Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
Bloger

#1976 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Treba Haretu odati priznanje na doslijednom držanju. Ne da nama-nek ide i glava. Svaka čast!
ultima_palabra

#1977 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Hare bi i givikt pokvario :roll:
ljudozder

#1978 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ljudozder »

ultima_palabra wrote:Hare bi i givikt pokvario :roll:
ako taj givikt ide na štetu državi BiH i svim njenim građanima... Samo nažalost ne uspijeva uvijek...
ultima_palabra

#1979 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

ljudozder wrote:
ultima_palabra wrote:Hare bi i givikt pokvario :roll:
ako taj givikt ide na štetu državi BiH i svim njenim građanima... Samo nažalost ne uspijeva uvijek...
Takav altruista, sve bi dao za Bosnu :thumbup: Neće pokleknuti do zadnjeg daha, a i kad ga više ne bude bilo, ostavio nam je takve ljudske gromade kao štp su Halilović, Bahtić, Hećo, Alićka, Alkalaj...Bosna nek se ne brine :bih: :bih: :bih: Hare care :bih: :bih: :bih:
Bolje živjeti sto godina kao bogataš, nego sedam dana u bijedi 8-)
salihh

#1980 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by salihh »

bez ikakve zeze... gledam neki dan silajdzica na tv-u i pomislim, ovaj frajer pravo lici na josipa broza... kontam, ma ucinilo mi se... onda prijenos iz srebrenice... cini mi se da je hare i cvike izabrao da naglasi da lici na broza... hebo te, isti tito...
ne zezam se, da li je jos neko primjetio slicnost
ljudozder

#1981 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ljudozder »

salihh wrote:bez ikakve zeze... gledam neki dan silajdzica na tv-u i pomislim, ovaj frajer pravo lici na josipa broza... kontam, ma ucinilo mi se... onda prijenos iz srebrenice... cini mi se da je hare i cvike izabrao da naglasi da lici na broza... hebo te, isti tito...
Jesam ja, na TV-u u Srebrenici kad je bio, reko šta je ovo, došo Tito :D
zonbirile

#1982 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

Nekako s proljeća wrote::)
Vlast zombi, to je taj adrenalin kojem teže.Biti mali faraoni ...i Josip je imao tu furku , da se ne lagimo....sve je to u pet deka.
S tim što ti danas imaš mogućnost da biraš između više opcija...čak previše njih.Prije je to bilo mnogo jednostavnije ali i diktatorsko.

Nane mi u dimijama, nikada se do danas nisam javio na ovu temu, i nisam glasao do sada za Harisa...mislim da neću ni ovaj put.Ali ne mogu da dozvolim da se ne poštuje njegov izborni legitimitet.A ti i slični tebi upravo to radite.
To ja branim zombi, ne Harisa kao individualca ili ovakvog-onakvog političara.

Malo respekta, i laganini...do 3 Oktobra.Ne možeš mijenjati druge, već samo sebe zombi...ukazuj na činjenice i argumente ali sa mjerom, budimo ravnopravni i na sajtu kao na izborima.To je prednost današnjeg vakta...tako mi hiljadu štafeta mladosti.. :lol:
--------------------------------------------------------------------------------------
normalno da svako gaji kult ličnosti,znaš ono vlast opija,apsolutna vlast opija apsolutno.Ja bih samo akcent stavio na ono urađeno za državu i stanovništvo.Kada to ogoliš,skontaš da je ovo totalni sraz,da smo dotakli dno,upropastili sve.
Suti i trpi

#1983 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

salihh wrote:bez ikakve zeze... gledam neki dan silajdzica na tv-u i pomislim, ovaj frajer pravo lici na josipa broza... kontam, ma ucinilo mi se... onda prijenos iz srebrenice... cini mi se da je hare i cvike izabrao da naglasi da lici na broza... hebo te, isti tito...
Majke mi rodjene i ja sam naglas komentariso kada sam ga ugledo :D . Posebno velika slicnost je kada ga snimaju iz profila :D .

Izgleda da je Hare pravi Tito, onaj sto nas je tlacio i ugnjetavo u Jugi je ruski spijun :D .
Bosnolog

#1984 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Majke mi rodjene i ja sam naglas komentariso kada sam ga ugledo :D . Posebno velika slicnost je kada ga snimaju iz profila :D .

Izgleda da je Hare pravi Tito, onaj sto nas je tlacio i ugnjetavo u Jugi je ruski spijun :D .
Harison Velicanstveni = "TITO" :mrgreen: Covjek zna gdje koka pusta vodu,........ ;-)

Salonci potrosise sva dimna punjenja da maskiraju politicki teren dok im Milojko pravi od Bosne Rusku Guberiju,...... :thumbup:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... okada.html
Klodovik

#1985 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Klodovik »

zonbirile wrote:možda ovo sa Šabanom ne ide,ne ide jer se teško može porediti različito vrijeme,ali...ipak povucimo paralelu.1990-2010=20g.Na drugoj strani 1941-1961g=20g.Možemo li se složiti da je onaj rat bio pogubniji i po žrtvama i po materijalnoj šteti,da je cijelo okruženje zbog forme svjetskog rata bilo down.Pored više stranih vojski i domaći,onako bratoubilački rat,kao i zadnji.I? Do 61g izgrađeno je more toga,elektrificirana sela,od seljačke ruralne nepismene populacije pravili su se kadrovi,proizvodilo svojim sredstvima za svoje potrebe.More toga,normalno i gluposti i grešaka,ali mainstream,zvijezda vodilja je bila ujediniti i izvuči zemlju iz prijeratne bijede i poslijeratnog pustošenja.
Optužiće me mnogi po pitanju Šabana,kriv je za mnoge stvari,ali šta je danas zvijezda vodilja stranaka,vođa,političara?Eto dođosmo na slična pitanja,cilja-ujediniti i osavremeniti zemlju,nekad i sad.
U ovom ratu je gorila Vijećnica, srušen je Stari most itd. porušeno je ono što je preživjelo čak i prošli rat, a najveća razlika je u tome da je ovaj rat daleko pogubnije završio od prošlog. U tome je kvaka.

Da je Šaban u BiH išao na varijantu "Srbi, Hrvati i Bošnjaci" ili na varijantu "Bosanci i Hercegovci", problemi bi i za njega bili teško, ako ikako, premostivi. Izbore i tržišnu privredu (oboje makar i u povojima da ne spominjem).
drndalo

#1986 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

zonbirile wrote:Kada to ogoliš,skontaš da je ovo totalni sraz,da smo dotakli dno,upropastili sve.
Nismo jos, jos uvijek moze i gore, i u tom pravcu nezaustavljivo srljamo...
zonbirile

#1987 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

Klodovik wrote:
zonbirile wrote:možda ovo sa Šabanom ne ide,ne ide jer se teško može porediti različito vrijeme,ali...ipak povucimo paralelu.1990-2010=20g.Na drugoj strani 1941-1961g=20g.Možemo li se složiti da je onaj rat bio pogubniji i po žrtvama i po materijalnoj šteti,da je cijelo okruženje zbog forme svjetskog rata bilo down.Pored više stranih vojski i domaći,onako bratoubilački rat,kao i zadnji.I? Do 61g izgrađeno je more toga,elektrificirana sela,od seljačke ruralne nepismene populacije pravili su se kadrovi,proizvodilo svojim sredstvima za svoje potrebe.More toga,normalno i gluposti i grešaka,ali mainstream,zvijezda vodilja je bila ujediniti i izvuči zemlju iz prijeratne bijede i poslijeratnog pustošenja.
Optužiće me mnogi po pitanju Šabana,kriv je za mnoge stvari,ali šta je danas zvijezda vodilja stranaka,vođa,političara?Eto dođosmo na slična pitanja,cilja-ujediniti i osavremeniti zemlju,nekad i sad.
U ovom ratu je gorila Vijećnica, srušen je Stari most itd. porušeno je ono što je preživjelo čak i prošli rat, a najveća razlika je u tome da je ovaj rat daleko pogubnije završio od prošlog. U tome je kvaka.

Da je Šaban u BiH išao na varijantu "Srbi, Hrvati i Bošnjaci" ili na varijantu "Bosanci i Hercegovci", problemi bi i za njega bili teško, ako ikako, premostivi. Izbore i tržišnu privredu (oboje makar i u povojima da ne spominjem).
---------------------------------
pa u tome i jeste kvaka što Šaban nije išao na to riješenje.Kada tome dodaš veličinu i nacionalnu raznolikost Juge,pa ovi miševi ne da su za ubiti,nego ih mučiti ,a ne dati im krepati.
Bosnolog

#1988 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Silajdžić: Optužnica protiv novinara Kaletovića je grub nasrtaj na nezavisno novinarstvo
15. 07. 2010. • 19:43 A. K.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić oštro osuđuje podizanje optužnice od Okružnog suda u Banja Luci protiv Damira Kaletovića, novinara Federalne televizije i magazina "60 minuta".

"Ova optužnica predstavlja izrazito grub nasrtaj na nezavisno novinarstvo, i podsjeća na metode kojima se služe najrigidnji diktatorski režimi, koji umjesto da budu servis svojih građana pribjegavaju represivnim mjerama.

Štaviše, optužnica je podignuta protiv novinara zbog snimanja izjave pripadnika upravo takvog režima – Vitomira Popovića – u kojoj Popović zagovara ubistvo tog novinara.

Umjesto da se sudi Popoviću zbog te izjave, vlasti Republike Srpske vrše pravno nasilje nad novinarom koji je obavljao svoj posao", kaže se u saopštenju iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Silajdžić podsjeća da je i on sam, kao i članovi njegovog Kabineta, bio tajno sniman, ali da ni on ni njegovi saradnici nikada nisu ni pomislili da pokreću bilo kakav proces protiv novinara.

"Svaka osoba u ovoj zemlji koja se dobrovoljno prihvati javnog poziva mora biti svjesna da se istovremeno izlaže javnoj kritici koja treba biti pozdravljena, jer pospješuje demokratski diskurs i razvoj civilizacijskih vrijednosti.

Predsjedavajući Silajdžić, zato, najoštrije osuđuje ovaj nedemokratski i necivilizacijski čin organa vlasti Republike Srpske i poziva javnost da da punu podršku nezavisnom novinarstvu na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.
:thumbup: :bih:
Novinari i javni mediji su prvi temelji demokratije slobode misljenja i govora,....Oni su oci i usi demokratskih procesa i indikator demokratije svakog drustva i drzave,.
ultima_palabra

#1989 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

:lol: Hare uplatio ratu kod Bakira, pa mora sad podržavati i ono što inače ne bi :D
rahmanjin

#1990 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
Silajdžić: Optužnica protiv novinara Kaletovića je grub nasrtaj na nezavisno novinarstvo
15. 07. 2010. • 19:43 A. K.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić oštro osuđuje podizanje optužnice od Okružnog suda u Banja Luci protiv Damira Kaletovića, novinara Federalne televizije i magazina "60 minuta".

"Ova optužnica predstavlja izrazito grub nasrtaj na nezavisno novinarstvo, i podsjeća na metode kojima se služe najrigidnji diktatorski režimi, koji umjesto da budu servis svojih građana pribjegavaju represivnim mjerama.

Štaviše, optužnica je podignuta protiv novinara zbog snimanja izjave pripadnika upravo takvog režima – Vitomira Popovića – u kojoj Popović zagovara ubistvo tog novinara.

Umjesto da se sudi Popoviću zbog te izjave, vlasti Republike Srpske vrše pravno nasilje nad novinarom koji je obavljao svoj posao", kaže se u saopštenju iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Silajdžić podsjeća da je i on sam, kao i članovi njegovog Kabineta, bio tajno sniman, ali da ni on ni njegovi saradnici nikada nisu ni pomislili da pokreću bilo kakav proces protiv novinara.

"Svaka osoba u ovoj zemlji koja se dobrovoljno prihvati javnog poziva mora biti svjesna da se istovremeno izlaže javnoj kritici koja treba biti pozdravljena, jer pospješuje demokratski diskurs i razvoj civilizacijskih vrijednosti.

Predsjedavajući Silajdžić, zato, najoštrije osuđuje ovaj nedemokratski i necivilizacijski čin organa vlasti Republike Srpske i poziva javnost da da punu podršku nezavisnom novinarstvu na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.
:thumbup: :bih:
Novinari i javni mediji su prvi temelji demokratije slobode misljenja i govora,....Oni su oci i usi demokratskih procesa i indikator demokratije svakog drustva i drzave,.
Fuj kakvo licemjerje. Pa sto ne pita Bahtica, Hecu i onog treceg ne mogu mu se sjetiti imena o tome, ili sto njih nije osuđivao.
Bosnolog

#1991 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Politicki motivisana optuznica s ciljem gusenja sloboda javne rijeci je nesto drugo,....napad na novinare je neprihvatljiv cin,za to je trebalo od strane istog sudstvu podnijeti krivicnu prijava,a stranka je trebala izbaciti Bahtica ili ga ukoriti zbog toga ko moralni cin,...Za tebe je ocito prihvatljivo da Dodik sudi novinaria i prijeti kako ce nakautirati novinara,.......

rahmanjin

#1992 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:Politicki motivisana optuznica s ciljem gusenja sloboda javne rijeci je nesto drugo,....napad na novinare je neprihvatljiv cin,za to je trebalo od strane istog sudstvu podnijeti krivicnu prijava,a stranka je trebala izbaciti Bahtica ili ga ukoriti zbog toga ko moralni cin,...Za tebe je ocito prihvatljivo da Dodik sudi novinaria i prijeti kako ce nakautirati novinara,.......

Covjece, pa tebi Dodik ne izlazi iz usta. Gdje sam ga ja pomenuo? Samo za tvoju informaciju Bahtic i Heco su nosioci liste za drzavni parlament. Znaci, imaju apsolutnu podrsku Silajdzica. I onda on nekome govori o napadima na novinare. Opet fuj.
Bosnolog

#1993 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote:
Bosnolog wrote:Politicki motivisana optuznica s ciljem gusenja sloboda javne rijeci je nesto drugo,....napad na novinare je neprihvatljiv cin,za to je trebalo od strane istog sudstvu podnijeti krivicnu prijava,a stranka je trebala izbaciti Bahtica ili ga ukoriti zbog toga ko moralni cin,...Za tebe je ocito prihvatljivo da Dodik sudi novinaria i prijeti kako ce nakautirati novinara,.......

Covjece, pa tebi Dodik ne izlazi iz usta. Gdje sam ga ja pomenuo? Samo za tvoju informaciju Bahtic i Heco su nosioci liste za drzavni parlament. Znaci, imaju apsolutnu podrsku Silajdzica. I onda on nekome govori o napadima na novinare. Opet fuj.
Doidk je indikator svog zla i ljudskog taloga koje Bosna ne pamti od vremena pisopije Dabica.

Ti opet nemas moc razlucivanja u svojoj glavi,napad na novinare je za mene neprihvatljiv cin i svi koji to cine trebaju snositi odgovornost ukljucujuci i Bahtica.Verbalno vrijedanje novinara je takode napad na iste,odgovarati novinarima na njihova provokativna pitanja krkanskim rijecnikom ulice je takode u tomm rangu,....ALI podizati politicki motivisane i montirane optuznice pa izgubiti i proganjati novinere je gusenje temeljne slobode u demokratiji i odraz diktature strahovlade odnosno Aparthejda,......ti to izgleda ne mozes da shvatis,......
rahmanjin

#1994 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote:

Doidk je indikator svog zla i ljudskog taloga koje Bosna ne pamti od vremena pisopije Dabica.

Ti opet nemas moc razlucivanja u svojoj glavi,napad na novinare je za mene neprihvatljiv cin i svi koji to cine trebaju snositi odgovornost ukljucujuci i Bahtica.Verbalno vrijedanje novinara je takode napad na iste,odgovarati novinarima na njihova provokativna pitanja krkanskim rijecnikom ulice je takode u tomm rangu,....ALI podizati politicki motivisane i montirane optuznice pa izgubiti i proganjati novinere je gusenje temeljne slobode u demokratiji i odraz diktature strahovlade odnosno Aparthejda,......ti to izgleda ne mozes da shvatis,......
Mojne Sado vise zivota ti.
Bosnolog

#1995 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: Mojne Sado vise zivota ti.
:mrgreen: :lol: :lol:

Suti i trpi

#1996 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Image - Seksualni manijak.

Image - Nasilnik i bahata kabadahija.

Image - Utjerivac straha.

Sta je Hare reko za ponasanje ove trojice svojih omiljenih pulena? Nije nista, sutio ko zaliven, jer mu to nebi pomoglo u ostvarivanju dobrog izbornog rezultata.

Ovo saopstenje je toliko licemjerno da je svaki komentar suvisan. On nema moralno pravo da bilo sta komentarise. Dovoljno je reko kada nije htio osudit manijacki telefonski razogovor Saje i Gasija. Fuj.
rahmanjin

#1997 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote: Mojne Sado vise zivota ti.
:mrgreen: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=shDooD37tIY
MrMaliJoe

#1998 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

veljaca wrote:
MrMaliJoe wrote:
veljaca wrote:
:?

Zao mi te - ako je tako ....
Koji me nick žali od 12, koje koristiš !!!!
Ti stvarno sa ovakvim izjavama - potvrdjujes moje zaljenje spram tebe .... Cuj 12 nick-ova...... meni je dovoljan ovaj jedan i stojim iza njega ... Ne krijem se ja iza drugih ....

:sax:

Zašto onda miop glumi tvog advokata!
MrMaliJoe

#1999 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

miop wrote:
MrMaliJoe wrote:
veljaca wrote:
:?

Zao mi te - ako je tako ....
Koji me nick žali od 12, koje koristiš !!!!
Pa valjda ima moderacija da se brine o kloniranju nickova, pa prijavi ako na koga sumnjas.
Ovdje se izgleda samo javljaju oni koji mrze doticnog. Pa ja da nekog ovako patoloski mrzim ne bih se ni javljao na temu, osim da mi neko plati.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 100% :bih:
ja_sin_sam_tvoj

#2000 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ja_sin_sam_tvoj »

Orbini wrote:Haretova retorika je cesto na tapetu kao nepotrebna, neucinkovita,... ali je nazalost istinita. Ovo nije nikakvo navijanje za njega, nego otvoreno pitanje imamo li sta izgubiti retorikom o pravdi i moralu. Mislim da ne,.. posto svakako ne mozemo sami promijeniti i posto je sudbina BiH i Bosnjaka svakako u rukama mocnika i navodjena interesom,.. - retorika niti pomaza a niti odmaze. Rekao sta mislis i pricao o tome, ili sutio - isto ce ti biti.
Slažem se da je sudbina BiH u rukama močnika.

Jedan od močnika je upravo i Haris Silajdžić, kojeg slučajno ili ne citira mnogo nekih "nezavisnih" medija. Te njegove izjave i tzv. retorika su i jedino što je narod uspio kod njega da primjeti.

Mislim da je za 4 godine njegovog mandata u predsjedništvu bilo upravo 4 godine "retoričkih prepucavanja" sa Dodikom, a to je bilo veoma primjetno u javnosti.
Jedino što nije bilo primjetno to je rad. A znamo da onaj ko puno priča, malo radi i obrnuto.

Gdje nam je ta 100% BiH?
Post Reply