Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Djuro

#1976 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djuro »

Čestitke Bosni!

Imate moćnu repku, nakon toliko godina frustracija, izgleda da je došlo vrijeme za putovanje na veliko natjecanje...nemojte zeznuti sada.

Biti će mi veliki gušt ako zgazite one iritantne , kvrgave i čvrste Grke.

Pozdrav iz Zagreba
SoundersFC

#1977 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SoundersFC »

denimb wrote:Ima li gdje snimak BiH - Latvija, za download naravno, jer nece to biti na BHT.
dobio si pp sa linkom! pozz
and

#1978 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

SoundersFC wrote:
denimb wrote:Ima li gdje snimak BiH - Latvija, za download naravno, jer nece to biti na BHT.
može li i meni taj link?
am2804

#1979 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by am2804 »

and wrote:
SoundersFC wrote:
može li i meni taj link?
Ako nije problem i meni :thumbup:
Korisničkoime

#1980 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Ne razumijem zasto se zatvara tema o utakmici u roku 24 sata? Ima nekih koji bi prokomentarisali i dan poslije.

Helem, posto sam gledao utakmicu u snimci, sa zakasnjenjem da prokomentarisem.
Sinoc smo ih razvalili na proste faktore. Dugo nisam gledao bolju igru nase reprezentacije. Prijenos igre (Pjanic :dance: ), kontrola lopte (Misimovic :dance: ) i lomljenje nogu pogledom (Dzeko :run: ), sta reci?
Jos jednom se pokazuje da oni koji tvrde da Pjanic i Misimovic ne trebaju zajedno nije tacno. Mozda ne trebaju zajedno ako su jos tu Ibricic i/ili Medunjanin. Pjanic i Misimovic nisu isti tip igraca.
Ibisevic i Dzeko su se isfulali, ali jebiga. Kontrola lopte Dzeke kod onog penala! Kako ono? Loptu prsima sebi na glavu, pa glavom daje for (btw, penal je cist). Salihovic po meni losiji nego sto se ovdje govori. Dosta losih ubacaja, a zna desnom kao Vrsajevic lijevom. Btw, ovaj drugi.... :roll: ...fakat je ono bilo zalosno gledati. On ne zna dodati loptu lijevom 5 metara, a kamo li je ubaciti u 16. Zahirovic po meni bolji nego sto je ovdje par ljudi reklo. dosta presjecenih napada, smiren. O. Vranjes takodje fantastican. Pokazao je bratu kako se izbija lopta skaricama u 16ercu. :D Mujdza standarno odlican.
Uglavnom, lijeva strana nam je i dalje za kurac. Ostalo super. Ni u jednom trenutku nisam mislio da necemo pobjediti.

Latvijci su se usrali nakon 10 minuta utakmice. Imam osjecaj da su skinuli gace cim su primili gol. Ono, kao da su otisli Spaniji u goste. Nece ni da se bune za penal, za zute, ni za sta. Jadnici.
Usput, onaj Gorkšs (ja imena, nedo bog nikome) je dao gol iz izradjene akcije. Prije kornera pokazuje tacno rukom gdje hoce da mu ovaj drugi doda loptu. Naravno Salihovic spava.
Na žalost mislim da nisi u pravu Pjanić i Misimović mogu zajedno protiv slabih repki, protiv jačih ne. Nije toliko stvar u tome jesu li slični ili ne nego koje pozicije igraju. I jedan i drugi igraju najradije i najbolje iza šipceva ofen.veznog ili centralnog veznog s tim da obojici treba potpuna sloboda u igri znači da se ne vežu strogo za neke taktičke zadatke i pozicije. Ne znam jesi li primjetio ali nama je skoro cijelu tekmu jedan čovjek držao desnu stranu - Mujdža. U biti je na toj strani trebao biti on i Misimović ali je on bio sam. Eh sad Mujdža nije bek/krilo svjetskog kalibra iz Reala ili Barce pa da to može igrat protiv svakoga. Misliš da će nam Grci i Slovaci ostaviti tu desni stranu na miru, malo sutra ako ovako budemo igrali upravo će tu udariti i podrobiti Mujdžu jer je čovjek sam, a pogotovo je sam ako Misomović treba da bude na toj desnoj strani. Ni ta rotacija kada Mujdža krene naprijed ili zaostane da se ubacuje Zahirović na desno nije neko rješenje jer se onda najčešće Misimović ili Pjanić povlače na poziciju Zahirovića što je protiv iole dobrog napada pogubno.
Salihović je bio dobar na žalost kada je trebalo razigrati ali ne i kada je trebalo ubaciti, uostalom i nije nepoznanica da je Salihoviću lijeva noga jača i kao takav odličan u Bundesligi. Iako ne bi bilo loše da ga je malo bolje služio ubačaj ali mislim da je jasno da zna i može bolje ubaciti.
Drug pogledaj ti snimak još jednom na početku je sve išlo preko te lijeve strane, likovi su najmanje 10 putra ispali po toj lijevoj strani kao da su imali igrača manje. Sve to je naravno dosta popustilo kada je Vršajević zamijenio Lulića za kojeg usput imamo jednako mišljenje ali aBd on nas opovrgne mada čisto sumnjam pogotovo na lijevoj strani.
jeza u ledja

