Televizija OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Frtalj_Duše

#1976 Re: Televizija OBN

Post by Frtalj_Duše »

dinimal wrote:Stvarno je jadna sarajevska, i uopste kako sebe predstavlja probosanska novinarska elita. Kako u novogodisnjoj emisiji, srpski bezobrazno, i skutorski lukavo, Gatalo i Raspudic, podhebavaju i Avdica, i onog beskicmenjaka Sahinpasica, da je to ogavno. Istovremeno Mimo glumi neku raju, kao i Senad cije ucesce u emisiji se svelo na prepricavanje kojekavih anegdota, u stilu, ja sam raja, ja sam duhovit, mene zovu na razne prijeme... A ova dvojica sa podsmjehom prcaju li prcaju, a Mimo pada u nesvjest od smjeha. Sinocna emisija jos ogavnija. Zalizani kreten nikako u toku emisije da kaze je Zlatiste mjesto odakle je pucano po Sarajlijama, svih nacionalnosti, pa je prema tome simbolika tog mjesta za postavljanje obiljezja neprimjerena. Nikako da kaze da je 100 000 srba napustilo Sarajevo, na poziv svojih vodja, pa su i mrtve iskopavali. Nikako da odgovori Dukicu za spominjanje 126 logora, pa kako Dukic kaze za 8000 ubijenih Srba. Istovremeno Gatalo spominje minobacacku vatru izmedju Juke i Cele, ljude koje su pobile Seve( vjerovatno je bilo slucajeva, ali u konacnici ona ne mijenjaju cinjenicu o preko 11000 ubijenih Sarajlija). Onaj treci kao pravoslavni teolog, ganja ekumensku svrhu religije, a niko da odgovori Dukicu, na njegove guslarske halucinacije o srpskoj Bascarsiji, o njegovoj zemlji itd. Za 10 godina period u sarajevu od 92 do 96 ce se smatrati kao pogrom Srba, i pravedna borba srpske nejaci, koja se branila od do zuba naoruzanih islamskih fundamentalista. Bilo je jos, srpski svat, a niko ne spominje ravno, i ne mogu se jos svega sjetiti.
100% istina, dokumentovano sve! :thumbup:

wolf07

#1977 Re: Televizija OBN

Post by wolf07 »

A meni se svaki put digne kosa na glavi kad pomenu Nikolu Gardovica srpskog svata! Nasi novinari su toliko plitki i bijedni da nikad niko nije potegao pitanje ubistva jednog Bosnjaka negdje oko Bratunca ili Srebrenice davno prije ubistva na Bas-Carsiji, ja sam jednom prilikom sasvim slucajno naisao na taj podatak vrsljajuci po you tube-u, a eto danas se covjeku ni ime ne zna. Saznalo se cak i ko ga je ubio ali nije se nista uradilo jer, zaboga, taj Srbin koji je izvrsio ubistvo iz klasicne zasjede je postao nedostupan jer je otisao da "brani Jugoslaviju" na nekom od hrvatskih ratista. U nasim medijima o ovom ubistvu nikad ni rijeci. Osim toga, poslije rata Srbi su ubili prilican broj Bosnjaka (od one djevojke, mislim da se zvala Meliha Duric, u Srebrenici, preko Rifata Badica u B.Luci kod polaganja temelja za Ferhadiju...) pa nikome nije bilo na kraj pameti da pokrene rat i da taj novi rat pravda tim ubistvima.
udrch

