IRAN

Post Reply
bogoljub

#1976 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Najgore je ovdje što ovi sve pišu na bazi predpostavki.
Pretpostavka je zaista daleko od istine.
Eh, možda narod ne želi vlast islamsku. Eh, možda!
:-)

PRVI UKAZ gosp. JEFFERSONU
Ne diskutuj o onome o čemu ne znaš, ili polovično znaš!
Last edited by bogoljub on 24/02/2011 23:43, edited 1 time in total.
severin

#1977 Re: IRAN

Post by severin »

istina je jedna, a ti su u tom (i puno drugih) slucaja zakinut za istinom... obmanut si.
nema svrhe uporedjivati jeff., jer ti ne poznajes ni jedne (vb), a druge jos manje(iran)... tako da bi se sam hskali u beskonacnosti. :D kapiras?[/quote]

Ne kapiram. Vidis, ti kao veliki poznavaoc politickih sistema i demokratskih nacela, bi trebao mene da prosvjetlis i da mi objasnis kakva je to razlika i koje su to prednosti? Ne kontam koji qrtz diskutujes ako neces da nam ukazes na nesto sto ne znamo?[/quote]

pa znate vi ste samo se pravite budale :lol:
jefferson

#1978 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:istina je jedna, a ti su u tom (i puno drugih) slucaja zakinut za istinom... obmanut si.
nema svrhe uporedjivati jeff., jer ti ne poznajes ni jedne (vb), a druge jos manje(iran)... tako da bi se sam hskali u beskonacnosti. :D kapiras?
Ne kapiram. Vidis, ti kao veliki poznavaoc politickih sistema i demokratskih nacela, bi trebao mene da prosvjetlis i da mi objasnis kakva je to razlika i koje su to prednosti? Ne kontam koji qrtz diskutujes ako neces da nam ukazes na nesto sto ne znamo?
Ne znamo, kao sto neki jos uvijek ne znaju citirati, iako im se do sada jedno 20 puta objasnilo!
Valjda meni nece toliko trebati da skontam koje su to prednosti iranskog sistema na britanskim kada bi tenkista to napise!
bogoljub

#1979 Re: IRAN

Post by bogoljub »

jefferson wrote:
severin wrote:istina je jedna, a ti su u tom (i puno drugih) slucaja zakinut za istinom... obmanut si.
nema svrhe uporedjivati jeff., jer ti ne poznajes ni jedne (vb), a druge jos manje(iran)... tako da bi se sam hskali u beskonacnosti. :D kapiras?
Ne kapiram. Vidis, ti kao veliki poznavaoc politickih sistema i demokratskih nacela, bi trebao mene da prosvjetlis i da mi objasnis kakva je to razlika i koje su to prednosti? Ne kontam koji qrtz diskutujes ako neces da nam ukazes na nesto sto ne znamo?
Ne znamo, kao sto neki jos uvijek ne znaju citirati, iako im se do sada jedno 20 puta objasnilo!
Valjda meni nece toliko trebati da skontam koje su to prednosti iranskog sistema na britanskim kada bi tenkista to napise!
Iranski sistem je Islamski a Britanski još uvijek nije! :lol:
poznanik

#1980 Re: IRAN

Post by poznanik »

bogoljub wrote:Iranski sistem je Islamski a Britanski još uvijek nije! :lol:
Ali je "zacrtano" da bude :oops:
severin

#1981 Re: IRAN

Post by severin »

[/quote]

nije bitno ko pise, vec sta pise.... ;-)
jefferson

#1982 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:
Jel se ti to javljas kao dobrovoljac da me prosvjetlis :lol:
severin

#1983 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:
severin wrote:
Jel se ti to javljas kao dobrovoljac da me prosvjetlis :lol:
ja cu da te illuminisem :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1984 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

bogoljub wrote:Na izborima izadje preko 75 % ljudi. To je uvijek i svagdje jasan dokaz podrške vlasti u jednoj zemlji. Zato sve svoje predpostavke možete komotno odbaciti. Izlaz na izborima je glavni adut.
Izvini,a ciji su ,mislim NEUTRALNI,posmatraci nadgledali Iranske izbore??

Sta tek mislis o Milosevicevim izborima gdje je "dobio" vecinu pa se poslije protesta i svih desavanja potvrdilo da je na stotine birackih mjesta bilo nepravilnosti i dopunjavanja glasackih kutija sa glasovima za "pobjednicku" partiju :roll:

Sta mislis o "slobodarskim" izborima u Bjelorusiji,gdje na izbore izadje i preko 90% glasaca??? A svi znamo kakav je Lukasenko i kakav je njegov nacin vladavine i represije.
psydelija

#1985 Re: IRAN

Post by psydelija »

saburaj jeff. malo, nece ti naskoditi...

razlika je ocita na svakom koraku izmedju vb i irana...

