nova_korisnica wrote:posto sam zadnjih par puta kukala o mucnini, za koju sam mislila da nece nikada proci, moram sa vama podijeliti sta mi je pomoglo...
pila sam caj od djumbira, jela kadnirani djumbir, pila ginger ale, kamilicu, probala sa jedenjem prije ustajanja..ali je sve nekako uzalud bilo...tj nije mi pomagalo...vec dva dana se osjecam ok (nije potpuno prestalo, ali se sad moze trpiti)...nabavila sam tablete "nausema" sto po sastavu ne predstavlja nista drugo do vitamini B1, B6 i B12...muz je bio skeptican da ce pomoci, ali eto meni je izgleda pomoglo...ne zelim da ureknem, ali sve danas vec drugi dan mogu relativno normalno jesti...briga mi je bila ishrana (jela sam samo suh hljeb, dvopek i sl) jer nisam unosila nista hranjivo...sto je naravno dovelo do zatvora...
helem, ne znam imaju se ove tablete u BiH kupiti, ali ja bih ih preporucila...nemaju nuspojava (ne pise na ceduljici) tako da se nadam da nece nikakve stete nanijeti...vjerovatno je moja ishrana stetnija bila
Nemoj ni pretjerivati s tim tabletama, B vitamin poboljšava apetit, zato vodi računa, meni je isto doktorica u 2. mjesecu rekla da pijem B-komplex, al je rekla "vodi računa da ne pretjeraš". Tako da sam pila samo kad baš nisam mogla trpiti muku. U suštini mi je pomagalo to da ne legnem barem dva sata poslije jela, ujutro sam pila kamilicu i suh hljeb, kasnije sa abc sirom i to mi je bio svaki obrok, al bukvalno, hljeb i abc sir su me održavali u životu.
I jela sam više puta u kratkom razmaku, al po par zalogaja. Tek u 4. mjesecu sam pojela nešto konkretno. brzo shvatiš šta ti godi, a šta ne, i ono što mi ne godi ne jedem ni danas iako sam u 7. mjesecu, npr. jabuke.