Sarajevska zicara?
-
sandzokan
#1976 Re: Sarajevska zicara?
Hvala.

- trambusek88
#1977 Re: Sarajevska zicara?
9-18h bilo na TVSA.Niemand wrote:A do kad ce biti radno vrijeme?
Ali kažu da će se radno vrijeme prilagođavati zahtjevima putnika.
- Edin H.
#1978 Re: Sarajevska zicara?
Uh dobro je, ja konto ako zakasnis malo, sjednes na zicaru, oni u 6 zaustave, moras visiti do ujutru dok se spustis.trambusek88 wrote: Ali kažu da će se radno vrijeme prilagođavati zahtjevima putnika,

-
bumerangss
#1979 Re: Sarajevska zicara?
a cijena dubrovacke žicare od 15 kuna za hrvate a 150 kuna za strance nije diskriminatorska?!sumirprimus wrote:najmanje ovde ljepote i dobra. covjek stranac doniro 4 miliona.
a sda gradonaclenik koji se bori protiv antifasizma presijeca vrpcu. a sta ono dodje 6ti april??
plus diskriminatorske cijene ulaznica.sramota.
- muha_sa
#1980 Re: Sarajevska zicara?
imal pljuvacine na ovoj temi 
- shake69
#1981 Re: Sarajevska zicara?
Nego, gdje su jucer bivse ugledne Sarajlije koji dodju ako im se inace da za nastup 100 000 necega? Gdje je Brega, Čola, pa covjek je otpjevao pjesmu za otvorenje zicare a imao preca posla jucer? A ne vjerujem da ih Skaka nije pozvao. 
Last edited by shake69 on 07/04/2018 07:43, edited 1 time in total.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#1982 Re: Sarajevska zicara?
sve je to fino i lijepo da se obnovila žičara , ali to što je većina plaćena novcem od donacija nekako umanjuje
razlog da se bude nešto ponosan. nacija od donacija
razlog da se bude nešto ponosan. nacija od donacija
- trambusek88
#1983 Re: Sarajevska zicara?
Većina je plaćana novcem iz budžeta. nešto manje od 2/3.
Naravno, bez Offermanna bi se mi još dugo načekali.
Da je instalirana ova žičara e to bi bila full sadaka.

A ovako imamo najmoderniju žičaru Leinterovu žičaru sa radnim vijekom od 40 godina

A ovako imamo najmoderniju žičaru Leinterovu žičaru sa radnim vijekom od 40 godina
- vješalica
#1984 Re: Sarajevska zicara?
Prosjecni usidjeli balijica po svemu piški
Nego ima li kakvih slika odozgorrrrr
Ima li smeca prljavstine sto nanesose stare tzv sarajlijice sto mrze sve oko sebe i samo nesto kritikuju?
Nego ima li kakvih slika odozgorrrrr
Ima li smeca prljavstine sto nanesose stare tzv sarajlijice sto mrze sve oko sebe i samo nesto kritikuju?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#1985 Re: Sarajevska zicara?
po Ivi Komšiću, upravo je obrnuto , 7,5 miliona je donacija tj. 2/3 projekta . jedino ako ti imaš bolji uvid od njegatrambusek88 wrote:Većina je plaćana novcem iz budžeta. nešto manje od 2/3.
svi portali su prenijeli da je Offerman donirao 7,5 miliona
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/po ... u-sarajevu
"Investitor izgradnje žičare je Grad Sarajevo. Imamo donatora za Trebevićku žičaru. Ta donacija stoji već nekoliko godina. Čekalo se da grad dobije pravo na izgradnju žičare. Cijelo vrijeme smo pravo na ta sredstva koristili i na temelju toga smo dobili pravo da gradimo žičaru. S tim sredstvima smo osigurali ovu investiciju i tu neće biti nikakvih problema. Žičara neće biti izgrađena tokom ove godine. Očekujemo da ćemo naredne u aprilu moći njom da se penjemo na Trebević", naveo je Komšić.
