Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
jaina
#1976 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imam pitanje, a nekako mi se čini da je ovo tema za to
Trebam dobiti ženku labradora na poklon, a posto će boraviti u stanu malo me strah tjeranja i krvarenja tokom istog. Interesuje me da li se to krvarenje sprječava sterilizacijom i koliko košta uopće ta sterilizacija ženke?
-
pakica_
#1977 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
sprecavajaina wrote:Imam pitanje, a nekako mi se čini da je ovo tema za toTrebam dobiti ženku labradora na poklon, a posto će boraviti u stanu malo me strah tjeranja i krvarenja tokom istog. Interesuje me da li se to krvarenje sprječava sterilizacijom i koliko košta uopće ta sterilizacija ženke?
i najbolje ti je odmah to zavrsiti cim promijeni zubice, sa nekih 5-6 mj. da si rahat
- covjekizsjene
#1978 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zna li tko gdje mogu nabaviti hranu za pse diabeticare u inostranstvu ? Najvise bi mi pasalo Zagreb , Graz , Minhen , Frankfurt.
-
pakica_
#1979 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pa pitas tu raju iz zagreba, graca, minhena ili frankfurta da malo bace pogled uokolo i nadju ti hranu.. jesi li se cuo sa izetom? sta ti veli? i jesi li ziher da kod nas nema hrane za cuke sa dijabetesom?covjekizsjene wrote:Zna li tko gdje mogu nabaviti hranu za pse diabeticare u inostranstvu ? Najvise bi mi pasalo Zagreb , Graz , Minhen , Frankfurt.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1980 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima li kod NIkoline u Sarajevu ? Dućan je smješten do Kaprija, odnosno u istoj zgradi
- covjekizsjene
#1981 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Na putu je 10 dana.Ni kad dodje sa puta necu ga zvati , skont'o sam ga po prici koliko je sati...Pricao mi je pricu kako je to veoma skupo i da je caninsulin preskup te da bi bilo najbolje da od njega nabavljam neki insulin cija je cijena 10ml 150km.Mislimpakica_ wrote:pa pitas tu raju iz zagreba, graca, minhena ili frankfurta da malo bace pogled uokolo i nadju ti hranu.. jesi li se cuo sa izetom? sta ti veli? i jesi li ziher da kod nas nema hrane za cuke sa dijabetesom?covjekizsjene wrote:Zna li tko gdje mogu nabaviti hranu za pse diabeticare u inostranstvu ? Najvise bi mi pasalo Zagreb , Graz , Minhen , Frankfurt.
- KatarinaKosaca
#1982 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nisam htjela da pobijam @pakica, ali moje iskustvo sa tim veterinarom
, što je najgore preporučih ga, upropasti te mačke 
-
pakica_
#1983 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pa zar ti nije on valj'o kad je lijecio pazKatarinaKosaca wrote:Nisam htjela da pobijam @pakica, ali moje iskustvo sa tim veterinarom![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#1984 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
[Upsss, greška.... Izet je spasio Paz.. što mi se učinilo da je pisalo Haris

-
pakica_
#1985 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
harisa sam preporucila par postova iznad za sterilizaciju kujice labradora.. od mene, licno, sve pohvale za njega, kome ne odgovara, nek' si nadje boljeg.. ha jaKatarinaKosaca wrote:[Upsss, greška.... Izet je spasio Paz.. što mi se učinilo da je pisalo Haris![]()
![]()
- covjekizsjene
#1986 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Dobar je Haris , ali misa mu jebem veze nema o dijabetisu.Ne znam sta da radim... Mislio sam ga u Zagreb ili Beograd odvuci na kliniku , ali inace se napati dok dodje do Bjelasnice sa autom kamoli u drugu drzavu.Udario se u šapu nehotice i sad mu rana na tom mjestu,a koliko znam nije se igrati sa ranam kod dijabeticara , sporo zarastaju i infektivne su.Sad mi je mama iscijedila neku aloe veru(cvijece neko na terasi) i posula mu po rani.Od sutra mu cimet ubacujem u hranu.Gdje mogu nabavit lisce od smokve , procitao sam na dosta mjesta da snizava secer kao i artiplex.Pomagajte ljudi, prije 7 godina kad sam izgubio tornjaka plak'o sam mjesec dana i nisam isao u skolu 7 dana
Jos je taj samo 9 mjeseci zivio ,a sa ovim sam proveo 6 godina.Sinoc sam totalno pobudalio...Molio sam Boga da mi uzme vid , noge , ruke ma sta hoce samo da mi psa ostavi zivog
...
- Cholina_Lokica
#1987 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Meni se od njega kosa na glavi dize, frajer radi klasicnu ratnu hirurgiju i veterinu u totalno neuslovnoj prostoriji (doduse, meni su i u ratu znali bolje odraditi stvari, bar neki nalaz izvade, on ni to)KatarinaKosaca wrote:Nisam htjela da pobijam @pakica, ali moje iskustvo sa tim veterinarom![]()
![]()
-
pakica_
#1988 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
aman jeste navrle na njega.. vi ako imate boljeg, vi bujrum
i to ratna hirurgija ne kontam al' nikako, jer svi moji psi koje je on radio su k'o smokvica, rezovi minimalni i brzo oporavljeni.. al' eto, nek' papci idu kod selme filipovic ako im vise odgovara, koja mi je vec dva kera ubila, jer glupaca fisne anesteziju bez rtg-a pluca nakon sto kera bubne auto i ker izdahne od pneumatoraksa.. dabogda joj se licenca zapalila pa vise nikad ne uzela skalpel u ruke, idiot! i ona i denis s veterine. nema dva gora duduka u zivotinjskoj medicini!
