Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#1976 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

cogni wrote:
dallton wrote: ako ce od cijele Mesiceve izjave ostati zapamceno samo bosnjaci = terorizam a sve ostalo su balkanska prepucavanja koja se lako zaborave, kako to da se zadnjih 15 godina prica srpska politika = etnicko ciscenje i genocid - jel to spada u prepucavanje? btw. i o navodnom terorizmu medju bosnjacima se prica od 1992 (zapoceo dr. dabic borbom pricom o borbi protiv "fundamentalista")...
Samo si ponovio, opet ne znam sta znaci "kako to da se prica..." i kako bih ja mogao odgovoriti na takvo pitanje. Ako optuzujes sadasnju vlast u RS za genocid onda je to prepucavanje.
nije nego iznosenje cinjenica
Abacija

#1977 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

cogni wrote:
dallton wrote: ako ce od cijele Mesiceve izjave ostati zapamceno samo bosnjaci = terorizam a sve ostalo su balkanska prepucavanja koja se lako zaborave, kako to da se zadnjih 15 godina prica srpska politika = etnicko ciscenje i genocid - jel to spada u prepucavanje? btw. i o navodnom terorizmu medju bosnjacima se prica od 1992 (zapoceo dr. dabic borbom pricom o borbi protiv "fundamentalista")...
Samo si ponovio, opet ne znam sta znaci "kako to da se prica..." i kako bih ja mogao odgovoriti na takvo pitanje. Ako optuzujes sadasnju vlast u RS za genocid onda je to prepucavanje.
Ako ta vlast ne cini nista na hvatanju onih koji su pocinili genocid onda je ta vlast saucesnik...
Ako ta vlast ne cini nista po pitanju etnickog ciscenja onda je ta vlast odgovorna...
Ako ta vlast ne cini nista po pitanju ljudskih prava i po pitanju kriminala, onda je ta vlast odgovorna... (A gle, ko je ono iz pc-a osumnjicen za kriminal? :mrgreen: )
dallton

#1978 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Ma naravno, karadzicu se sudi, biljana osudjena, krajisnik osudjen, pola generala osudjeno, pola policajaca osudjeno, dodo pod istragom - ali vlast nije kriva :D
Abacija

#1979 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

dallton wrote:Ma naravno, karadzicu se sudi, biljana osudjena, krajisnik osudjen, pola generala osudjeno, pola policajaca osudjeno, dodo pod istragom - ali vlast nije kriva :D
A zaboravio sam da napomenem da je Dodo sjedio u tom istom parlamentu kada su se donosile odluke o etnickom ciscenju i genocidu. Nadam se da neko ima izvjestaje sa tih sjednica da vidimo kako je glasao; ZA, PROTIV, ili je bio SUZDRZAN. :-)
Kinder

#1980 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kinder »

Tužite RS,i obavezno unajmite Sakiba i onog Van Bastena :lol:
dallton

#1981 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Kinder wrote:Tužite RS,i obavezno unajmite Sakiba i onog Van Bastena :lol:
kinder, jel se to palis ko golf dizel na bjelasnici? :dance:
popajic

#1982 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by popajic »

DobroJutroKolumbo wrote:
popajic wrote:
@dobro jutro kolumbo
hajde procitaj i ovo crveno , pa dobro razmisli sta je rekao... Znaci ako se raspadne , taj muslimanski dio koji bi ostao , automatizmom bi postao teroristicki , zato jer je muslimanski... Dosta vise tog trpanja muslimana iz BiH u isti kos sa teroristima..
Dobro sam vidio i dobro razmislio...sto preporucujem i svakom ko ovo procita!
Ako mislis da je on protiv bosanskih muslimana onda ne shvatas !
Uopste , ne mislim , ali ga vise pretjeruju mnogi , pa cak i Mesic , ali nije on jedini ima i nasih politicara koji slicno govore a medju njima i muslimana... Pa hebote vise , pa zar ako bi se tako nesto i desilo ,1. pa zar bi ja sutra momentalno bio terorista ili neko peti , deseti... I neko kaze prepadanje MZ ili EU ,2. pa zar treba Evropska Unija da stvara takvu sliku o nama...Neka hvala , ako je tako nek nam niko ne pomaze!
1.Nigdje covjek ne spomenu da su bosanski muslimani teroristi.Pa, ni ti naravno.
Da bi jedna fildzan muslimanska drzava,u sred Evrope,itekako privlacila mutne tipove-budi siguran da bi !I danas ih privlaci.
2.Evropa ce prihvatiti sliku koju joj mi sami ponudimo.A bas da joj nudimo neke lijepe slicice...ne bih rekao !

