komercijalu za Dobrinju sam na M Dvoru cekao preko 40min s tim da se jedan kratki napokon pojavio ali profurao pored stanice jer je bio krcat.

Samo je bus za Ilidzu radio dosta redovno. Na kraju ljudi pjesacili od Studentskih do Dobrinje.
Tek sinoc iza 6 vidjeh da je procepilo.
Kako je danas, ne znam :-)

Gras & Vlast prodaje ublehu kao i obicno!
Cholina_Lokica

#1979 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Od ono malo trola sto su jutros pustene, vidjela sam da su dvije odslepali. Dosla na posao busom Ilidza-Carsija...
Ah da, sine tramvajske ociscene samo u centru, ovo ispod sve nije ni dotaknuto :-)
wewa

#1980 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

Cholina_Lokica wrote:Od ono malo trola sto su jutros pustene, vidjela sam da su dvije odslepali. Dosla na posao busom Ilidza-Carsija...
Ah da, sine tramvajske ociscene samo u centru, ovo ispod sve nije ni dotaknuto :-)
koliko si cekala bus?

jutros je bio zastoj trola, zaglavila se dupla na novom kruznom toku :roll:
pola sata nije bilo trole, a onda su krenule krcate, samo prolazile mimo stanice... helem, 45 min cekanja da udjem u trolu.
Cholina_Lokica

#1981 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Nekih 15-20 minuta cekala bus.
wewa

#1982 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

mescini da cu i ja ujutro na jug do busa...
Cholina_Lokica

#1983 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

wewa wrote:mescini da cu i ja ujutro na jug do busa...
Pa lakse je vjeruj, jos dosta raje i staje i vozi pjesake, cak i policija to radi, tako da ti se moze posreciti da te neko i povuce
wewa

#1984 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

Cholina_Lokica wrote:
wewa wrote:mescini da cu i ja ujutro na jug do busa...
Pa lakse je vjeruj, jos dosta raje i staje i vozi pjesake, cak i policija to radi, tako da ti se moze posreciti da te neko i povuce
a gore jutros stala 2 auta, slovom i brojem...
neki

#1985 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neki »

I gdje je sad onih 1000 radnika grasa sto su i zvanicno visak + 200ak vozaca koji zbog nefunkcionisanja tramvajskog i autobuskog saobracaja ne rade? Zasto ne izadju i ne ciste prugu?
Odgovor se naravno zna... leze u krevetu i cekaju da legne plata za januar..
SuperMIX

#1986 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SuperMIX »

Jutros pozivaju studente da im čiste šine a kartu nam po 5 puta skuplju naplacuju nego sto bi trebali. Kad mi karta bude džaba (kao i u Zagrebu) onda cu da im cistim a do tada.....razlaz :x
*mima*

#1987 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by *mima* »

cuj pozivaju da im ciste.......ja bagre
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1988 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

leže i isključe mobitel

jer posljedica nema
imat će posao i kad otopli
SuperMIX

#1989 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SuperMIX »

Samo sad znam da ako mi kojim slucajem dodje revizor nokautiracu ga. Tramvaj je mogao raditi i u subotu i u nedjelju sasvim normalno. Stvar je u tome sto u petak navecer tramvaji NISU HTJELI DA VOZE dalje od MUZEJA. Jednostavno tu su stali i kasnije snijeg zatvprio prugu. Navodno nanos im zasmetao. Ma koga oni lazu. Tramvaj je tezak 19 tona i moze kroz Igman da prodje a kamo li kroz nanos koji je u tom trenutnku bio oko 40 cm. Istina je da sandžačka bagra nece da radi i to je to. Boli njih briga za narod. Sad oni svi sjede kuci, piju caj i smiju se glupim studentima koji ciste prugu. DABOGDA SVI POPADALI NA ISPITIMA AKO POMISLITE DA IM OCISTITE I cm PRUGE!
Pitarrr82

#1990 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Ne vjerujem da neko ove studente tjera da ciste prugu :wink: , dakle ne branim GRAS ali ih sigurno niko ne tjera...
SuperMIX

#1991 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SuperMIX »

Pitarrr82 wrote:Ne vjerujem da neko ove studente tjera da ciste prugu :wink: , dakle ne branim GRAS ali ih sigurno niko ne tjera...
Nisam ni rekao da ih tjera. Gdje si to procitao?
chengaba

#1992 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by chengaba »

Pitarrr82 wrote:Ne vjerujem da neko ove studente tjera da ciste prugu :wink: , dakle ne branim GRAS ali ih sigurno niko ne tjera...
Ne tjera, volonterski je.
Pitarrr82

#1993 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

SuperMIX wrote:
Nisam ni rekao da ih tjera. Gdje si to procitao?

Nisi rekao ali ti post zvuci tako, ti sjedi kuci i "kuliraj" ovo je raja koja je htjela pomoci bez ikakvih ocekivanja i svaka im cast a to sto GRAS-ovi radnici sjede kuci itd. je skroz druga prica...
Pitarrr82

#1994 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

wannabe_ultra wrote:gdje su one mrcine od revizora sad kad treba ocistiti, najlakse je djevojku neku izmaltretirat zbog karte.Uhljupi neradnicki

Tu se slazem, ne samo revizori nego i svi ostali jer svi znamo da GRAS ima viska radnika ali po ovome njima jos treba ljudske snage...
kokuz_sa

#1995 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo

kolika li je dnevnica
Nisrin

#1996 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:26, edited 1 time in total.
HaHaHa2

#1997 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HaHaHa2 »

wewa wrote:
Cholina_Lokica wrote:Od ono malo trola sto su jutros pustene, vidjela sam da su dvije odslepali. Dosla na posao busom Ilidza-Carsija...
koliko si cekala bus?

jutros je bio zastoj trola, zaglavila se dupla na novom kruznom toku :roll:
pola sata nije bilo trole, a onda su krenule krcate, samo prolazile mimo stanice... helem, 45 min cekanja da udjem u trolu.
a zabrana saobracaja za sva zglobna vozila :lol: :lol:
mrtva kokoš

#1998 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

Pitarrr82 wrote:
wannabe_ultra wrote:gdje su one mrcine od revizora sad kad treba ocistiti, najlakse je djevojku neku izmaltretirat zbog karte.Uhljupi neradnicki

Tu se slazem, ne samo revizori nego i svi ostali jer svi znamo da GRAS ima viska radnika ali po ovome njima jos treba ljudske snage...
kako ti mislis da oni iz sandzaka mogu doci na pos`o po ovakvom kijametu, bolje ti je pomozi da se ocisti pruga da oni mogu normalno obavljati svoj pos`o kad se vrate...
mrtva kokoš

#1999 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

jebeno, firma od 2000 radnika trazi 100 radnika za ciscenje snijega . ko je vidio da revizori , vozaci i ostala gospoda iz grasa ciste snijeg :lol: :lol: :lol:
SuperMIX

#2000 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SuperMIX »

kokuz_sa wrote:preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo

kolika li je dnevnica
Sad zvao. Kaze samo preko zavoda. Zavod posalje kandidate, obave razgovor i potpise se ugovor na odredjeno? U prijevodu preseravanje. Nista od ovoga
Post Reply