Ratko Mladić u Haagu!
-
DonieBrasco
#1976 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Tresla se gora rodio se mis ... eto sta imaju obje strane od ove presude !
- jao_situacije
#1977 Re: Ratko Mladić u Haagu!
puno veće, ali sada barem preko interneta vidiš koliko bolesnika imamoa wrote:Nikad ovi nece traziti halala, nego sljedeci put pamet u glavu jer ovo ludilo jos nije zavrsilo cak imam osjecaj da je jos vece nego 90tih.
-
Boskero
#1978 Re: Ratko Mladić u Haagu!
To je jedina prava istina, a ovi domaci autošovinisti to ne shvataju i ne mogu prozvakati. Imam osjecaj da im je zao sto je ishod ovakav. Toliko su podlozni sugestijama, tako lako upadaju u te histericne obrasce ponasanja da bi svoje namilije ostavljali.Smaakaro wrote:Hvala Bogu, uvijek istina izađe i stigne, Đeneral Pampers će krepati u sobici od 2 kvadrata.
Ostade Bosna i Hercegovina, prođe Osmansko Carstvo, Austro-ugarsku, Jugoslaviju, Četnike i ništa je ne uništi!
- It_is_a_Leclerc
#1979 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Mislim da možemo biti zadovoljni. Ovo je nešto što smo svi očekivali. Minimum pravde je zadovoljen. Ova prva tačka je i dalje vrlo težak neuspjeh tužilaštva, ali šta da se radi. Bojim se da će istina da se genocid desio i u Prijedoru ipak ostati samo naša.
Ponašanje Mladića u sudnici je vrlo očekivano. Ja sam znao da će on napraviti cirkus u pokušaju da skrene pažnju s bitnog i da, ako mu se posreći, sve propadne. Srećom, vijeće je računalo na to. Prema mojim informacijama, ljekar je već bio spreman i brzom intervencijom utvrdio da se radi o klasičnoj simulaciji, nakon čega je dao saglasnost da se izricanje nastavi. Šta je drugo preostalo Mladiću nego da urla i ciči, i da ga na kraju kao zadnju bitangu izbace napolje.
Nacistički su generali makar imali dovoljno hrabrosti da se ubiju ili, kad su ih već izvodili na vješala, dostojanstveno odu u smrt. Ovaj kalinovički monstrum čak ni to.
Ponašanje Mladića u sudnici je vrlo očekivano. Ja sam znao da će on napraviti cirkus u pokušaju da skrene pažnju s bitnog i da, ako mu se posreći, sve propadne. Srećom, vijeće je računalo na to. Prema mojim informacijama, ljekar je već bio spreman i brzom intervencijom utvrdio da se radi o klasičnoj simulaciji, nakon čega je dao saglasnost da se izricanje nastavi. Šta je drugo preostalo Mladiću nego da urla i ciči, i da ga na kraju kao zadnju bitangu izbace napolje.
Nacistički su generali makar imali dovoljno hrabrosti da se ubiju ili, kad su ih već izvodili na vješala, dostojanstveno odu u smrt. Ovaj kalinovički monstrum čak ni to.
- klixoris
#1980 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Jel iko skontao ovaj amblem što je Mladić zakačio na rever ??? Baš me kopkalo šta je, pa sam se zarovio malo.
Gugl kaže: amblem je s cvijetom Natalijine ramonde. Riječ je o znaku koji simbolizira stradanja Srba tijekom Prvog svjetskog rata.
Cvijet Natalijina ramonda, koji u ovakvom obliku raste na području Srbije, uzet je kao glavni motiv jer ima mogućnost da se oporavi nakon što uvene. Tako i Srbi u svojoj mitomaniji smatraju da su kao narod ponovo ustali na noge nakon Prvog svjetskog rata. Uz to, Natalijina ramonda dobila je ime po srpskoj kraljici Nataliji Obrenović.

Gugl kaže: amblem je s cvijetom Natalijine ramonde. Riječ je o znaku koji simbolizira stradanja Srba tijekom Prvog svjetskog rata.
Cvijet Natalijina ramonda, koji u ovakvom obliku raste na području Srbije, uzet je kao glavni motiv jer ima mogućnost da se oporavi nakon što uvene. Tako i Srbi u svojoj mitomaniji smatraju da su kao narod ponovo ustali na noge nakon Prvog svjetskog rata. Uz to, Natalijina ramonda dobila je ime po srpskoj kraljici Nataliji Obrenović.