Ne sekiraj se...sve ce biti ok !( to slusam vec godinama ;-) )
Kinder

#1983 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kinder »

dallton wrote:
Kinder wrote:Tužite RS,i obavezno unajmite Sakiba i onog Van Bastena :lol:
kinder, jel se to palis ko golf dizel na bjelasnici? :dance:
" :lol: :lol: :lol: ",kralju " :lol: :lol: :lol: dobra ti ta "provala" :lol: :lol: :lol: a i "friška je" :lol: :lol: :lol:
dallton

#1984 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

nista kinder slabi su ti odgovori, ni provocirati ne znas uspjesno, cccc...

nego malo americkih vijesti - taman da se sastane srpski caucus u kongresu, kad uhapsise senatora iz Illinoisa Rod-a Blagojevicha, i tako da vec pola srpskog caucusa u kongresu odlazi u zatvor :lol: :lol: :lol: ne znam zasto ali mi je ova vijest strasno smijesna - uhapsili ga radi korupcije..Sta ces nije krv voda :D
The news that Illinois Gov. Rod Blagojevich (D) has been taken into custody on charges of seeking bribes in exchange for an appointment to the Senate (among other allegations) fundamentally reshapes the Illinois political landscape.

The impact of Blagojevich's arrest is far-reaching, with tentacles into the Senate, governor's mansion and the national political scene.

The most obvious fallout is in the race for the seat vacated earlier this month by President-elect Barack Obama. Under state law, Blagojevich is given total authority to replace Obama -- an authority he allegedly was using as collateral to extract concessions from those interested in the seat.

As long as Blagojevich remains governor -- and whether he will stay in office remains to be seen -- he retains the power to appoint the next senator. But, if an appointment from Blagojevich was problematic before (due to the long-running investigation into his Administration on other corruption charges) it is entirely tainted now.

According to conversations with several Chicago political sharps, the thinking now is that if Blagojevich makes the appointment, the only possible pick is a caretaker with an unimpeachable record on ethics who will hold the seat for two years and then step aside in 2010.

It's nearly impossible to imagine that anyone Blagojevich picks at this point would be able to run for a full term 2010 as they would immediately be labeled as the hand-picked choice of a scandal-tarred governor.
veljaca

#1985 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

Ako je i malo pametan Dodik ce na dogadjanju u Fazlagica Kuli da zaradi poene ...........
dallton

#1986 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

veljaca wrote:Ako je i malo pametan Dodik ce na dogadjanju u Fazlagica Kuli da zaradi poene ...........
:lol: :lol: :lol: dobra fora - vjest je u kradji (samo da vidimo dokle) ali pametan :lol: :lol:
Kinder

#1987 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kinder »

dallton wrote:nista kinder slabi su ti odgovori, ni provocirati ne znas uspjesno, cccc...

nego malo americkih vijesti - taman da se sastane srpski caucus u kongresu, kad uhapsise senatora iz Illinoisa Rod-a Blagojevicha, i tako da vec pola srpskog caucusa u kongresu odlazi u zatvor :lol: :lol: :lol: ne znam zasto ali mi je ova vijest strasno smijesna - uhapsili ga radi korupcije..Sta ces nije krv voda :D
The news that Illinois Gov. Rod Blagojevich (D) has been taken into custody on charges of seeking bribes in exchange for an appointment to the Senate (among other allegations) fundamentally reshapes the Illinois political landscape.

The impact of Blagojevich's arrest is far-reaching, with tentacles into the Senate, governor's mansion and the national political scene.

The most obvious fallout is in the race for the seat vacated earlier this month by President-elect Barack Obama. Under state law, Blagojevich is given total authority to replace Obama -- an authority he allegedly was using as collateral to extract concessions from those interested in the seat.

