Problem je što je ovaj forum pun seratora koji nit su kad vidjeli ozbiljnog servisa niti posjeduju auto koje je za ozbiljnog servisa. A ti prije nego nekoga nazoveš invalidom prvo se zapitaj kakav si ti invalid i koliko si udaren u glavu. Ako si faca dođi da se okladimo u šta god hoćeš da nećeš uspjet zamijenit pozicije naprijed bez da poskidaš neke dijelove a za koje da bi ih skinuo moraš imat torx ključeve sa nastavcima. Čak je i h7 sijalice teško zamijeniti zbog skučenog prostora a pozicije je nemoguće bez skidanja prepreka. Ti nastavi održavat auto kod avlijanera a ja ću u ovlašteni sve dok ne napuni 10 godina starosti pa ćemo vidjet ko će se više navozat.nightvision wrote:Znaci burazeru, ti dobijes garanciju od dvije godine na zamjenu seta zubcastog remena koja bi inace trebala trajati 5 godina, jer je ipak ovlasteni servis u pitanju, i jer "preporucuju" zamjenu u tom roku, bez obzira sto u nekakvim normalnim uslovima exploatacije auta taj vremenski rok moze biti i duzi, i tebi je to sasvim u redu? A svi majstori osim ovlastenih su dundjeri? Iako su ti u ovlastenom servisu zaboravili sastaviti auto poslije yebene zamjene sijalica?! Mogao bih ti dati broj telefona da ti jedan lijevi majstor iz ovlastenog servisa uradi tu zamjenu zubcastog za skoro upola manje para ali nisi zasluzio. Kad si mogao biti toliki i takav invalid da nisi mogao otvoriti knjigu od auta da vidis kako ti se mijenjaju sijalice i treba te uzimati lopatom.zilla_ wrote:Pitao sam između ostalog i za tu garanciju i kod ovlaštenog je garancija 120 000 km ili 2 godine al pod uslovom da su njihovi dijelovi i da ih oni ugrade i naravno da se kod njih servisira auto.
Npr ovo što sam naveo za Cosmos Tuzla 690 KM je super povoljno s obzirom da se ugrađuju originalni dijelovi i da ih ugrađuju stručni majstori a dobije se garancija 120 000 ili 2 godine. Ipak to je investicija jednom u 5 godine i bolje platit skuplje nekih 150-200 KM i bit miran nego dat nekom dunđeru kola pa da po stvari ne vrati na mjesto a o garanciji da ne govorim. Pored toga, kod ovih lijevih majstora dobijete dijelove sumljivog kvaliteta koji nisu možda prošli nikakvu kontrolu![]()
Na ovo sam mislio kada sam spominjao ganjanje garancije u ovlastenom servisu i obojica imate530i wrote:Misliš 4-5-6 godina i 60-90-120-150 hiljada kilometara? Ne bih rekao, sve i da redovno održavaš kod njih... I dok je pod garancijom hvataju se svega da ne budu krivi...tempuser wrote:Osim kolance ima garancija na ugradjene dijelove i radove bez obzira sto je istekla garancija na vozilo.
Ali, da se razumijemo, sa korektnim dijelovima i ispravnom ugradnjom realno je očekivati da se odradi fabrički određena norma kilometara i godina.Ovlasteni servisi bi da se yebu ali da im ne udje. Ako vec ugradjuju orginalne dijelove i tu ugradnju naplate tri puta skuplje trebaju garanciju davati kao sto je daje i proizvodjac auta.
Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zilla_
#1976 Re: Škoda all about
-
nightvision
#1977 Re: Škoda all about
A ti nemas torx i nastavke? Brate kakvo si ti musko pa nemas osnovnog alata u kuci? cccc... Evo ja se mogu pohvaliti da sam sam sebi ugradio tempomat kod sebe u avliji i kodirao auto a nisam me'anicar. Mali servis je u principu pichkin dim za uraditi mada je dijagnostika neophodna za odzracivanje sistema prilikom zamjene filtera od goriva jer pumpa na novijim autima nase marke radi samo par sekundi poslije okretanja kljuca pa za razliku od ranije kada je bilo dovoljno sacekati da sama odzraci sistem sada to moras uraditi preko dijagnostike. (Onoliko koliko sam saznao, moguce i da grijesim.) Sijalice zamijeniti mogu naslijepo. Mada je relativno lako jer se kod mene cijeli far moze izvaditi napolje pa je znaci cijeli proces olaksan. Jesam li ja invalid ili si ipak ti? Sta bi ti uradio da ti u po' noci u nekakvoj nedodjiji crknu oba fara? Parkirao u stranu i cekao da svane?zilla_ wrote: Problem je što je ovaj forum pun seratora koji nit su kad vidjeli ozbiljnog servisa niti posjeduju auto koje je za ozbiljnog servisa. A ti prije nego nekoga nazoveš invalidom prvo se zapitaj kakav si ti invalid i koliko si udaren u glavu. Ako si faca dođi da se okladimo u šta god hoćeš da nećeš uspjet zamijenit pozicije naprijed bez da poskidaš neke dijelove a za koje da bi ih skinuo moraš imat torx ključeve sa nastavcima. Čak je i h7 sijalice teško zamijeniti zbog skučenog prostora a pozicije je nemoguće bez skidanja prepreka. Ti nastavi održavat auto kod avlijanera a ja ću u ovlašteni sve dok ne napuni 10 godina starosti pa ćemo vidjet ko će se više navozat.
Zamisli tek sta avlijaner me'anicar uradi sa pravim alatom? Btw, dodje covjek kuci s posla iz ovlastenog servisa i onda radi 3-4- sata kuci extra posla, jbga valja djecu podici, kredite otplatiti... Jel' on regularan me'anicar kada popravlja auto u ovlastenom servisu a kod kuce je avlijaner? Bez obzira sto ima sav alat, mehaniku i elektroniku i neophodo znanje? Koja si ti naivcina. Nije cudo da te uzimaju lopatom.
-
zilla_
#1978 Re: Škoda all about
Ama čovječe božiji h7 sijalice se mogu zamijeniti bez problema ali ne mogu pozicije u farovima jer nema teorije zavući ruku da skineš zaštitnu gumu a kamo li da dođeš do sijalice. Treba poskidat tonu stvari da bi se imao pristup. Kod mene far ne može napolje dok se ne skine branik. Što se tiče tog alata kojeg ti nazivaš osnovni, to su gedore koje koštaju minimum 100 KM i to najosnovniji set. Ja imam osnovni set torx ključeva koji košta 20-tak KM i meni sasvim dovoljno za ono što ja čačkam po autu.
To za tempomat što si ugradio i nije neka mudrost jer sam nalazio na more postova na stranim forumima gdje su likovi objasnili do u detalje.
I opet kažem, svjestan sam da me mali servis u ovlaštenom troduplo košta, svjestan sam da nas ljudi levate, ali ja servis kod njih radim iz nekih drugih razloga. Kao prvo ja se osjećam sigurnije kad znam da je na autu sve originalno, da ako platim original kastrol ulje da mi se to ulje i naspe u auto. Drugo, auto koje vozim je kupljeno u ASA autu i od prvog do zadnjeg dana održavano kod njih, servisbna histrojia čista ko suza i zašto bi ja sad zbog 100-150 KM razlike išao tamo nekom lijevom majstoru koji će mi sipat 1000% neko neoriginalno ulje koje nema šanse da izdrži 15.000 km bez dosipanja pa onda zvizne turbina. Treće, auto namjeravam vozit još godinu dvije pa ga mijenjat za novije i zašto ja zbog pišljivih par stoja razlike da nekome moram dokazivat je li kilometraža originalna, da li je auto regularno ili nije, davati ga ispod cijene, nego fino ko godpodin izvadim servisnu, račune sve crno na bijelo i dobijem za njega onoliko koliko zaista vrijedi. Još uvijek ima ljudi koji znaju cijenit auto koje je domaćinski održavano i ne žale platit za to. I ja sam takav.
Tebi bi preporučio, kad si toliko pametan (prepametan), da otvoriš neki svoj servis i mlatiš lovu umjesto što ovdje po forumu mlatiš praznu slamu
To za tempomat što si ugradio i nije neka mudrost jer sam nalazio na more postova na stranim forumima gdje su likovi objasnili do u detalje.
