Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sarajevo_84

#1976 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by sarajevo_84 »

nova_korisnica wrote:posto sam zadnjih par puta kukala o mucnini, za koju sam mislila da nece nikada proci, moram sa vama podijeliti sta mi je pomoglo...
pila sam caj od djumbira, jela kadnirani djumbir, pila ginger ale, kamilicu, probala sa jedenjem prije ustajanja..ali je sve nekako uzalud bilo...tj nije mi pomagalo...vec dva dana se osjecam ok (nije potpuno prestalo, ali se sad moze trpiti)...nabavila sam tablete "nausema" sto po sastavu ne predstavlja nista drugo do vitamini B1, B6 i B12...muz je bio skeptican da ce pomoci, ali eto meni je izgleda pomoglo...ne zelim da ureknem, ali sve danas vec drugi dan mogu relativno normalno jesti...briga mi je bila ishrana (jela sam samo suh hljeb, dvopek i sl) jer nisam unosila nista hranjivo...sto je naravno dovelo do zatvora...
helem, ne znam imaju se ove tablete u BiH kupiti, ali ja bih ih preporucila...nemaju nuspojava (ne pise na ceduljici) tako da se nadam da nece nikakve stete nanijeti...vjerovatno je moja ishrana stetnija bila :(

Nemoj ni pretjerivati s tim tabletama, B vitamin poboljšava apetit, zato vodi računa, meni je isto doktorica u 2. mjesecu rekla da pijem B-komplex, al je rekla "vodi računa da ne pretjeraš". Tako da sam pila samo kad baš nisam mogla trpiti muku. U suštini mi je pomagalo to da ne legnem barem dva sata poslije jela, ujutro sam pila kamilicu i suh hljeb, kasnije sa abc sirom i to mi je bio svaki obrok, al bukvalno, hljeb i abc sir su me održavali u životu. :roll:

I jela sam više puta u kratkom razmaku, al po par zalogaja. Tek u 4. mjesecu sam pojela nešto konkretno. brzo shvatiš šta ti godi, a šta ne, i ono što mi ne godi ne jedem ni danas iako sam u 7. mjesecu, npr. jabuke. :-)
max07

#1977 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

@LaCici i beautyfool

nisam nesto pretjerano gledala ali cini mi se da bi se moglo ponesto pronaci. vidjela sam neke lijepe muske prsluke koji nisu bili skupi, ali kod kosulja od 300 km (armani - snizene sa 600) sam iskreno i prestala gledati. muz je bio samnom, a znate da oni nemaju strpljenja :) , tako da sam brzo krenula. sad razmisljam, ali nikako da se sjetim da li je bilo odjece za djecu. sorry :)

ja sam jucer bila na pregledu kod ljekara i sve je ok (u 13.sam sedmici), izmjeren nuhalni nabor (1,2 mm), razvijena nosna kost itd. jedino na sto mi je ukazano je da torch-nalaz nije potpuno uredan - blago uvecana vrijednost za citomegalovirus s trendom rasta - i da za mjesec dana ponovim nalaz.

zna li neko od vas nesto vise o ovome i koliko je opasno? vec se malo pocinjem brinuti :sad:
Mminna

#1978 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mminna »

Evo da se i ja tuspasim...u 37. smo sedmici, :razz:
u stvari nisam ni svjesna da cu drzati bebu u narucju za otprilike 3 sedmice!
Udebljala sam se samo 10 kg,nosim curicu a svi mi kazu da sam se proljepsala i da izgledam kao da djecaka nosim :D
Dobila sam hrpu stvari za bebu od prijateljica ,skoro sve je spremno.cak sam i torbu za bolnicu spremila,samo jos da porod krene..Iskreno,trudnoca mi je bila divna,malo sasvim mucnina u 3. mjesecu i to je sve,bez ikakvih bolova,tegoba,kiselina,oticanja,hvala Bogu al malo me strah poroda,psihicki se spremam za to.otezava mi samo to sto studiram i ne stignem svoje faxovske obaveze zavrsiti na vrijeme,tako da cu vjerovatno ovu posljednju godinu faxa morati odloziti ili nesto uraditi po tom pitanju sto inace ne bih :( prebaciti se u vanredne radi bebe i to...al sta ces,ko sto kazu,ne moze i jare i pare :) ..Uglavnom sad mi je najbitnije da porod dobro prodje,da se beba rodi zdrava...jedva cekam da je vidimmmm!et.cestitam svim novopecenim mamama i svim trudnicama zelim lagahnu trudnocu kao sto je moja bila i,naravno hairli porod...ljub ljub! :thumbup:
Mminna