As long as Blagojevich remains governor -- and whether he will stay in office remains to be seen -- he retains the power to appoint the next senator. But, if an appointment from Blagojevich was problematic before (due to the long-running investigation into his Administration on other corruption charges) it is entirely tainted now.

According to conversations with several Chicago political sharps, the thinking now is that if Blagojevich makes the appointment, the only possible pick is a caretaker with an unimpeachable record on ethics who will hold the seat for two years and then step aside in 2010.

It's nearly impossible to imagine that anyone Blagojevich picks at this point would be able to run for a full term 2010 as they would immediately be labeled as the hand-picked choice of a scandal-tarred governor.
Vaši su već u Gvantanamu :D
dallton

#1988 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Kinder wrote:
dallton wrote:nista kinder slabi su ti odgovori, ni provocirati ne znas uspjesno, cccc...

Vaši su već u Gvantanamu :D
nista kinder pravo si razocarenje, pa ne znas ni isprovocirati ni uvrijediti koliko bi zelio, cccc....
da ti kazem gdje su nasi u americi - biden=potpredsjednik, hillary = secretary of the state, blagojevich = san quentin maximum security prison :lol: :lol: :lol: ajd sto vas zezaju na balkanu, ali vas hapse i u americi, samo se ovaj ne moze vaditi da je ugrozen :lol:
gradska toplana

#1989 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by gradska toplana »

"nasi"- "vasi" e ljudi moji raja maltene prezivljava,a oni tupe isto.Da mi je dozivjeti da se ljudska svijest podigne za stepenicu vise volio bih ali nazalost tesko da ce biti sta od toga. :x
:bih:
dallton

#1990 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

posljednji biseri buduceg zatvorenika bivseg guvernera State of Illinois Roda Blagoevicha
- nije krv voda :D

ZAGREB/CHICAGO - Tijekom jednog svog telefonskog razgovora s dvojicom savjetnika, uhićeni guverner Illinoisa ispucao je na novoizabranog predsjednika Sjedninjenih Američkih Država Baracka Obamu cijelu salvu psovki.

- Kažete mi da moram istrpiti još dvije godine radeći ništa i dati ovom je**** (Baracku Obami) njegovog senatora? Neka se je**! Za što? Za ništa! Neka zaje**! - dio je transkripta telefonskog razgovora kojeg je Blagojevich vodio.

U nastavku diskusije Rod Blagojevich ističe 'kako će u Senat prije pustiti 'kandidata 4' nego je***** 'kandidatu 1' dati je**** senatsko mjesto i ne činiti ništa. 'Kandidat 4' u ovom je razgovoru zamjenik guvernera države Illinois. Također, u nastavku Blagojevich objašnjava kako mora nekako naći izlaz iz 'financijskog stresa' u kojem se njegova obitelj našla te kako je njegova žena i više nego kvalificirana voditi upravni odbor korporacije. Pri kraju razgovora Blagojevich ističe kako 'nema šanse da će izabrati 'kandidata 1'.

Susjedi tužni, no ne i iznenađeni

Inače, Blagojevichevo uhićenje nije prošlo neprimijećeno u njegovoj četvrti Ravenswood u Chicagu gdje živi s obitelji. I iako je većina susjeda tužna zbog svega što se događa, nisu iznenađeni njegovim uhićenjem.

- Bilo je to drugačije jutro - rekao je jučer Blagojevichev susjed Eisso Vandermeulen odmah nakon njegova uhićenja.

- Mislim da su čekali da napokon počne uhićenje i diktiranje optužnice - istaknula je susjeda Noreen McGowan te dodala kako je obitelj Blagojevich bila vrlo samozatajna.

- Rijeko kada bi ih vidjeli na okupu, a on je iz kuće izlazio samo kada je išao trčati - nastavila je McGowan.

Vandermeulen, koji živi svega dva ulaza dalje od uhićenog guvernera, priča kako Blagojevich s obitelji nikada nije šetao 'kvartom'. Rijetka iznimka je Noć vještica kada bi s djecom išao u 'lov na slatkiše'. Također, do sada nije čuo da se po četvrti priča o navodnim optužbama za korupciju s kojima se Blagojevich tereti.

