U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
VjecitiStudent
#1976 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Eh, koliko li se teorija zavjere upravo sada srusilo 
-
brucos7
#1977 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Najvece zasluge za Ganicevu slobodu imaju Sanela Jenkins i Haris Silajdzic

-
Richard Sorge
#1978 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ma ja ... pi.chka je i taj Hare ... skuplja predizborne poene braneci gradjanina BiH ... puno bi bolje bilo da je mudro shutio kao Tihich, da nije progovorio ko Zlaja ili da je pobjegao u mishiju rupu kao avangarda iz Njihove Stranke ...VjecitiStudent wrote:Pod uslovom da se bude mogao vidjeti od HarisaChata87 wrote:Ganic je sutra u Sarajevu takodjer provjerena informacijaVjecitiStudent wrote:Nije jos gotovo, sad ide zalbeni postupak, naravno, pod uslovom da tuzilastvo ulozi zalbu.![]()
![]()
Sa moje strane opet .. svaka cast Harisu na svemu sto je uradio ... a ne bih imao nikakav problem .. da ne kazem .. bilo bi mi i draze .. da kome drugom mogu cestitati .....
Iskreno mislio sam da nam je batko bio poklon - da zamaze oci za ovo sto ce se desiti sa Ganicem - drago mi je sto sam pogrijesio ....
-
Bloger
#1979 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Srpska strana izjavila da se neće žaliti na presudu. Sve je gotovo, Ganić je slobodan, BiH slavi pobjedu!
-
VjecitiStudent
#1980 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Tom Haretu bi vjerovao da je barem prstom makao za Jurisica, ovako ...Richard Sorge wrote:Ma ja ... pi.chka je i taj Hare ... skuplja predizborne poene braneci gradjanina BiH ... puno bi bolje bilo da je mudro shutio kao Tihich, da nije progovorio ko Zlaja ili da je pobjegao u mishiju rupu kao avangarda iz Njihove Stranke ...VjecitiStudent wrote:
Pod uslovom da se bude mogao vidjeti od Harisa
Sa moje strane opet .. svaka cast Harisu na svemu sto je uradio ... a ne bih imao nikakav problem .. da ne kazem .. bilo bi mi i draze .. da kome drugom mogu cestitati .....
Iskreno mislio sam da nam je batko bio poklon - da zamaze oci za ovo sto ce se desiti sa Ganicem - drago mi je sto sam pogrijesio ....
-
Incub
#1981 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Hvala Bogu da je oslobodjen.
Nekako mi sad stalno u mislima one "bajne" izjave Tihica u toku trajanja ove lakrdije.
Zar covjek koji je i sam bio zatvorenik logora RS-a moze biti takav hinjo i jos da vodi politiku Bosne,koji diletant.
Ganic nije idealan ali covjek u ovom slucaju nema krivice.
Nekako mi sad stalno u mislima one "bajne" izjave Tihica u toku trajanja ove lakrdije.
Zar covjek koji je i sam bio zatvorenik logora RS-a moze biti takav hinjo i jos da vodi politiku Bosne,koji diletant.
Ganic nije idealan ali covjek u ovom slucaju nema krivice.
-
VjecitiStudent
#1982 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Moze li iko barem spomenuti da jos ima zemalja sa nezavisnim pravosudjem?brucos7 wrote:Najvece zasluge za Ganicevu slobodu imaju Sanela Jenkins i Haris Silajdzic![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1983 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Uljepša mi dan današnji ova vijest!

-
Richard Sorge
#1984 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne moras mu vjerovati ni ti ni ja .. ali eto on se barem exponirao da nesto radi .. nesto kao pokusavao ... za razliku od gore nabrojanih ... i sad ja ko biva trebam pljuvati po njemu a da su mi dobri ( konkretno u ovom slucaju ) Suljo, Zlaja i avangarda BiH drustva iz Njihove Stranke .. koji nisu cak pokusali ni da foliraju da im je stalo i da nesto rade ??VjecitiStudent wrote:Tom Haretu bi vjerovao da je barem prstom makao za Jurisica, ovako ...Richard Sorge wrote:Ma ja ... pi.chka je i taj Hare ... skuplja predizborne poene braneci gradjanina BiH ... puno bi bolje bilo da je mudro shutio kao Tihich, da nije progovorio ko Zlaja ili da je pobjegao u mishiju rupu kao avangarda iz Njihove Stranke ...VjecitiStudent wrote:
Pod uslovom da se bude mogao vidjeti od Harisa
Neka hvala - toliko politicki slijep ( jos uvijek ) nisam
- mgogic
#1985 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Covjece Srbijanska vanjska politika puca po savovima, prvo Kosovo, sad Ganic!Pa jos odbijen zahtjev obrvastog necovjeka da ga ranije puste!Sta je ovo ljudi moji?!