I opet kažem, svjestan sam da me mali servis u ovlaštenom troduplo košta, svjestan sam da nas ljudi levate, ali ja servis kod njih radim iz nekih drugih razloga. Kao prvo ja se osjećam sigurnije kad znam da je na autu sve originalno, da ako platim original kastrol ulje da mi se to ulje i naspe u auto. Drugo, auto koje vozim je kupljeno u ASA autu i od prvog do zadnjeg dana održavano kod njih, servisbna histrojia čista ko suza i zašto bi ja sad zbog 100-150 KM razlike išao tamo nekom lijevom majstoru koji će mi sipat 1000% neko neoriginalno ulje koje nema šanse da izdrži 15.000 km bez dosipanja pa onda zvizne turbina. Treće, auto namjeravam vozit još godinu dvije pa ga mijenjat za novije i zašto ja zbog pišljivih par stoja razlike da nekome moram dokazivat je li kilometraža originalna, da li je auto regularno ili nije, davati ga ispod cijene, nego fino ko godpodin izvadim servisnu, račune sve crno na bijelo i dobijem za njega onoliko koliko zaista vrijedi. Još uvijek ima ljudi koji znaju cijenit auto koje je domaćinski održavano i ne žale platit za to. I ja sam takav.
Tebi bi preporučio, kad si toliko pametan (prepametan), da otvoriš neki svoj servis i mlatiš lovu umjesto što ovdje po forumu mlatiš praznu slamu
-
nightvision
#1979 Re: Škoda all about
Ma jasta ba, nije mudrost ugraditi tempomat ali je zato sijalice od pozicije zamijeniti visa matematika.
Ali stoje neke stvari koje govoris. Dok ima gospode i ovaca bice i vune. 
I ne mogu presutiti jer upada u oci... Pisljiva ti je razlika od par stoja po servisu (minimum) ali ti je puno 100 maraka za pristojan set alata koje svako musko treba da ima u kuci? Ne provaljuj se zivota ti.
I ne mogu presutiti jer upada u oci... Pisljiva ti je razlika od par stoja po servisu (minimum) ali ti je puno 100 maraka za pristojan set alata koje svako musko treba da ima u kuci? Ne provaljuj se zivota ti.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1980 Re: Škoda all about
Jah, eto u asi, sve neki stručnjaci od majstora zilla. Nazivati sve majstore mimo ovlastenih, lijevim, je zaista ponizavajuce, i da ne kazem glupo od tebe.
-
Adoxxx
#1981 Re: Škoda all about
Ima li gdje da se kupi elektronika sa vozacevih vrata a da nije ovlasteni. Octavia 2001 godiste
U ovlastenom 550 KM
U ovlastenom 550 KM
- relax11
#1982 Re: Škoda all about
Na octaviji sam imao obicne pozicije i stavio sam neke led, i kontam pregorile izvadim stavim nove nece, ubacim one u drugo auto sto sam konto da su pregorile rade, zna li neko u cemu je problem?
-
nightvision
#1983 Re: Škoda all about
Jesil gledao osigurace?relax11 wrote:Na octaviji sam imao obicne pozicije i stavio sam neke led, i kontam pregorile izvadim stavim nove nece, ubacim one u drugo auto sto sam konto da su pregorile rade, zna li neko u cemu je problem?
-
530i
#1984 Re: Škoda all about
Trebao si ih samo okrenuti prilikom montaže.relax11 wrote:Na octaviji sam imao obicne pozicije i stavio sam neke led, i kontam pregorile izvadim stavim nove nece, ubacim one u drugo auto sto sam konto da su pregorile rade, zna li neko u cemu je problem?
- relax11
#1985 Re: Škoda all about
Jesam nije do njihnightvision wrote:Jesil gledao osigurace?relax11 wrote:Na octaviji sam imao obicne pozicije i stavio sam neke led, i kontam pregorile izvadim stavim nove nece, ubacim one u drugo auto sto sam konto da su pregorile rade, zna li neko u cemu je problem?
- relax11
#1986 Re: Škoda all about
Ove nove kad sam ubacijo upalim vidim nece, okrenem na drugu stranu opet nece, na drugom autu rade.530i wrote:Trebao si ih samo okrenuti prilikom montaže.relax11 wrote:Na octaviji sam imao obicne pozicije i stavio sam neke led, i kontam pregorile izvadim stavim nove nece, ubacim one u drugo auto sto sam konto da su pregorile rade, zna li neko u cemu je problem?
- relax11
#1987 Re: Škoda all about

Pod 22 i 23 su pozicije!?
-
tempuser
#1988 Re: Škoda all about
E sad postoji jedna mogucnost... Klasicna sijalicu 2-5W koja stvara otpor i odredjeni pad napona, za razliku od toga LED sijalice trose puno manje W i stvaraju manji otpor, e sad ako auto ima nadzor nad signalizacijom moguce da ne registruje LED sijalicu kao potrosac i nece pustit struju dok se ne zamjeni sijalica i dok se kontakt na autu ne ugasi i ponovo ne upali. Na mom autu kad bih stavio LED dobio bih upozorenje na displeju da mi ne rade pozicije i kad bih cak ubacio obicne sijalice ne bi proradile i nastavilo bi mi prikazivati gresku dok ugasim i svjetla i kontakt i ponovo upalim.