Objasnio je i kako su gradske vlasti osigurale dodatnih 1,8 milijuna eura za žičaru, što je uz 3,6 milijuna eura donacije, ukupno 5,4 milijuna eura. Dodao je kako je potrebno još 0,8 milijuna eura kako bi se zaokružila investicija."
- trambusek88
#1987 Re: Sarajevska zicara?
To je vijest iz aprila 2016. Tada se nije znalo ni ko će graditi žičaru. Ne znam dali su još znali hoće li novu ili doniranu.Nurudin wrote:po Ivi Komšiću, upravo je obrnuto , 7,5 miliona je donacija tj. 2/3 projekta . jedino ako ti imaš bolji uvid od njegatrambusek88 wrote:Većina je plaćana novcem iz budžeta. nešto manje od 2/3.
svi portali su prenijeli da je Offerman donirao 7,5 miliona
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/po ... u-sarajevu
"Investitor izgradnje žičare je Grad Sarajevo. Imamo donatora za Trebevićku žičaru. Ta donacija stoji već nekoliko godina. Čekalo se da grad dobije pravo na izgradnju žičare. Cijelo vrijeme smo pravo na ta sredstva koristili i na temelju toga smo dobili pravo da gradimo žičaru. S tim sredstvima smo osigurali ovu investiciju i tu neće biti nikakvih problema. Žičara neće biti izgrađena tokom ove godine. Očekujemo da ćemo naredne u aprilu moći njom da se penjemo na Trebević", naveo je Komšić.
Objasnio je i kako su gradske vlasti osigurale dodatnih 1,8 milijuna eura za žičaru, što je uz 3,6 milijuna eura donacije, ukupno 5,4 milijuna eura. Dodao je kako je potrebno još 0,8 milijuna eura kako bi se zaokružila investicija."
Uglavnom nešto manje od 20 miliona je koštala žičara.
- Nurudin
#1988 Re: Sarajevska zicara?
imaš li neki link gdje to piše ? svugdje se Oferman navodio kao najveći donator i da bez njega ne bi bio moguć projekat
- Radar71
#1989 Re: Sarajevska zicara?
Oferman jeste najveći donator, samo što se pare od Gradske uprave ne broje kao donacija.
- tataćusak
#1990 Re: Sarajevska zicara?
Ko su uposlenici, jel bio kakav konkurs
- zateznistub
#1991 Re: Sarajevska zicara?
E jbg i ti sad puno pitastataćusak wrote:Ko su uposlenici, jel bio kakav konkurs
- BordoSarajevo
#1992 Re: Sarajevska zicara?
Uđi u kafić pa pitaj da li može kola i kafa jeftinije od cijene. Cijene su se postavile i zdravo šta se ima dalje raspravljati o tome. I je neću svaki dan ici gore, u mjesecu/dva jednom - dva puta i to je to. Onako fin dan jučer pun grad, osmijeh kod raje, ona djeca jedva čekaju da uđu neko se mora naci ko kontrira i piše 'bolje ono, bolje ovo'. Zbog ovih kojim je krivo što se dobre stvari, pa barem i povremeno dešavaju u ovom gradu, mi je još draže što se dešavaju i što živim ovdje. Stručnjaci.Kaligrafija wrote: Gdje da vodu zavrsavam!?? Da Bog da mu svaki dan redukcija vode bila ko god tako razmislja...
