Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1976 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Znaci ja sam jedini pacijent kojem grijanje i suh zrak umaste kosu za 2 dana :-? :-? :-? Ne salim se....sija ko blic ,od korijena do vrhova ,dan nakon pranja....
Baj d vej.....natakarila sam hulahopku oko glave :lol: :lol: :lol: ,vidjet cemo sutra kako ce izgledati......
jej

naglo suha kosa mogu biti i hormoni (kao i naglo masna). samo kazem.
radenska

#1977 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

alica.k wrote:
bez_ideje wrote:Znaci ja sam jedini pacijent kojem grijanje i suh zrak umaste kosu za 2 dana :-? :-? :-? Ne salim se....sija ko blic ,od korijena do vrhova ,dan nakon pranja....
Baj d vej.....natakarila sam hulahopku oko glave :lol: :lol: :lol: ,vidjet cemo sutra kako ce izgledati......
jej

naglo suha kosa mogu biti i hormoni (kao i naglo masna). samo kazem.
:-) :-) :-) :-)

hahah kod mene onda hormoni cijeli zivot. Dan i po dobra, onda isto ko da je mjesec nisam prala. Ja koristila i one kuene ampule za kosu, meni barem nista posebno, iako neki kazu da pomaze. Ja ponekad pomijesam cickovo i bademovo ulje , to mi je bolje od ampula. Kazu da bi farba valjda trebala da umanji toliko izlucivanje masnoce ali ovo postaje nesnosno hehe
bez_ideje

#1978 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Necu da cujem nikakve price o hormonima ! Ja u to vise ne prckam.....pa makar podmazivala kvake sa njom :x :x
Sad ozbiljno......meni je ovo samo u sezoni grijanja......znaci cim pocne centralno,magle.....haos od kose......
A inace mi vise ka suhoj vuce ,u normalnom stanju :)
alica.k

#1979 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ok, ja govorim o tome kad npr citav zivot imas masnu kosu i onda odjednom suha. a ne periodi suhe i masne, itd.
Michun

#1980 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

Nisi! Sinoc mi bila cista kosa, jutros se cesljam i imam sta vidjet.
Kazem sestri sta je ovo ko da nisam kosu prala 10 dana. Smog, grijanje...
inspire_me

#1981 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Probala sam onaj alica-in fol sa trakom i umotavanjem kose oko iste. Super se uvilo. Samo sto sam ja uzimala tanje pramenove, pa sam se bas ucickala, morala sam jutros istezati kosu kremama i uljima. Ali dobro, slijedeci put ce biti bolje. Ja jos nisam vidjela bolji i bezbolniji nacin da uvijem kosu. Hvala alica.k :wink:
alica.k

#1982 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

inspire_me wrote:Probala sam onaj alica-in fol sa trakom i umotavanjem kose oko iste. Super se uvilo. Samo sto sam ja uzimala tanje pramenove, pa sam se bas ucickala, morala sam jutros istezati kosu kremama i uljima. Ali dobro, slijedeci put ce biti bolje. Ja jos nisam vidjela bolji i bezbolniji nacin da uvijem kosu. Hvala alica.k :wink:
ole.
deblja traka i veci pramenovi, krupnije uvijeno :D

jor velkam :)

edit: meni najbolje izgleda kad se to sve navije :D isto iz nekog filma starinskog da sam izasla :)
hocu svoju dugu kosu :(
zamzija

#1983 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Moram i ja to definitivno da isprobam :)
Ja imam one deblje pamučne trake za kosu ( kao rajfovi ali idu oko cijele glave ) može li to ?
Mogu li znojnice za glavu ?
alica.k

#1984 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

zamzija wrote:Moram i ja to definitivno da isprobam :)
Ja imam one deblje pamučne trake za kosu ( kao rajfovi ali idu oko cijele glave ) može li to ?
ma moze normalno, nego ja toga nemam, pa za one koji nemaju isto, da znaju da nije kraj svijeta :) najlonke izrezes i ojha
inspire_me

#1985 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Ma moze bilo sta, samo neka je nesto labavije, nemoj da te puno stegne, valja prespavati s tim na glavi, da se ne probudis sa biljegom ujutro :D :D

Update: Cim sam izasla vani loknice su se pofino opustile, tako da su sad onakve kakve sam htjela dobiti. Znaci ipak treba da je malo vise uvijeno, da bi nakon par sati ostalo ista na glavi :? Ili je to samo moja kosa takva na kojoj nista ne traje dugo :( :(
alica.k

#1986 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

inspire_me wrote:
Ma moze bilo sta, samo neka je nesto labavije, nemoj da te puno stegne, valja prespavati s tim na glavi, da se ne probudis sa biljegom ujutro :D :D

Update: Cim sam izasla vani loknice su se pofino opustile, tako da su sad onakve kakve sam htjela dobiti. Znaci ipak treba da je malo vise uvijeno, da bi nakon par sati ostalo ista na glavi :? Ili je to samo moja kosa takva na kojoj nista ne traje dugo :( :(
pa dobro, ako ne stavis nista da ih cuva, onda se opuste :) to je tako sa svim loknama koje nisu mini val il prirodne.
bez_ideje

#1987 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

I ja da izvjestaj podnesem.....
Znaci...kome je loknava kosa vec.........ispast ce s afro frizurom :shock:
Jutros,kad sam se vidjela.......moja kosa do pola ledja se toliko ufrckala da je dosla malo ispod uha....pa vi skontajte na sta sam licila :lol: :lol: :lol: :lol:
Nista sefe........kvasi i istezi........jedva nekako .....evo sad mi je negdje na ramenima
Cholina_Lokica

#1988 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

bez_ideje wrote:I ja da izvjestaj podnesem.....
Znaci...kome je loknava kosa vec.........ispast ce s afro frizurom :shock:
Jutros,kad sam se vidjela.......moja kosa do pola ledja se toliko ufrckala da je dosla malo ispod uha....pa vi skontajte na sta sam licila :lol: :lol: :lol: :lol:
Nista sefe........kvasi i istezi........jedva nekako .....evo sad mi je negdje na ramenima
Ja sa vec afro kosom :D stavih sebi ono alufoliju :lol: Skinula, komplet kosa uz glavu lokne, bukvlano skroz uz glavu :roll:
bez_ideje

#1989 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

A ti si mi na pamet pala kad sam se vidjela.......jesi tita mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
reko evo me ko Cholina........al dje cu to napisat :oops:
Gospoda Ministarka

#1990 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

Znaci, ono sto nam je alica k. preporucila zbilja funkcionise?
Imam kosu koju je nemoguce uviti, naspricam laka, drzim viklere citavu noc, i sutra dok dodem na posao, samo se po prelomljenim vrhovima vidi da sam nesto pokusala uraditi :lol:
alica.k

#1991 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Znaci, ono sto nam je alica k. preporucila zbilja funkcionise?
Imam kosu koju je nemoguce uviti, naspricam laka, drzim viklere citavu noc, i sutra dok dodem na posao, samo se po prelomljenim vrhovima vidi da sam nesto pokusala uraditi :lol:
aaaaaaaaaaaa pa normalno da funkcionise, pa sama sam tako uvijala kosu :D ccccc :P
ovdje i jes fazon sto nema prelomljenih vrhova :)
bez_ideje

#1992 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Ma ovo je bas bas cicka.......ja nisam nista stavljala na kosu.......ja to samo vodom naprscem :mrgreen:
alica.k

#1993 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Ma ovo je bas bas cicka.......ja nisam nista stavljala na kosu.......ja to samo vodom naprscem :mrgreen:
al zar tvoja kosa nije prirodna?
bez_ideje

#1994 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Jeste,samo zna biti neuredna .....jedna strana na jednu stranu se uvije,druga na drugu.....pojedini pramenovi se opuste a ja pocnem da sizim :mrgreen: :evil: .......Posto ne koristim nikakve preparate......ovako kad je na nesta uvrnem,budu lokne ujednacene svukuda
VenomousV

#1995 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

jos jedan fazon za uvijanje jeste da kosu rasporedite na dva dijela i onda to uvrnete (kao ona curu u clipu sto je alica postala, onaj posljednji dio kose koji nije oko trake)zakacite snalom i budu jako lijepi valovi
to sam neki dan slucajno otkrila, sinoc nakon sto sam skoro do kraja osusila kosu, mrvicu vlazna bila, uradim to i danas imam super valove :D (drzala neka dva-tri sata - to je mozda i previse)

kad se tek skine snala ne bude savrseno ali samo prstima proci kroz kosu ili eventualno cesljem sa sirokim zupcima :D

probam i fazon sa trakom prve prilike :D
alica.k

#1996 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

VenomousV wrote:jos jedan fazon za uvijanje jeste da kosu rasporedite na dva dijela i onda to uvrnete (kao ona curu u clipu sto je alica postala, onaj posljednji dio kose koji nije oko trake)zakacite snalom i budu jako lijepi valovi
to sam neki dan slucajno otkrila, sinoc nakon sto sam skoro do kraja osusila kosu, mrvicu vlazna bila, uradim to i danas imam super valove :D (drzala neka dva-tri sata - to je mozda i previse)

kad se tek skine snala ne bude savrseno ali samo prstima proci kroz kosu ili eventualno cesljem sa sirokim zupcima :D

probam i fazon sa trakom prve prilike :D
V na tom principu radi ovaj fen sto smo kupile, MEDJUTIM, strasno zacupa kosu mojoj sestri, tak da mi sad ne da da joj pridjem s tim cudom :)

bezze potrosismo pare.
VenomousV

#1997 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

nek proba ovo moje, prejednostavno a fino ispadne :D
alica.k

#1998 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

VenomousV wrote:nek proba ovo moje, prejednostavno a fino ispadne :D
ma ja njoj uvijem na ovu carapu, al eto, to je moje maslo da se fen kupi pod isprikom da je njoj trebao, zato sto je tha nifty cool thingie :)
NOT
zamzija

#1999 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

alica.k wrote:
inspire_me wrote:

pa dobro, ako ne stavis nista da ih cuva, onda se opuste :) to je tako sa svim loknama koje nisu mini val il prirodne.
pa šta to "čuva" - lak, pjena za kosu ?
meni kako god uvijem, opusti se u roku od pola sata - teška kosa , a baš sam htjela malu promjenu :)
Cholina_Lokica

#2000 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

bez_ideje wrote:A ti si mi na pamet pala kad sam se vidjela.......jesi tita mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
reko evo me ko Cholina........al dje cu to napisat :oops:
:lol: :lol: :lol:
A slobodno napisi :mrgreen:
Ja vise nista ne eksperimentisem da fol pokusam da mi to sve fino slozeno bude. Lokne uz glavu, i uspjela da izvucem do uha jedva :lol: A kosa haman do pola ledja :D
Post Reply