Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#1976 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Neko je dobro bio bezobrazan prema tebi. PP aparati i sve u zgradi je vase. Upravitelji samo rade za vas. Ti samo moras imati dokaz da si PEV,da im das na uvid. Ti si sef i upraviteljima. U koju si PU isla i znas li ime gosp. koji ti je to rekao?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1977 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Zar nijesi pomislila da su policajci neškolovani. Doduše ima ih prilično obrazovanih, ali to da ti ne možeš dobiti napismeno da su PP aparati ukradeni, to je na nivou engleskog jezika onog policajca što su ga finski mladići snimili.

http://www.zapiks.com/nipwitz-sarajevo.html
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/04/2012 13:32, edited 1 time in total.
Bellica

#1978 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Innovation wrote:Neko je dobro bio bezobrazan prema tebi. PP aparati i sve u zgradi je vase. Upravitelji samo rade za vas. Ti samo moras imati dokaz da si PEV,da im das na uvid. Ti si sef i upraviteljima. U koju si PU isla i znas li ime gosp. koji ti je to rekao?
Svakako da su bili bezobrazni odnosno bezobrazne, tri gospodje u sobi broj 12, mislim da se jedna zove Mirsada, ali nisam sigurna, znala sam, ali sam zaboravila. Ja sam im rekla neka pozovu nase upravitelje ili MSP pa neka me provjere. Kad sam preuzela posao PEV otisla sam u sva JP i predstavila se. Nasa PU Novo Sarajevo me dobro poznaje, nije prvi put da suradjujemo, dolazili su u ulaz, vidjeli mi ime na analitickoj kartici koja je isto dokument i nemam sta da krijem. Uostalom, zar bi neko s ulice otisao u PU i trazio zapisnik, a zna kada i u koje vrijeme se sve desilo. Znas li ti kad se sve to desilo u petak i u koji petak? Ne znas, niti zna bilo ko drugi osim mene, mojih upravitelja (javila sam im odmah u subotu), komsija koji je skoro glavu izgubio jer je zadrzavao lopova dok su ovi dosli i policajac koji je uradio uvidjaj. Nema razloga da mi ne vjeruju, ali su bezobrazni. Kad god budem ljubazna i pokusam uraditi nesto na civilizovan i gradjanski nacin dobijem "po nosu". Znaju oni mene od ranije, ne treba njima nikakav dokaz, samo nece da rade svoj posao kako Bog zapovijeda.
Bellica

#1979 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Zar nijesi pomislila da su policajci neškolovani. Doduše ima ih prilično obrazovanih, ali to da ti ne možeš dobiti napismeno da su PP aparati ukradeni, to je na nivou engleskog jezika onog policajca što su ga Finski mladići snimili.

:lol: Stvarno si me nasmijao. Ja zaista nisam ocekivala prijem koji bi dobila kraljica Elizabeta, ali ono sto su uradili postenoj gradjanki kao sto sam ja zaista nema smisla. Pa zar je doslo vrijeme da ja svoju izjavu ne mogu dobiti napismeno, svugdje u svijetu je to moguce, svako ima pravo dobiti izjavu koju je policajac napisao, jos ako treba potpisati pogotovo. A ja trazim banalni zapsnik, ne drzavnu tajnu nego svoju izjavu i ne moze. Pa to je isto kao kad bi neko prijavio kradju TV-a iz kuce i kazu mu u policiji, neka tvoj advokat prijavi kradju, Tv je u njegovom vlasnistvu. Osim sto je moj ulaz ostecen za nekoliko stotina KM, imali smo 11 PP aparata, osim sto je moj komsija zivot rizikovao kad se nasao s lopovom "oci u oci", a koji je pobjegao nekoliko minuta prije nego sto je dosla policija, jos postoji mogucnost da protiv pozarnoj inspekciji KS platimo kaznu jer nemamo aparate i sve to zbog nepismenih zaposlenika u PU. Hvala na snimku, zaista je smijesan i sramota je sto se tako ponasaju, koji ljudi su sve pogledali snimak i smijali se kao ja :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1980 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Daj mi adresu tvoje zgrade putem privatne poruke, ja ću prijaviti PP Inspekciji da nemate PP aparata i još ću reći da ih je jedan EV prodao.
:D

Film je više odradio za turizam u Sarajevu nego cijela Strategija turizma Ministarstva turizma i okoliša FBIH.
Budi prisutna na Baščaršiji tokom vikenda kada će stranci preplaviti grad u vrijeme uskršnjih godišnjih odmora.To će biti lakmus papir za ljetnju sezonu.