@covjekizsjene, Boga mi ces morat nesto skontat da ga prebacis donekle gdje ima veterinara koji nesto znaju o psecem dijabetesu.. ne znam, pravite pauze svako malo do zg, ili negdje, cisto da si ziher sta da radis dalje.. nesto ne znam za te smokvine listove, cimete i ostalo.. kerovi ipak nisu insani
@covjekizsjene, Boga mi ces morat nesto skontat da ga prebacis donekle gdje ima veterinara koji nesto znaju o psecem dijabetesu.. ne znam, pravite pauze svako malo do zg, ili negdje, cisto da si ziher sta da radis dalje.. nesto ne znam za te smokvine listove, cimete i ostalo.. kerovi ipak nisu insani
- Cholina_Lokica
#1989 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ratna hirurgija - haj' pod noz bez i jednog jedinog nalaza i pregleda
nikad nije nest slicno uradio da ja znam prilikom operacije
Plus sto je meni apsurdno raditi operacije u onakvom prostoru. Kad otvori kako treba kliniku onda mozemo pricati
Sad za sad mi ne treba hirurg (hvala majci prirodi
) A boljeg veterinara imam 
Sad za sad mi ne treba hirurg (hvala majci prirodi
- covjekizsjene
#1990 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma insani su oni veci nego mipakica_ wrote:
- Cholina_Lokica
#1991 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jesi isao na veterinu, na internu?covjekizsjene wrote:Ma insani su oni veci nego mipakica_ wrote:
@covjekizsjene, Boga mi ces morat nesto skontat da ga prebacis donekle gdje ima veterinara koji nesto znaju o psecem dijabetesu.. ne znam, pravite pauze svako malo do zg, ili negdje, cisto da si ziher sta da radis dalje.. nesto ne znam za te smokvine listove, cimete i ostalo.. kerovi ipak nisu insaniAko mu ne dao Bog sta bude cisto da znam sam ucinio sve sto se moglo uciniti.I hajd ako nije ti nije problem posalji mi broj od Harisa negdje sam ga zagubio.
- covjekizsjene
#1992 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Andrej mu nije mogao pomoci.Isto odgovor kao i Harisov.U BiH nema nit' caninsulina nit hrane za dijabeticare em veterinari se jednom u 10 godina susrecu sa tim.Pas je zasad dobro , opet sam mu jutros iscijedio na ranu aloe veru i malo iscijedio u vodi.Danas u 4h cu mu staviti malo cimeta u hranu.Sad sam zvao Hareta eto ga sutra.Rekao mi je da ako sam u mogucnosti da narucim caninsulin 
- covjekizsjene
- KatarinaKosaca
#1994 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Koliko će mu trajati ovo jedno pakovanje? Sretno, u svakom slučaju.covjekizsjene wrote:http://www.vetdispense.co.uk/caninsulin ... 0u-ml.html
Narucio sam ga pa kud puklo da puklo...
-
pakica_
#1995 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ne damo samozdera! hajde, cupavac, izguraj!
- covjekizsjene
#1996 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
33 danaKatarinaKosaca wrote:Koliko će mu trajati ovo jedno pakovanje? Sretno, u svakom slučaju.covjekizsjene wrote:http://www.vetdispense.co.uk/caninsulin ... 0u-ml.html
-
zengi
#1997 Re: Savjeti za psa
To je pravi mali manijak od psa. Srecom vratio se svom bivsem gazdi i sad sam sto se ono kaze rahat. Sladak onako al budala da te Bog mili sacuva.covjekizsjene wrote:![]()
![]()
![]()
Dok ovo dvoje klipana igraju ovaj ih dobrosa strane
- covjekizsjene
#1998 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
al malo morgen...Papci mi refundali money , razlog : nemoguce dostaviti... nista ovih dana idem u Zagreb i kupujem potrebno.covjekizsjene wrote:33 danaKatarinaKosaca wrote:Koliko će mu trajati ovo jedno pakovanje? Sretno, u svakom slučaju.covjekizsjene wrote:http://www.vetdispense.co.uk/caninsulin ... 0u-ml.html
-
pakica_
#1999 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jbt, k'o da zivimo u narniji..covjekizsjene wrote: al malo morgen...Papci mi refundali money , razlog : nemoguce dostaviti... nista ovih dana idem u Zagreb i kupujem potrebno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2000 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
skonto sam zašto je ne voliBlack swan wrote:malo mi je bilo neugodno gledati jučer kako mali pas ganja malu djevojčicu
nije je ganjao da je stigne nego je samo trčao i lajao prema njoj a ona plašljiva
![]()
![]()
![]()
udaljenost između njih 25 metara
pravo bezvezan osjećaj