Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Nass

#1976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Prenosim Oslobodjenje, dio teksta (nema cijelog teksta na internetu):
RS: Reakcije na najavu formiranje vlasti u FBiH: Dodik očekuje hrvatske pokrete

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se pozicija SNSD-a u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH neće promijeniti ni nakon najava iz SDP-a BiH da će formirati vlast u Federaciji BiH bez dva HDZ-a.

„Ne možemo da utičemo na to šta se dešava u Federaciji BiH. Primjećujemo aroganciju i politiku majorizacije i mislim da će to otvoriti neka druga pitanja, jer će hrvatski politički blok sigurno morati da preduzme određene političke pokrete koji bi značili veću zaštitu njihovog položaja", rekao je Dodik u petak u Banjoj Luci.

Naglasio je da je aktuelna situacija zapravo ključni trenutak za položaj Hrvata u Federaciji BiH i ukoliko se desi da na ovaj način Zlatko Lagumdžija formira vlast i to preživi, onda to znači uvođenje jednog sasvim novog koncepta preglasavanja i majorizacije.

„Svima drugima je to poruka da bi bilo najbolje da odu što prije iz BiH, jer niko ne želi da živi u procesu preglasavanja i majorizacije", podvukao je Dodik. Iz tih razloga je, zaključio je, politika koju vodi SNSD politika zaštite određenih osnovnih principa, kao što je rotacija i adekvatno političko predstavljanje konstitutivnih naroda.
Potpredsjednik RS-a Emil Vlajki ocijenio je da SDPBiH blefira najavom da će formirati vlast u Federaciji BiH bez dva HDZ-a.
Ovo jeste kljucni trenutak, ali ne za 'majorizaciju i preglasavanje', vec za slamanje etno-nacionalista i njihovog ekskluzivistickog i mafijaskog koncepta formiranja vlasti i zivota opcenito u nasoj drzavi. Kao i njihovih daljnjih vec dogovorenih planova i teznji u vezi BiH. Zato i jeste ovakvo usijano stanje.
Gandalf

#1977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

HDZ nema ništa - hrvatski narod ih je otkačio :thumbup: a ubrzo će HDZ biti dokusuren SDP-ovom platformom :thumbup:
Na predstojećim izborima u Hrvatskoj HDZ će biti zakucan za pod a to će ujedno biti i posljednji ekser u političkom kovčegu HDZ-a BiH - i vrijeme je bilo.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

panorama wrote:
test01 wrote:da 2 hdz-a nisu bitna ne bi se cekalo 5 mjeseci da se najavi formiranje vlasti,a pitanje hoce li i biti? znaci nije bas to tako jednostavno izbaciti 2 hdz.

imaju podrsku iz hrvatske,podrsku od rs(ne samo dodika),a dodik od srbije i na koncu rusije.

sta ce biti ako se formira vlast i 2 hdz-a blokiraju federaciju uz svu podrsku navedenih? ako proglase da ne priznaju vlast.

i na kraju ,od koga bosnjaci imaju podrsku? mozda od SAD ili islamskih zemalja,sto je plus ,ali su oni daleko od granica bih i pitanje je koliko su spremni da se uopce mjesaju mnogo u bih?
Dva HDZ su bitna zbog toga što imaju podršku Hrvatskog naroda.Sve ostalo je manje bitno.Zbog toga se ovi jadnici platformaši toliko pate.Hrvatski narod ima pravo na BiH i borit će se za svoju državu BiH jer je tu istu BOSNU I HERCEGOVINU stvarao u zajednici s druga dva naroda.Onima kojima se ne svidja neka idu u neku drugu Državu pa neka tamo prave Diznilend.
HRVATSKI NAROD ZAUVJEK,HDZ DOK MORA!!!!!
JA!!!I DIZNILEND ZAUVJEK,DODOLEND DOK MORA!!!!
:thumbup:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Nass