Ja sam bez problema dobio Zapisnike o dva zapaljenja dimnjaka na mojoj zgradi, jedino mi nisu znali reći koliko košta intervencija PVB.
Bellica

#1981 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Daj mi adresu tvoje zgrade putem privatne poruke, ja ću prijaviti PP Inspekciji da nemate PP aparata i još ću reći da ih je jedan EV prodao.
:D

Film je više odradio za turizam u Sarajevu nego cijela Strategija turizma Ministarstva turizma i okoliša FBIH.
Budi prisutna na Baščaršiji tokom vikenda kada će stranci preplaviti grad u vrijeme uskršnjih godišnjih odmora.To će biti lakmus papir za ljetnju sezonu.

Ja sam bez problema dobio Zapisnike o dva zapaljenja dimnjaka na mojoj zgradi, jedino mi nisu znali reći koliko košta intervencija PVB.

Bujrum Pipi :D ako treba i javno cu napisati. Iskreno, ovi PP aparati sluze samo za guranje ruke u dzep EV. Znam da cu sada biti pogresno shvacena, ali reci mi samo jednu stvar, ko od tvojih EV zna upotrijebiti PP aparat i ko bi se sjetio da uzme PP aparat u momentu kad zgrada gori i kad svi pokusavaju doci do stubisnih vrata? Ma hajde, hidranti uredu, oni bar mogu pomoci, ali hiljade KM se potrose na servis i kupovinu aparata koji ne vrijede nicemu, samo lopovima ;-)
Pa normalno da ce kolegi dati zapisnik bez problema. Ja sam evo nasla dokaz o svojoj funkciji, ali mi ne ide u glavu da ga trebam ostaviti u PU, to je "tajni" dokument u kojem stoje mnoge informacije o EV izmedju ostalog broj ugovora, broj LK, broj m2 stana...otici cu kasnije u PU pa cu vidjeti sta ce mi danas reci.
I nazalost za vikend ne mogu na Bascarsiju, radim oba dana vikenda, zapravo imam neku poslovnu edukaciju pa ne mogu, a otisla bih, mogu zamisliti sta sve nece biti, uglavnom smijesno :lol: poput tvog videa.
PipiDugaDevetka

#1982 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Menščini da ovi novotehnologijski PP aparati se ne moraju ''dopunjavati'' svake godine kao prijeratni starotehnologijski, ali pregled stručnjaka je svakako potreban jednom godišnje. Ne znam samo šta stručnjaci pregledaju? Valjda nekako, neznamkako, izmjere pritisak u PP aparatu.
Piše, uostalom sve to na aparatu.

Preživio sam dramatične trenutke požara pri samozapaljenju Iskrijanskog strujomjera proizvedenog na Stupu. Ja do komšije po ključ od podruma jer je tamo predratni PP aparat. Ne smije se struja ni vodom, ni rukama, a nije mi naumpalo da nekim tekstilom pogasim maleni vidljiv plamen.
Predratni stari S6 aparat se mora dva puta lupiti iz sve snage (muške) da se probije oklop unutrašnjeg punjenja praha. Prethodno izvući metalni osigurač-kočnicu. Pošto taj stari PP aparat koji je ležao godinama, zapravo decenijama neupotrebljen NIJE DJELOVAO komšiji se ''upalila lampica'' da ima u autu mini PP aparat i on je bio spas. Početni, mali požar bio je ugašen.

Nadopunjen kasnije o trošku zgrade, a ne o trošku Osiguranja.
Ne čudi me jer je ugovaratelj osiguranja istovremeno radnik FG. Vjerovatno, dopunska djelatnost. To je ova Jasmina Jahić, suvlasnica FG, što se pojavila u novinama nakon napada na nju od strane sina Fatime Kurdije.
valjuga

#1983 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by valjuga »

PipiDugaDevetka wrote:Zar nijesi pomislila da su policajci neškolovani. Doduše ima ih prilično obrazovanih, ali to da ti ne možeš dobiti napismeno da su PP aparati ukradeni, to je na nivou engleskog jezika onog policajca što su ga finski mladići snimili.

Slučajno dođoh na ovu temu,kad ono film za 10 :thumbup:
Svaka čast!
eluna

#1984 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

živi li ste narode :)

kako se snalazite sa novim propisima ..... belice - hočeš li ostati PEV i dalje???
eluna

#1985 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

BELICE!!!!!!!!!!

