Elektronska muzika ! ! !

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
groove

#1976 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by groove »

odlican vocal trance sa elementima orijentalne muzike! :smeker: :D

http://www.youtube.com/watch?v=61xwrr2KJvo
Saian

#1977 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Saian »

groove wrote:odlican vocal trance sa elementima orijentalne muzike! :smeker: :D

Image
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
Saian

#1978 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Saian »

GaRGa wrote:
gudi
Saian

#1979 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Saian »

Partijaner wrote:
najsvan

GaRGa wrote:
dobro ovaj solomun radi
Saian

#1980 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Saian »

GaRGa wrote:

aferim
shin

#1981 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by shin »

groove wrote:odlican vocal trance sa elementima orijentalne muzike! :smeker: :D

shin

#1982 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by shin »

shin

#1983 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by shin »

GaRGa

#1984 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

Saian wrote:
GaRGa wrote:
dobro ovaj solomun radi
nije bez razloga resident u Pasha Ibiza ove godine :)

http://www.facebook.com/SolomunMusic?fref=ts
GaRGa

#1985 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

Zviz wrote:
Industrialyzer wrote:Najjace mi je kad neki matorac dodje u ovu temu i pocne palamuditi o tome kako je sad sve karina i kako je prije 20 godina to bilo puno bolje.

zao mi je sto te mati nerodi tamo pocetkom 70ih pa da dozivis taj period. Ja ti nemogu opisati ali zato mogu usporediti tada i danas, meni licno tada je bilo krasno i dobro od same mogucnosti produkcije do manifestacije. Kako da kazem bio si dio necega od samog pocetka i to se nemoze opisati, ali danasnje stvari su meni bezveze, nekazem da netrebate uzivati, naravno ako mozete ali tada i danas dva svijeta.

koliko ti ustvari pojma nemas haveru...
Image
GaRGa

#1986 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

[quote="Industrialyzer"]Najjace mi je kad neki matorac dodje u ovu temu i pocne palamuditi o tome kako je sad sve karina i kako je prije 20 godina to bilo puno bolje.

pusti budalu.. jedino je mentalitet ljudi bio bolji a muzika ni blizu... u poredjenju sa danasnjom produkcijom ono je bio super mario theme song...
Industrialyzer

#1987 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Industrialyzer »

Fakat, lijepo je biti tu od samog pocetka ali pricati da je elektronska muzika umrla devedesetih je smijesno. Mogucnosti danas su neogranicene. Kvalitet produkcije je nevjerovatan.

btw. Solomun je nas covjek, Bosanac :mrgreen: i trenutno je jedan od tri najbolja prducenta deep house-a 8-)
GaRGa

#1988 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

cak i Tiesto prelazi na House, toliko o TeKnu ;)
http://www.mixmag.net/words/news/tiesto ... radio-show
prosle godine Umek svirao na house stage-u :D
GaRGa

#1989 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

GaRGa

#1990 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

du ju rimembr haus ?
groove

#1991 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by groove »

Industrialyzer wrote:Fakat, lijepo je biti tu od samog pocetka ali pricati da je elektronska muzika umrla devedesetih je smijesno. Mogucnosti danas su neogranicene. Kvalitet produkcije je nevjerovatan.

btw. Solomun je nas covjek, Bosanac :mrgreen: i trenutno je jedan od tri najbolja prducenta deep house-a 8-)
imaju i oni strucnjaci sto govore da je elektronska muzika umrla dolaskom minimala :D
GaRGa

#1992 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

'ta ce minimal...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1993 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Zviz »

GaRGa wrote:
Zviz wrote:
Industrialyzer wrote:Najjace mi je kad neki matorac dodje u ovu temu i pocne palamuditi o tome kako je sad sve karina i kako je prije 20 godina to bilo puno bolje.

zao mi je sto te mati nerodi tamo pocetkom 70ih pa da dozivis taj period. Ja ti nemogu opisati ali zato mogu usporediti tada i danas, meni licno tada je bilo krasno i dobro od same mogucnosti produkcije do manifestacije. Kako da kazem bio si dio necega od samog pocetka i to se nemoze opisati, ali danasnje stvari su meni bezveze, nekazem da netrebate uzivati, naravno ako mozete ali tada i danas dva svijeta.

koliko ti ustvari pojma nemas haveru...
Image

Nebudi smjesna sa svojom statistikom. Jel uopste znas koliko je ko ima para u preiodu 1988 - 1994, da li mozda znas ko je sve kupovo ploce, i da li znas kako. Prije su labeli presali po 200-300 najvise 3.000 kopija. Od tih sitnih je mozda u nekoj prodavnici zavrsilo 2 do 5 kopija. Trebao si imati vezu da se dokopas do dobre ploce znaci hitova. Danas imam nekoliko od tih limited hitova koji nikada nisu izdavani na CD, znaci samo ploca. Vi danas koji uzrastate sa ovim internetom i mobitelima nemate predstave kako je nekad BOLJE bilo, jer ovo internet informacije su suvisne, jer prije mi smo zivili BOLJE jer smo znali ono sto nam je trebalo a ne sta se desava u nekom selu u Sudanu! Eto uzivaj u svom minimalnu.

