Pozdrav svima
Imam jedno pitanje ali mi ne zamjerite sto nisam pregledao sve stranice(sica 80 komada

) moguce je da je neko to vec odgovorio. Imam malu macu od 4-5 mjeseci. Ovo mi je druga macka po redu, sa prvom smo imali neka fina iskustva pa smo odmah nakon sto nas je 'napustila' nabavili drugu. Malo je reci da lice barem 95% jedna na drugu

.
helem, mene zanimaju vasa iskustva sa pijeskom i higijenom. Da napomenem da macku drzim iskljucivo u stanu, ne pustam je vani, dakle nema dodira sa 'vanjskim i macijim svijetom' niti 'zagondzijama'

Izlazi vani iskljucivo zajedno sa nama i bez nje nigdje ne izlazimo. Proslu macku smo cak vodali na uzici i po gradu, planinama, jezerima, rijekama... djelovali smo kao pravi cudaci ali nama i njoj je bilo super, uvijek je bila sa nama. Tako planiramo i sa ovom macom. Ova je jos umiljatija iako je, kad je dosla, bila prilicno istraumirana i totalno neuhranjena i mrsava.
E sad, higijena me zanima. Maca je naucena na pijesak i sve je to ok ali mene zanima kako drugi rijesavaju problem njenog ciscenja nakon nuzde. Mislim, macka se ne cisti bas uvijek i odmah nakon nuzde (to sam upratio) a obzirom da joj mi dozvoljavamo pristup svugdje, osim u kuhinju, ne bi zeljeli da kucu 'prljamo'. Nakon prosle mace, tepihe u hodniku sam morao prati najmanje 1 mjesecno jer ih je znala dobro uprljati kakom (ugazi nogicom, pa dok dodje na red ciscenje ona ugaca pola hodnika). kad se to pocelo siriti na druge sobe (izleti iz pijeska i pravo na moj krevet

) bila me bas uhvatila panika. Ne zelim da mi se to ponovi sa ovom macom, a pogotovo sto ide zima, ne bih da opet moram prati
Dakle, kakva vi iskustva imate i kakve metode koristite da ne dozvolite sirenje izmeta po kuci? Hvala
p.s. - slike mace stavljam danas na drugu temu