Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
HarnagaHarnaga

#1976 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

spo101 wrote:ono sinoc je zalosno,,,
ne postoji bolja rijec od toga.
samo tuga..

ja bih dzeku izbacio odmah u prvom poluvremenu.
misimovica takodje.

susic kao trener me je totalno razocarao.
normalan covjek moze vidjeti gdje su nam rupe najvece.
zadnja linija (u kojoj ni jedan igrac ne moze igrati 90 min ful tempo; cak ni spahic )
pod hitno mu treba zamjena za zadnjui liniju, NA SVE I JEDNOJ POZICIJI !~/

trazi po premijer lizi, po rumunskoj,, fakin indijskoj lizi.. ali trazi susicu....
trazi idiotu, pi ti materina!!
zar si corav i ne vidis koliko su momci spori u pozadini ??????????
svaki od njih ne moze igrati vise od 45 minute.
moras imati zamjenu za njih... pa brze bi moja nana u opancima za ovcama trcala!
Hehehehe...ovi svesnalci su mi "naj drazi". Cuj da trazi igrace...ko eto ima ih, i to onih koji ce se bez problema plasirati na EP...samo ih treba naci :D :lol: :lol:
To nam je sto nam je jadan ne bio...a ne sluzi ti na cast sto si se registrovao samo da bi psovao legendu BiH fudbala i prosuo par budalastinja...
spo101

#1977 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by spo101 »

sta ste toliko tvrdoglavi?

tesko je naci jednog vidica. koji ore svih 90 minuta.
ali naci covjeka koji 45 minuta moze dati srce na terenu nije toliko tesko.
u premijer ligi ih mozes odmah cetvoricu izbrojati.
Omerovim_Koracima

#1978 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Gdje bolje zbog njega tad zamalo neizgubismo..ccc..ja svakakvog naroda
HarnagaHarnaga

#1979 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

spo101 wrote:sta ste toliko tvrdoglavi?

tesko je naci jednog vidica. koji ore svih 90 minuta.
ali naci covjeka koji 45 minuta moze dati srce na terenu nije toliko tesko.
u premijer ligi ih mozes odmah cetvoricu izbrojati.
Nekad nije dovoljno samo orati, treba znati i kako posijati...
spo101

#1980 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by spo101 »

susic treba da zna kako ne mozes biti uspjesan ako nemas tvrdu odbranu.

prvo se treba odbrana izgraditi.
a tek onda napad i sredina.

jer ne moze covjek nikad dati golova koliko ih moze primiti.
pogotovo kada se vidi da smo mi 70% svih pogubnih golova primili u zadnjim minutima utakmice.
budali je to dosta da shvati gdje se moraju cesce zamjene odvijati.
cyprus

#1981 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

elSaik wrote:...To što je vama dovoljno da uvijek budemo MALI koji će ponekad iznervirati pokojeg VELIKOG vaša stvar, moja nije...
Nema nama tu šta "biti dovoljno". TAKO JESTE. Neko to vidi, neko ne želi da vidi. S tim što u vezi fudbala neću reći da smo mali, objektivno smo srednji. Druga stvar što bi mi želili da smo veliki, to je već stvar naših komplexa.
greys

#1982 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by greys »

Bez teznje da postanemo veliki,uvijek cemo ostati mali.ako se mirimo s cinjenicom da smo srednji,bolje da odmah pretsanemo igrati fudbal.Ja se ne mirim...
palermo

#1983 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

cyprus wrote:
elSaik wrote:...To što je vama dovoljno da uvijek budemo MALI koji će ponekad iznervirati pokojeg VELIKOG vaša stvar, moja nije...
Nema nama tu šta "biti dovoljno". TAKO JESTE. Neko to vidi, neko ne želi da vidi. S tim što u vezi fudbala neću reći da smo mali, objektivno smo srednji. Druga stvar što bi mi želili da smo veliki, to je već stvar naših komplexa.

Dečko, postalo te zamarajuće čitati sa tom tvojom pričom o navodnoj realnošću. Niko nije ovdje, barem ogromna većina, toliko mahnit niit lud da traži od nekoga da bude svjetski prvak, da ide u polufinale, ljudi ovdje samo iskazuju obićčnu,ljudsku, tako normalnu želju, za koju ima sasvim dovoljno osnova i uporišta u samom kvalitetu, , da jednom ova reprezentacija ode na neko evropsko, svjetsko prvenstvo. A ti ovdje da prostiš nam se svima sereš u usta, tvrdeći da si pametniji od drugih, i kako eto, ti vidiš,a mi ne vidimo da smo mali, nikakvi, i da treba da budemo zadovoljni sa trećim mjestom. A mi bi htjeli da odemo na to evropsko, svjetsko, kao neka jebena Slovenija, kao Latvija što ode, kao Švajcarska ili Slovačka, ali jok ti nam ovdje iz dana u dan trubiš kako eto, mi trebamo prihvatii realnost. Okači je znaš već gdje , tu realnost
burek_in_space

#1984 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

hrasno38 wrote:
Tako je ali Ciro nas dovede na samo jedan korak do mundijala i ako Pape napravi nesto slicno, s obzirom da ima iste igrace ali sa tom razlikom sto su uigraniji nego u Cirino vrijeme za 50%, onda nema sta ko da Papetu prigovara. Ja opet ponavljam da za razliku od svih Cirinih prijateljskih ova Papetova je do sada najjaca a ona TOP tek slijedi a obadvije smo dobili zahvaljujuci tome sta je Ciro postigao sa nasom reprezentacijom. Dakle pape je stigao na serviranu veceru i na njemu je sada samo da je pojede i ja se nadam da hoce mada me nikada niko nece ubjediti da je on bolje rjesenje od Cire.

Ovo ti, jednostavno, nije tachno.
I Gana i Njemachka su nas odabrali zato shto su u grupi sa Srbijom na svjetskom prventvu, i u nama vide tipichnu balkansku ekipu (kakva je i Srbija, s tim da ima nekoliko boljih igracha i jacheg trenera).
spo101

#1985 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by spo101 »

srbija ima jacu odbranu od nas. i to je to.

mi smo u napadu i sredini prilicno izjednaceni, ako ne i bolji !

ali oni idu na svjetsko (zbog te odbrane) ,, a mi cuclamo palac kod kuce (zbog nase odbrane)

i budali su neke stvari jasne,, ali susic kao trener bi trebao to znati bolje od mene.
samim tim da nije prosirio kadar u odbrani daje mi lose predosecaje o susicu.

ja mu dajem jos dvije utakmice fore.
ako ne uradi nista u vezi odbrane,, treba susicu dati nogu prije nego se kvalifikacije i zavrse!@
zecko_kupuz

#1986 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

spo101 wrote:srbija ima jacu odbranu od nas. i to je to.

ali oni idu na svjetsko (zbog te odbrane) ,, a mi cuclamo palac kod kuce (zbog nase odbrane)

i budali su neke stvari jasne,, ali susic kao trener bi trebao to znati bolje od mene.

ako ne uradi nista u vezi odbrane,, treba susicu dati nogu prije nego se kvalifikacije i zavrse!
@
Čovjek bi pomislio da radiš u Savezu. :lol:
Edin H.

#1987 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

spo101 wrote:srbija ima jacu odbranu od nas. i to je to.

ako ne uradi nista u vezi odbrane,, treba susicu dati nogu prije nego se kvalifikacije i zavrse!@
A sta moze uraditi u vezi odbrane?

Da zovne Vidica i Ivanovica da igraju za nas?

Ponos mu ne da da moli Sasu, a drugog rjesenja za utakmice na ozbiljnijem nivou mi nemamo.
Zato mi je i bilo smijesno kada je Pape na pocetku govorio o timu od dvadeset kvalitetnih igraca, kao da smo Engleska :-) .
Obuca9

#1988 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Sa Sašom je već razgovarao, a ovaj ga je odbio.
Edin H.

#1989 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:Sa Sašom je već razgovarao, a ovaj ga je odbio.
Koliko sam shvatio jeste, ali preko posrednika da ga ne bi direktno odbio.

Ja mislim da bi se to moglo odraditi, ali ko zna sta se konkretno desava o cemu mi ne znamo dovoljno.
Sasa je dobar momak, nedavno je poklonio organizatorima Turnira malog fudbala nase dijaspore koji se odigrao u Luksemburgu svoju fudbalsku opremu za jednu od nagrada.
Sredio nas momak, madjionicar iz Glasgowa :D (nije sala)
luckylaka

#1990 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

palermo wrote:
cyprus wrote:

Dečko, postalo te zamarajuće čitati sa tom tvojom pričom o navodnoj realnošću. Niko nije ovdje, barem ogromna većina, toliko mahnit niit lud da traži od nekoga da bude svjetski prvak, da ide u polufinale, ljudi ovdje samo iskazuju obićčnu,ljudsku, tako normalnu želju, za koju ima sasvim dovoljno osnova i uporišta u samom kvalitetu, , da jednom ova reprezentacija ode na neko evropsko, svjetsko prvenstvo. A ti ovdje da prostiš nam se svima sereš u usta, tvrdeći da si pametniji od drugih, i kako eto, ti vidiš,a mi ne vidimo da smo mali, nikakvi, i da treba da budemo zadovoljni sa trećim mjestom. A mi bi htjeli da odemo na to evropsko, svjetsko, kao neka jebena Slovenija, kao Latvija što ode, kao Švajcarska ili Slovačka, ali jok ti nam ovdje iz dana u dan trubiš kako eto, mi trebamo prihvatii realnost. Okači je znaš već gdje , tu realnost
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: Procitah nesto pametno,sve ostalo ,,vec vidjeno,,Uz put da podsjetim da su velike France ,,zvijezde,,igrale1:1 sa Tunisom(one zvijezde stio na guzove odose na sp)
El_comadante

#1991 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

mi nemamo dovljno veliki fond igrača da bi igrali na prvenstvima jer igramo u Euro zoni gdje i 5 šešir ima 2-3 kvalitetna igrača. ali možemo očekivati bar nekeda da "zalutamo" na prvenstvo. nama je najveći problem što nam je liga nikakva i okusnicu nam čine igrači koji igraju vani. znaći bilo kakva povreda ili kartoni nama je problem jer nemamo kvalitetnu ligu dok jer recimo Hrvatska liga kvalitetnija i mogu uvijek nadopuniti rupu u reprezentaciji. i Srbi imaju par kavlietni klubova. itd.
veran

#1992 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veran »

Steapnovića za selektora,čovek je sa raspalim laktašima bio drugi u prolećnom delu sezone
cyprus

#1993 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

palermo wrote:Dečko, postalo te zamarajuće čitati sa tom tvojom pričom o navodnoj realnošću. Niko nije ovdje, barem ogromna većina, toliko mahnit niit lud da traži od nekoga da bude svjetski prvak, da ide u polufinale, ljudi ovdje samo iskazuju obićčnu,ljudsku, tako normalnu želju, za koju ima sasvim dovoljno osnova i uporišta u samom kvalitetu, , da jednom ova reprezentacija ode na neko evropsko, svjetsko prvenstvo. A ti ovdje da prostiš nam se svima sereš u usta, tvrdeći da si pametniji od drugih, i kako eto, ti vidiš,a mi ne vidimo da smo mali, nikakvi, i da treba da budemo zadovoljni sa trećim mjestom. A mi bi htjeli da odemo na to evropsko, svjetsko, kao neka jebena Slovenija, kao Latvija što ode, kao Švajcarska ili Slovačka, ali jok ti nam ovdje iz dana u dan trubiš kako eto, mi trebamo prihvatii realnost. Okači je znaš već gdje , tu realnost
Malko sam iznenađen sadržajem tvog posta. Nije mi namjera bila da nikog, pa ni tebe iznerviram. Jednostavno iskazujem svoje mišljenje, jer mi je dosadio taj život u oblacima. Meni je recimo zamarajuće čitat konstantno nezadovoljstvo i pljuvanje po svemu što se ostvari (jer zaboga, uvijek postoji više). Na taj način ćemo vječito ostat nezadovoljna i iskompleksirana nacija.
veljaca

#1994 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

cyprus wrote:
palermo wrote:Dečko, postalo te zamarajuće čitati sa tom tvojom pričom o navodnoj realnošću. Niko nije ovdje, barem ogromna većina, toliko mahnit niit lud da traži od nekoga da bude svjetski prvak, da ide u polufinale, ljudi ovdje samo iskazuju obićčnu,ljudsku, tako normalnu želju, za koju ima sasvim dovoljno osnova i uporišta u samom kvalitetu, , da jednom ova reprezentacija ode na neko evropsko, svjetsko prvenstvo. A ti ovdje da prostiš nam se svima sereš u usta, tvrdeći da si pametniji od drugih, i kako eto, ti vidiš,a mi ne vidimo da smo mali, nikakvi, i da treba da budemo zadovoljni sa trećim mjestom. A mi bi htjeli da odemo na to evropsko, svjetsko, kao neka jebena Slovenija, kao Latvija što ode, kao Švajcarska ili Slovačka, ali jok ti nam ovdje iz dana u dan trubiš kako eto, mi trebamo prihvatii realnost. Okači je znaš već gdje , tu realnost
Malko sam iznenađen sadržajem tvog posta. Nije mi namjera bila da nikog, pa ni tebe iznerviram. Jednostavno iskazujem svoje mišljenje, jer mi je dosadio taj život u oblacima. Meni je recimo zamarajuće čitat konstantno nezadovoljstvo i pljuvanje po svemu što se ostvari (jer zaboga, uvijek postoji više). Na taj način ćemo vječito ostat nezadovoljna i iskompleksirana nacija.
Ko ne tezi velikim stvarima - nikada ih nece dostici ...
Kao sto trebamo profesionalce fudbalere - takodje trebamo i profesionalce u strucnom stabu - takodje i profesionalce u N/FSBIH - jedino tako ( uz dozu srece ) mozemo postici veliki rezultat ..... Ako bilo gdje u ovom lancu zaskripi - nista od rezultata .....

:sax:
Fordas

#1995 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fordas »

Rasturila nas je reprezentacija u kojoj ima samo jedan momak koji zna sa loptom (onaj albanac) dok je ostalih 20 atleticara jako dobro trcalo i nista vise. Zalosno
greys

#1996 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by greys »

cyprus wrote:
Prica ti je luzerska.Pretpostavljam da se nikad nisi bavio nekim sportom,sa takvim stavom bi bio nikakav sportista.
Obuca9

#1997 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veran wrote:Steapnovića za selektora,čovek je sa raspalim laktašima bio drugi u prolećnom delu sezone
:lol: :lol:

Zar ti ne rece da Laktaši milion posto ostaju u Ligi?
palermo

#1998 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

cyprus wrote:
Malo si me iživcirao :mrgreen: , ne možemo stalno govoriti da smo mali, da nam je realnost biti treći i slično, Realnost je vrlo fluidna stvar, danas je realno da si živ , sutra si pod zemljom. Treba nam samopouzdanja, uvjerenosti da možemo, treba nam euforije.........uparvao iz tih razloga sam nekako jako razočaran načinom kako je Pape vodio utakmicu protiv Švedske, ne radi se to tako. Što bi se reklo, Pape me iznervirao, ati mi naletio :D
JBT

#1999 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

Mi ako ne odemo na EP sa ovom generacijom onda cemo se nacekati do sljedeceg puta.
Ova omladina sto igra po svijetu i sto bira BiH za svoju repku u kojoj ce igrati (a mogu birati i Holandiju, Francusku, Svedsku, Svicarsku, Njemacku....) u buducnosti nece to raditi ako ne budu imali uzore iz ove generacije koju danas imamo.
A kako cemo mi to sa papetom ostvariti?

Nama treba selektor ratnik, motivator, energicar, koji ce svakog ponaosob slati na teren u stanju gdje poraz kao opcija ne postoji.
To nam treba. E sad samo treba naci covjeka koji odgovara takvom opisu radnog mjesta.
greys

#2000 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by greys »

JBT wrote:Mi ako ne odemo na EP sa ovom generacijom onda cemo se nacekati do sljedeceg puta.
Ova omladina sto igra po svijetu i sto bira BiH za svoju repku u kojoj ce igrati (a mogu birati i Holandiju, Francusku, Svedsku, Svicarsku, Njemacku....) u buducnosti nece to raditi ako ne budu imali uzore iz ove generacije koju danas imamo.
A kako cemo mi to sa papetom ostvariti?

Nama treba selektor ratnik, motivator, energicar, koji ce svakog ponaosob slati na teren u stanju gdje poraz kao opcija ne postoji.
To nam treba. E sad samo treba naci covjeka koji odgovara takvom opisu radnog mjesta.

Barbarez...Taj covjek bi pucao samare igracima koji se ne trude :D
Locked