- relax11
#1989 Re: Škoda all about
Bile su znaci prvo obicne, radile, ali ja ih ostranio i ubacio led 25KM, radile dan-dva i prestale (ja konto pregorile) i nisam mijenjao mjesec-mjesec i po i neki dan kupim led 15KM one ostranim stavim ove od 15KM nece, okrenem ih opet nece evo 5 dana nece
, a u meduvremenu proobam ove od 25km na drugom auto sto sam mislio da su pregorile rade
(naravno provjerio sam i ove sto mi sada nece na drugom auto rade.
-
nightvision
#1990 Re: Škoda all about
A jesi li opet probao obicne sijalice?relax11 wrote:Bile su znaci prvo obicne, radile, ali ja ih ostranio i ubacio led 25KM, radile dan-dva i prestale (ja konto pregorile) i nisam mijenjao mjesec-mjesec i po i neki dan kupim led 15KM one ostranim stavim ove od 15KM nece, okrenem ih opet nece evo 5 dana nece, a u meduvremenu proobam ove od 25km na drugom auto sto sam mislio da su pregorile rade
- relax11
#1991 Re: Škoda all about
Nisam, probat cu i to mrsko mi se nakaniti posto moram skidati farnightvision wrote:A jesi li opet probao obicne sijalice?relax11 wrote:Bile su znaci prvo obicne, radile, ali ja ih ostranio i ubacio led 25KM, radile dan-dva i prestale (ja konto pregorile) i nisam mijenjao mjesec-mjesec i po i neki dan kupim led 15KM one ostranim stavim ove od 15KM nece, okrenem ih opet nece evo 5 dana nece, a u meduvremenu proobam ove od 25km na drugom auto sto sam mislio da su pregorile rade
-
tempuser
#1992 Re: Škoda all about
Vrlo lako se moze desiti da ubacis obicne sijalice pa opet ove od 25 KM i da opet prorade dok softver ne registruje mali pad napona i otpor = crknutu cijalicu i ne prekine strujurelax11 wrote:Bile su znaci prvo obicne, radile, ali ja ih ostranio i ubacio led 25KM, radile dan-dva i prestale (ja konto pregorile) i nisam mijenjao mjesec-mjesec i po i neki dan kupim led 15KM one ostranim stavim ove od 15KM nece, okrenem ih opet nece evo 5 dana nece, a u meduvremenu proobam ove od 25km na drugom auto sto sam mislio da su pregorile rade
-
harera
#1993 Re: Škoda all about
dragi forumasi
obzirom da sam korisnik skode, odlucio sam da ovdje postavim pitanje?
U velikoj sam nedoumici, naime, ide mi veliki i mali servis. Serviser koji mi do sada odrzavao auto tj zadnjih 6 godina mi je poslao ponudu od 516,00 KM za dijelove i 80,00 KM ruke +140,00 KM za mali servis ( to je manje vise i nije bitno jer uvijek toliko plaćam)
E sada, neki dan na poslu mi kolega spomenu da njegov brat ima radionicu i da ce mi sigurno dati bolju ponudu. I hajde nazovemo mi njega i ja njemu kazem da je u pitanju Škoda Octavia 2004 god 1,9 TDI 66 kWh....i javice mi se za pola sata....
Nakon pola sata se javlja i kaze da je cijena 450 KM za veliki servis sa rukama !?!? Ja ostao paff i ne kontam sta je po srijedi! Kao to je cijena za mene jer mu ja radim sa bratom i sve ali opet meni uputnik iznad glave.
Malo sam se raspitivao, prije nego odem do momka da se dogovorimo i cuo da je najbolji remen Daico sa bijelim "zubima" i sto se tice vodene pumpe da je Fag. Ostali dijelovi vise manje i nisu bitni.
Samo da napomenem da, kada sam pricao sa koleginim bratom, trazio sam da dijelovi budu orginalni gdje mi on veli da nigdje pa ni u Asa-inom servisu necu dobiti orginalne dijelove.
Eto ako ko moze da mi pomogne u rjesavanju misterije tj odluke kome da predam auto na servis, bio bih duboko zahvalan.