#1979 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mminna »

Zaboravih napisati-vidjela sam u Alti i u Importanneu prelijepe odjece za trudnice a i za bebe...pa eto kome odgovara nek potrazi-ali cijene su skyrocketing :-)
otherside

#1980 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

Mminna wrote:Zaboravih napisati-vidjela sam u Alti i u Importanneu prelijepe odjece za trudnice a i za bebe...pa eto kome odgovara nek potrazi-ali cijene su skyrocketing :-)
gdje u alti i gdje u importaneu? da nije waikiki i vec spomenuti outlet?
Mminna

#1981 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mminna »

otherside wrote:
Mminna wrote:Zaboravih napisati-vidjela sam u Alti i u Importanneu prelijepe odjece za trudnice a i za bebe...pa eto kome odgovara nek potrazi-ali cijene su skyrocketing :-)
gdje u alti i gdje u importaneu? da nije waikiki i vec spomenuti outlet?
joj nemam pojma,zaboravila sam,davno sam gledala...mislim da je!
safran

#1982 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

max07 wrote: - blago uvecana vrijednost za citomegalovirus s trendom rasta - i da za mjesec dana ponovim nalaz.

zna li neko od vas nesto vise o ovome i koliko je opasno? vec se malo pocinjem brinuti :sad:
Koji su povišeni IgM ili IgG? Ja sam radila CMV radi matičnih ćelija i IgG je bio jako visok a IgM negativan. IgG ukazuju da sam bila izložena antigenu (CMV) u prošlosti što ne predstavlja problem. IgM ukazuje na aktivnu infekciju koja može biti uzrokom raznovrsnih problema.
max07

#1983 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

safran wrote:
max07 wrote: - blago uvecana vrijednost za citomegalovirus s trendom rasta - i da za mjesec dana ponovim nalaz.

Koji su povišeni IgM ili IgG? Ja sam radila CMV radi matičnih ćelija i IgG je bio jako visok a IgM negativan. IgG ukazuju da sam bila izložena antigenu (CMV) u prošlosti što ne predstavlja problem. IgM ukazuje na aktivnu infekciju koja može biti uzrokom raznovrsnih problema.

Povišen je IgG, ali je dosta visok i ima trend rasta. Na prvom nalazu je iznad 10.000, a na drugom, nekih 15 dana kasnije, već skoro 13.000. Nigdje ne mogu naći referentne vrijednosti za IgG, tako da ne znam šta je prihvaljivo.
Na netu sam čak pronašla info da visoka IgG-vrijednost može značiti reaktivaciju virusa.
Alhemicarkaa

#1984 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

max07, mani se interneta i istraživanja na svoju ruku. Ok se informisati, ali u situacijama kad sama ne možeš učiniti puno trudi se što više opustiti i slušati svog doktora, ipak je to na kraju najpouzdanije. Ovako se samo traumatiziraš a sama ništa ne možeš uraditi, misli pozitivno i sve će biti OK. Miluj tibu i pjevaj svojoj bebi, provjereno pomaže. Pisala sam to ranije, ja sam prokrvarila u 4. mjesecu i to baš, i naravno da sam se prepala grozno, sjela u auto i ko bez glave otrčala doktoru. U putu sve govorila biće to uredu, i pjevala svojoj bebi. Kad sam došla kod doktora beba se smije i maše mi (ne lažem majke mi, imam sliku) i evo da kucnem u drvo na pragu sam poroda :-D

Mminna Kad ti je termin? I meni je ostalo još tri sedmice, da se ne porodimo na isti dan :D
Moja beba se poprilično spustila i skoro je spremna za porod. Ne znam je li to normalno, ali ja se nimalo ne bojim, sve imam osjećaj ja ću samo otići i roditi, onako bez većih napora. I onda sebi kažem, hej moraš se prepasti, ali ništa. Kako se približava taj dan ja sam sve opuštenija i sigurnija u sebe, čak sam i uvjerena da će mi dojenje ići bez problema (većina zna kako sam se ja oko svega traumatizirala, a naročito oko dojenja). E sad je li to poslijedica silnih edukacija na koje sam išla, ili sam luda ne znam. :oops:

Btw, ove što su se porodile u vojnoj, šta trebam nositi u porodilište, znam da su na Jezeru jako restriktivni, a nemam pojma da li tamo provjeravaju i šta mi stvarno treba?
max07

#1985 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

[quote="Alhemicarkaa"]max07, mani se interneta i istraživanja na svoju ruku. Ok se informisati, ali u situacijama kad sama ne možeš učiniti puno trudi se što više opustiti i slušati svog doktora, ipak je to na kraju najpouzdanije. Ovako se samo traumatiziraš a sama ništa ne možeš uraditi, misli pozitivno i sve će biti OK. Miluj tibu i pjevaj svojoj bebi, provjereno pomaže. Pisala sam to ranije, ja sam prokrvarila u 4. mjesecu i to baš, i naravno da sam se prepala grozno, sjela u auto i ko bez glave otrčala doktoru. U putu sve govorila biće to uredu, i pjevala svojoj bebi. Kad sam došla kod doktora beba se smije i maše mi (ne lažem majke mi, imam sliku) i evo da kucnem u drvo na pragu sam poroda :-D

Hvala na riječima utjehe :kiss:
Nisam neko ko je vječiti negativac, ali me je upravo ljekar i istraumirao, a iako sam pitala, nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Pokušaću svakako da se smirim. Inače, u trudnoći se do sada osjećam super, smijem se kao nikad u životu i ništa mi nije teško :D
Možda jednostavno da odem još kod nekoga....
Mminna

#1986 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mminna »

Mminna Kad ti je termin? I meni je ostalo još tri sedmice, da se ne porodimo na isti dan :D
Moja beba se poprilično spustila i skoro je spremna za porod. Ne znam je li to normalno, ali ja se nimalo ne bojim, sve imam osjećaj ja ću samo otići i roditi, onako bez većih napora. I onda sebi kažem, hej moraš se prepasti, ali ništa. Kako se približava taj dan ja sam sve opuštenija i sigurnija u sebe, čak sam i uvjerena da će mi dojenje ići bez problema (većina zna kako sam se ja oko svega traumatizirala, a naročito oko dojenja). E sad je li to poslijedica silnih edukacija na koje sam išla, ili sam luda ne znam. :oops:

Pa i meni je ostalo tri sedmice otprilike...rekose mi da mi je termin 17. aprila,a ja se sve nadam da ce to sve biti nekako prije,oduzilo mi se cekanje,a nista se bgm ne desava. :) ja cu sutra na kontrolu,pa da vidim kakva je situacija s bebom.Mene je samo strah neocekivanog i nedaj Boze nekih komplikacija i carskog,a boli se ne bojim.Nadam se da ce to biti dobro, uz Boziju pomoc.A dobro ti je to sto si sabrana,nadam se da ces takva biti i kad bolovi pocnu,kazu da opustenost pomaze-ubrzava porod i olaksava bolove,zene o tome valjda ne razmisljaju u tom trenutku pa budu u grcu. :cry: sva moja educiranost o porodu i bebama se sastoji od slusanja tudjih iskustava i guglanja po ovom ludom netu...posto nisam u Sa,ostala sam uskracena za psihofizicke vjezbe za trudnice,te patronazne posjete babica kad se sve to obavi aBd,kao i upoznavanja osoblja bolnice u kojoj cu se poroditi.A roditi cu u Zenici u bolnici koju sam 2-3 puta posjetila samo radi posjete nekom.et..sad znas cega se ja bojim.vi trebate biti presretni sto zivite u Sa kantonu i koristiti te privilegije koje imate.A o disanju pri porodu,dojenju... cini mi se koliko god da citam i slusam,dok do toga ne dodje,ne znam nista :-D .ma to cemo u hodu prezivjeti nekako.samo se ne treba zamarati i brinuti previse,od brige bude samo gore.kako su se prije zene poradjale bez ikakve frke,samo treba pozitivno posmatrati stvari i eto ga... :thumbup: uvijek bude bolje nego sto se nadamo...

