pa sumnjam, jer nema legitimitet da bira koga hoće i bude biran.Student Exchange wrote:More!Chmoljo wrote: nego, pusti sada to vole li Komšu ili ne, sumnjam da vole i Čovića ili Borjanu, a pitanje je vole li i BiH (ti na koje ti misliš). mene, recimo, živo interesuje može li Hrvat biti onaj ko je bio u Armiji BiH i voli BiH kao jedinu domovinu?
Rezultati izbora
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1976 Re: Rezultati izbora
- bruce lee
#1977 Re: Rezultati izbora
i ja htjedoh da kazem.. nista dok jez ne obracuna i ne potvrdiBosnohercegovac wrote:Pa osim što se promjenio broj glasova SDP-a i SDA tako se i promjenio i ukupan broj glasova na nivou entiteta. Tako da ni prag nije ostao isti.video wrote:Ipak je SDP preshao izborni prag u tamnom vilajetu !!
Rezultati prebrojanih glasova od jutros.
http://www.izbori.ba/Opci-Izbori-2010/R ... 0_2010.pdf
Po ovome, SDP ima do sada 16740 glasova, shto znachi da otkidaju jedan glas snsd-u !!
Btw, i SDA je preshla isti, tako da do jutros ima 14948 samim tim i sds ima mandat manje !!
Sve u svemu![]()
![]()
![]()
SDP ima 16740 glasova od ukupno 569633 važećih glasačkih listića, što je 2,9387%, znači ispod izbornog praga. Da su osvojili 17089 glasova bili bi na tačno 3%. Znači treba im još 349 glasova. Ali ako bi samo oni dobili toliko glasova promjenio bi se ponovo izborni prag i trebalo bi im onda još 11 dodatnih glasova. Ali naravno biće još glasova za druge stranke tako da izborni prag ponovo raste.
- Control panel
#1978 Re: Rezultati izbora
ova nasa izborna komisija je najgora, najnesposobnija i najsporija izborna komisija u svijetu. 
- Co0l
#1979 Re: Rezultati izbora
A hajd,bar je bolja od one u Bjelorusiji,kod njih na izbore izadje svaki put 110% biraca,i od tog jedno 130% glasa za Lukasenka
Dakle-nije sve tako sivo

- bruce lee
#1980 Re: Rezultati izbora
jest da su pretjerali sa ovim prebrojavanjem vremenski, ali moram reci da sam ovaj put iz vlastitog iskustva pozitivno iznenadjen. poslao sam potvrdu podataka za glasanje postom e-mailom i fakat stiglo! prosli put za lokalne nije mogao proci mail, pa se osigurao postom. onda su mi dosli pogresni listici pocetkom septembra, sa mojom adresom, ali na pogresno ime. nazvao telefonom, djevojke jako prijatne i spremne da pomognu, poslat ce lafo odmah tacne. poslije 3-4 dana ja nazvao jos jednom, sto je sigurno-sigurno, nisam navikao da urade sto obecaju, kazu poslano vec, kad fakat isti dan tacan glasacki paket u sanducetu. nije sve tako crnoControl panel wrote:ova nasa izborna komisija je najgora, najnesposobnija i najsporija izborna komisija u svijetu.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#1981 Re: Rezultati izbora
Poslije izbora 2006. zvanični rezultati su objavljeni tek 3. novembra u "Službenom glasniku BiH", broj 88/06
- Student Exchange
#1982 Re: Rezultati izbora
Autizam druze kod tebe, ili teski oblik indoktrinacije, nema druge. Konstitutivnost na djelu je u pitanju. Npr. da se Zelja kandidiro ko Bosnjak sve ok, i s moralne tacke gledista.Chmoljo wrote:pa sumnjam, jer nema legitimitet da bira koga hoće i bude biran.Student Exchange wrote:More!Chmoljo wrote: nego, pusti sada to vole li Komšu ili ne, sumnjam da vole i Čovića ili Borjanu, a pitanje je vole li i BiH (ti na koje ti misliš). mene, recimo, živo interesuje može li Hrvat biti onaj ko je bio u Armiji BiH i voli BiH kao jedinu domovinu?
- nosara
#1983 Re: Rezultati izbora
Lupas gluposti... Ali nemjerljive gluposti...Student Exchange wrote: Autizam druze kod tebe, ili teski oblik indoktrinacije, nema druge. Konstitutivnost na djelu je u pitanju. Npr. da se Zelja kandidiro ko Bosnjak sve ok, i s moralne tacke gledista.
Nisi valjda student...?
- Student Exchange
#1984 Re: Rezultati izbora
nosara wrote:Lupas gluposti... Ali nemjerljive gluposti...Student Exchange wrote: Autizam druze kod tebe, ili teski oblik indoktrinacije, nema druge. Konstitutivnost na djelu je u pitanju. Npr. da se Zelja kandidiro ko Bosnjak sve ok, i s moralne tacke gledista.
Nisi valjda student...?