-
VjecitiStudent
#1986 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Nazalost, jesi! Vjerovati da bosanski ublehas moze imati utjecaj na britansko pravosudje je itekako naivno.Richard Sorge wrote:
Ne moras mu vjerovati ni ti ni ja .. ali eto on se barem exponirao da nesto radi .. nesto kao pokusavao ... za razliku od gore nabrojanih ... i sad ja ko biva trebam pljuvati po njemu a da su mi dobri ( konkretno u ovom slucaju ) Suljo, Zlaja i avangarda BiH drustva iz Njihove Stranke .. koji nisu cak pokusali ni da foliraju da im je stalo i da nesto rade ??
-
michio
#1987 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Pa nista novo. Stara je to prica.
- kiky
#1988 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
jebote ...
al ču vjerovat tek kad se pojavi u sarajevu ...

al ču vjerovat tek kad se pojavi u sarajevu ...
- bingov buraz
#1989 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Odlicno,sad bi se svi resursi trebali prebaciti na slucaj Jurisic evo engleski sud utvrdio da srbijansko pravosudje nije nezavisno,to je vjetar u ledja za zalbu u Strazbur ili vec koju visu instancu.
-
Richard Sorge
#1990 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne nego je naivno vjerovati da jako puno funti za najbolje advokate, posjeta Predsjednika jedne zemlje okrivljenom ( kakva god da je ) pred sudom i lobiranje raznih, Tacher included ... nema uticaja na odluku .... neiseVjecitiStudent wrote:Nazalost, jesi! Vjerovati da bosanski ublehas moze imati utjecaj na britansko pravosudje je itekako naivno.Richard Sorge wrote:
Ne moras mu vjerovati ni ti ni ja .. ali eto on se barem exponirao da nesto radi .. nesto kao pokusavao ... za razliku od gore nabrojanih ... i sad ja ko biva trebam pljuvati po njemu a da su mi dobri ( konkretno u ovom slucaju ) Suljo, Zlaja i avangarda BiH drustva iz Njihove Stranke .. koji nisu cak pokusali ni da foliraju da im je stalo i da nesto rade ??
dzaba ja to tebi pricam .. ti si vec odlucio ko je dobar a ko ne i ko moze uraditi nesto dobro a ko ne ... toliko o sljepilu ... srecom ima svjeta i mimo ovog. Od mene dosta .. lijep pozdrav ili selam:
-
perajic
#1991 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne misli niko da je Hare uticao na englesko pravosudje, ali je covjek sve ucinio da se Ganicu obezbijede pravi strucnjaci koji ce ga braniti! I mene je cesto razocarao u protekle 4 godine, ali kad pogledam alternativu (Suljo, Radoncic, ...) i sta su oni uradili navijam da opet pobijedi na sl. izborima za bos. clana predjednistva
-
Richard Sorge
#1992 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Osim toga ... moj jedini prigovor je bio sto i Suljo, Zlaja i Njihova Stranka nisu isto tako ubleharili ... ali nesie ... valjda treba imati i malo hrabrosti pa zauzeti stav .. prije ti neki imaginarni ck da chage da je ispravan ...

-
detroit-mercy
#1993 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Svet se urotio protiv nas
, komentari sa srpskih portala. Koji mazohisti, pa ni nakon 15 godina od zavrsetka rata ovi tamo nikako da malo progledaju i da shvate da su zasrali do bola. Nego eto cio svijet nema druga posla nego da kuje zavjere protiv Srbije, tolika su sila i vazan cimbenik mislim 
-
The 51st State
#1994 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
od mene glas za silajdzica, a sta je mogo uraditi silajdzic za jurisica? na zalost nemamo dovoljno tenkova i avijacije za setnju do beograda.
-
perajic
#1995 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Neka proba preko Strazbura. Neko rece da mozeThe 51st State wrote:od mene glas za silajdzica, a sta je mogo uraditi silajdzic za jurisica? na zalost nemamo dovoljno tenkova i avijacije za setnju do beograda.
