Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
forzamilan

#1976 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by forzamilan »

Nisam imao problema sa thehutom i čekanjem. Obično oko 10-ak dana čekam a išlo bi to i brže da ovi naši na carini tone uspore. Imaju support pa probajte ih kontaktirati.
Što se kineza tiče znao sam čekati i po skoro 2 mjeseca. Evo čekam jednu sitnicu i ne sjećam se kad sam je naručio ali ima debelo preko mjesec dana polako stići će Image
i_ja_na_forumu

#1977 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by i_ja_na_forumu »

pa evo ima vise od 3 mjeseca kako putuje :D fala bogu pa nije nesto bitno ni skupo.. :D
ChataDodajStaHoces

#1978 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ChataDodajStaHoces »

Big Ben wrote:Ja naručujem s TheHut-a već duže vrijeme. Pretežno odjeću i igre za PS3. Nedavno su uveli besplatnu dostavu, i otkada su to uradili zeznuli su stvar. Naručio početkom decembra jaknu, još je nisam dobio. :x

Radije bih platio tu 1 funtu za dostavu (koliko se prije plaćalo) ali da mi dolazi ko prije za 7, max. 10 dana.
Dobro je, znaci nisam jedini koji duze ceka dostavu :) Poslali su 8.12 a jos uvijek nije stiglo, jbg. Asos je sto se shippinga tice daleko najbolji, max 10tak dana se ceka. Ipak sam cijenama na thehut.com odusevljen. Vidjecemo kakve ce biti stvari sto se tice kvaliteta :)
anonimnaosoba

#1979 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

anonimnaosoba wrote:jesu li na tom TheHut-u original stvari ? 2 Umbro majice 15 KM sveukupno, šuhveli mi to...
?

kad već svi naručujete, da se ja ponovim, mada post nije daleko otiš'o :D
ChataDodajStaHoces

#1980 Re: Internet kupovina iz inostranstva

anonimnaosoba wrote:
anonimnaosoba wrote:jesu li na tom TheHut-u original stvari ? 2 Umbro majice 15 KM sveukupno, šuhveli mi to...
?

kad već svi naručujete, da se ja ponovim, mada post nije daleko otiš'o :D
Narucio sam te dvije majice sa natpisom England. Kad dodje provjericu, mada su ove engleske stranice 99% sigurne :) Uopce ne sumnjam da je orginal i odlican kvalitet. Jednostavno imaju snizenja neka non stop, ne isplati im se zalihe cuvati
anonimnaosoba

#1981 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

javi kad dođu kakve su :D

ne sumnjam ni ja u originalnost, al' što je sigurno, sigurno je :) a usput, gledam i na Kitbagu, a i na Hut-u je slučaj, sad je Umbro roba prejeftina (dosta njihovih stvari), što zbog praznika, što zbog veličina, što zbog skorog zatvaranja Umbra, sad je njihova oprema jeftina, pa iskoristite priliku i kupujte :-D
MrM

#1982 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by MrM »

Ako je neko naletio na interesantnu stranicu za naručiti obuću, nek` javi. Malo sam našao nešto na kineskim stranicama (klix.com, gadgetsdealer.com i sl), ali ako ima šta evropsko uz povoljnu dostavu....(vidim na ovom thehut ima, pogotovu ako je dostava ovako povoljna). :thumbup:

Ne mogu ni da naletim na turske stranice....., vjerujem da bi se moglo naći svašta. Nađem nešto al je sve na turskom.
anonimnaosoba

#1983 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

ako su tene ispod 2 kg, TheHut je dobar za toga :D npr.:
http://www.thehut.com/trainers-clothing ... 44379.html

a ako nisu, imaš Kitbag :-D ima i tamo dobro sniženje, a dostava je 7 funti...
halifa81

#1984 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by halifa81 »

Namjeravam uzeti prsten vrijednosti 30km pa me interesuje hoce li mi za to biti carina i pdv ?

hvala....
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1985 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

nece
Big Ben

#1986 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Big Ben »

Ne trebaš se brinuti. Sve su originali. Ja sam naručivao odjeću od glave do pete. Pretežno prodaju britanske brand-ove, pa su možda i zato najjeftiniji.

Može biti da je roba iz neke starije kolekcije i sada "čiste" skladište.

Ja sam ljetos naručio dvije D&G majice za nekih 30 KM. Kada sam vidio pakovanje znao sam da su original. Još mi je jedan "modni mačak" rekao da D&G stavlja vodenih žig na etiketu s unutrašnje strane, tako da se i po tome dalo skontati. :lol:
Chata87 wrote: Dobro je, znaci nisam jedini koji duze ceka dostavu :) Poslali su 8.12 a jos uvijek nije stiglo, jbg. Asos je sto se shippinga tice daleko najbolji, max 10tak dana se ceka. Ipak sam cijenama na thehut.com odusevljen. Vidjecemo kakve ce biti stvari sto se tice kvaliteta :)
Meni su jaknu poslali 07.12., a došla mi 31.12. Zvoni poštar na vrata, ja se isfurao da iko u državi radi pred Novu godinu. :-)
anonimnaosoba

