Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

Kasips

#1976 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Kasips »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:gosti :thumbup:

ako je neko vidio izraz bakirovog lica na kraju, ovi pjevaju a on stoji mirno.. neprocjenjivo :lol:
Za one do 18 godina ... :roll:

Šteta, beskrajna dosada. Treba im zabraniti TV gostovanja, samo papir i olovka.

Svi oni zapravo mnogo bolje pišu nego što govore. Od Tomića, Pančića, Lukovića, do cijele Feral ekipe.
Mislim da bi trebali ići na instrukcije kod Senada Avdića, njemu su TV nastupi jača strana :)
saturn

#1977 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by saturn »

Kako se sve o SDA lopovskoj hobotnici sve zna kad treba,a do prije par mjeseci su bili najuzornija stranka odavde do Kine :lol: al neka-bolje ikad nego nikad,treba te lopovcine raskrinkati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1978 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

saturn wrote:Kako se sve o SDA lopovskoj hobotnici sve zna kad treba,a do prije par mjeseci su bili najuzornija stranka odavde do Kine :lol: al neka-bolje ikad nego nikad,treba te lopovcine raskrinkati.
nisam gledala to sinoc, ali sumnjam da je Bakir dotakao i jedan posto njihovog kriminala u TK
saturn

#1979 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by saturn »

plain vanilla wrote:
saturn wrote:Kako se sve o SDA lopovskoj hobotnici sve zna kad treba,a do prije par mjeseci su bili najuzornija stranka odavde do Kine :lol: al neka-bolje ikad nego nikad,treba te lopovcine raskrinkati.
nisam gledala to sinoc, ali sumnjam da je Bakir dotakao i jedan posto njihovog kriminala u TK
Ne moze 20 Bakira za mjesec dana dotaknuti ni 0,1 % njihovog kriminala,kamo li 1 i to u 10 minuta emisije 60 minuta :-D
plain vanilla

#1980 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

saturn wrote:
plain vanilla wrote:
Ne moze 20 Bakira za mjesec dana dotaknuti ni 0,1 % njihovog kriminala,kamo li 1 i to u 10 minuta emisije 60 minuta :-D
Prije su stalno spominjali MUP, cak i nakon ove koalicije, ali ne pije to vode
ostade komesar jos jedan mandat
lijepo bi bilo malo ministricu obrazovanja spomenuti, ima vala materijala za cijelu emisiju
zonbirile

#1981 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by zonbirile »

bila jednom serija Tvin piks,ne zna se ko koga,zašto i kako ubija u američkoj nedođiji sa elementima horora.Tako nekako djeluje i Krajinska knjiga smrti 2.,sa posebnim osvrtom na lik tužioca Begić-a,opredmećeno zlo
saturn

#1982 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by saturn »

zonbirile wrote:bila jednom serija Tvin piks,ne zna se ko koga,zašto i kako ubija u američkoj nedođiji sa elementima horora.Tako nekako djeluje i Krajinska knjiga smrti 2.,sa posebnim osvrtom na lik tužioca Begić-a,opredmećeno zlo
...zna se samo da ima mrtvih i da niko ne zna i da se niko nista ne sjeca i da skoro svi koji su upetljani u to nekako povezani sa - SDA :thumbup:
Banksy

#1983 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

Kasips wrote:
Banksy wrote:

ako je neko vidio izraz bakirovog lica na kraju, ovi pjevaju a on stoji mirno.. neprocjenjivo :lol:

Svi oni zapravo mnogo bolje pišu nego što govore. Od Tomića, Pančića, Lukovića, do cijele Feral ekipe.
Mislim da bi trebali ići na instrukcije kod Senada Avdića, njemu su TV nastupi jača strana :)
Tačno, i on ima isti problem.
asurbanipal

#1984 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by asurbanipal »

zonbirile wrote:bila jednom serija Tvin piks,ne zna se ko koga,zašto i kako ubija u američkoj nedođiji sa elementima horora.Tako nekako djeluje i Krajinska knjiga smrti 2.,sa posebnim osvrtom na lik tužioca Begić-a,opredmećeno zlo
:thumbup:

Slično je i sa ostalim prilozima...Ko je koga, ko će s kim, kako i zašo, drž' ga, uhvati ga, povuci - potegni, gdje ba nestade...
VjecitiStudent