- winabike
#1996 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Dakle, ne mogu stranku ZAgraBiH vidjeti ni na mapi, ali mora se priznati da je ovdje Silajdžić, u funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva, odradio stvar. Poslao je malog Arnauta (njegovog savjetnika) gore, a on je bio dovoljno inteligentan da se ne pravi pametan, nego su uzeti najbolji advokati i stvar je odrađena najbolje što se moglo. Tačno je da je Jenkinsova zakrpila finansijsku konstrukciju (znamo zašto se iz budžeta BiH to nije moglo, eventualno bi moglo preko budžeta KS), ali je Silajdžić preko Thatcherovke, poznatog prijatelja BiH, odradio i političko lobiranje - a niti jedan sud na svijetu nije imun na političko lobiranje, da se ne lažemo. I u sudovima rade ljudi, a ne mašine sa algoritmima u glavi.Richard Sorge wrote:Ne nego je naivno vjerovati da jako puno funti za najbolje advokate, posjeta Predsjednika jedne zemlje okrivljenom ( kakva god da je ) pred sudom i lobiranje raznih, Tacher included ... nema uticaja na odluku .... neise
I uopće nije bitan Ganić kao takav, je li lopov, Sandžaklija, nije li lopov i Sandžaklija (kako pišu maloumni komentatori ispod članka na SA-X). Ovdje se radilo o suđenju Dobrovoljačkoj, suđenju našem pravu na odbranu i život. Ovdje se radilo o pravu Srbije da nelegalnim potezima određuje karakter rata u BiH, ovdje se radilo o namjeri Srbije "koja nije učestvovala u ratu", da zločincima proglašava one koji su branili svoju djecu.
Ovo je dobar dan, dragi prijatelji. Zaista dobar. Pogotovo zato što je i britanski sud opalio pljusku Srbiji za zloupotrebu suda u političke svrhe, a o čemu su Ganićevi advokatili eksplicitno tražili da se sud očituje.
Dobar dan, Sarajevo, i dobar dan, Bosno i Hercegovino.
Kroz glavu mi prolazi pjesma "Balada o Gigi Bosniću" od Zabranjenog Pušenja...
Last edited by winabike on 27/07/2010 17:19, edited 1 time in total.
-
michio
#1997 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Neka proba hrvatski clan predsjednistva. Taman su mogli rasporediti snage.perajic wrote:Neka proba preko Strazbura. Neko rece da mozeThe 51st State wrote:od mene glas za silajdzica, a sta je mogo uraditi silajdzic za jurisica? na zalost nemamo dovoljno tenkova i avijacije za setnju do beograda.
- and
#1998 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
to mu je bila samo obaveza.perajic wrote:Ne misli niko da je Hare uticao na englesko pravosudje, ali je covjek sve ucinio da se Ganicu obezbijede pravi strucnjaci koji ce ga braniti! I mene je cesto razocarao u protekle 4 godine, ali kad pogledam alternativu (Suljo, Radoncic, ...) i sta su oni uradili navijam da opet pobijedi na sl. izborima za bos. clana predjednistva
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1999 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ja sam prvi za to da se osnuje sud na prostorima EX-YU za zloČine i da se izvedu sve činjenice i dokazi......mislim da bi jedno pola srbije u Apsanu 
- winabike
#2000 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sa Ilijom će to ići mnogo teže, njega su na žalost "spengali". A vidjeli smo tu koliko je srbijansko pravosuđe "nezavisno", kada pola svjedoka optužbe ne prepozna optuženog, a on ipak dobije 12 godina... Tu će se zaista morati ići do Strassbourga.michio wrote:Neka proba hrvatski clan predsjednistva. Taman su mogli rasporediti snage.perajic wrote:Neka proba preko Strazbura. Neko rece da mozeThe 51st State wrote:od mene glas za silajdzica, a sta je mogo uraditi silajdzic za jurisica? na zalost nemamo dovoljno tenkova i avijacije za setnju do beograda.
A Bog zna da je Komšić stvarno sve pokušavao - išao je čak do (očjničkih) verbalnih akrobacija da traži od Suda BiH da diže optužnice protiv najviših funkcionera Srbije (a što po Ustavu nema pravo raditi jer izvršna vlast ne smije vršiti pritiske na sudsku). A znam preko nekih zajedničkih poznanika koliko Jurišićevu sudbinu lično doživljava. Jebi ga.