HesseAC_grom_DC wrote:Herman HesseSinjaD wrote: hint:
Indija
p.s. je li Twain splavario?
P.S. Za Twaina ne znam ali Haklberi i Tom jesu sigurno
Moderator: Chloe
HesseAC_grom_DC wrote:Herman HesseSinjaD wrote: hint:
Indija
p.s. je li Twain splavario?
Nema "valjda". Samo puni i precizni odgovori se brojeAC_grom_DC wrote:Pa valjda Sidarta......
Mark Twain nije bio splavar nego je radio kao kormilar na parobrodu na Mississippiju.....
broje, broje...moje je bilo da kažem valjda a tvoje da potvrdiš preciznost odgovora.....SinjaD wrote:Nema "valjda". Samo puni i precizni odgovori se brojeAC_grom_DC wrote:Pa valjda Sidarta......
Mark Twain nije bio splavar nego je radio kao kormilar na parobrodu na Mississippiju.....![]()
Trebao si nam neki hint dati. Možda bi neko i pogodio.AC_grom_DC wrote:G.G. Marquz
Kronika najavljene smrti
![]()
saaaamo se vi igrajte.....dalje
Primijetio sam da mnogi ovdje na kvizu i nisu bas naj kad su hintovi u pitanju!?SinjaD wrote:Trebao si nam neki hint dati. Možda bi neko i pogodio.AC_grom_DC wrote:G.G. Marquz
Kronika najavljene smrti
![]()
Ma nije to. Ne bih rekla. Nego ne vise ljudi non stop na forumu. Možda zaborave. Možda kontaju "napisat ću odgovor da ne kočim kviz" ili sl.sadmire wrote:Primijetio sam da mnogi ovdje na kvizu i nisu bas naj kad su hintovi u pitanju!?SinjaD wrote:Trebao si nam neki hint dati. Možda bi neko i pogodio.AC_grom_DC wrote:G.G. Marquz
Kronika najavljene smrti
![]()
Il im se cini da dovoljno informacija daju, a ustvari je to premalo, il im i nije uvijek cilj da ostali pogoder!? Sve u svemu, nije lako postaviti dobro pitanje, a jos je teze navesti na tacan odgovor!
funeral blues wrote:Odličan citat, samo što se ja ne bih ograničila samo na bosanskog čovjeka... ide to puno šire od lokalnih razmjera, nažalost..
Enes Karić.
Čini ti se ,jer u svojoj okolini najlakše nailaziš na takve primjerke (moje mišljenje) [ ..isto bi ti bilo i da si na bilo kojem drugom mjestu..problem je u ljudima, ne u podneblju...sadmire wrote:funeral blues wrote:Odličan citat, samo što se ja ne bih ograničila samo na bosanskog čovjeka... ide to puno šire od lokalnih razmjera, nažalost..
Enes Karić.![]()
najbrzi prst divljeg zapada ponovo na djelu! Cestitam.
A slazem se sa tvojom konstatacijom, samo sto mi nekako prednjacimo u svemu tome. Il mi se to samo cini, zato sto zivim ovdje!?
NaravnoSinjaD wrote:Aleksa Šantić
Bravofuneral blues wrote:Una?
Uhh, ne volim ga nikakoSinjaD wrote:Bravofuneral blues wrote:Una?![]()
Una - Momo Kapor
provincijalac pa eto!funeral blues wrote:Uhh, ne volim ga nikakoSinjaD wrote:Bravofuneral blues wrote:Una?![]()
Una - Momo Kapor
Svejetorokenrol wrote:Jedan jedini Voltaire.