- Ne bih rekao da je Blagojevich zanimljivija tema od bilo koga drugog, barem što se čavrljanja na kavama. On nije dirao nikoga i nitko nije dirao njega - objašnjava Vandermeulen te dodaje kako se sve dan prije uhićenja činilo normalnim.

- Ostala sam u šoku! Žao mi je njegove obitelji, žene i djece - priča treća susjeda, Annie Hudson.
Jel vas ovaj nacin izrazavanja podsjeca na nekoga u BiH? sto ti je globalizacija :D
dallton

#1991 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

mada su lajcijeve izjave postale prakticno potpuno nebitne, ovu moram citirati cisto zato jer je nekako smijesna buduci je sama sebi kontradiktorna :lol: procitajte prvu i posljednju recenicu ove izjave za javnost :lol:
Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak ocijenio je da način komunikacije hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i premijera Republike Srpske /RS/ Milorada Dodika ne pomaže atmosferi u regionu i istakao da se Dodik i Mesić "moraju razjasnisti u direktnom razgovoru".

"Stvarno je došlo vrijeme da se razjasne stvari i da Dodik i Mesić razgovaraju", rekao je Lajčak Srni, komentarišući izjavu Mesića da je Dodik "glavna opasnost po mir u regionu".

Navodeći da je spreman, ako treba, da posreduje sastanku Dodika i Mesića, Lajčak je rekao da je pročitao tu Mesićevu izjavu i dodao da misli da bi bilo dobro da se normalizuje atmosfera, jer je to u interesu svih, i da se razjasne odnosi.

"Nije ovo prvi put da dolazi do nekih `prepucavanja` između Mesića i Dodika...Ne volim to da vidim, to ne pomaže nikome... Mislim da je najbolji način da se to raščisti i da Mesić i Dodik direktno razgovaraju. Ja ne volim poruke preko medija i ne mislim da to pomaže ičemu. Zato smatram da bi bilo dobro da glavni akteri sjednu i da se razjasne", rekao je Lajčak.

On je naveo da takava komunikacija ne pomaže ni procesu evropskih integracija.

"Treba svi da shvatite da, ako želite da se integrišete u jednu veliku porodicu evropskih demokratskih država, onda prvo treba da dokažete da imate dobre odnose sa svojim susjedima i da ste zreli za te odnose. Zato stvari treba da se raščiste", rekao je Lajačak.

On je dodao da predsjednik Hrvatske ima neke svoje sumnje u odnosu na ponašanje Dodika i dodao da bi bilo dobro da premijer RS ima priliku da objasni da te sumnje nisu osnovane.

Lajčak je naveo da se treba zapitati zašto dolazi do takvih izjava i koliko povoda daju neke izjave koje dolaze iz RS tome da se u Hrvatskoj stvara takav osjećaj.

On je naveo da je Mesić predsjednik jedne suverene države "i zna šta i zašto govori".

"Nije moje da dozvoljavam ili ne predsjednicima drugih država da nešto govore", dodao je visoki predstavnik za BiH
.

self-contradiction, stvarno lajci nadjite nekoga ko je polozio ispit "Logika" na prvoj godini faksa da vam pise izjave za javnost, cisto da se ne sramotite :lol:
behavac

#1992 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

dallton wrote:mada su lajcijeve izjave postale prakticno potpuno nebitne, ovu moram citirati cisto zato jer je nekako smijesna buduci je sama sebi kontradiktorna :lol: procitajte prvu i posljednju recenicu ove izjave za javnost :lol:
Pa i nisu bas toliko kontradiktorne !!!
Lajcak je visoki predstavnik za BIH a Mesic predsjednik Hrvatske prema tome Lajcak svakako nema nadleznosti niti mogusnosti da nesto odredjuje Mesicu i to je i rekao u zadnjoj recenici.
Ali opet ima pravo na svoje misljenje a to je da retorika Mesica a onda i reakcija Dodika nisu pozitivne i ne doprinose pomirenju i razvoju dobrih odnosa.
Abacija