#1985 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:

Ti u zadnje vrijeme vazda antiprotivna.
klixober

#1986 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

elSaik wrote:Imam osjećaj da je kod tebe obratno. Mnogo zanimljivije govoriš nego što pišeš.
Gore od pisanja nikako ne može.
Alfa_Ze

#1987 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

( 8. februar 2011. )

WIKILEAKS Depeše iz Londona otkrivaju diplomatske igre:
Švedska protiv jačanja EU u BiH

Velika Britanija najjači zagovornik novog pristupa Unije • Rusija odmaže u Vijeću za implementaciju mira, navodi se u povjerljivom dokumentu iz oktobra 2008. godine

Velika Britanija već nekoliko godina je najveći zagovornik snažnijeg pristupa Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini, sudeći prema najnovijim tajnim depešama američke diplomatije koje su objavljene jučer na internet-stranici Wikileaks.

Robustan pristup

Nekoliko izvještaja američkih diplomata iz ambasade u Londonu, koji su procurili putem britanskih medija, a potom objavljeni i na Wikileaksovoj stranici, direktno tretira BiH, odnosno ulogu međunarodne zajednice.

Prema povjerljivoj depeši iz oktobra 2008. godine, vlasti iz Londona precizirale su američkim diplomatima da žele "robustan pristup EU u BiH" te da dijele američku zabrinutost situacijom u zemlji.

- Velika Britanija slaže se sa SAD o tome da je napredak u BiH zaustavljen, odnosno da država ide u pogrešnom smjeru. Zato najavljuju snažno lobiranje za jači pristup EU - navodi se u depeši koja je u Vašington poslana iz Londona.

Istovremeno, Britanci u toj depeši teško optužuju Rusiju, za koju kažu da "igra veoma nekonstruktivnu ulogu u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIC)".

- Sa strane Evropske unije, izuzimajući Švedsku, većina članica je za čvršći pristup, više "mrkve i štapa", imajući u vidu izjave Milorada Dodika o disoluciji i pokušajima da se potkopaju državne institucije - navodi se u depeši.

Lajčakova uloga

Britanija, također, kako prenose američki diplomati u depeši, nije bila zadovoljna ulogom tadašnjeg visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, za kojeg je rečeno da bi mogao "raditi mnogo bolje i precizinije postaviti pravac za Bosnu".

Druga depeša iz novembra te godine pojašnjava nastup tadašnjeg šefa britanske diplomatije Dejvida Milibanda (Miliband) nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU.

Miliband je, kako navode američki diplomati iz Londona, ostavio dojam da je Velika Britanija vrlo nezadovoljna negativnim trendom u BiH i da je upravo ona inicirala raspravu unutar Unije. Miliband je tražio da EU u BiH govori jednim glasom, posebno Dodiku o tome da je "neprihvatljivo da se slabi država i ohrabruje separatizam".

Rajkroft: Prijeti novi sukob

Prema jednom od povjerljivih američkih diplomata, bivši ambasador Velike Britanije u Sarajevu, a sadašnji šef Odjela za EU u britanskom Forin ofisu Metju Rajkroft (Matthew Rycroft) upozoravao je novembra 2009. godine da postoji "prijetnja od produbljivanja etničkih podjela i novog konflikta" u BiH.

Zbog toga je, kako smatra Rajkroft, rano za zatvaranje OHR, iako to, kako je rekao, traži mnogo evropskih država.
A onda Beograd, august 2009 : sastanak Tadic – Dodik – Covic !! Sve ostalo je poznato. Do dana danasnjeg !!

:bih: :sax:
Bloger

#1988 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bloger »

SAOPĆENJE SDA

Zaustaviti neprofesionalnost Bakira Hadžiomerovića i daljnju degradaciju FTV kao javnog servisa

Nakon što je SDA odbila zahtjev Bakira Hadžiomerovića da učestvuje u njegovom ličnom sukobu sa Željkom Kopanjom, vlasnikom Nezavisnih novina, i nakon što je pozvala FTV da ispoštuje odluku suda i preporuku Ureda ombudsmena te Dušku Jurišić vrati na mjesto glavnog urednika IP-a, SDA je ponovno izložena propagandi i klevetama Bakira Hadžiomerovića, njegove emisije 60 minuta kao i cijelog informativnog programa kojim on suvereno upravlja.

Pozivamo Upravni odbor Federalne televizije da zaustavi neprofesionalno djelovanje Bakira Hadžiomerovića i daljnju degradaciju FTV koja je sve manje javni servis svih građana, a sve više privatna televizija Bakira Hadžiomerovića. Njegove emisije i informativni program koji u cijelosti kontrolira nisu u funkciji javnog informiranja, već ličnih interesa i političkih opcija koje podržava.

Još jedanput pozivamo FTV da ispoštuje odluku suda i Dušku Jurišić vrati na mjesto glavnog urednika IP-a sa kojeg je nezakonito smijenjena pod uticajem Fahrudina Radončića.

Podsjećamo da je FTV jedina javna institucija u Federaciji BiH koja na poziv federalnog premijera nije dostavila izvještaj o visini plaća poslovodstva. Ukoliko se FTV zaista zalaže za vladavinu zakona i transparentnost, onda su to dužni učiniti. U protivnom, FTV gubi svaki kredibilitet jer sredstvima medijskog terora pojedinci koji su je uzurpirali sebe stavljaju iznad zakona.
Bosnolog

#1989 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Alfa_Ze wrote:
A onda Beograd, august 2009 : sastanak Tadic – Dodik – Covic !! Sve ostalo je poznato. Do dana danasnjeg !!

:bih: :sax:
Bildt: "Nije obavezno hapšenje Mladića"?
31.01.2009. u 14:51

Image
Ministar vanjskih poslova Švedske Carl Bildt izjavio je da priznanje Kosova nije uslov za evropske integracije Srbije, te dodao da puna saradnja te zemlje sa Haškim tribunalom ne znači i obavezno hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića.

Ocjenjujući da je moguće "odleđivanje" Prelaznog trgovinskog sporazuma između Srbije i EU, ali je podsjetio na razmimoilaženje unutar Unije o tom konkretnom pitanju.

"Vidjećemo da li postoji mogućnost da se ta tema zaokruži u sljedećih nekoliko mjeseci. Imaćemo debatu svih 27 zemalja članica. To nije pitanje samo jedne zemlje. Radi se o tome da treba uspostaviti zajednički stav u jednom trenutku", kazao je Bildt za srbijanske "Večernje novosti".

Ministar vanjskih poslova Švedske, zemlje koja će naslijediti Češku na mjestu predsjedavajućeg EU, naglasio je da puna saradnja sa Haškim tribunalom ne znači i obavezno hapšenje Mladića, kao ni potpuni uspjeh u njenom ostvarenju.

"Samo onda kada ostvarite punu saradnju, možete se nadati postizanju cilja, a to je hapšenje i izručenje, bez obzira na to da li će se to dogoditi u bliskoj budućnosti ili u nekom kasnijem trenutku. Moralo bi o tome da se ima više operativnih detalja nego što ih ja trenutno imam", pojasnio je Bildt.
Image

Image
Jednom pseto uvijek pseto,....Znamo da je ovo svedsko pseto i cetnicko(Biljino)pseto,.....

http://www.politico.se/artikel/484/rege ... rbrytaren/
Max Bunker

#1990 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Max Bunker »

Politicka pozadina "60 minuta" su pare ( znam da sam otkrio toplu vodu ) :D
FTV ima sve manje i manje novca, Hadziomerovic ce sada sve vise i vise da se ulizuje Radoncicu ( njegovo gostovanje u emisiji, clanak Bakira Hadziomerovica o gresci SDP-a sto je usao u koaliciju sa SDA ) da bi ga ovaj poceo finansirati.
plain vanilla

#1991 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Max Bunker wrote:Politicka pozadina "60 minuta" su pare ( znam da sam otkrio toplu vodu ) :D
FTV ima sve manje i manje novca, Hadziomerovic ce sada sve vise i vise da se ulizuje Radoncicu ( njegovo gostovanje u emisiji, clanak Bakira Hadziomerovica o gresci SDP-a sto je usao u koaliciju sa SDA ) da bi ga ovaj poceo finansirati.
joj :-) :-)

nije bakir objavio tekst u avazu, nego ga je avaz preuzeo
emigrazione

#1992 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by emigrazione »

SDP treba definitivno otici u opoziciju, sve ostalo je cirkus. Bas me interesuje kako ce ''urbana gradska'' raja podnijeti saveznistvo sa ''mrskim papcima i seljoberima'' na celu sa drugom fahrom i ostatkom ''platformasa''.
plain vanilla

#1993 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

emigrazione wrote:SDP treba definitivno otici u opoziciju, sve ostalo je cirkus. Bas me interesuje kako ce ''urbana gradska'' raja podnijeti saveznistvo sa ''mrskim papcima i seljoberima'' na celu sa drugom fahrom i ostatkom ''platformasa''.
u svakom od nas cuci mali seljak :D
1gorstak

#1994 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by 1gorstak »

emigrazione wrote:SDP treba definitivno otici u opoziciju, sve ostalo je cirkus. Bas me interesuje kako ce ''urbana gradska'' raja podnijeti saveznistvo sa ''mrskim papcima i seljoberima'' na celu sa drugom fahrom i ostatkom ''platformasa''.
Svi koji zele djelovati u okviru programske platforme, imaju mjesto u koaliciji. To odakle je ko ne igra ulogu.
emigrazione

#1995 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by emigrazione »

1gorstak wrote:
Svi koji zele djelovati u okviru programske platforme, imaju mjesto u koaliciji. To odakle je ko ne igra ulogu.
Samo malo, covjeku smeta da mu pripadnik ''manjeg'' naroda uredjuje informativni program, pa to je jebeni fašizam i to u najgorem obliku, i sad kao taj isti treba da prihvati nesto u sta i sam ne vjeruje :lol: Pa zar postoji bilo kakav argument, bilo sta sto moze opravdati konekciju sa ovakvom budalom i fasistom
Max Bunker

#1996 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Max Bunker »

plain vanilla wrote:
Max Bunker wrote:Politicka pozadina "60 minuta" su pare ( znam da sam otkrio toplu vodu ) :D

Zivi bili pa vidjeli :D
plain vanilla

#1997 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Max Bunker wrote:
plain vanilla wrote:

Zivi bili pa vidjeli :D
nisam ja prorok, i ne znam sta ce biti
ali nemoj iznisti dezinformacije
prije je taj tekst bio na ovom forumu (dan ranije) nego u avazu
1gorstak

#1998 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by 1gorstak »

emigrazione wrote:
1gorstak wrote:
Samo malo, covjeku smeta da mu pripadnik ''manjeg'' naroda uredjuje informativni program, pa to je jebeni fašizam i to u najgorem obliku, i sad kao taj isti treba da prihvati nesto u sta i sam ne vjeruje :lol: Pa zar postoji bilo kakav argument, bilo sta sto moze opravdati konekciju sa ovakvom budalom i fasistom
Interes. Mi znamo da je Radoncic gnjida, ali ako prihvati pravila igre koja je postavio SDP, onda ce biti nasa gnjida.
dimitrixAgain

#1999 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dimitrixAgain »

SDA je otrov.Koji je unistio BIH pa onda SBIH a opasno vuce i SDP u propast.A drago mi je da je Bakir se vratio malo i FBIH da nije stalno u vezi RS-a i Dodika
Corto Maltese

#2000 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

1gorstak wrote:
emigrazione wrote: Samo malo, covjeku smeta da mu pripadnik ''manjeg'' naroda uredjuje informativni program, pa to je jebeni fašizam i to u najgorem obliku, i sad kao taj isti treba da prihvati nesto u sta i sam ne vjeruje :lol: Pa zar postoji bilo kakav argument, bilo sta sto moze opravdati konekciju sa ovakvom budalom i fasistom
Interes. Mi znamo da je Radoncic gnjida, ali ako prihvati pravila igre koja je postavio SDP, onda ce biti nasa gnjida.
Šta je ovo? Noć u kojoj sve maske spadaju? Hvalim te Bože, već sam se prepao da ona multi-kulti mimikrija nikad neće stati!
Last edited by Corto Maltese on 08/02/2011 22:35, edited 1 time in total.
Locked