Kakva je kod tebe situacija s pritiskom?kod mene svako malo poraste pa moram limun piti a kad mi doktorica izmjeri,potrefi se dobar uvijek pfff..valjda je to ok. i da li imas ono stezanje maternice-tj pripremne kontrakcije.prepoznala sam to ove sedmice.svaki dan se zgrci stomacic. danas me nesto bas stomak bolio da me znoj oblio,ja mislila da je porod krenuo,jer je u naletima dolazilo,kao pred menstruaciju,pa stade-mozda je to jer sam dugo sjedila na suncu,pa neke kontrakcije pokrenula,vidjet cu sta ce mi doktorica sutra reci. imas li ti kakve promjene posljednjih dana?ja osim toga malo cesce u wc idem,teze hodam,ledja malo vise bole kao i prsa...??? ja i moja curica saljemo vam zagrljaj podrske :wink: :wink:
putujucidzindas

#1987 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

evo i nas u 38. sedmici...

danas smo bili u vojnoj, na komisiji. iduce sedmice ipak idemo na carski..
otisla sam se poslije gore na sprat na odjeljenje da vidim sta pise da trebam/smijem ponijeti : za mamu - spavacice, ves, higijenske uloske, pribor za licnu higijenu, ogrtac. na vratima stoji zabrana upotrebe mobitela na odjeljenju (slicica mobitela i nekih raznih bakterija koje se nalaze na istim). za bebu pise klix pelene, kapice, benkice, gegice i rukavice.

e sad, posto cemo mi ostati gore malo duze od onih 24 sata, ne znam da li za bebu treba nositi jos nesto? bademovu kremu, vlazne maramice, koliko pelena, ne znam ni ja sta jos??? niko od sestara koje sam usput srela mi nista nije znala reci :(
Alhemicarkaa

#1988 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Mminna, ja imam samo onaj strah da sa bebom bude sve ok, nije me strah ni epiziotomije, ni bola. Sebi to uvijek racionališem, izdržala sam takve zubobolje, a i imam visok prag tolerancije boli, samo molim Boga da sa bebom sve bude ok, a ja ću sve izdržati i preživjeti.
Osjećam i ja kojekakve promjene, ponekad imam onaj osjećaj kao da ću sad dobiti, kažu da su to lažni trudovi, ali ja ne osjećam grčenje, već baš ono kao sad će pljusnuti iz mene, pa ne znam je li to to :oops: :D Trenutno mi je najgore spavanje, i to ono po noći, valjda što tad predugo ležim, teško se okrećem, boli me karlica i stidna kost, jedva se ustanem i na momente gubim dah, pa moram ustati da prodišem. U wc idem svaki sat. Ali ti mi se problemi uglavnom javljaju po noći, po danu dok se krećem lakše mi je, i lakše mi je odspavati sat dva po danu, ne osjećam toliki pritisak na karlicu i stidnu kost. Sa pritiskom nemam problema, mada ja sam imala nizak, pa mi ga je trudnoća dovela na normalan. Jednom sam imala blago povišen (donji je bio 90) ali tad sam se jako prepala, pa je doktor rekao da je zbog toga. I mi tebi šaljemo veliki zagrljaj, termin nam je u tri dana :D

putujucidzindas, ti pripremi sve što misliš da treba, lako je onda javiti mužu da donese. Ja tako planiram, pripremiti više zavežljaja i onda samo kažem ponesi mi zavežljaj br 1 :lol: Sretno i polako, da ti porod i oporavak bude što brži i lakši :kiss:
Mminna

#1989 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mminna »

Alhemicarkaa Ma sve je to slicno i kod mene,navecer,valjda nakon duzeg lezanja zabole bedra i karlicna kost,pa se pola sata pokusavam okrenuti na drugu stranu a to je bas tesko jer beba pritisce organe,lakse ustati pa opet leci...ili nogu prebacim preko muza,pa bude malo lakse :-D .hajde jos malo pa gotovo abd...jedva cekam!
suza81

#1990 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

putujucidzindas wrote:evo i nas u 38. sedmici...

danas smo bili u vojnoj, na komisiji. iduce sedmice ipak idemo na carski.
Sretno na carskom! Sad bar znas kako ces, ja otisla na prirodni, zavrsila na carskom :)

Unijela sam manji kofer, niko mi nije nista prigovorio, najvise mjesta zauzmu oni veliki ulosci. Za bebu nisam nista nosila. Nakon carskog ne vjerujem da ces se osjecati dovoljno sposobnom da je sama presvlacis, to sve rade sestre i beba bude u pelenama ko zamotuljak. Kad su dosli peti dan po mene donijeli su mi stvati za bebu.