-recimo, ljudi su sretniji i vedriji u teheranu od onih u londonu.
-manje ima pijanih, ljigavih i drogiranih u teheranu.
-lepsih i izazovnijih zena ima na ulicama teherana.
-manje ubica, nasilja i prostitucije u teheranu ima.
-standard zivota je manji u iranu, ali se zivi puno spokojnije nego li u vb.
-30 + g. nepravednih sankcija i opet iran svake godine napreduje, a vb vec izvesno stagnira.
-veca bezbednost, mladja i zdrava populacija.
- pravi teroristi (vb) nevine ljude (irance) nazivaju teroristima. :shock:
-vise od tri decenije su im gace na guzovima, :P sami o sebi odlucuju (iranci).
- stariji su narod od britanaca, sa bogatijom tradicijom.., kulturniji, a mogu slobodno reci mozda i pismeniji.
-nisu licemerni, narcisoidni i arogantni kao englezi.
- iran ima daleko vise prijatelja u svetu od vb.
- iranci veruju u Boga, a britanci samo u darvina=interes.
- .... itd.

ps: ovo su neki od preduslova da bi drustvo bilo funkcionalno.., i vise je tacaka na strani irana.
pps: mozda je u vb uredjenje ok., ali ljudi nevaljaju, ili obrnuto. :D
Last edited by psydelija on 25/02/2011 01:09, edited 1 time in total.
kojeime

#1986 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 16:35, edited 1 time in total.
jefferson

#1987 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:saburaj jeff. malo, nece ti naskoditi...

razlika je ocita na svakom koraku izmedju vb i irana...

-recimo, ljudi su sretniji i vedriji u teheranu od onih u londonu.
-manje ubica, nasilja i prostitucije u teheranu ima.
-standard zivota je manji u iranu, ali se zivi puno spokojnije nego li u vb.
-30 + g. nepravednih sankcija i opet iran svake godine napreduje, a vb vec izvesno stagnira.
-veca bezbednost, mladja i zdrava populacija.
- pravi teroristi (vb) nevine ljude (irance) nazivaju teroristima. :shock:
-vise od tri decenije su im gace na guzovima, :P sami o sebi odlucuju (iranci).
- stariji su narod od britanaca, sa bogatijom tradicijom.., kulturniji, a mogu slobodno reci mozda i pismeniji.
-nisu licemerni, narcisoidni i arogantni kao englezi.
- iran ima daleko vise prijatelja u svetu od vb.
- iranci veruju u Boga, a britanci samo u darvina=interes.
- .... itd.

ps: ovo su neki od preduslova da bi drustvo bilo funkcionalno.., i vise je tacaka na strani irana.

pps: mozda je u vb uredjenje ok., ali ljudi nevaljaju, ili obrnuto.

eeeh,
Puno argumenata, bas onako sve sami dokazi, posebno me interesuje kako si izmjerio da li su ljudi u iranu sretniji? U iranu po zvanicnim statistikama nema narkomana, ali traz pomoc amerikanaca u vezi terapije za narkomane.
Imas li ti sta konkretno ili je sve to tvoje misljenje?
kojeime

#1988 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
kojeime

#1989 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
GOLFER

#1990 Re: IRAN

Post by GOLFER »

Dok USA i cionisti ubijaju i muce stanovnike drugih zemalja, mi raspravljamo idalje o Iranu kao velikoj prijetnji i ZLU :-) :-) :-) :-)

a kako je samo smijesno citati ove koji ko fol misle da Islamska Republika nema podrsku u Iranu :-D :-D :-D :-D :sax:

Zivjeli vi, a ja se iskreo nadam da Iran nikada nece postati JADNA drzava koja ce pasti pod kontrolu USA i cionista koji bi je unistili puno gore nego sto su to uradili sa Afganistanom i irakom...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1991 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

A zasto mislis da bi padom trenutnog represivnog i diktatorskog rezima u Iranu,automatski dosla na vlast CIA,MOSAD,Amerika,Izrael??

Zasto automatizmom povezujete opzicionare u Iranu sa tim da bi predali drzavu nekome drugome??

Samo bez odgovora pa zato jer ih placaju i podrzavaju..gdje su dokazi???

