Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1976 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedini ford dizel koji ne pusi vise 
- spree
#1977 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koji je najbolji vulkanizer u sa? Nakon sto sam na skenderiji zamijenio i balansirao gume jedna ispusta zrak pa stalno dopumpavam. Isao sam jos jednom kod istog vulkanizera i samo su mi namazali nekom tecnom gumom, ali i dalje ispusta. Ja mialim da bi trebalo malo bolje ocistiti felgu npr. brusilicom sa smirgl papirom ili nastavkom sa celicnom cetkom. Da li to radi iko kod nas?
-
shandrprcSA
#1978 Re: Pitamo Mehanicare ?
ehh, to onda moram vidjetibitanga_sa_otesa wrote:jedini ford dizel koji ne pusi vise
-
quarterback
#1979 Re: Pitamo Mehanicare ?
spree wrote:Koji je najbolji vulkanizer u sa? Nakon sto sam na skenderiji zamijenio i balansirao gume jedna ispusta zrak pa stalno dopumpavam. Isao sam jos jednom kod istog vulkanizera i samo su mi namazali nekom tecnom gumom, ali i dalje ispusta. Ja mialim da bi trebalo malo bolje ocistiti felgu npr. brusilicom sa smirgl papirom ili nastavkom sa celicnom cetkom. Da li to radi iko kod nas?
ne znam da li to rade ali ako treba preporuka desnu ruku dajem za maja gume, kada krenes prema merkatoru na socijalnom skretanje desno, gdje je ulas u zeljeznicku srednju skolu, imas na njihovom webu kontakt telefon pa mozes pitati da li to rade i najaviti dolazak
http://www.majagume.ba/
- spree
#1980 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvalaquarterback wrote:spree wrote:Koji je najbolji vulkanizer u sa? Nakon sto sam na skenderiji zamijenio i balansirao gume jedna ispusta zrak pa stalno dopumpavam. Isao sam jos jednom kod istog vulkanizera i samo su mi namazali nekom tecnom gumom, ali i dalje ispusta. Ja mialim da bi trebalo malo bolje ocistiti felgu npr. brusilicom sa smirgl papirom ili nastavkom sa celicnom cetkom. Da li to radi iko kod nas?
ne znam da li to rade ali ako treba preporuka desnu ruku dajem za maja gume, kada krenes prema merkatoru na socijalnom skretanje desno, gdje je ulas u zeljeznicku srednju skolu, imas na njihovom webu kontakt telefon pa mozes pitati da li to rade i najaviti dolazak
http://www.majagume.ba/
- corsa
#1981 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imao sam identican problem, i rjesili su mi to u Makbelu, ali nisu mi dobro balansirali gume.
-
quarterback
#1982 Re: Pitamo Mehanicare ?
nista drug, nadam se da ces rijesitispree wrote:Hvalaquarterback wrote:spree wrote:Koji je najbolji vulkanizer u sa? Nakon sto sam na skenderiji zamijenio i balansirao gume jedna ispusta zrak pa stalno dopumpavam. Isao sam jos jednom kod istog vulkanizera i samo su mi namazali nekom tecnom gumom, ali i dalje ispusta. Ja mialim da bi trebalo malo bolje ocistiti felgu npr. brusilicom sa smirgl papirom ili nastavkom sa celicnom cetkom. Da li to radi iko kod nas?
http://www.majagume.ba/. Evo sad sam zvao kazu sve moze. Ja sam glupan sto odmah nisam otisao kod njih, a cuo sam vec prije da ih ljudi hvale. Meni bliza jebena skenderija i jos sam masno platio za nista
.
-
weltschmertz
#1983 Re: Pitamo Mehanicare ?
Opel Vectra B 1.8 16v
Problem sa rezervoarom, puca, lupa i može se natočiti max. 45l goriva. Mislim i da imam problem sa paljenjem, nekad upali i ide bez trzkanja i bez ikakvih problema, dok nekad kad upalim trzka, štuca nešto.
I teško ubacuje u 1. a nekad i u 2. brzinu..

Problem sa rezervoarom, puca, lupa i može se natočiti max. 45l goriva. Mislim i da imam problem sa paljenjem, nekad upali i ide bez trzkanja i bez ikakvih problema, dok nekad kad upalim trzka, štuca nešto.
I teško ubacuje u 1. a nekad i u 2. brzinu..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1984 Re: Pitamo Mehanicare ?
Svaka cast,vidis da nije nista bilo opasno?!Qler wrote:Ja jucer kod bitange zamijenio grijace, i vise nema problema sa prvi jutarnjim paljenjem. Pali bez problema ne dimi i ne trese kod prvog paljenja.u glavnom, problem rijesen
sva 4 grijaca zamijenio...
Ja imam vise fobiju,kad su grijaci u pitanju.
Prije dvije godine kad sam mijenjao,jedan se slomio,i na kraju sam dao nekih 400 KM sveukupno od planiranih 50 KM. A zamjenjeni grijaci,nisu drzali bas dugo,mozda tri mjeseca. Od tada,motor opet trese na prvom paljenju.
-
quarterback
#1985 Re: Pitamo Mehanicare ?
nekad davno u sretnija vremena dok sam vozio golfa 2 dizela namjenjao sam se grijaca sve dok mi neko nije rekao da ne okrecem kljuc kada se ugasi zuta lampica nego da sacekam gasenje releja od grijaca (sto se u g2d culo kao glasno "kvrc"), od tada vise ni jednog grijaca ne promjenih
ne znam da li se ta sofisticirana metoda moze primjeniti na vase zastarjele aute
ne znam da li se ta sofisticirana metoda moze primjeniti na vase zastarjele aute
- Qler
#1986 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mene je cesto prenosilo pa sam ga palio, onako, ko benzin
u zadnje vrijeme sam poceo da vise obracam paznju na to... U glavnom, dobro je, sredjeno je auto je sredjeno. Jebi ga neko bi gulio ovako boga pitaj koliko, ja sam takav, pravi sve sto ne valja, neke stvari i preventivno, samo da sam 100% siguran u auto...
- konektovan
#1987 Re: Pitamo Mehanicare ?
E hebiga,i ja sam takav,al' kad me klepi po novcaniku onda se sve mijenja.Qler wrote:Mene je cesto prenosilo pa sam ga palio, onako, ko benzinu zadnje vrijeme sam poceo da vise obracam paznju na to... U glavnom, dobro je, sredjeno je auto je sredjeno. Jebi ga neko bi gulio ovako boga pitaj koliko, ja sam takav, pravi sve sto ne valja, neke stvari i preventivno, samo da sam 100% siguran u auto...
-
NediM17
#1988 Re: Pitamo Mehanicare ?
Grijaci na novim dizelima su skoro pa nepotrebni, ako je dobar sistem ubrizgavanja i kompresija pali ko mina, cak i na niskim temperaturama, jedino mozda koju minutu da ce grublje odraditi.
-
duledudule
#1989 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo i mene sa "svojom mukom"
Vozim Mazdu3 2006. godiste i vec par mjeseci mi se povremeno cuje neki cudan zvuk (kao da nesto struze/grebe) koji po meni dolazi sa zadnjih tockova. Problem je sto se ne cuje uvijek, vec samo povremeno. Uglavnom se cuje kada skrecem u lijevo brzinom 25-30 km/h ili ako idem sporo unazad a volan je smotan do kraja udesno (naprimjer kada izlazim sa parking mjesta).
Par majstora mi je gledalo ovjes i kazu da je sve u najboljem redu. Cak sam kontrolisao i spuru kod Ferhatovica i oni nisu nista nasli vec je sve bilo "u zelenom". Ima li neko kakvu sugestiju sta bi ovo moglo biti ili predloziti nekog majstora koji je voljan da ovo malo detaljnije pogleda?
Vozim Mazdu3 2006. godiste i vec par mjeseci mi se povremeno cuje neki cudan zvuk (kao da nesto struze/grebe) koji po meni dolazi sa zadnjih tockova. Problem je sto se ne cuje uvijek, vec samo povremeno. Uglavnom se cuje kada skrecem u lijevo brzinom 25-30 km/h ili ako idem sporo unazad a volan je smotan do kraja udesno (naprimjer kada izlazim sa parking mjesta).
Par majstora mi je gledalo ovjes i kazu da je sve u najboljem redu. Cak sam kontrolisao i spuru kod Ferhatovica i oni nisu nista nasli vec je sve bilo "u zelenom". Ima li neko kakvu sugestiju sta bi ovo moglo biti ili predloziti nekog majstora koji je voljan da ovo malo detaljnije pogleda?
- konektovan
#1990 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja nikad nisam imao problem sa paljenjem,i kad su teski minusi u pitanju,samo me nervira taj nemiran rad par minutica.NediM17 wrote:Grijaci na novim dizelima su skoro pa nepotrebni, ako je dobar sistem ubrizgavanja i kompresija pali ko mina, cak i na niskim temperaturama, jedino mozda koju minutu da ce grublje odraditi.
- Qler
#1991 Re: Pitamo Mehanicare ?
A Boga pitaj koliko dugo meni nisu radili a on palio bez problema. Samo to mal nemiran na pocetku i izbcivao taj oblacic na prvom paljenju...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1992 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda ti je zadnji ležaj (jedan ili oba) otišao. Imao sam isti problem i to posebno izraženo kad sam motao lijeve krivine, kada se zvuk pojačavao. Otišla mi oba zadnja ležajaduledudule wrote:Evo i mene sa "svojom mukom"
- konektovan
#1993 Re: Pitamo Mehanicare ?
Qler wrote:A Boga pitaj koliko dugo meni nisu radili a on palio bez problema. Samo to mal nemiran na pocetku i izbcivao taj oblacic na prvom paljenju...
Dizelcic,pa mora nekad i oblacic biti na paljenju.
Ja ne znam kako je na drugim,hajmo rec novijim dizelasima mjenjati grijace,al' kod psa motora,tacnije kod 1.6 hdi je to poprilican rizik. Bar tako kazu majstori,jer cesto se lome prilikom odvrtanja,i nisu bas voljni da ih mjenjaju.
- Qler
#1994 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitaj bitangu jel zajebano
znam da mora usisnu granu skidati...
- konektovan
#1995 Re: Pitamo Mehanicare ?
Je l' to inace tako na fordu,ili u slucaju kad se slomi?Qler wrote:Pitaj bitangu jel zajebanoznam da mora usisnu granu skidati...
-
SHTEVELEC
#1996 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni je slicno ovako radio kad je otisla varijabilna remenica, al' kod mene je benzinac, ne znam moze li bit' isto i kod mazotaLeon16v wrote:Nakon sto nisam rijesio problem sa cliom 1.5 dCi 48kw 2002, doslo je do jos simptoma.
Naime, ujutro kada je hladan auto i kada se upali trese se i jako cudan zvuk u haubi kao da nesto drobi, "hrklja". Kad se krene gas propada i ne prima gas kako treba i odjednom primi i trzne.
Kada se zagrije radi sve normalno kao novo, ne trese na semaforu i sl. Znaci samo kod recimo prvog paljenja to se desi i prvog kretanja. Ostalo sasavim ok.
Prije mjesec mjenjan senzor radilice, filter svi...
Do cega bi moglo biti ?
- Qler
#1997 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tako je inace...konektovan wrote:Je l' to inace tako na fordu,ili u slucaju kad se slomi?Qler wrote:Pitaj bitangu jel zajebanoznam da mora usisnu granu skidati...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1998 Re: Pitamo Mehanicare ?
meni se slomio na opelu i morao sam busiti i cupati napolje posebnim alatima ,gdje je pristupacno moze se odraditi bez skidanja glave ,gdje nije ..placa se mastan ceh....jbga
to se desava jer su grijaci na novim autima jako dugi ,a tolerancija izmedju grijaca i glave je jako mala i tu se skuplja cadj i zapekne donji dio grijaca za glavu,a posto je stijenka kod navoja jako tanka obicno tu pukne i onda nastaju muke....ovi na fordu su se vrlo lako odvrnuli.
to se desava jer su grijaci na novim autima jako dugi ,a tolerancija izmedju grijaca i glave je jako mala i tu se skuplja cadj i zapekne donji dio grijaca za glavu,a posto je stijenka kod navoja jako tanka obicno tu pukne i onda nastaju muke....ovi na fordu su se vrlo lako odvrnuli.
-
NediM17
#1999 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sve je to fino, da nema oblacica, da radi kao sat cim se upali, ali jebo sve to kada uzmes u obzir sranje koje sebi mozes napraviti. Zato sam ja stava kada su u pitanju grijaci, dok god pali, ne diraj.
- konektovan
#2000 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mozda jedino preventivno djelovati,mjenati cesce grijace da ne bi zapekli?!bitanga_sa_otesa wrote:meni se slomio na opelu i morao sam busiti i cupati napolje posebnim alatima ,gdje je pristupacno moze se odraditi bez skidanja glave ,gdje nije ..placa se mastan ceh....jbga