-
leo karan
#1985 Re: Rezultati izbora
ovi brojaci da samo do 50 znaju brojat, do sad bi prebrojali
pa bismo makar imali nepotvrdjene rezultate na uzorku od 100%
-
tvile
#1986 Re: Rezultati izbora
Pa da bar nezvanične, kompletne objave pa onda nek' ozvaničavaju do iduće godine ako hoćeza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Poslije izbora 2006. zvanični rezultati su objavljeni tek 3. novembra u "Službenom glasniku BiH", broj 88/06
Da možemo znati na čemu smo, bar brojčano
- Student Exchange
#1987 Re: Rezultati izbora
Pa slusaj mozda su ih birali po kriteriju da mogu prebrojat hrvatske glasove za Komsica? Zasto se razbacivat s resursima?leo karan wrote:ovi brojaci da samo do 50 znaju brojat, do sad bi prebrojali
- nosara
#1988 Re: Rezultati izbora
Tih glasova nije nedostajalo ni Josipovicu... Nece ni Komsicu...Student Exchange wrote:Pa slusaj mozda su ih birali po kriteriju da mogu prebrojat hrvatske glasove za Komsica? Zasto se razbacivat s resursima?leo karan wrote:ovi brojaci da samo do 50 znaju brojat, do sad bi prebrojali
- mirnisan
#1989 Re: Rezultati izbora
samo našima treba mjesec dana da prebroje glasove.Control panel wrote:ova nasa izborna komisija je najgora, najnesposobnija i najsporija izborna komisija u svijetu.
- Student Exchange
#1990 Re: Rezultati izbora
Puhovski: Hrvatska treba intervenirati ako Hrvati u BiH ne dobiju ni jednu od vodećih funkcija
Četvrtak, 14 Listopad 2010 10:24
Politički analitičar i nekadašnji predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski smatra da Hrvatska treba reagirati ukoliko u formiranju vlasti nakon izbora Hrvati u BiH ponovno ne dobiju nijednu od tri vodeće funkcije.
"Tada bi hrvatska država imala pravo intervenirati, jer je to izravna povreda Dayjtonskog sporazuma. Ja ne smatram da je Dayjtonski sporazum dobar, ali je to sad Sveto pismo", rekao je Puhovski za "Slobodnu Europu"
- lerdi
#1991 Re: Rezultati izbora
Pa već su dobilo člana predsjedništva. Šta još hoće?Student Exchange wrote:Puhovski: Hrvatska treba intervenirati ako Hrvati u BiH ne dobiju ni jednu od vodećih funkcija
Politički analitičar i nekadašnji predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski smatra da Hrvatska treba reagirati ukoliko u formiranju vlasti nakon izbora Hrvati u BiH ponovno ne dobiju nijednu od tri vodeće funkcije.
"Tada bi hrvatska država imala pravo intervenirati, jer je to izravna povreda Dayjtonskog sporazuma. Ja ne smatram da je Dayjtonski sporazum dobar, ali je to sad Sveto pismo", rekao je Puhovski za "Slobodnu Europu"
- nosara
#1992 Re: Rezultati izbora
Ma supljikana...lerdi wrote:Pa već su dobilo člana predsjedništva. Šta još hoće?Student Exchange wrote:Puhovski: Hrvatska treba intervenirati ako Hrvati u BiH ne dobiju ni jednu od vodećih funkcija
- Co0l
#1993 Re: Rezultati izbora
A i predsjednik HDZ-a im je Hrvat,ono,stvarno pretjeruju,sta hoce vise?!
- nosara
#1994 Re: Rezultati izbora
Imaju cak dva hdz-a... Raspistoljili se opasno...Co0l wrote:A i predsjednik HDZ-a im je Hrvat,ono,stvarno pretjeruju,sta hoce vise?!
- Control panel
#1995 Re: Rezultati izbora
evo nesto gledam po gradovima koliko je dobio Željko glasova. uzimao sam ona u kojima dominiraju hrvati. pa meni se ipak cini da Covic ne govori istinu da je za Zeljka glasalo manje od 2% nebosnjaka. ili da ga je izabralo 98% bosnjaka.
ima interesantnih podataka. ati podaci njih vise ljute jer je u ljutom krsu Zeljko skupio mnogo vise glasova nego sto se i on sam mogao nadati. a covic je popizdio jer su za Zeljka glasali i hrvati iz ljute hercegovine.
ima interesantnih podataka. ati podaci njih vise ljute jer je u ljutom krsu Zeljko skupio mnogo vise glasova nego sto se i on sam mogao nadati. a covic je popizdio jer su za Zeljka glasali i hrvati iz ljute hercegovine.
- nosara
#1996 Re: Rezultati izbora
Ja sam iz radoznalosti malo posjetio onaj portal sto se zove po zmijiControl panel wrote:evo nesto gledam po gradovima koliko je dobio Željko glasova. uzimao sam ona u kojima dominiraju hrvati. pa meni se ipak cini da Covic ne govori istinu da je za Zeljka glasalo manje od 2% nebosnjaka. ili da ga je izabralo 98% bosnjaka.![]()
Pa na forumu su neki bilmezi pokusali uci u trag Komsicevim glasovima koje je dobio u "hrvatskim" dijelovima BiH... Isli su do nivoa glasackih mjesta... Malo su se razocarali cinjenicom da je Zelja ljubimac i nekih od kojih se to ne bi ocekivalo...
Elem, ostadose rezignirani rezultatima...
-
popajic
#1997 Re: Rezultati izbora
Komsu birali i izabrali LJUDI !LJUDI,ljudi moji , ne krvna zrnca propisana bljutavim Dejtonom i nastrebanim,novokomponovanim etno "folklorom"
zeljko
zeljko
-
Princeton
#1998 Re: Rezultati izbora
Nisam gledao jel neko drugi postavio, ali na osnovu jutrosnjih rezultata kada je u pitanju PD PS BiH, SDP ima 268356, a SNSD 264685 i ovih dana je tendencija da SDP dobiva vise glasova od SNSD-a i za ocekivati je da ce tako i ostati.
- jeza u ledja
#1999 Re: Rezultati izbora
Trenutno SDP u RS na 2.916% 
- Socijalista
#2000 Re: Rezultati izbora
Koliko bi trebalo jos glasova za 3.0%?jeza u ledja wrote:Trenutno SDP u RS na 2.916%