K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!!
Innovation

#1986 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Evo makar ja, samo da te pozdravim. :) Svi gledamo prenos uzivo iz Titove.
eluna

#1987 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Innovation wrote:Evo makar ja, samo da te pozdravim. :) Svi gledamo prenos uzivo iz Titove.

ebat ga ......ja radim :(
Bellica

#1988 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:živi li ste narode :)

kako se snalazite sa novim propisima ..... belice - hočeš li ostati PEV i dalje???
Jos nije izradjen pravilnik pa se ja jos uvijek u nekim stvarima sluzim starim Zakonom :) Nadam se da hocu, ne vidim razlog zasto i dalje ne bih bila PEV.
Bellica

#1989 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:BELICE!!!!!!!!!!

K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!! K A F A!!!
Ja se ne sjecam da sam nekada u zivotu duze s nekim dogovarala kafu kao s tobom, ja ne znam zasto je to tako, ali kad god planiram da te pozovem nesto me sprijeci. Izvini molim te, evo nadam se da cemo moci da se nadjemo u skorijoj buducnosti.
PipiDugaDevetka

#1990 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Upozorenje za EV!
Izborna je godina,
upraviteljske firme moraju pomoći odgovarajuće stranke/partije svojim donacijama za izbornu kampanju i slično!
Bellica

#1991 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Slusaj PiPi, stvarno je dosta tog tvog zastupanja EV, jer nisu ni oni sjajni. Pogledaj i drugu stranu. Jutros kad sam setala s cukom na jednom dijelu javne zelene povrsine vidim neki papir, uzmem da ga bacim, slucajno okrenem s druge strane kad ono opomena od upravitelja za nekog ko ne placa, pogledam ispod dug zakljucen 31.03.2012. u iznosu od 15,868,80KM. Prvo sam se sokirala, a onda sam odlucila, od dana danasnjeg pa dok god se bavim stambenom politikom u bilo kojem obliku, UPRAVITELJI na podrucju KS imaju moju punu podrsku, promovisat cu ih na najbolji nacin (nasla sam i put kako da to napravim), prikazivati u najljepsem svjetlu, jer ako ti covjek dodje i zamjeni stubisnu sijalicu, dva puta sedmicno posalje zenu da ocisti stubiste, servisira lift, a ti skoro 16.000KM imas duga prema tim ljudima onda mozes biti samo bezobrazni idiot i lopov. Nemoj shvatiti nista licno, obracam se u drugom licu jednine misleci na ovog sto ima ovoliki dug i sve one parazite koji "zive" tj. primaju usluge na racun svojih komsija i upravitelja.
eluna

#1992 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:
eluna wrote:živi li ste narode :)

Jos nije izradjen pravilnik pa se ja jos uvijek u nekim stvarima sluzim starim Zakonom :) Nadam se da hocu, ne vidim razlog zasto i dalje ne bih bila PEV.
belice, po novom pravilniku/uredbi/zakonu (nisam upratila šta je tačno), PEV će moći da bude samo lice građevisnke struke, a čini mi se da će morati da ima i položen stručni ispit

zato sam te pitala - kako se sanalaziš SA TIM ..............

saznala sam ovo jer su mi kuma zvali iz njegovog haustora da bude PEV u skladu sa novim ............. ebem mu miša - klincem .......... raspitam se pa vam javnem
eluna

#1993 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:Slusaj PiPi, stvarno je dosta tog tvog zastupanja EV, jer nisu ni oni sjajni. Pogledaj i drugu stranu. Jutros kad sam setala s cukom na jednom dijelu javne zelene povrsine vidim neki papir, uzmem da ga bacim, slucajno okrenem s druge strane kad ono opomena od upravitelja za nekog ko ne placa, pogledam ispod dug zakljucen 31.03.2012. u iznosu od 15,868,80KM. Prvo sam se sokirala, a onda sam odlucila, od dana danasnjeg pa dok god se bavim stambenom politikom u bilo kojem obliku, UPRAVITELJI na podrucju KS imaju moju punu podrsku, promovisat cu ih na najbolji nacin (nasla sam i put kako da to napravim), prikazivati u najljepsem svjetlu, jer ako ti covjek dodje i zamjeni stubisnu sijalicu, dva puta sedmicno posalje zenu da ocisti stubiste, servisira lift, a ti skoro 16.000KM imas duga prema tim ljudima onda mozes biti samo bezobrazni idiot i lopov. Nemoj shvatiti nista licno, obracam se u drugom licu jednine misleci na ovog sto ima ovoliki dug i sve one parazite koji "zive" tj. primaju usluge na racun svojih komsija i upravitelja.
a mene ste poprijeko gledali zato što sam iznosila njihovu stranu priče - jer sam bila "iza šaltera" ......e moja belice - da ti je jednu sedmicu odsjediti na dispečerovom mjestu u nekoj od tih firmi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ......kako bi samo :run:
Bellica