#1981 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Prvo i osnovno. Misimovic i Pjanic ne samo da nisu slicni, vec ne igraju iste pozicije. Ne igraju iste pozicije u reprezentaciji, ne igraju iste pozicije u svojim klubovima. Glavni problem onih sto i dalje misle da njih dvojica ne mogu zajedno je upravo taj sto u svojoj glavi zamisljaju i dalje Pjanica kao ofanzivnog veznog, nekog pleja, ili sta ja znam, a on to nije jos od ranih dana u Lyonu. Sad, ja ne znam sta bi Pjanic najradije igrao, vjerovatno napadaca da moze, ali Pjanic u Romi igra centralnog veznog igraca. Igra poziciju koju igra Xavi ili Pirlo, nebitno sad kako se pozicija tacno zove. MNOGO manje je u prilici da suta na gol i u svojoj karijeri je dao mnogo mnogo manje golova (u prosjeku) nego Misimovic. U Romi (bar prosle sezone) je drzao kontrolu sredine terena. Znaci onaj koji iznosi loptu, dodaje prvom do sebe ili daje duge lopte prema naprijed. Ima fantasticnu kontrolu lopte i vrlo rijetko je gubi. Misimovic vise dribla, vise se nalazi na vrhu 16erca i mnogo cesce puca. To je tako vec godinama.
Nisu isti igraci i ne igraju iste pozicije.
Usput, Pjanic je u Lyonu znao igrati i desnog veznog/ desno krilo.
Pjanic i Misimovic mogu i trebaju igrati zajedno, pokazali su to i protiv Francuske.

Dalje, razlog zasto nam formacija izgleda cudno je Lulic. Lulic voli naprijed vise nego hljeba se najest i tesko ga je staviti na beka. Mi smo na lijevoj strani imali dvojicu igraca (koji su u sustini veznjaci), a na desnoj jednog. Zato je toliko napada islo preko lijeve strane. Po meni , Mujdza je sasvim solidan na desnoj strani, a kad igra naprijed mijenjao ga je Vranjes, a ne Zahirovic. (Vranjes je usput, isto tako imao 2-3 bekovska izleta prema naprijed). Po meni je ta strana sasvim solidno izgledala defanzivno. Znaci ako imas problem desno, jedan stoper ulijece i pomaze desnom beku. Ako imas problem lijevo, imas dvojicu brate na lijevoj strani. Ako imas problem u sredini - zna se ko je tu. Uostalom, postoje izmjene pa fino ubacis Stevanovica na desno krilo ako mislis da Mujdza nema podrske.

Ocigledno je ljudima malo teze razmisljati o formaciji i taktici kao fluidnoj zamisli, a ne staticnoj tipa taj igra tu, onaj igra tamo. Neki igraci pokrivaju vise terena nego neki drugi na istoj toj poziciji.
SoundersFC

#1982 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SoundersFC »

@and i @am2804 - poslao sam vam link u pp. pozz
and

#1983 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

SoundersFC wrote:@and i @am2804 - poslao sam vam link u pp. pozz
hvala
Johnny_x

#1984 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Johnny_x »

jeza u ledja wrote:Prvo i osnovno. Misimovic i Pjanic ne samo da nisu slicni, vec ne igraju iste pozicije. Ne igraju iste pozicije u reprezentaciji, ne igraju iste pozicije u svojim klubovima. Glavni problem onih sto i dalje misle da njih dvojica ne mogu zajedno je upravo taj sto u svojoj glavi zamisljaju i dalje Pjanica kao ofanzivnog veznog, nekog pleja, ili sta ja znam, a on to nije jos od ranih dana u Lyonu. Sad, ja ne znam sta bi Pjanic najradije igrao, vjerovatno napadaca da moze, ali Pjanic u Romi igra centralnog veznog igraca. Igra poziciju koju igra Xavi ili Pirlo, nebitno sad kako se pozicija tacno zove. MNOGO manje je u prilici da suta na gol i u svojoj karijeri je dao mnogo mnogo manje golova (u prosjeku) nego Misimovic. U Romi (bar prosle sezone) je drzao kontrolu sredine terena. Znaci onaj koji iznosi loptu, dodaje prvom do sebe ili daje duge lopte prema naprijed. Ima fantasticnu kontrolu lopte i vrlo rijetko je gubi. Misimovic vise dribla, vise se nalazi na vrhu 16erca i mnogo cesce puca. To je tako vec godinama.
Pjanic i Misimovic mogu i trebaju igrati zajedno, pokazali su to i protiv Francuske.

Dalje, razlog zasto nam formacija izgleda cudno je Lulic. Lulic voli naprijed vise nego hljeba se najest i tesko ga je staviti na beka. Mi smo na lijevoj strani imali dvojicu igraca (koji su u sustini veznjaci), a na desnoj jednog. Zato je toliko napada islo preko lijeve strane. Po meni , Mujdza je sasvim solidan na desnoj strani, a kad igra naprijed mijenjao ga je Vranjes, a ne Zahirovic. (Vranjes je usput, isto tako imao 2-3 bekovska izleta prema naprijed). Po meni je ta strana sasvim solidno izgledala defanzivno. Znaci ako imas problem desno, jedan stoper ulijece i pomaze desnom beku. Ako imas problem lijevo, imas dvojicu brate na lijevoj strani. Ako imas problem u sredini - zna se ko je tu. Uostalom, postoje izmjene pa fino ubacis Stevanovica na desno krilo ako mislis da Mujdza nema podrske.

Ocigledno je ljudima malo teze razmisljati o formaciji i taktici kao fluidnoj zamisli, a ne staticnoj tipa taj igra tu, onaj igra tamo. Neki igraci pokrivaju vise terena nego neki drugi na istoj toj poziciji.
Sve ovo stoji sto napisa, ali umjesto koga bi igrao Stevanovic. Odlican je on igrac, mnogi ovdje na forumu pisu da on treba igrati od pocetka, a ne znaju koga bi izbacili. Moras imati zadnjeg veznog njega ne mozes, nismo Barsa da igramo 3-5-2, a vecina zele Dzeku i Ibisevica u napadu.
Korisničkoime

#1985 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Prvo i osnovno. Misimovic i Pjanic ne samo da nisu slicni, vec ne igraju iste pozicije. Ne igraju iste pozicije u reprezentaciji, ne igraju iste pozicije u svojim klubovima. Glavni problem onih sto i dalje misle da njih dvojica ne mogu zajedno je upravo taj sto u svojoj glavi zamisljaju i dalje Pjanica kao ofanzivnog veznog, nekog pleja, ili sta ja znam, a on to nije jos od ranih dana u Lyonu. Sad, ja ne znam sta bi Pjanic najradije igrao, vjerovatno napadaca da moze, ali Pjanic u Romi igra centralnog veznog igraca. Igra poziciju koju igra Xavi ili Pirlo, nebitno sad kako se pozicija tacno zove. MNOGO manje je u prilici da suta na gol i u svojoj karijeri je dao mnogo mnogo manje golova (u prosjeku) nego Misimovic. U Romi (bar prosle sezone) je drzao kontrolu sredine terena. Znaci onaj koji iznosi loptu, dodaje prvom do sebe ili daje duge lopte prema naprijed. Ima fantasticnu kontrolu lopte i vrlo rijetko je gubi. Misimovic vise dribla, vise se nalazi na vrhu 16erca i mnogo cesce puca. To je tako vec godinama.

Ok Pjana je štoper a Miske napadač moja greška :) .
Šala na stranu pričaš o formaciji i taktici o fluidnoj zamisli a vagaš pozicije Pjanića i Misimovića u gram i ideš baš u statičnog tipa o kojem govoriš. Obojica su u biti ofenzivni vezni igrači znači igraju iza špica i obojica mogu igrati i centralnog veznog s tim da je Pjanić to češće i bolje igrao od Misimovića.
Ne zamišljam ga ja u svojoj glavi kao ofen.veznog nego on je on u Romi ofenz.vezni u formaciji sredina: Gago, De Rosi, Grecko, Pjanić. Ispred su Lamela nešto kao polušpic i Osvaldo u vrhu. Ili u formaciji kada igraju sa dva krilna napadača Lamelom i još nekim a sa Totijem u vrhu ili Osvaldom, u sredini je Pjanić kao ofenz. vezni sa Greckom i De rosijem ili Gagom. Igrao je on zasigurno i centralnog veznog u Romi budući da ista ne igra stalno jednu te istu formaciju a i sama igra im je kako ti reče fluidna tako da npr. Lamela zna igrati ofen.veznog tada je Pjanić centralni i to se u toku tekme promjeni sto puta.
Međutim nazad na repku kao prvo hoćemo li igrati sa jednim ili dva napadača ili hoćemo li imati lažno desno krilo pa da nam vazda ta strana bude otvorena. To preuzimanje od štopera ili ispomoć na boku je sasvim ok ako se dešava par puta a ne cijelih 90 minuta a prije svega ako treba preuzimati odnosno popunjavati 90 minuta rupe na sredini jer je bek otišao u napad ili čuva npr.protivničkog krilnog napadača. Hoćel ti i tada štoper izlaziti na sredinu terena, neće, s tim lažnim krilom smo uvijek u deficitu kada je odbrana u pitanju jer naše desno krilo pokušava igrati tika-taka sa ofen.veznim/centr.veznim na vrhu 16 m. U napadu si na dobitku naravno ali u odbrani boli glava. Sasvim solidno izgleda protiv Latvije kad dođe Grčka ili Slovačka (pod uslovom da malo poprave formu) mislim da neće izgledati tako solidno. To je cijena igranja obojice. Ja sam za to da se ubaci Stevanović ali koga izbaciti po tebi vjerovatno Ibiševića po meni Misimovića.
Lulić i treba ići naprijed stalno govorimo kako nam treba prodora brzonogi igrača nekoga ko će ubrzati igru to radi Lulić sa prodorima. Zato i priča da nam daje nekog lijevog beka da Lulić igra krilo a Salihović def.veznog/centr.veznog . Drug moj to je najmanje čudno barem meni je puno čudnija ova priča sa lažnim desnim krilom poznavajući naše def.kvalitete.
jeza u ledja

#1986 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Poenta je da je Pjanic graditelj igre. On preuzme loptu od stopera i distribuira dalje. Misimovic to ne radi.

U Romi , prvo kakav ba Grecko? Zar taj uopste igra? U ove dvije utakmice ovog prvenstva nisam uopste upratio, a mislim da Pjana nije ni igrao zbog povrede. No prosle sezone, Pjanic je igrao na centru. Igrali su sa dva napadaca, uvijek mescini, Osvaldo i Borini (oba po mom misljenju klocevi), ili Krkic, jos veci kloc. Pjanic je igrao odmah iza njih SAMO kada ni Totti ni Lamela nisu bili u opticaju.
Obicno je bio trokut Gago-Pjanic-De Rossi.

Uglavnom, Pjanic je savrsen igrac za distribuciju lopte na terenu. Njega ne bih dirao. Misimovic - on je prakticno poluspic. Mislim da daje vise golova po utakmici (za repku) nego Ibisevic. Zato bih ako nekoga treba vaditi - vadio Vedada, a ubacivao Stevanovica.
Korisničkoime

#1987 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Poenta je da je Pjanic graditelj igre. On preuzme loptu od stopera i distribuira dalje. Misimovic to ne radi.

U Romi , prvo kakav ba Grecko? Zar taj uopste igra? U ove dvije utakmice ovog prvenstva nisam uopste upratio, a mislim da Pjana nije ni igrao zbog povrede. No prosle sezone, Pjanic je igrao na centru. Igrali su sa dva napadaca, uvijek mescini, Osvaldo i Borini (oba po mom misljenju klocevi), ili Krkic, jos veci kloc. Pjanic je igrao odmah iza njih SAMO kada ni Totti ni Lamela nisu bili u opticaju.
Obicno je bio trokut Gago-Pjanic-De Rossi.

Uglavnom, Pjanic je savrsen igrac za distribuciju lopte na terenu. Njega ne bih dirao. Misimovic - on je prakticno poluspic. Mislim da daje vise golova po utakmici (za repku) nego Ibisevic. Zato bih ako nekoga treba vaditi - vadio Vedada, a ubacivao Stevanovica.
Drug pa gledao si Misimovića u Wolfsburgu ako ono nije graditelj igre ne znam šta je. Drugo je to što se sada izgleda ne može biti graditelj igre ako nisi na poziciji Pirla ili Xavia a to da se takvi igrači mogu na prste jedne ruke nabrojati je opet druga priča. Wolfsburgu sigurno nije bio graditelj igre Josue. Super je imati i takvog igrača koji iz neke dubine može organizovati igru ali taj igrač mora imati ili prilično dobre def.kvalitete ili biti tako lucidan i igrati sa tako lucidnim saigračima da mu se lopta ne može uzeti i da isti ne zna pogrešno dodati. Naš Pjanić nije ni jedno ni drugo zato ga Bogati dalje od štopera.
A ovaj lik Greco hebiga moja greška i mislim da je sada otišao u Tursku međutim imao je fino nastupa prošle sezone barem sam ga ja viđao počesto mada je rijetko bio u početnoj. Borini je uvijek igrao krinlog napadača otišao sad u Liverpool, Lamela je bio i krilni napadač i viseći i ofenzivni vezni. Osvaldo je u biti njihov napadač ali znaš da je imao i povreda i crvenih te suspenziju tada je Toti zapravo bio napadač Lamela i ovoj Borini krilni Pjanić ofenz.vezni iza njega De Rosi i Gago. A i Toti je imao nekih povreda manjih pa je bilo i formacija Osvaldo napad Lamela viseći Pjanić ofenz.vezni. Ma premetao ih je trener prilično kao i što je mislim prilično formacija prekucao. Uglavnom Pjanić može igrati i jedno i drugo nije to njemu problem, problem je u tome kako ga uklopiti sa ostalim u repki. Pjanića ni ja ne bi vadio sa sadašnje pozicije ali bi Misimovića jer i dalje mu fali malo više kondicije kada se ide na jače zatim prije svega radi tog krila da imamo klasično desno i lijevo krilo, brze i prodorne da ne budemo suviše jednostrani kroz sredinu i sve na usamljenog Džeku koji meni puno bolje izgleda kada ima nekog pored sebe u napadu.
am2804

#1988 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by am2804 »

Hvala majstore
:thumbup:
tm-maglaj

#1989 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tm-maglaj »

sa malim zakasnjenjem, i ja bi zamolio lik sa snimkom utakmice ako nije problem..hvala
SoundersFC

#1990 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SoundersFC »

tm-maglaj wrote:

sa malim zakasnjenjem, i ja bi zamolio lik sa snimkom utakmice ako nije problem..hvala
Posta stigla u Maglaj! Pozz
SoundersFC

#1991 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SoundersFC »

Bosnia-Herzegovina 4-1 Latvia

&
SaMaster

#1993 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SaMaster »

Ima li neko kompletan snimak utakmice sa Latvijom da mogu pogledat?
tf2_spy

#1994 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tf2_spy »

SaMaster wrote:Ima li neko kompletan snimak utakmice sa Latvijom da mogu pogledat?
izvini majke ti, jesi li ti slijep?
Harry Tuttle

#1995 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Harry Tuttle »

tf2_spy wrote:
SaMaster wrote:Ima li neko kompletan snimak utakmice sa Latvijom da mogu pogledat?
:lol: :lol: :lol: :lol:
SaMaster

#1996 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SaMaster »

SoundersFC wrote:Snimci tekmi reprezentacije BiH
http://www.youtube.com/playlist?list=PLCE9AAD6C5E03ED7B

Pozz

Nista ti ne skonta hahahahaha
Edin H.

#1997 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Harry Tuttle wrote:
tf2_spy wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Joj, koji komentar, sto me nasmija :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#1998 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Drug pa gledao si Misimovića u Wolfsburgu ako ono nije graditelj igre ne znam šta je. Drugo je to što se sada izgleda ne može biti graditelj igre ako nisi na poziciji Pirla ili Xavia a to da se takvi igrači mogu na prste jedne ruke nabrojati je opet druga priča. Wolfsburgu sigurno nije bio graditelj igre Josue. Super je imati i takvog igrača koji iz neke dubine može organizovati igru ali taj igrač mora imati ili prilično dobre def.kvalitete ili biti tako lucidan i igrati sa tako lucidnim saigračima da mu se lopta ne može uzeti i da isti ne zna pogrešno dodati. Naš Pjanić nije ni jedno ni drugo zato ga Bogati dalje od štopera.
A ovaj lik Greco hebiga moja greška i mislim da je sada otišao u Tursku međutim imao je fino nastupa prošle sezone barem sam ga ja viđao počesto mada je rijetko bio u početnoj. Borini je uvijek igrao krinlog napadača otišao sad u Liverpool, Lamela je bio i krilni napadač i viseći i ofenzivni vezni. Osvaldo je u biti njihov napadač ali znaš da je imao i povreda i crvenih te suspenziju tada je Toti zapravo bio napadač Lamela i ovoj Borini krilni Pjanić ofenz.vezni iza njega De Rosi i Gago. A i Toti je imao nekih povreda manjih pa je bilo i formacija Osvaldo napad Lamela viseći Pjanić ofenz.vezni. Ma premetao ih je trener prilično kao i što je mislim prilično formacija prekucao. Uglavnom Pjanić može igrati i jedno i drugo nije to njemu problem, problem je u tome kako ga uklopiti sa ostalim u repki. Pjanića ni ja ne bi vadio sa sadašnje pozicije ali bi Misimovića jer i dalje mu fali malo više kondicije kada se ide na jače zatim prije svega radi tog krila da imamo klasično desno i lijevo krilo, brze i prodorne da ne budemo suviše jednostrani kroz sredinu i sve na usamljenog Džeku koji meni puno bolje izgleda kada ima nekog pored sebe u napadu.
Moja poenta je da Pjanic i Misimovic ne samo da nisu isti tip igraca vec da cesto igraju razlicite pozicije. Odnosno, ako cemo tacnije, Pjanic moze igrati na vise razlicitih pozicija za razliku od Misimovica. Pjanic i Totti su primjer kako to moze izgledati. Sa Osvaldom i Borinijem u vrhu ili cak sa dva krila/krilna napadaca tipa Ledesma i Borini i Osvaldo u sredini. Vrlo lako se moze prevesti i na nasu reprezentaciju.
ultima_palabra

#1999 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Svakako su različiti igrači, samo im je zajedničko slaba defanziva i trka :D Protiv jače ekipe može biti problematično igranje njih dvojice, plus još dvojice klasičnih napadača u istom timu... pogotovo zato što nemamo klasnog zadnjeg veznog (ako otpišemo Rahimića).
SoundersFC

#2000 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SoundersFC »

ultima_palabra wrote:Svakako su različiti igrači, samo im je zajedničko slaba defanziva i trka :D Protiv jače ekipe može biti problematično igranje njih dvojice, plus još dvojice klasičnih napadača u istom timu... pogotovo zato što nemamo klasnog zadnjeg veznog (ako otpišemo Rahimića).
Protiv jacih ekipa Ibisevic rezerva, Dzeko spic i Miske poluspic, krila Stevanovic i Lulic, Pjanic kontrolira sredinu a ostatak tima popuni defanzivcima!
Post Reply