Last edited by klixoris on 22/11/2017 15:08, edited 1 time in total.
-
Smaakaro
#1981 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Mi smo sila, samo je dušmanima teško to shvatiti. Mi imamo svoje ponosne generale, koji su pravi generali, koji nisu MUČILI ljude, nego se časno borili. Nađi našeg generala u Haagu, baš bi ga volio vidit.Boskero wrote:To je jedina prava istina, a ovi domaci autošovinisti to ne shvataju i ne mogu prozvakati. Imam osjecaj da im je zao sto je ishod ovakav. Toliko su podlozni sugestijama, tako lako upadaju u te histericne obrasce ponasanja da bi svoje namilije ostavljali.Smaakaro wrote:Hvala Bogu, uvijek istina izađe i stigne, Đeneral Pampers će krepati u sobici od 2 kvadrata.
Ostade Bosna i Hercegovina, prođe Osmansko Carstvo, Austro-ugarsku, Jugoslaviju, Četnike i ništa je ne uništi!
-
Smaakaro
#1982 Re: Ratko Mladić u Haagu!
I nikad neće nestati. !!!edo_79 wrote:Bosna i Hercegovina je BILA, JESTE i BIĆE ..... nit je šta uništiti može nit je šta promijeniti može .....Smaakaro wrote:Hvala Bogu, uvijek istina izađe i stigne, Đeneral Pampers će krepati u sobici od 2 kvadrata.
Ostade Bosna i Hercegovina, prođe Osmansko Carstvo, Austro-ugarsku, Jugoslaviju, Četnike i ništa je ne uništi!![]()
![]()
- edo_79
#1983 Re: Ratko Mladić u Haagu!
I nesmije!Smaakaro wrote:I nikad neće nestati. !!!
- jao_situacije
#1984 Re: Ratko Mladić u Haagu!
jel se meni čini ili nešto piše na kravatiMohamad Sissoko wrote:Komunjara![]()
- edo_79
#1985 Re: Ratko Mladić u Haagu!
KPRFjao_situacije wrote:jel se meni čini ili nešto piše na kravatiMohamad Sissoko wrote:Komunjara![]()
-
°u°
#1986 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Nikad Haag ne bi dozvolio da se javno pokažu dokazi da je Srbija učestvovala u ratu https://www.klix.ba/vijesti/bih/geoffre ... /070415013 I to je najveći problem. Krvnik neće još dugo. Problem je što barem u skorije vrijeme neće izaći istina na vidjelo da Beograd stoji iza svega. Stvorila se situacija kao u Njemačkoj prije dolaska Hitlera na vlast. Sreća pa nisu jaki kao švabe inače ...hekaton wrote:Ako Bosnjaci i svijet zaboravljaju, interent nije!
Hajmo da ga ugostimo i docekamo prvom prilikom mirotvorca i borca za mir na Balkanu!
Najveca steta za Bosnu je sto Sloba nije dozivio citanje presude, na taj nacin bi se zavijek stavila tacka na ucesce Srbije u ratu a ovako ce svojom propagandom i lazima za 50 godina biti zrtve pa ce tanjug izvjestavati kako je Bakir hodao sa kalasnjikovom oko Beograda.
Pmatimo, opminjimo i ne zaboravimo!![]()
I svakako zabrinjava ovolika količina propagande mržnje preko svih njihovih medija.
- It_is_a_Leclerc
#1987 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Netačno. Bh. strana ima još jedanput, na najvišoj sudskoj instanci na planeti, potvrđenu sudsku, ljudsku i božiju istinu da je nad jednim narodom, krajem 20. stoljeća, počinjen genocid kao najstrašniji i na skali najteži zločin koje jedno biće može počiniti drugom. Imamo dokaz i presudu da se vojni, policijski i civilni vrh pobunjenih bosanskih Srba svjesno udružio u zločinački poduhvat da nas sve eliminiraju za vijeke vijekova, i da su pritom činili genocid, zločine protiv čovječnosti, kršili pravo i običaj ratovanja.DonieBrasco wrote:Tresla se gora rodio se mis ... eto sta imaju obje strane od ove presude !