#1979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Evo kome jos uvijek nije jasno Dodikovo i Covicevo partnerstvo:
Dodik: BiH može biti samo savez država - Vecernji List

Dodik je kazao da su Hrvati u RS politički zastupljeni na svim mjestima gdje se brane interesi konstitutivnog naroda, ali da je u FBiH na sceni majorizacija Hrvata

Piše: Zdenko Jurilj

Kako se poštuju ustavna prava Hrvata u Federaciji BiH, najbolje oslikava izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je na znanstvenom skupu o položaju Hrvata u BiH, koji s do nedjelje održava u Banjoj Luci, kazao “da su Hrvati u Srpskoj politički zastupljeni na svim mjestima na kojima se brane interesi konstitutivnog naroda, ali da je u FBiH na sceni majorizacija Hrvata”.

Napominjući da bi jednak tretman svih naroda mogao biti osiguran formiranjem političko-teritorijalne jedinice koja bi bila multietnička, ali u kojoj bi Hrvati bili dominantna većina, Dodik je kazao da BiH može funkcionirati samo kao savez država, a sve drugo bi bilo problematično”, Negativni kontekst položaja Hrvata u BiH po njemu je značajno utjecao na događaje iz novije povijesti od sudioništva na referendumu devedesetih godina i ukidanje Herceg Bosne kao političko-teritorijalni odraz političkog statusa Hrvata.

“Ta dva datuma odredila su sadašnji položaj Hrvata. Tu treba dodati i odluku koju je donio visoki predstavnik kada je ukinuo sustav zaštite u pogledu odlučivanja u Federaciji za Hrvate”, rekao je Dodik. Održavanje znanstvenog skupa “Hrvati u BiH danas” pozdravio je i profesor Zdravko Tomac iz Zagreba, ističući da je izuzetno važno što je skup organiziran neposredno nakon sastanka predsjednika RS Dodika i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića. Sudionik znanstvenog skupa je i profesor Ivo Goldstein koji je istaknuo da se iz povijesnih činjenica može izvući zaključak zbog čega su Hrvati danas u takvom položaju u BiH. “Teške pogreške su napravljene. Rat je društvo u BiH bacio na koljena, pa je ono u posljednjih 20 godina nesposobno odgovoriti izazovima vremena, a mnogi vlakovi koji su nuđeni i BiH i regiji da se na njih ukrca jednostavno nisu prihvaćeni”, rekao je Goldstein.

Znanstveni skup u Banjoj Luci trajat će nedjelje, 6. ožujka, a organizira ga što je simptomatično Ured potpredsjednika RS Emila Vlajkija u suradnji s banjolučkim Univerzitetom i Kulturnim centrom Banski dvor. O položaju Hrvata u BiH govorit će 35 znanstvenih i javnih radnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Njemačke i Švicarske, a bit će predstavljeno 27 znanstvenih radova o istoj temi.
prljavi Hare

#1980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Nass wrote:Evo kome jos uvijek nije jasno Dodikovo i Covicevo partnerstvo:

Dodik je kazao da su Hrvati u RS politički zastupljeni na svim mjestima gdje se brane interesi konstitutivnog naroda, ali da je u FBiH na sceni majorizacija Hrvata

Kako se poštuju ustavna prava Hrvata u Federaciji BiH, najbolje oslikava izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je na znanstvenom skupu o položaju Hrvata u BiH, koji s do nedjelje održava u Banjoj Luci, kazao “da su Hrvati u Srpskoj politički zastupljeni na svim mjestima na kojima se brane interesi konstitutivnog naroda, ali da je u FBiH na sceni majorizacija Hrvata”.

Napominjući da bi jednak tretman svih naroda mogao biti osiguran formiranjem političko-teritorijalne jedinice koja bi bila multietnička, ali u kojoj bi Hrvati bili dominantna većina, Dodik je kazao da BiH može funkcionirati samo kao savez država, a sve drugo bi bilo problematično”, Negativni kontekst položaja Hrvata u BiH po njemu je značajno utjecao na događaje iz novije povijesti od sudioništva na referendumu devedesetih godina i ukidanje Herceg Bosne kao političko-teritorijalni odraz političkog statusa Hrvata.