A ove price o podrsci rezimu u procentima od 80-90% sve samo govori o validnosti te podrske.

i da,zasto zanemariti velicinu Iranskog naroda,i njegovu volju da zivi u pravicnijim i humanijim uredjenjima,bez zelje da postanu robovi tih sataniziranih Amerikanaca i izraela. :-)
Last edited by -LIBERO- on 25/02/2011 01:29, edited 1 time in total.
jefferson

#1992 Re: IRAN

Post by jefferson »

GOLFER wrote:Dok USA i cionisti ubijaju i muce stanovnike drugih zemalja, mi raspravljamo idalje o Iranu kao velikoj prijetnji i ZLU :-) :-) :-) :-)

a kako je samo smijesno citati ove koji ko fol misle da Islamska Republika nema podrsku u Iranu :-D :-D :-D :-D :sax:

Zivjeli vi, a ja se iskreo nadam da Iran nikada nece postati JADNA drzava koja ce pasti pod kontrolu USA i cionista koji bi je unistili puno gore nego sto su to uradili sa Afganistanom i irakom...
Pa zato sto je tema Iran mozda?
psydelija

#1993 Re: IRAN

Post by psydelija »

kojeime wrote:Izrael nije teokratska drzava. Moze ti se ne svidjati to sto vecinu u parlamentu i vladi imaju radikali pa rade Palestincima to sto rade, ali zakone ne donose i ne sprovode vjerski sluzbenici. Izrael je demokratska drzava.
haj da ti verujem na recima... :lol:
jefferson

#1994 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
kojeime wrote:Izrael nije teokratska drzava. Moze ti se ne svidjati to sto vecinu u parlamentu i vladi imaju radikali pa rade Palestincima to sto rade, ali zakone ne donose i ne sprovode vjerski sluzbenici. Izrael je demokratska drzava.
haj da ti verujem na recima... :lol:
Pa Izrael ima izbore i ljudi biraju, i biraju ti koji odluke donose, i vazda bude gusto. Kada si vidio u izraelu da je neka partija dobila 70-80% glasova? Uvijek s emora koalicija oformiti i nemaju neko vijece staraca koje "cuva' revoluciju!
Sto irancima nedaju da izaberu sebi predsjednika i parlament cija ce biti zadnja (tj bez nekakvih mula) i sl, pa neka bude islamska drzava, ili se boje ishoda?
jeza u ledja

#1995 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

psydelija wrote:-recimo, ljudi su sretniji i vedriji u teheranu od onih u londonu.
Zasto BOLAN lupas o necemu sto ne znas??? ZASTO? Teheran je POJAM za narkomane po ulici, ima ih na svakom cosku i vrlo lako su prepoznatljivi. Mene je npr. cudilo sto ih ta 'svemocna vlast' ne potjera, ali ocigledno je to tamo ogroman problem velikih razmjera kakvi ne da se ne mogu usporediti sa Londonom nego ne znam ti ni ja sa najgorim koncentracijama narkomana u svijetu.
I onda zasto BOLAN ne bio lupas???
-
Hajd da i ti nesto pogodis, ovo si u pravu, al ono fakat, to je cudo jedno ljudi moji. :shock: :shock: :shock:
isto vrijedi i za muskarce :run:
jeza u ledja

#1996 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

psydelija wrote:a, zakon rimo-katolicki postoji na zapadu u X drzava.
U kojim? Navedi dvije?
jefferson

#1997 Re: IRAN

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
psydelija wrote:a, zakon rimo-katolicki postoji na zapadu u X drzava.
U kojim? Navedi dvije?
Rimo-katolicki??????????????
GOLFER

#1998 Re: IRAN

Post by GOLFER »

-LIBERO- wrote:A zasto mislis da bi padom trenutnog represivnog i diktatorskog rezima u Iranu,automatski dosla na vlast CIA,MOSAD,Amerika,Izrael??

Zasto automatizmom povezujete opzicionare u Iranu sa tim da bi predali drzavu nekome drugome??

Samo bez odgovora pa zato jer ih placaju i podrzavaju..gdje su dokazi???

A ove price o podrsci rezimu u procentima od 80-90% sve samo govori o validnosti te podrske.

i da,zasto zanemariti velicinu Iranskog naroda,i njegovu volju da zivi u pravicnijim i humanijim uredjenjima,bez zelje da postanu robovi tih sataniziranih Amerikanaca i izraela. :-)
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
kojeime

#1999 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 16:36, edited 1 time in total.
psydelija

#2000 Re: IRAN

Post by psydelija »

jeza u ledja wrote:Teheran je POJAM za narkomane po ulici, ima ih na svakom cosku i vrlo lako su prepoznatljivi. Mene je npr. cudilo sto ih ta 'svemocna vlast' ne potjera, ali ocigledno je to tamo ogroman problem velikih razmjera kakvi ne da se ne mogu usporediti sa Londonom nego ne znam ti ni ja sa najgorim koncentracijama narkomana u svijetu.
gde ti zivis sa ovim vokabularom?! strasan si!

da li si ti bio dole ili to sve govoris na foru FB, twiter, bbc...? narkomana je u teheranu proporcionalno sa stanovnistvom jako malo, jedva su te "fukare" uocljive.
Post Reply