#1987 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

@ Big Ben
hvala :thumbup:
Royale

#1988 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Royale »

dimba wrote:http://www.wellbid.com
Sta mislite o ovoj stranici? :zoka:
u nas je radio u BiH na taj fol nesto slicno klikoo.ba sad ga nema, ne bih se ni ja zalijetao oko ovoga..
Royale

#1989 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Royale »

kenzo wrote:
postoje firme koje se bave preuzimanjem pošiljki u ime kupca, i slanja istih na bilo koju adresu u svijetu..a u americi ima jedna sto to radi sasvim povoljno.
Koja? Jesil je probao?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1990 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Zamolio bih one koji su uzimali tablete da podjele svoja iskustva s nama na ovoj temu: http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=21&t=108318

Ima nas dosta koji bi kupili ovakve tablete jer ima pravo finih cijena, ali nam treba preporuka koji su se najbolje pokazali. Kako drugacije ako ne iz vaseg licnog iskustva !? :)
Royale

#1991 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Royale »

kengurklokan wrote:Ljudi treba mi pomoc oko alertpay. Treba da stavim pare na svoj acc na alertpay-u a ne mogu da nikako verifikujem svoju karticu, pa ako neko ima da mi posalje pare tj. dolare a ja bi mu dao kes. Ja sam iz Sarajeva.
Da li ti slucajno isad treba ovo? Znam da si davno napisao ali eto ?
ChataDodajStaHoces

#1992 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Stiglo sve s thehut.com, upravo kako je opisano :) Zadovoljan sam svime sto sam uzeo (2 dzempera, 2 majice i tene) i nastavicu kupovati kod njih. Prosao sam bez placanja 3,5KM u tri navrata jer je postar sve donio na vrata :dance:
adnansax

#1993 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by adnansax »

Chata87 wrote:Stiglo sve s thehut.com, upravo kako je opisano :) Zadovoljan sam svime sto sam uzeo (2 dzempera, 2 majice i tene) i nastavicu kupovati kod njih. Prosao sam bez placanja 3,5KM u tri navrata jer je postar sve donio na vrata :dance:
Jesi platio neku carinu, porez, bilo sta pored vrijednosti robe i shippinga? Vidim da neko prodje bez tih obaveza,nekoga oderu na carini, pa pitam konkretno za ovu stranicu..
Royale

#1994 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Royale »

Chata87 wrote:Stiglo sve s thehut.com, upravo kako je opisano :) Zadovoljan sam svime sto sam uzeo (2 dzempera, 2 majice i tene) i nastavicu kupovati kod njih. Prosao sam bez placanja 3,5KM u tri navrata jer je postar sve donio na vrata :dance:
Ne znam kako ovdje nađete te popuste, meni ovo nije ništa aman jeftino. Al, opet ako je brendirano.. :thumbup:
ChataDodajStaHoces

#1995 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Nikakvog poreza, carine, niti shippinga nisam platio :) Nikad do sada nisam platio nikakvu carinu na stvari koje sam narucio preko neta. Obicno su bile do max 100KM, tako da ima i do toga vjerovatno. Narucivao sam u tri navrata stvari mada su dosle gotovo u istom periodu radi nove godine i bozica. Jedino je zeznuto uzimati obucu preko neta jer se cesto zna desiti da su brojevi malo veci nego standardan broj koji nosite. Pogotovo ove UK velicine.

Bude strasnih stvari na netu, asos i hut pogotovo kad imaju nekih dobrih snizenja.

P.s one umbro majice, 2 za 5gbp su sjajne! Kvalitet je stvarno dobar a i izgled :)
adnansax

#1996 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by adnansax »

ok, hvala puno na info.. :)
anonimnaosoba

#1997 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by anonimnaosoba »

@ Chata87
hvala na informacijama :D moram nekako naručit' te majice, al' većina ovih pakovanja S, jedva jedno ima M (možda mi je i to malo, al' vidjeću hoću li ih naručiti :D )
forzamilan

#1998 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by forzamilan »

Thehut je zakon! Od kako sam prvi put naručio kod njih ne sjećam se kad sam šta kod nas uzeo u trgovini. Samo malo mi crnjak radi brojeva jer evo primjer 2 jakne razlikuju se jedna taman druga povelika a ista veličina.
adnansax

#1999 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by adnansax »

forzamilan wrote:Thehut je zakon! Od kako sam prvi put naručio kod njih ne sjećam se kad sam šta kod nas uzeo u trgovini. Samo malo mi crnjak radi brojeva jer evo primjer 2 jakne razlikuju se jedna taman druga povelika a ista veličina.
ee bas i ja mislio neku jaknu naruciti, pa se premisljam te oko velicine, te oko toga hoce li mi nasi carinici posteni lupiti neku masnu carinu kad vide paket..
Glanzer

#2000 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Glanzer »

Pitanje za ove što su već obavljali ove kupovine,kada kupim ovu stvar od npr.30 funti koliko je to u konačnici kod kuče novca?(Kupiš sa ovg TheHut,recimo)
Post Reply