“Ta dva datuma odredila su sadašnji položaj Hrvata. Tu treba dodati i odluku koju je donio visoki predstavnik kada je ukinuo sustav zaštite u pogledu odlučivanja u Federaciji za Hrvate”, rekao je Dodik. Održavanje znanstvenog skupa “Hrvati u BiH danas” pozdravio je i profesor Zdravko Tomac iz Zagreba, ističući da je izuzetno važno što je skup organiziran neposredno nakon sastanka predsjednika RS Dodika i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića. Sudionik znanstvenog skupa je i profesor Ivo Goldstein koji je istaknuo da se iz povijesnih činjenica može izvući zaključak zbog čega su Hrvati danas u takvom položaju u BiH. “Teške pogreške su napravljene. Rat je društvo u BiH bacio na koljena, pa je ono u posljednjih 20 godina nesposobno odgovoriti izazovima vremena, a mnogi vlakovi koji su nuđeni i BiH i regiji da se na njih ukrca jednostavno nisu prihvaćeni”, rekao je Goldstein.

Znanstveni skup u Banjoj Luci trajat će nedjelje, 6. ožujka, a organizira ga što je simptomatično Ured potpredsjednika RS Emila Vlajkija u suradnji s banjolučkim Univerzitetom i Kulturnim centrom Banski dvor. O položaju Hrvata u BiH govorit će 35 znanstvenih i javnih radnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Njemačke i Švicarske, a bit će predstavljeno 27 znanstvenih radova o istoj temi.
Zar oni nisu navikli ove teme pretresati u Karadjordjevu?Cuj Dodika zastitnika od majorizacije,a odmah nakon
sastanka sa neprikosnovenim i apsolutnim svjetskim sampionom u izvinjavanju,Josipovicem.Ivom.
E ko je spao na to da ga jedan fasista,nastavljac Karadzicevog zlodjela brani.......
DOBRO SE MORA ZAMISLITI!!!
E NECE PROCI OVAJ PUTA!!!! :!: :!: :!:
:bih: :bih: :bih: :bih:
Sto ti je istorija,vazda ponovljiva!!!!
Image

Rezultati dogovora!!!!!
Image
Ovaj krivousti se izvuce,ali....
Image
Nisu izvodjaci radova!!!
Image
Image

Bice zanimljivo vidjeti koliko ce stotina godina zatvora izvodjaci radova dobiti!!! :thumbup:
Zato kokice u ruke!!!A zatreba li lako je kokice ispustiti iz ruku!!!!!
NECE PROCI!!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Gandalf

#1981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

HDZ je političko zlo u nestajanju :bih: Bez HDZ-a BiH će biti mnogo jača :thumbup: Znam da to boli mnoge poskoke na ovom forumu, pa mi je gledajući ih kako posrću, još veći merak :-D
prljavi Hare

#1982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Gandalf wrote:HDZ je političko zlo u nestajanju :bih: Bez HDZ-a BiH će biti mnogo jača :thumbup: Znam da to boli mnoge poskoke na ovom forumu, pa mi je gledajući ih kako posrću, još veći merak :-D
Malo je reci MERAK!!!Mjesto gdje oni nestaju je Zagreb,a ovi misevi u BiH........zasto ih i pominjati. :thumbup:
prljavi Hare

#1983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

„Svima drugima je to poruka da bi bilo najbolje da odu što prije iz BiH, jer niko ne želi da živi u procesu preglasavanja i majorizacije", podvukao je Dodik. Iz tih razloga je, zaključio je, politika koju vodi SNSD politika zaštite određenih osnovnih principa, kao što je rotacija i adekvatno političko predstavljanje konstitutivnih naroda.

Ako ne bude rotacije.........
Image

Ne diraj im Zlatko rotaciju!!!!Hoce da odu zbog toga!!! :D
panorama

#1984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by panorama »

Gandalf wrote:HDZ je političko zlo u nestajanju :bih: Bez HDZ-a BiH će biti mnogo jača :thumbup: Znam da to boli mnoge poskoke na ovom forumu, pa mi je gledajući ih kako posrću, još veći merak :-D
HDZ brani BiH a SDP je rastura.BIH nisu uspjeli uništiti ni veći jači od ovih primitivnih i neobrazovanih kvazisocdemokrata i reketara koji su žedni vlasti pod svaku cijenu.Sa bagrom se može razgovarati samo kad potpišu platformu koju nude dva HDZ-a.
prljavi Hare

#1985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

panorama wrote:
HDZ brani BiH a SDP je rastura.BIH nisu uspjeli uništiti ni veći jači od ovih primitivnih i neobrazovanih kvazisocdemokrata i reketara koji su žedni vlasti pod svaku cijenu.Sa bagrom se može razgovarati samo kad potpišu platformu koju nude dva HDZ-a.
U kolko' sati je potpisivanje?Hoce li biti prijenos na TV? :D
Gandalf

#1986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

prljavi Hare wrote:
panorama wrote:
U kolko' sati je potpisivanje?Hoce li biti prijenos na TV? :D
Čuj platforma HDZ-a - pa zar ti likovi znaju pisat' :mrgreen: A text platforme vjerovatno može stati na listić od kladionice :mrgreen: Suština je da tu zmijsku stranku treba dovršiti dok su još na podu - nema pregovora, samo oštro do kosti.
Hemel

#1987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

Nass wrote:Evo kome jos uvijek nije jasno Dodikovo i Covicevo partnerstvo:

ovdje je samo problem sto dodik ne rece iz kojih stranaka su zastupljeni hrvati... :-) :x
seshat

#1988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seshat »

Gandalfe svaka bi ti bila na mjestu kada bi se istim žarom borio za nestajanje SDA. A ovako si samo dvoličan..... jer potpisati platformu i da ti sva kriminalna prošlost bude oproštena je u najmanju ruku licemjerno.
Hipatija

#1989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Evropska unija može opstati ukoliko se iz vlasti uklone „potencijalni kriminalci“ (ovo "potencijalni" odnosi se na očite, ali bez suda su samo "potencijalni" kriminalci). Obračun sa nosiocima „nezakonito stečene imovine“ prisutan je i u BiH. Tu nema kompromisa i u tome SDP mora istrajati i na tome odnijeti pobjedu. Nikakv savez SDS-SNSD, dva HDZ-a i SDA- sa bilo kim nije u mogućnosti ugroziti poziciju SDP-a u primjeni zakonskih i opšte-civilizacijskih opredjelenja.
SDA se mora otarasiti vlastitih korumpiranih kadrova, HDZ također, a sam srpski narod će „presuditi“ Dodikovu sudbinu ( tu SDP ne mora ništa poduzimati).
Gandalf

#1990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

seshat wrote:
Gandalfe svaka bi ti bila na mjestu kada bi se istim žarom borio za nestajanje SDA. A ovako si samo dvoličan..... jer potpisati platformu i da ti sva kriminalna prošlost bude oproštena je u najmanju ruku licemjerno.
Pa zar ti misliš da ja imam bolje mišljenje o SDA - mojih prvih 200 postova na ovoj temi su bili usmjereni protiv SDA, reisa i avaza - tada su me nazivali četnikom :mrgreen: sada sam za poskoke neki bošnjački radikal :D :D Međutim činjenica je da mi se nacionalisti iz svih nacionalnih plemena gade - trenutno je po BiH najveća opasnost zmijski HDZ - njegovim uništenjem mnoge stvari će se konačno pokrenuti naprijed - cilj SDP-a je jasan : borimo se za BIH kao jedinstvenu, nezavisnu i suverenu državu - to je i moj cilj :bih: genocidne eresovske tvorevine i endehazije prezirem :skoljka:
panorama

#1991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by panorama »

seshat wrote:
Nije valjda da si pomislio da je Gandalf bezgrješan.Nije on dobro centriran a rotira malo desno malo lijevo a tako će i biti dok se vlast ne formira.
Gandalf

#1992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

panorama wrote:
seshat wrote:
Nije valjda da si pomislio da je Gandalf bezgrješan.Nije on dobro centriran a rotira malo desno malo lijevo a tako će i biti dok se vlast ne formira.
bolje malo i rotirat' nek se zaklinjat u tuđmana i veličat kordića ;-)
Hipatija

#1993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

zagazaga wrote:Šta je to što HDZ Hrvatima u BiH ovakvom ''borbom'' nudi novo?......treći?
Nasuprot HDZ-ovoj ponudi "torova" stoje opšteprihvaćeni standardi:
"Govoreći o trenutnoj situaciji u BiH predsjednik SDP-a je rekao da je na sceni sukob dva koncepta vrijednosti, jednog koji se zalaže za jednakost svih na prostoru čitave države i drugog koji i dalje potencira isključivo etničke podjele. Lagumdžija je istakao da Bosna i Hercegovina jeste država tri konstitutivna naroda i ostalih, ali istovremeno i svih njenih građana.

"Glas za SDP na prethodnim izborima je bio jasna poruka o postojanju i snazi takve države za čovjeka", rekao je on.

Lagumdžija je najavio formiranje proevropske Vlade u Bosni i Hercegovini, te jasno potcrtao da SDP neće dozvoliti da se kod nas desi haos koji očigledno ima svoje zagovornike u BiH, te zahvalio za snažnu podršku koju je dobio od rukovodstva evropskih i svjetskih socijaldemokrata. "

Većina državljana BiH zna odabrati pravi "koncept vrijednosti" ("toraši - vaše je "odzvonilo"!).
Hipatija

#1994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

test01 wrote:sta ce biti ako se formira vlast i 2 hdz-a blokiraju federaciju uz svu podrsku navedenih? ako proglase da ne priznaju vlast.
Time se stavljaju u samoizolaciju, blokirat će se i ni od koga neće biti podržani. Samo se treba držati zakona i zakonskih rješenja!
1gorstak

#1995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Gandalf wrote:
1gorstak wrote:
Gandalf wrote:HDZ treba uništiti bez milosti - nikakve koalicije, nikakvi pregovori, HDZ-u poručiti kratko : MARŠ BAGRO
HSP nije puno bolji od HDZ-a a HSP je koalicioni partner jer je doslo do usaglasavanja prioriteta kojim bi buduca vlast trebala da se pozabavi. Ako HDZ pokaze kooperativnost i tu ce se stranku prihvatiti za koalicionog partnera. Nema ovdje mjesta emocijama. Da ima, SDP uopste ne bi ulazio u koaliciju sa SDA i NSRB, a pogotovo ne sa HSP-om.
HDZ konkretno navodim jer je extremna štetočinska stranka i kao takvu treba je rasturit'
Protivniku trebas pruziti odstupnicu. Ako ides na totalno unistenje istog, normalno je da ce se boriti protiv tebe zadnjim atomima snage.
Gandalf

#1996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

@Gorštak, moraš znati kome dati odstupnicu - ako će taj kada ga poštediš ponašati se normalno i pristojno onda je to OK - ali u slučaju HDZ, ako im daš odstupnicu prvom prilikom ide nož u leđa ( ne trebam nikoga podsjećati na ratna dešavanja ) - vrijeme je za velike promjene a za početak promjena neophodno je se riješiti u potpunosti oba HDZ-a Znam da su nacionalisti u panici jer se gubi torovska podjela i njihova plemenska palamuđenja postaju sve više beznačajna u rješavanju konkretnih problema ( a ima ih mali milion ). Zato uklanjanje HDZ-a vidim kao početak rješavanja nagomilanih problema obzirom da su isti uzrokovali i previše belaja u državi.
spreca

#1997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

1gorstak wrote: Protivniku trebas pruziti odstupnicu. Ako ides na totalno unistenje istog, normalno je da ce se boriti protiv tebe zadnjim atomima snage.
Ma ne vrijedi pruzati ruku onome ko nece da je prihvati ,vrijeme prolazi i nema se puno vremena za cekanje,treba pruziti ruku onome koje prihvata i ici dalje.HDz-u je pruzana ruka i ne jednom i mislim da je samo gubljenje vremena cekati na njih a ujedno i radi onih koji su spremni prihvatiti pruzenu ruku.
spreca

#1998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Gandalf wrote:@Gorštak, moraš znati kome dati odstupnicu - ako će taj kada ga poštediš ponašati se normalno i pristojno onda je to OK - ali u slučaju HDZ, ako im daš odstupnicu prvom prilikom ide nož u leđa ( ne trebam nikoga podsjećati na ratna dešavanja ) - vrijeme je za velike promjene a za početak promjena neophodno je se riješiti u potpunosti oba HDZ-a Znam da su nacionalisti u panici jer se gubi torovska podjela i njihova plemenska palamuđenja postaju sve više beznačajna u rješavanju konkretnih problema ( a ima ih mali milion ). Zato uklanjanje HDZ-a vidim kao početak rješavanja nagomilanih problema obzirom da su isti uzrokovali i previše belaja u državi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
1gorstak

#1999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Gandalf wrote:@Gorštak, moraš znati kome dati odstupnicu - ako će taj kada ga poštediš ponašati se normalno i pristojno onda je to OK - ali u slučaju HDZ, ako im daš odstupnicu prvom prilikom ide nož u leđa ( ne trebam nikoga podsjećati na ratna dešavanja )
To su bila druga vremena kada je HDZ imao vise naoruzanih ljudi pod kontrolom nego Sarajevo. Danas imamo obrnutu situaciju i Covica treba uvjeriti da ce forsiranjem etnicke podjele samo jos vise oslabiti svoju poziciju a ako odluci napustiti Dodikov brod koji tone, vrata Sarajeva mu trebaju biti otvorena.

Ja podrzavam inicijativu SDP-a da uspostavi vlast, sa ili bez HDZ-a i nije sporno to da ce se (prije ili kasnije) slomiti neprijatelje suzivota, ali ako moze milom, nema potrebe za "totalna unistenja" i slicna rjesenja.
1gorstak

#2000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

spreca wrote:
1gorstak wrote: Protivniku trebas pruziti odstupnicu. Ako ides na totalno unistenje istog, normalno je da ce se boriti protiv tebe zadnjim atomima snage.
Ma ne vrijedi pruzati ruku onome ko nece da je prihvati ,vrijeme prolazi i nema se puno vremena za cekanje,treba pruziti ruku onome koje prihvata i ici dalje.HDz-u je pruzana ruka i ne jednom i mislim da je samo gubljenje vremena cekati na njih a ujedno i radi onih koji su spremni prihvatiti pruzenu ruku.
Ja i ne kazem da treba dalje otezati sa uspostavom vlasti. Naprotiv. Medjutim, bez HDZ-a u koaliciji to znaci da ce na terenu biti incidenata (a mozda i mrtvih) kada nova entitetska vlast dodje u koliziju sa kadrovima HDZ-a na kantonalnim nivoima. Zato bih volio da Covic prestane sa blokadama i udje u koaliciju ... ali ako nece, onda kako rekoh, treba formirati vlast bez HDZ-a pa kud puklo da puklo. Dosta je vise bilo ultimatuma i blokada.
Locked