#1993 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

behavac wrote:
dallton wrote:mada su lajcijeve izjave postale prakticno potpuno nebitne, ovu moram citirati cisto zato jer je nekako smijesna buduci je sama sebi kontradiktorna :lol: procitajte prvu i posljednju recenicu ove izjave za javnost :lol:
Lajcak je visoki predstavnik za BIH a Mesic predsjednik Hrvatske prema tome Lajcak svakako nema nadleznosti niti mogusnosti da nesto odredjuje Mesicu i to je i rekao u zadnjoj recenici.
Ali opet ima pravo na svoje misljenje a to je da retorika Mesica a onda i reakcija Dodika nisu pozitivne i ne doprinose pomirenju i razvoju dobrih odnosa.
A sta je prvo nastalo, kokos ili jaje (u prevodu: ko je prvi poceo sa razvojem losih odnosa, Mesic ili Dodik)?
dallton

#1994 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

behavac wrote:
Dobro, nebitno sadrzaj lajcijeve izjave, nego u prvoj recenici kaze "vrijeme je da mesic i dodik razgovaraju" a u zadnjoj "ne mogu ja mesicu govoriti s kim ce razgovarati" - a u prvoj recenici mu bas to rekao, zar to nije kontradiktorno?
behavac

#1995 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Abacija wrote: A sta je prvo nastalo, kokos ili jaje (u prevodu: ko je prvi poceo sa razvojem losih odnosa, Mesic ili Dodik)?
Pa Mesic odavno Dodika ne simpatise, a zvanicno prepucavanje je poceklo od onoga srpskog skupa u Hrvatskoj, Dodik je rekao da je u Oluju izvrseno etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj, sto i jeste, a onda je Mesic krenuo od genocida pa dalje.
Ali nije ni bitno ko poceo, trebali su zavsili.
Eto sto je Mesicu sad opet trebalo da pocne sa ovom pricom iz cista mira !!!
Kinder

#1996 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kinder »

behavac wrote:
Abacija wrote: A sta je prvo nastalo, kokos ili jaje (u prevodu: ko je prvi poceo sa razvojem losih odnosa, Mesic ili Dodik)?
Pa Mesic odavno Dodika ne simpatise, a zvanicno prepucavanje je poceklo od onoga srpskog skupa u Hrvatskoj, Dodik je rekao da je u Oluju izrveno etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj, sto i jeste, a onda je Mesic krenuo od genocida pa dalje.
Opšte je poznata činjenica da je Mesić izlobiran novcem arapskog svijeta. Mora da je "legla" nova tranša
behavac

#1997 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

dallton wrote:
behavac wrote:
Dobro, nebitno sadrzaj lajcijeve izjave, nego u prvoj recenici kaze "vrijeme je da mesic i dodik razgovaraju" a u zadnjoj "ne mogu ja mesicu govoriti s kim ce razgovarati" - a u prvoj recenici mu bas to rekao, zar to nije kontradiktorno?
A ti bas nasao cjepidlaciti.
Sad od mene pravis Lajcakovog advokata al ako cemo biti precizni evo sta je rekao:
Drugo stoji, tj da je rekao da mu on ne moze odredjivati sta ce pricati ali prvo se moze tumaciti kao njegovo misljenje da Dodik i Mesic trebaju razgovarati a ne kao obracenje Mesicu da razgovara sa Dodikom.
Slazes se ?
vee-jay

#1998 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Kinder wrote:
behavac wrote:
Pa Mesic odavno Dodika ne simpatise, a zvanicno prepucavanje je poceklo od onoga srpskog skupa u Hrvatskoj, Dodik je rekao da je u Oluju izrveno etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj, sto i jeste, a onda je Mesic krenuo od genocida pa dalje.
Opšte je poznata činjenica da je Mesić izlobiran novcem arapskog svijeta. Mora da je "legla" nova tranša
ja mislio ustaskog :-) :-) :-)

poklopi se celjadeER
Kinder

#1999 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kinder »

Eto iz čista mira ona čimpanza zakuvava :-)
vee-jay

#2000 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Kinder wrote:Eto iz čista mira ona čimpanza zakuvava :-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked