Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jaina

#1976 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaina »

Imam pitanje, a nekako mi se čini da je ovo tema za to :D Trebam dobiti ženku labradora na poklon, a posto će boraviti u stanu malo me strah tjeranja i krvarenja tokom istog. Interesuje me da li se to krvarenje sprječava sterilizacijom i koliko košta uopće ta sterilizacija ženke?
pakica_

#1977 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

jaina wrote:Imam pitanje, a nekako mi se čini da je ovo tema za to :D Trebam dobiti ženku labradora na poklon, a posto će boraviti u stanu malo me strah tjeranja i krvarenja tokom istog. Interesuje me da li se to krvarenje sprječava sterilizacijom i koliko košta uopće ta sterilizacija ženke?
sprecava :D sterilizacija kod zenki kosta vise nego kod muzjaka i krece se od 100 do 140 KM (barem kod custe, kod kojeg bih jedino vodila svoje pse na bilo kakve operacije).. ne znam koliko je na drugim mjestima, iskreno da ti kazem :)
i najbolje ti je odmah to zavrsiti cim promijeni zubice, sa nekih 5-6 mj. da si rahat :D
covjekizsjene

#1978 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

Zna li tko gdje mogu nabaviti hranu za pse diabeticare u inostranstvu ? Najvise bi mi pasalo Zagreb , Graz , Minhen , Frankfurt.
pakica_

#1979 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

covjekizsjene wrote:Zna li tko gdje mogu nabaviti hranu za pse diabeticare u inostranstvu ? Najvise bi mi pasalo Zagreb , Graz , Minhen , Frankfurt.
pa pitas tu raju iz zagreba, graca, minhena ili frankfurta da malo bace pogled uokolo i nadju ti hranu.. jesi li se cuo sa izetom? sta ti veli? i jesi li ziher da kod nas nema hrane za cuke sa dijabetesom?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1980 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Ima li kod NIkoline u Sarajevu ? Dućan je smješten do Kaprija, odnosno u istoj zgradi
covjekizsjene

#1981 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

pakica_ wrote:
covjekizsjene wrote:Zna li tko gdje mogu nabaviti hranu za pse diabeticare u inostranstvu ? Najvise bi mi pasalo Zagreb , Graz , Minhen , Frankfurt.
pa pitas tu raju iz zagreba, graca, minhena ili frankfurta da malo bace pogled uokolo i nadju ti hranu.. jesi li se cuo sa izetom? sta ti veli? i jesi li ziher da kod nas nema hrane za cuke sa dijabetesom?
Na putu je 10 dana.Ni kad dodje sa puta necu ga zvati , skont'o sam ga po prici koliko je sati...Pricao mi je pricu kako je to veoma skupo i da je caninsulin preskup te da bi bilo najbolje da od njega nabavljam neki insulin cija je cijena 10ml 150km.Mislim :-) A na netu sa dostavom cijena Caninsulina 110km 10ml.I kaze kako taj njegov insulin djeluje do 12 sati i da je humani.A isti trenutno koristim :lol:
KatarinaKosaca

#1982 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Nisam htjela da pobijam @pakica, ali moje iskustvo sa tim veterinarom :-) :-) :-) , što je najgore preporučih ga, upropasti te mačke :(
pakica_

#1983 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:Nisam htjela da pobijam @pakica, ali moje iskustvo sa tim veterinarom :-) :-) :-) , što je najgore preporučih ga, upropasti te mačke :(
pa zar ti nije on valj'o kad je lijecio paz :roll:
KatarinaKosaca

#1984 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

[Upsss, greška.... Izet je spasio Paz.. što mi se učinilo da je pisalo Haris :-) :-) :-)
pakica_

#1985 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:[Upsss, greška.... Izet je spasio Paz.. što mi se učinilo da je pisalo Haris :-) :-) :-)
harisa sam preporucila par postova iznad za sterilizaciju kujice labradora.. od mene, licno, sve pohvale za njega, kome ne odgovara, nek' si nadje boljeg.. ha ja :D
covjekizsjene

#1986 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

Dobar je Haris , ali misa mu jebem veze nema o dijabetisu.Ne znam sta da radim... Mislio sam ga u Zagreb ili Beograd odvuci na kliniku , ali inace se napati dok dodje do Bjelasnice sa autom kamoli u drugu drzavu.Udario se u šapu nehotice i sad mu rana na tom mjestu,a koliko znam nije se igrati sa ranam kod dijabeticara , sporo zarastaju i infektivne su.Sad mi je mama iscijedila neku aloe veru(cvijece neko na terasi) i posula mu po rani.Od sutra mu cimet ubacujem u hranu.Gdje mogu nabavit lisce od smokve , procitao sam na dosta mjesta da snizava secer kao i artiplex.Pomagajte ljudi, prije 7 godina kad sam izgubio tornjaka plak'o sam mjesec dana i nisam isao u skolu 7 dana :mrgreen: Jos je taj samo 9 mjeseci zivio ,a sa ovim sam proveo 6 godina.Sinoc sam totalno pobudalio...Molio sam Boga da mi uzme vid , noge , ruke ma sta hoce samo da mi psa ostavi zivog :( :( :( ...
Cholina_Lokica

#1987 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

KatarinaKosaca wrote:Nisam htjela da pobijam @pakica, ali moje iskustvo sa tim veterinarom :-) :-) :-) , što je najgore preporučih ga, upropasti te mačke :(
Meni se od njega kosa na glavi dize, frajer radi klasicnu ratnu hirurgiju i veterinu u totalno neuslovnoj prostoriji (doduse, meni su i u ratu znali bolje odraditi stvari, bar neki nalaz izvade, on ni to) :-) hvala ali ne hvala.
pakica_

#1988 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

aman jeste navrle na njega.. vi ako imate boljeg, vi bujrum :D i to ratna hirurgija ne kontam al' nikako, jer svi moji psi koje je on radio su k'o smokvica, rezovi minimalni i brzo oporavljeni.. al' eto, nek' papci idu kod selme filipovic ako im vise odgovara, koja mi je vec dva kera ubila, jer glupaca fisne anesteziju bez rtg-a pluca nakon sto kera bubne auto i ker izdahne od pneumatoraksa.. dabogda joj se licenca zapalila pa vise nikad ne uzela skalpel u ruke, idiot! i ona i denis s veterine. nema dva gora duduka u zivotinjskoj medicini! :x :x
@covjekizsjene, Boga mi ces morat nesto skontat da ga prebacis donekle gdje ima veterinara koji nesto znaju o psecem dijabetesu.. ne znam, pravite pauze svako malo do zg, ili negdje, cisto da si ziher sta da radis dalje.. nesto ne znam za te smokvine listove, cimete i ostalo.. kerovi ipak nisu insani
Cholina_Lokica

#1989 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ratna hirurgija - haj' pod noz bez i jednog jedinog nalaza i pregleda :D nikad nije nest slicno uradio da ja znam prilikom operacije :D Plus sto je meni apsurdno raditi operacije u onakvom prostoru. Kad otvori kako treba kliniku onda mozemo pricati

Sad za sad mi ne treba hirurg (hvala majci prirodi :D ) A boljeg veterinara imam :D
covjekizsjene

#1990 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

pakica_ wrote:
@covjekizsjene, Boga mi ces morat nesto skontat da ga prebacis donekle gdje ima veterinara koji nesto znaju o psecem dijabetesu.. ne znam, pravite pauze svako malo do zg, ili negdje, cisto da si ziher sta da radis dalje.. nesto ne znam za te smokvine listove, cimete i ostalo.. kerovi ipak nisu insani
Ma insani su oni veci nego mi :mrgreen: Ako mu ne dao Bog sta bude cisto da znam sam ucinio sve sto se moglo uciniti.I hajd ako nije ti nije problem posalji mi broj od Harisa negdje sam ga zagubio.
Cholina_Lokica

#1991 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

covjekizsjene wrote:
pakica_ wrote:
Ma insani su oni veci nego mi :mrgreen: Ako mu ne dao Bog sta bude cisto da znam sam ucinio sve sto se moglo uciniti.I hajd ako nije ti nije problem posalji mi broj od Harisa negdje sam ga zagubio.
Jesi isao na veterinu, na internu?
covjekizsjene

#1992 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

Andrej mu nije mogao pomoci.Isto odgovor kao i Harisov.U BiH nema nit' caninsulina nit hrane za dijabeticare em veterinari se jednom u 10 godina susrecu sa tim.Pas je zasad dobro , opet sam mu jutros iscijedio na ranu aloe veru i malo iscijedio u vodi.Danas u 4h cu mu staviti malo cimeta u hranu.Sad sam zvao Hareta eto ga sutra.Rekao mi je da ako sam u mogucnosti da narucim caninsulin :)
covjekizsjene

#1993 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

http://www.vetdispense.co.uk/caninsulin ... 0u-ml.html

Narucio sam ga pa kud puklo da puklo...
KatarinaKosaca

#1994 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

covjekizsjene wrote:http://www.vetdispense.co.uk/caninsulin ... 0u-ml.html

Koliko će mu trajati ovo jedno pakovanje? Sretno, u svakom slučaju.
pakica_

#1995 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ne damo samozdera! hajde, cupavac, izguraj!
covjekizsjene

#1996 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

KatarinaKosaca wrote:

33 dana :)
zengi

#1997 Re: Savjeti za psa

Post by zengi »

covjekizsjene wrote:
:lol: :lol: :lol:

Dok ovo dvoje klipana igraju ovaj ih dobro :dance: sa strane :lol:
To je pravi mali manijak od psa. Srecom vratio se svom bivsem gazdi i sad sam sto se ono kaze rahat. Sladak onako al budala da te Bog mili sacuva. :-D
covjekizsjene

#1998 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjekizsjene »

covjekizsjene wrote:
KatarinaKosaca wrote:

33 dana :)
al malo morgen...Papci mi refundali money , razlog : nemoguce dostaviti... nista ovih dana idem u Zagreb i kupujem potrebno.
pakica_

#1999 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

covjekizsjene wrote: al malo morgen...Papci mi refundali money , razlog : nemoguce dostaviti... nista ovih dana idem u Zagreb i kupujem potrebno.
jbt, k'o da zivimo u narniji.. :( sretno!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2000 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Truba »

Black swan wrote:malo mi je bilo neugodno gledati jučer kako mali pas ganja malu djevojčicu

nije je ganjao da je stigne nego je samo trčao i lajao prema njoj a ona plašljiva
:roll: :roll: :roll:
udaljenost između njih 25 metara

pravo bezvezan osjećaj
skonto sam zašto je ne voli 8-) :lol: :lol: :lol: gađa ga kamenjem :lol: :lol: :lol:
Post Reply