Da te malo vratim u 1989
GaRGa

#1994 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

v@zviz ti si haveru retardiran i ne znas citat...
GaRGa

#1995 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

za rejvera iz mira sa 6 hiljada ploca u steku..
prvo pustanje "techna" u Sarajevu, nova godina 94/95

Zviz

#1996 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Zviz »

Industrialyzer wrote:Fakat, lijepo je biti tu od samog pocetka ali pricati da je elektronska muzika umrla devedesetih je smijesno. Mogucnosti danas su neogranicene. Kvalitet produkcije je nevjerovatan.

Meni licno je umrla, ali nije to toliko do same muzike koliko je do ljudi, ja kad vidim danasnju djecu kad ide na te techno partije (znaci Ibiza, po Njemackoj itd.) pa to nije ko nekada. Nema one ilegale, nema kretiviteta, nema da se provali ili okupira neka zapustena fabrika, nmea nista, nema boja, klubovi lice na robne kuce, pa oni neki projektori se nacale i poneki DJ samo pustaju jedno te isto. :roll: Pa meni treci svjetski rat zvuci vise interesantnim nego ta agonija. Prije je bilo u setu od hip-hopa do hardcore-techno grmljavine, znaci imas i pop pa cak i Nirvana je znala da zavrsi u setovima popularnih DJ u to doba - i tad niej bilo dj zvjezda nego svak ko je imao para da kupuje ploce je mogao biti dj i zaraditi po 1.000DM za jednu noc!

Jos kad vidim kako se danas oblace, zenske ko da su sisle iz nekog erotskog filma, a muski se skockaju kao da idu na groblje a neki pravo prederski. U moje doba se islo u disko, ako hoces u demperu, jeans hlace bjela majica utrpas je i dobro kajsom stegnes te jos nabijes kacket, neki su dolazili u ronilackim odjelima, a bilo je i hitova poput usisivacem na ledjima - sunacena naocala su bile obavezne i ako je bio mrak u disku, jer da me pustis na miru da nadjem put u udubinu svoje duse.

Zviz

#1997 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Zviz »

GaRGa wrote:v@zviz ti si haveru retardiran i ne znas citat...

Eto nek ti znas (svetoznalac), i zato sto si tako bistar i pametan evo ti poklon od mene - nosi tama sam izabro ti nesto na sta se 100% palis, imas jedno 200 + ploca.

Image
GaRGa

#1998 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

Zviz ti moras shvatiti da "elektronska muzika" je starija od Tehna...
nit je sve pocelo tehnom nit ce zavrsiti

house 4 life
GaRGa

#1999 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

Zviz wrote:

Meni licno je umrla, ali nije to toliko do same muzike koliko je do ljudi, ja kad vidim danasnju djecu kad ide na te techno partije (znaci Ibiza, po Njemackoj itd.) pa to nije ko nekada. Nema one ilegale, nema kretiviteta, nema da se provali ili okupira neka zapustena fabrika, nmea nista, nema boja, klubovi lice na robne kuce, pa oni neki projektori se nacale i poneki DJ samo pustaju jedno te isto. :roll: Pa meni treci svjetski rat zvuci vise interesantnim nego ta agonija. Prije je bilo u setu od hip-hopa do hardcore-techno grmljavine, znaci imas i pop pa cak i Nirvana je znala da zavrsi u setovima popularnih DJ u to doba - i tad niej bilo dj zvjezda nego svak ko je imao para da kupuje ploce je mogao biti dj i zaraditi po 1.000DM za jednu noc!

Jos kad vidim kako se danas oblace, zenske ko da su sisle iz nekog erotskog filma, a muski se skockaju kao da idu na groblje a neki pravo prederski. U moje doba se islo u disko, ako hoces u demperu, jeans hlace bjela majica utrpas je i dobro kajsom stegnes te jos nabijes kacket, neki su dolazili u ronilackim odjelima, a bilo je i hitova poput usisivacem na ledjima - sunacena naocala su bile obavezne i ako je bio mrak u disku, jer da me pustis na miru da nadjem put u udubinu svoje duse.

saxc znam odakle si mi poznat hahahahaha
ovaj u majici bez rukava hihihihh :mrgreen:

Zviz

#2000 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Zviz »

[quote="GaRGa"]Zviz ti moras shvatiti da "elektronska muzika" je starija od Tehna...
nit je sve pocelo tehnom nit ce zavrsiti

Elektronska muzika oznacava proces kompozicije koja temelji pretezno na elektronskim instrumentima i to je je pretezno pocelo da se publicira 70ih, jer je bio velik boom producentata elektronskih instrumenata koji su pretezno bili synthesizers, drum machines i sve te razlicite sinteze zvuka koje su bile pruzene kroz tadasnji izum tehnologije. Pojam elektronica nema nista sa instrumental u muzickom kontekstu.

Techno, House ili Trance su samo grancice na malo vecoj grani koja se naziva elektronska muzika koja opet je samo jedan dio drveta muzika.

I zato kazem ambijent oko te klubsko - elektronske musizke u preiodu 1988 do 1994 je za mene imao najbolju karizmu. Ne samo po pitanju odvijanja stvari i nacina manifestacije, nego i po pitanju produkcije tj. techno, house, trance itd.

A 70ih i pocetkom 80ih si mogao uzivati uz Klaus Schulze, Manuel Göttsching, Rolf Trostel, Conrad Schnitzler, Jean-Michel Jarre itd.
Post Reply