#1994 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:
Bellica wrote:Slusaj PiPi, stvarno je dosta tog tvog zastupanja EV, jer nisu ni oni sjajni. Pogledaj i drugu stranu. Jutros kad sam setala s cukom na jednom dijelu javne zelene povrsine vidim neki papir, uzmem da ga bacim, slucajno okrenem s druge strane kad ono opomena od upravitelja za nekog ko ne placa, pogledam ispod dug zakljucen 31.03.2012. u iznosu od 15,868,80KM. Prvo sam se sokirala, a onda sam odlucila, od dana danasnjeg pa dok god se bavim stambenom politikom u bilo kojem obliku, UPRAVITELJI na podrucju KS imaju moju punu podrsku, promovisat cu ih na najbolji nacin (nasla sam i put kako da to napravim), prikazivati u najljepsem svjetlu, jer ako ti covjek dodje i zamjeni stubisnu sijalicu, dva puta sedmicno posalje zenu da ocisti stubiste, servisira lift, a ti skoro 16.000KM imas duga prema tim ljudima onda mozes biti samo bezobrazni idiot i lopov. Nemoj shvatiti nista licno, obracam se u drugom licu jednine misleci na ovog sto ima ovoliki dug i sve one parazite koji "zive" tj. primaju usluge na racun svojih komsija i upravitelja.
a mene ste poprijeko gledali zato što sam iznosila njihovu stranu priče - jer sam bila "iza šaltera" ......e moja belice - da ti je jednu sedmicu odsjediti na dispečerovom mjestu u nekoj od tih firmi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ......kako bi samo :run:
Mnogo puta sam otisla kod upravitelja i zatekla jednu od takvih situacija gdje ovi jadni ljudi koji tu rade vise nisu znali sta da kazu. Zakon ih ne podrzava bas pretjerano, jedino su EV u pravu, a oni prave ovoliki dug, sram ih bilo. Ja bih bas voljali biti jedan dan salterica u jednoj od ovih firmi, ako se pojavi mogucnost javi mi :) to bi mi bas bilo zadovoljstvo, pogledati nekoga licem u lice ko ima dug od 16.000KM
Bellica

#1995 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Eluna,
Da ti odgovorim na ovo o strucnom ispitu. Koliko znam, po novom Zakonu PEV moze ostati neko ko i nije gradjevinske struke, ali za prinudnog PEV treba valjda da covjek ima zavrsenu skolu. Ako cemo po pravilu, meni samo gradjevinska skola moze diplomu da dodijeli jer skoro sve znam, pitaj sta hoces, elektro instalacije, vodo-instalacije, interfoni, krov, telefonija, grijanje, liftovi, beton, keramika, moleraj...pitaj sta hoces, neke od ovih poslova sama sebi radim. Kako sam ljetos maminom amidzi plocice zalijepila da samo znas. Da vidim ko ce mi uzeti "posao" iz ruku. Nece valjda MSP biti toliko nepravedno da mi oduzmu posao u kojem se tako dobro snalazim, a skoro besplatno radim, jer naknada koju dobijem je skoro i nedovoljna za troskove koje imam dok obavljam duznost PEV mislim da papir, gorivo, telefon, vrijeme... Ako mi novi Zakon oduzme posao pokrecem online peticiju, da vidim ko ce me podrzati. Uostalom, je li ima dovoljno gradjevinara u Sarajevu da mogu pokriti sve ulaze?
eluna

#1996 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:Eluna,
Da ti odgovorim na ovo o strucnom ispitu. Koliko znam, po novom Zakonu PEV moze ostati neko ko i nije gradjevinske struke, ali za prinudnog PEV treba valjda da covjek ima zavrsenu skolu. Ako cemo po pravilu, meni samo gradjevinska skola moze diplomu da dodijeli jer skoro sve znam, pitaj sta hoces, elektro instalacije, vodo-instalacije, interfoni, krov, telefonija, grijanje, liftovi, beton, keramika, moleraj...pitaj sta hoces, neke od ovih poslova sama sebi radim. Kako sam ljetos maminom amidzi plocice zalijepila da samo znas. Da vidim ko ce mi uzeti "posao" iz ruku. Nece valjda MSP biti toliko nepravedno da mi oduzmu posao u kojem se tako dobro snalazim, a skoro besplatno radim, jer naknada koju dobijem je skoro i nedovoljna za troskove koje imam dok obavljam duznost PEV mislim da papir, gorivo, telefon, vrijeme... Ako mi novi Zakon oduzme posao pokrecem online peticiju, da vidim ko ce me podrzati. Uostalom, je li ima dovoljno gradjevinara u Sarajevu da mogu pokriti sve ulaze?
IMA .................evo je moj kum sa državnim ispitom bez posla već duže vrijeme ........... ali mislim da ga ti možeš uzeti kao ZAMJENIKA, tj. osobu od struke :-D mada može i moj kum - tamam da popuni budžet :-D ............ ne zamjeri, ali osim onoga što si pobrojala ima još mnogo toga od građevine, npr. statički proračuni, izračun jačine betona, itd .......
PipiDugaDevetka