Jebes zicaru...ja ko rodjeni Sarajlija imam pravo to da kazem, otisao sam prije rata mali milion puta, dok su se mnogi ovde vozali na tuti, sad sa ovakvim cijenama otici cu jednom, samo da zadovoljim neku nostalgiju i tako ce 99% raje...nas cetvoro da odemo, 24 KM...Dvanest litara benzina, a treba mi litar da odem na Trebevic automobilom i da se vratim...! Mjesec dana ce biti pomama za zicarom i skoro niko nece ici osim stranaca i pokoje dobrostojece porodice, da malo se pokaze djeci kako to izgleda! Pa kad bude naslov u novinama, zicara pravi gubitke, jer nema novca za odrzavanje, pitat cu te ja!! A meni je voda potreba, a zicara nije, istim tim politicarima, koji su i ovo cudo napravili zahvaljujuci donacijama, uvijek treba da je prvi prioritet egzistencijalno! Sta predstavlja meni ova danasnja zicara u odnosu na onu Titinu koja je bila umjetnost, kao i tadasnje Sarajevo, cisti kic, kao i urbanizam ovog grada, a Bgm i danasnji stanovnici ovog grada, velika vecina!
Kao "mi smo" nekog pobijedili sa ovim, da onim "gore" kazemo, e gledaj, a bijeda i "oni" i "mi", pobijedili smo mi kurac, pobijedilo je par robovlasnickih familija!
- trambusek88
#1993 Re: Sarajevska zicara?
Svugdje piše da je žičara nešto manje 20 miliona.Nurudin wrote:imaš li neki link gdje to piše ? svugdje se Oferman navodio kao najveći donator i da bez njega ne bi bio moguć projekat
Offerman jeste najveći donator, i ko zna kad bi se sjetili da uđu u ovaj projekat bez njega, ali to je nekih 37-38% sredstava, iako je na početku izgledalo da je to bila većina potrebnih sredstava.
- Nurudin
#1994 Re: Sarajevska zicara?
može li link na "svugdje " ? hvalatrambusek88 wrote:Svugdje piše da je žičara nešto manje 20 miliona.Nurudin wrote:imaš li neki link gdje to piše ? svugdje se Oferman navodio kao najveći donator i da bez njega ne bi bio moguć projekat
Offerman jeste najveći donator, i ko zna kad bi se sjetili da uđu u ovaj projekat bez njega, ali to je nekih 37-38% sredstava, iako je na početku izgledalo da je to bila većina potrebnih sredstava.
- trambusek88
-
made_in_sarajevo
#1996 Re: Sarajevska zicara?
Pa dobro bosnjo mora sve hraknuti, sve je nastimano, lopovija i zicara nije sigurna. Prodata ubleha, prava istina da je Hamo sa Bistrika u garazi napravio stubove, sajle, tockove,a italijani su ustvari ljudi koji se dokazuju sda za posao.
- Nurudin
#1997 Re: Sarajevska zicara?
aha, izvinjavcam se onda moja greška, znači donirao je samo 40 % sredstava
- zateznistub
#1998 Re: Sarajevska zicara?
Sad će on reci aha, samo dva linka, daj joštrambusek88 wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... itu-351707
http://ba.n1info.com/a251282/Vijesti/Vi ... Biber.html
Bilo je i na televiziji.
- Nurudin
#1999 Re: Sarajevska zicara?
ma imate puno pravo biti ponosni
provozaš se tramvajem kojeg je izgradila nekad Austro-ugarska, obnovila eu svojim donacijama, Turska poslala
polovne tramvaje sa dervišima, Austrija opet i izgradila i obnovila simbool grada -vijećnicu , pa malo žičarom čiji
je najveći donator austrijanac, pa malo opet prošetati do Tabije , vidjeti tekiju koju je donirala Turska
provozaš se tramvajem kojeg je izgradila nekad Austro-ugarska, obnovila eu svojim donacijama, Turska poslala
polovne tramvaje sa dervišima, Austrija opet i izgradila i obnovila simbool grada -vijećnicu , pa malo žičarom čiji
je najveći donator austrijanac, pa malo opet prošetati do Tabije , vidjeti tekiju koju je donirala Turska
- zateznistub
#2000 Re: Sarajevska zicara?
Ti stvarno imaš ozbiljan problem sam sa sobom.Nurudin wrote:ma imate puno pravo biti ponosni