S druge strane, Srbija i entitet RS imaju još jednu hipoteku zločinačkog poduhvata, genocidne namjere, ideje da se čine zločini kao ideje vodilje, a srpski narod još jedan veliki i težak grijeh 22 godine dugog projekta negiranja i omalovažavanja sudski utvrđenih činjenica.
- choxnox
#1988 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Sponsored by Pampers.jao_situacije wrote:jel se meni čini ili nešto piše na kravatiMohamad Sissoko wrote:Komunjara![]()
-
hizo ramidovic
#1989 Re: Ratko Mladić u Haagu!
jah...i plaho su se zabrinuli i posramili zbog toga...It_is_a_Leclerc wrote:
Netačno. Bh. strana ima još jedanput, na najvišoj sudskoj instanci na planeti, potvrđenu sudsku, ljudsku i božiju istinu da je nad jednim narodom, krajem 20. stoljeća, počinjen genocid kao najstrašniji i na skali najteži zločin koje jedno biće može počiniti drugom. Imamo dokaz i presudu da se vojni, policijski i civilni vrh pobunjenih bosanskih Srba svjesno udružio u zločinački poduhvat da nas sve eliminiraju za vijeke vijekova, i da su pritom činili genocid, zločine protiv čovječnosti, kršili pravo i običaj ratovanja.
S druge strane, Srbija i entitet RS imaju još jednu hipoteku zločinačkog poduhvata, genocidne namjere, ideje da se čine zločini kao ideje vodilje, a srpski narod još jedan veliki i težak grijeh 22 godine dugog projekta negiranja i omalovažavanja sudski utvrđenih činjenica.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1990 Re: Ratko Mladić u Haagu!
stvarno?Mohamad Sissoko wrote:Komunjara![]()
ni toliko saosjećanja prema žrtvama koljača da ih bar danas poštediš dnevne politike i jadnog humora?
de malo iskarikiraj i ono streljanje Škorpiona. dodaj njihovim beretkama crvenu zvijezdu ili SDP-ov logo, stavi glavu Kojovića na Ratkovo tijelo...
ništa vam sveto nije. obraza znam da nemate, ali rekao bi čocjek da bar zrnce ljudskosti i pristojnosti postoji.
fuj!
- Šunj
#1991 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Adel Šabanović bio je drugi razred osnovne škole kada su srpske formacije upale u selo Zaklopače i počele proganjati, zarobljavati i ubijati Bošnjake.
Danas, 22. novembra dočekao je da zlikovac Ratko Mladić, pod čijom je komandom VRS počinila zločine, bude osuđen na doživotnu robiju.
-Žao mi je što nije više ljudi došlo da na platou ispred BBI propratimo presudu. Vidim on pokušava da iscenira nešto u sudu. Mjere mu pritisak, a ko je majkama Srebrenice mjerio pritisak kada su im ubijali djecu - dodao je Šabanović.
Ostatak izjave Šabanovića za Avaz.ba pogledajte u videu:
Danas, 22. novembra dočekao je da zlikovac Ratko Mladić, pod čijom je komandom VRS počinila zločine, bude osuđen na doživotnu robiju.
-Žao mi je što nije više ljudi došlo da na platou ispred BBI propratimo presudu. Vidim on pokušava da iscenira nešto u sudu. Mjere mu pritisak, a ko je majkama Srebrenice mjerio pritisak kada su im ubijali djecu - dodao je Šabanović.
Ostatak izjave Šabanovića za Avaz.ba pogledajte u videu:
Last edited by Šunj on 22/11/2017 15:22, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#1992 Re: Ratko Mladić u Haagu!
A šta ti želiš da mi uradimo po tom pitanju? Naše su ruke čiste, kao i naša savijest. Mi smo svoju pravdu, pa makar i njen minimum dobili.hizo ramidovic wrote:jah...i plaho su se zabrinuli i posramili zbog toga...It_is_a_Leclerc wrote:
Netačno. Bh. strana ima još jedanput, na najvišoj sudskoj instanci na planeti, potvrđenu sudsku, ljudsku i božiju istinu da je nad jednim narodom, krajem 20. stoljeća, počinjen genocid kao najstrašniji i na skali najteži zločin koje jedno biće može počiniti drugom. Imamo dokaz i presudu da se vojni, policijski i civilni vrh pobunjenih bosanskih Srba svjesno udružio u zločinački poduhvat da nas sve eliminiraju za vijeke vijekova, i da su pritom činili genocid, zločine protiv čovječnosti, kršili pravo i običaj ratovanja.
- avenija
#1993 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Upravu je covjek, da je oslobodjen zlocinac gorila bi RS a nama cirevi pucali.
Mi ni na ulice da podrsku majkama pruzimo sto su docekale pravdu za zlocinca.
Ali eto poznati smo kao narod kojeg ne mozes natjerati na ulice sve i da mu hljeb iz usta uzmes.
Mi ni na ulice da podrsku majkama pruzimo sto su docekale pravdu za zlocinca.
Ali eto poznati smo kao narod kojeg ne mozes natjerati na ulice sve i da mu hljeb iz usta uzmes.
-
DonieBrasco
#1994 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Sljedeci veliki korak za BIH mora biti da svim silama postanemo clanica NATO pakta.
Samo da nas Dragan Covic ne zajebe, znamo da ce srbi to odbiti.
Referendum na nivou BiH ili glasanje u predsjednistvu pa preglasati cetnike.
Samo da nas Dragan Covic ne zajebe, znamo da ce srbi to odbiti.
Referendum na nivou BiH ili glasanje u predsjednistvu pa preglasati cetnike.
-
hizo ramidovic
#1995 Re: Ratko Mladić u Haagu!
It_is_a_Leclerc wrote:A šta ti želiš da mi uradimo po tom pitanju? Naše su ruke čiste, kao i naša savijest. Mi smo svoju pravdu, pa makar i njen minimum dobili.hizo ramidovic wrote: jah...i plaho su se zabrinuli i posramili zbog toga...
mi trebamo jacati namjensku industiju
-
Mohamad Sissoko
#1996 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Neke stvari se moraju detektovat da se ne bi ponovile kao uzdizanje Juge i juginih generala i komunjara. Fuj.Bas tako.Chmoljo wrote:stvarno?Mohamad Sissoko wrote:Komunjara![]()
ni toliko saosjećanja prema žrtvama koljača da ih bar danas poštediš dnevne politike i jadnog humora?
de malo iskarikiraj i ono streljanje Škorpiona. dodaj njihovim beretkama crvenu zvijezdu ili SDP-ov logo, stavi glavu Kojovića na Ratkovo tijelo...
ništa vam sveto nije. obraza znam da nemate, ali rekao bi čocjek da bar zrnce ljudskosti i pristojnosti postoji.
fuj!
- mO k3
#1997 Re: Ratko Mladić u Haagu!
hizo ramidovic wrote:It_is_a_Leclerc wrote:A šta ti želiš da mi uradimo po tom pitanju? Naše su ruke čiste, kao i naša savijest. Mi smo svoju pravdu, pa makar i njen minimum dobili.hizo ramidovic wrote: jah...i plaho su se zabrinuli i posramili zbog toga...
- Kejn
#1998 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Evo gledam bal vampira na PTPC-u kažu danas se Ratko Mladić upisao u kosovski zavjet
Sve sam više i više uvjeren da će belaja biti i da Bošnjacima treba rezervni sastav. Trebaju nam Bošnjačke verzije Ukrainskih Aidar i Azov dobrovoljačkih regimenata kako bi se popunila ona prva rupa u slučaju rata tih prvih par dana, dok se regularna vojska OS BiH ne reorganizira i ne reformiše.
Sve sam više i više uvjeren da će belaja biti i da Bošnjacima treba rezervni sastav. Trebaju nam Bošnjačke verzije Ukrainskih Aidar i Azov dobrovoljačkih regimenata kako bi se popunila ona prva rupa u slučaju rata tih prvih par dana, dok se regularna vojska OS BiH ne reorganizira i ne reformiše.
- kokakolas
#1999 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ne brinite se vi za namjensku industriju. Bratstvo, Igman, 2x Pretis, Unis, Pobjeda, Binas, Vitezit, Koteks, Zrak i ostale kompanije rade punim kapacitetom.mO k3 wrote:hizo ramidovic wrote: A šta ti želiš da mi uradimo po tom pitanju? Naše su ruke čiste, kao i naša savijest. Mi smo svoju pravdu, pa makar i njen minimum dobili.
- Šunj