Nemoj puno da razmisljas ozmedju Michelina i Continentala. Moje auto je bilo na Conti TS 830 dvije godine, bez problema, a drugo na TS 850 evo drugu zimu ulazi.belfy wrote:vidim dosta se raspravlja izmedju michelina i continentala, pa sam po istome i dosta neoudlucan. kao i po cijenama koje neko postavi za michelina iz tuzle.
elem, trazim zimske 205/55 R16 za citroen C4. zanima me cijena za kupovinu sve cetiri gume (dakle koliko sveukupno sa ukljucenim popustima). u zenici je najbolja ponuda koju mogu naci 768 KM za 4 michelinke (nisam pitao da li su A4, nazalost) sa spurom ukljucenom u cijenu.
bitno je napomenuti da nisam agresivan u voznji (cak suprotno od toga) i da je u pitanju 90% gradske voznje. na prvom mjestu mi je sigurnost (vozim bebu u autu cesto), na drugom udobnost i na trecem trajnost gume. gume mijenjam ljeto/zima, i ne bih cetverodobne.
posto je u zenici slab izbor (tacnije samo jedan), volio bih cuti imali boljih preporuka za michelin ili continental negdje drugo. neko je, cini mi se, pomenuo da su michelinke dosta jeftinije u tuzli, pa bih bio zahvalan ako bi mogao dostaviti cijene za komplet od 4 komada (sa pripadajucim popustima i da li je u to ukljuceno i podesavanje spure). takodjer, ako neko ima nesto slicno za sarajevo (ili bilo gdje drugo).
za kraj da dodam da sam imao jako dobra iskustva sa uniroyal zimskim gumama na manjem autu sa 14" gumama, pa bih volio cuti ako neko ima iskustva sa njima na ovoj velicini auta ili ovim dimenzijama zimskih guma. hvala unaprijed svima koji nadju vremena za odgovor.
Michelin je malo dugotrajniji, ali sto se tice performansi po snijegu, ledu prednost bi dao Continentalu. Medjutim, to je toliko zanemarljivo da stvarno uopste ne trebas da razmisljas ako imas dobru ponudu za Michelin.
Sto se tice te cijene koju si nasao. Ako je frisak DOT ( 3-4 mjeseca) i ako je A4, ja se ne bi uopste mislio.