U velikoj sam nedoumici, naime, ide mi veliki i mali servis. Serviser koji mi do sada odrzavao auto tj zadnjih 6 godina mi je poslao ponudu od 516,00 KM za dijelove i 80,00 KM ruke +140,00 KM za mali servis ( to je manje vise i nije bitno jer uvijek toliko plaćam)
E sada, neki dan na poslu mi kolega spomenu da njegov brat ima radionicu i da ce mi sigurno dati bolju ponudu. I hajde nazovemo mi njega i ja njemu kazem da je u pitanju Škoda Octavia 2004 god 1,9 TDI 66 kWh....i javice mi se za pola sata....
Nakon pola sata se javlja i kaze da je cijena 450 KM za veliki servis sa rukama !?!? Ja ostao paff i ne kontam sta je po srijedi! Kao to je cijena za mene jer mu ja radim sa bratom i sve ali opet meni uputnik iznad glave.
Malo sam se raspitivao, prije nego odem do momka da se dogovorimo i cuo da je najbolji remen Daico sa bijelim "zubima" i sto se tice vodene pumpe da je Fag. Ostali dijelovi vise manje i nisu bitni.
Samo da napomenem da, kada sam pricao sa koleginim bratom, trazio sam da dijelovi budu orginalni gdje mi on veli da nigdje pa ni u Asa-inom servisu necu dobiti orginalne dijelove.
Eto ako ko moze da mi pomogne u rjesavanju misterije tj odluke kome da predam auto na servis, bio bih duboko zahvalan.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1994 Re: Škoda all about
kome god da odes i ko ti ugradi nove dijelove bice ti ok ,uglavnom od istog dobavljaca svi nabavljaju .nazovi skoda shop u hrasnom pa vidi posto su dijelovi,oni imaju kvalitetne dijelove....ruke su 100 maraka za veliki servis,za mali 20-30 kako ko naplacuje...
-
mahalas505
#1995 Re: Škoda all about
@harera
Pogledaj malo nude li sta povoljno za tebe na ovom linku http://skoda4plus.ba/ .
Pogledaj malo nude li sta povoljno za tebe na ovom linku http://skoda4plus.ba/ .
-
nightvision
#1996 Re: Škoda all about
Skoro smo ovde diskutovali o tome, toliko isto majstor avlijaner uzme za veliki servis za 1.9 77kw, s dijelovima i garancijom iz motorexa. znaci onaj fol, odem sa njim, uzmemo dijelove, on zamijeni... Pitanje je samo hoces li garanciju ovlastenog servisa ili ne.harera wrote:dragi forumasi
-
harera
#1997 Re: Škoda all about
@bitango
zaboravio sam spomenuti da frajer kaze da ima garancija, naravno.
Znaci da se odlucim za njega ?
@mahalas
ne vidjeh da ima set za mog skodilaka, ali opet izgleda mnogo jeftinije nego sto je meni moj serviser, u kojeg sam imam/imao veliko povjerenje, dao.
zaboravio sam spomenuti da frajer kaze da ima garancija, naravno.
Znaci da se odlucim za njega ?
@mahalas
ne vidjeh da ima set za mog skodilaka, ali opet izgleda mnogo jeftinije nego sto je meni moj serviser, u kojeg sam imam/imao veliko povjerenje, dao.
-
harera
#1998 Re: Škoda all about
ma kakva garancija ovlastenog servisa, moj skodilak je vec nakupio godina da bi se ganjao sa takvom vrstom garancije. Interesuje me garancija da ukoliko sta bude. nedaj Boze, da on prihvata nacinjenju stetu !?!?nightvision wrote:Skoro smo ovde diskutovali o tome, toliko isto majstor avlijaner uzme za veliki servis za 1.9 77kw, s dijelovima i garancijom iz motorexa. znaci onaj fol, odem sa njim, uzmemo dijelove, on zamijeni... Pitanje je samo hoces li garanciju ovlastenog servisa ili ne.harera wrote:dragi forumasi
-
nightvision
#1999 Re: Škoda all about
evo ovde je pogotovo povoljno ako je veliki sevis 400KM. Nevjerovatno. Ne vidim je li pdv uracunat.mahalas505 wrote:@harera
-
mahalas505
#2000 Re: Škoda all about
Mislim da je ovo tek sada pocelo kako je Porse preuzeo VW u BiH.harera wrote:@mahalas
@bitanga
Imal kakve garancije kod promjene remena