Mobitel takodjer niko ne brani, svi vise na njima i pacijenti i osoblje. Od hrane i pica nista ne nosi, mislim da se ni prije, ni par dana poslije ne smije piti ni jesti, a ionako ti sve mogu poslije donijeti na vrata i sestre ti proslijede.
putujucidzindas

#1991 Re: Trudnjače i porodilje online

hvala vam :)

onda sam vec spremna :) ma nekako mi je glupo bilo ovo s mobitelom, ne bih da se preseljavam u bolnicu :D , ako vec mogu javiti sta mi treba donijeti.

Alhemicarkaa i Mminna - isto je tako i kod mene. Ja doduse ne osjecam nikakva grcenja materice ili ih ne znam prepoznati, ali me zato krsta bole bas kao prije menstruacije. Spavanje isto katastrofa. Ali eto, opet je kod mene sve proslo bez ikakvih problema - bez mucnina, nervoze, gadjenja, hormona, oticanja ruku i nogu, i svega onog sto sam se naslusala da ce mi se desavati periodicno. Stid me zaliti se na bilo sta, kad vidim kako drugim zna biti...

a sto se poroda tice, ja sam se bas bila opustila i bila spremna na prirodan porod. smijali mi se prijatelji kad sam pricala da mi je vise zao sto bebac mora to proziviti, nego ja :) bilo mi je, otprilike kako Alhemicarkaa rece - kad mogu trpiti svakakve druge lose bolove i proziviti gomilu losih stvari, ovo cu ko s pjesmom :) samo da bebac bude dobro. ali eto, mozemo mi i ovako :)
niko_niko_kao_ja

#1992 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

putujucidzindas wrote:evo i nas u 38. sedmici...

danas smo bili u vojnoj, na komisiji. iduce sedmice ipak idemo na carski..
otisla sam se poslije gore na sprat na odjeljenje da vidim sta pise da trebam/smijem ponijeti : za mamu - spavacice, ves, higijenske uloske, pribor za licnu higijenu, ogrtac. na vratima stoji zabrana upotrebe mobitela na odjeljenju (slicica mobitela i nekih raznih bakterija koje se nalaze na istim). za bebu pise klix pelene, kapice, benkice, gegice i rukavice.

e sad, posto cemo mi ostati gore malo duze od onih 24 sata, ne znam da li za bebu treba nositi jos nesto? bademovu kremu, vlazne maramice, koliko pelena, ne znam ni ja sta jos??? niko od sestara koje sam usput srela mi nista nije znala reci :(
ja svjeza sa carskog u vojnoj, ti mozes ponijeti sta god zelis, za bebu ti nista ne treba osim pelena, a i to ako im donacije ne dodju, inace oni imaju dovoljno, sto znaci da ti to neko moze naknadno donijeti. taj spisak za bebe je za izlazak iz bolnice, tako da ti ne treba ni odjeca za bebu, to ti muz donese kad dodje po vas. mobitel mozes koristiti bez problema, meni da ga nije bilo ja bi poludila. :-)
duboka_misao

#1993 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

sebi za carski ponjeti radije pelene za odrasle ili za bebe radije nego one VIR, potrosila sam 5 pakovanja mjenjajuci svako 5 minuta ..
putujucidzindas

#1994 Re: Trudnjače i porodilje online

ja sam spremila paket onih velikih chicco ulozaka, sto su kao bas za poslije porodjaja. mnogo su duzi od virovih, bar duplo. nadam se da ce mi to za pocetak biti dosta. dalje cemo nastaviti s virom.

zanima me jos samo, kad mogu vidjeti bebu? ili bar muz kad ga moze vidjeti? kako je hrane, ima li sanse da dojim, ako bude sve ok?
niko_niko_kao_ja

#1995 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

meni su bebu donijelii isti dan, s tim da su meni carski radili oko 11 ujutro, i kad sam se ja dohavizala tamo oko 19 su mi donijeli bebu, bio je kratko sa mnom, ja ga taj dan nisam ni pokusala dojiti, jer nisam mogla pomaci, niti fino uzeti bebu, ali zato sutradan cim su mi ponovo donijeli bebu uvalih mu siku, a on jedva docekao, navalio mali da sopa :D ni muz ni niko drugi ne moze vidjeti bebu, tek kad budete izlazili.
suza81