#1997 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Od sasvim solidne ideje upraviteljstva, ministar još solidniji je napravio suprotnost. Propašće mu i stranka, i on, i upraviteljstvo, sve će se urušiti. Za nekoliko godina i ja ću imati dug 16 000 KM. Boli me briga, neka pošalju škutore iz Izvršnog odjeljenja suda da kupe stvari po stanu na silu.

Image

Pa, ti pogledaj u oči neplatiši sa šalterskog mjesta!
eluna

#1998 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Mnogo puta sam otisla kod upravitelja i zatekla jednu od takvih situacija gdje ovi jadni ljudi koji tu rade vise nisu znali sta da kazu. Zakon ih ne podrzava bas pretjerano, jedino su EV u pravu, a oni prave ovoliki dug, sram ih bilo. Ja bih bas voljali biti jedan dan salterica u jednoj od ovih firmi, ako se pojavi mogucnost javi mi :) to bi mi bas bilo zadovoljstvo, pogledati nekoga licem u lice ko ima dug od 16.000KM

e moja belice - ti što imaju 16.000 KM duga ne dolaze na šalter - NAŽALOST

a evo ti primjer kad je sve utuženo, riješeno na sudu, i dolazimo do koraka ZAPLIJENE .......

naime, jedna gđa koja radi kod upravitelja, naravno - i u njenom je haustoru upravitelj, pošto zna svog komšiju i ko je i šta je i KOLIKO zarađuje jer taj isti stan izdaje strancima (napican do booooooolllllaaaaaaa što se kaže) znala je naravno da je dug tog komšije došao na napaltu putem zaplijene ....... NO!!!!!!!!!!

pazi ovo - vratio im se spis sa suda (ili kako to već ide, ali dobili su povratnu informaciju) sa naznakom "NEMA ŠTA DA SE ZAPLIJENI" .............. jerbo je dotični gospodin "čušnuo" inspektoru koju "joju" u džep i ovaj napisao na nalogu za pljenindbu da u stanu nema predmeta koje može zaplijeniti ------- a stan KRCAT audio/video opremom, tehnikom, kuhinja od cca 20.000 KM itd ...............

e na koga će sad da bude ljut PIPI???
eluna

#1999 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

a što se tiče tebe i šaltera belice :-D :-D :-D :-D :-D ..... DA SE ORGANIZOVATI .............
Bellica

#2000 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:
Bellica wrote:Eluna,
IMA .................evo je moj kum sa državnim ispitom bez posla već duže vrijeme ........... ali mislim da ga ti možeš uzeti kao ZAMJENIKA, tj. osobu od struke :-D mada može i moj kum - tamam da popuni budžet :-D ............ ne zamjeri, ali osim onoga što si pobrojala ima još mnogo toga od građevine, npr. statički proračuni, izračun jačine betona, itd .......
Ja mislim da za jednog PEV koji dobije u prosjeku 50-KM mjesecno i to je elhamdulillah ako plati vecina narocito u manjim zgradama treba znati uraditi proracun jacine betona. Zasto to treba jednoj zgradi kad svaki upravitelj ima strucne ljude gradjevinske struke, masinske, pravne i sl. PEV je tu da vodi racuna u ulazu o prometu sredstava da suradjuje s upraviteljima, da pregleda je li sve dobro napravljeno, ako i nije imas garanciju od godinu dana da prijavis, dakle, ne moras bas biti akademski strucnjak da vidis ako se plocica odlijepila i da pozoves da popravi majstor. Uostalom, PEV ne treba nista da radi osim navedenog, ja nemam tu skolu, vec cetiri godine mogu slobodno reci da uspjesno radim posao PEV i smijem da se natjecem s bilo kojim gradjevinarom. Znam ja i gradjevinare koji su PEV pa od njih nema nikakve koristi osim galame na salteru u upraviteljskoj firmi. Zao mi je sto je covjek bez posla, ali ako on sebi kao VSS moze dozvoliti da pregledava sijalice po ulazu onda bujrum. On bi valjda trebao raditi u nekoj jakoj firmi ili Ministarstvu pa da to znanje upotrijebi u nesto korisno.
Post Reply