#1996 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

putujucidzindas wrote:ja sam spremila paket onih velikih chicco ulozaka, sto su kao bas za poslije porodjaja. mnogo su duzi od virovih, bar duplo. nadam se da ce mi to za pocetak biti dosta. dalje cemo nastaviti s virom.

zanima me jos samo, kad mogu vidjeti bebu? ili bar muz kad ga moze vidjeti? kako je hrane, ima li sanse da dojim, ako bude sve ok?
U vojnoj forsiraju da beba bude sto vise sa majkom, moja je bila po cijeli dan sa mnom, odnesu je samo presvuci i nahraniti, iako sam je stalno drzala da doji, pa mi je bilo malo krivo sto joj daju ad. Navece je uzmu da se majka moze odmoriti. Cim dodjes sebi nakon operacije trazi bebu i donijet ce ti je. Muz je vidio bebu prije mene, odmah nakon kupanja i oblacenja, ali ne znam mozda to zavisi i od doktora da li ce dozvoliti. Imas veeeelike sanse da dojis, tih pet dana u bolnici ionako nemas sta drugo da radis :-D
putujucidzindas

#1997 Re: Trudnjače i porodilje online

O pa to je super! ja sam mislila da to ide sve malo drugacije, pa mi sve zao sto necu biti s bebicom. znaci, s dojenjem i ne mora biti problema, bez obzira na carski :)

e pa hvala vam drage moje mame :) nadam se da se oporavljate kako treba i da uzivate sad s bebacima :)
otherside

#1998 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote:meni su bebu donijelii isti dan, s tim da su meni carski radili oko 11 ujutro, i kad sam se ja dohavizala tamo oko 19 su mi donijeli bebu, bio je kratko sa mnom, ja ga taj dan nisam ni pokusala dojiti, jer nisam mogla pomaci, niti fino uzeti bebu, ali zato sutradan cim su mi ponovo donijeli bebu uvalih mu siku, a on jedva docekao, navalio mali da sopa :D ni muz ni niko drugi ne moze vidjeti bebu, tek kad budete izlazili.
cestitam draga, ljubi juniora i uzivajte :kiss:
zbunjena2010

#1999 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by zbunjena2010 »

otherside wrote:uh...opet problem odjece :roll:
u prosloj trudnoci sam kupila nekoliko trudnjackih stvari u zagrebu i fino ih iskoristila (citaj: sada neupotrebljivo) :D
gdje sada da rovim i trazim u ovom sarajevu koje ni habera ne daje za trbate zene? :D
bila u waikikiju... katastrofa, samo se iznervirala pa sam i prodavacici, ni krivoj ni duznoj, dobacila da im je izbor sramotan :-? hormoni me pucaju, inace sam fina :D
da mi je kupiti farmerke i par tunika, bila bih rahat jedno vrijeme :roll:
ima li neko prijedlog?
Ja imam isti problem, jos mene hormni pucaju kada se obucem i pogledam u ogledalo, onda kazem muzu:"Joooooj, kako izgledam trudno." :D Haha, a ustvari hocu reci da ne zelim da izgeldam kao da sam u sedmom a zapravo sam u petom. Uglavnom, ja sam neki dan u Robotu u Hrasnom nasla u jednoj onoj radnjici fine tunikice. Onako su lagane i imaju nazad vrpcu za vezanje, tako kada zaveses bas lijepo izgleda. A inace su jako siroke, tako da ih mogu do kraja trudnoce ako Bog da nositi i samo popustati. A ja ti one trudnicke famerke uzasno mrzim, pa samo helanke nosim :)
otherside

#2000 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

e vidis, ja opet, bez farmerki ne mogu...
proslu trudnocu nisam izlazila iz njih i slabo ko je skontao da su to trudnicke farmerke...bila sam u 7. mjesecu a na poslu su me zacudjeno pitali zar jos uvijek nosim svoje "stare" farmerke? :D
mozda ti mislis na one tregerace, njih i ja mrzim :roll:
volim ja i helanke ali su mi majice uglavnom do kukova pa nekako ne ide s helankama :D
moram nakupovati i ja tih tunika. je li to Tiffany u Robotu? ona radnja sa HM odjecom?
Post Reply