#1978 Re: Televizija OBN

Post by udrch »

wolf07 wrote:A meni se svaki put digne kosa na glavi kad pomenu Nikolu Gardovica srpskog svata! Nasi novinari su toliko plitki i bijedni da nikad niko nije potegao pitanje ubistva jednog Bosnjaka negdje oko Bratunca ili Srebrenice davno prije ubistva na Bas-Carsiji, ja sam jednom prilikom sasvim slucajno naisao na taj podatak vrsljajuci po you tube-u, a eto danas se covjeku ni ime ne zna. Saznalo se cak i ko ga je ubio ali nije se nista uradilo jer, zaboga, taj Srbin koji je izvrsio ubistvo iz klasicne zasjede je postao nedostupan jer je otisao da "brani Jugoslaviju" na nekom od hrvatskih ratista. U nasim medijima o ovom ubistvu nikad ni rijeci. Osim toga, poslije rata Srbi su ubili prilican broj Bosnjaka (od one djevojke, mislim da se zvala Meliha Duric, u Srebrenici, preko Rifata Badica u B.Luci kod polaganja temelja za Ferhadiju...) pa nikome nije bilo na kraj pameti da pokrene rat i da taj novi rat pravda tim ubistvima.
03.09.1991.god. iz zasjede oko 21 sat na magistralnom putu Zvornik-Bratunac, u zaseoku Kajici sela Kravica otvorena je vatra na putnicko vozilo u kojem su se nalazila cetiri mladica Bosnjacke nacionalnosti. Tada su usmrceni Dzemo Jusic iz Podcausa i Nedzad Hodzic iz Hrance, te teze ranjeni Mevludin Sinanovic iz Glogove i Zaim Salkovic iz Tokoljaka.

Zlocin su izvrsili Radenko Milanovic zv. Mali Raso iz Kravice i Marko Markovic zv. Kobra iz Crnce, opstina Ljubovija. Medjutim, ovi vinovnici nikada nisu bili izruceni organima Mup-a, jer su, navodno, neposredno potom otisli na ratiste u Hrvatsku.
Saucesnici u ovom zlocinu bili su jos radnici Mup-a: Dragan Ilic, Pero Milic i Vidoje Radovic.
wolf07

#1979 Re: Televizija OBN

Post by wolf07 »

udrch wrote:
wolf07 wrote:A meni se svaki put digne kosa na glavi kad pomenu Nikolu Gardovica srpskog svata! Nasi novinari su toliko plitki i bijedni da nikad niko nije potegao pitanje ubistva jednog Bosnjaka negdje oko Bratunca ili Srebrenice davno prije ubistva na Bas-Carsiji, ja sam jednom prilikom sasvim slucajno naisao na taj podatak vrsljajuci po you tube-u, a eto danas se covjeku ni ime ne zna. Saznalo se cak i ko ga je ubio ali nije se nista uradilo jer, zaboga, taj Srbin koji je izvrsio ubistvo iz klasicne zasjede je postao nedostupan jer je otisao da "brani Jugoslaviju" na nekom od hrvatskih ratista. U nasim medijima o ovom ubistvu nikad ni rijeci. Osim toga, poslije rata Srbi su ubili prilican broj Bosnjaka (od one djevojke, mislim da se zvala Meliha Duric, u Srebrenici, preko Rifata Badica u B.Luci kod polaganja temelja za Ferhadiju...) pa nikome nije bilo na kraj pameti da pokrene rat i da taj novi rat pravda tim ubistvima.
03.09.1991.god. iz zasjede oko 21 sat na magistralnom putu Zvornik-Bratunac, u zaseoku Kajici sela Kravica otvorena je vatra na putnicko vozilo u kojem su se nalazila cetiri mladica Bosnjacke nacionalnosti. Tada su usmrceni Dzemo Jusic iz Podcausa i Nedzad Hodzic iz Hrance, te teze ranjeni Mevludin Sinanovic iz Glogove i Zaim Salkovic iz Tokoljaka.

Zlocin su izvrsili Radenko Milanovic zv. Mali Raso iz Kravice i Marko Markovic zv. Kobra iz Crnce, opstina Ljubovija. Medjutim, ovi vinovnici nikada nisu bili izruceni organima Mup-a, jer su, navodno, neposredno potom otisli na ratiste u Hrvatsku.
Saucesnici u ovom zlocinu bili su jos radnici Mup-a: Dragan Ilic, Pero Milic i Vidoje Radovic.
Hvala na informaciji! Kako rekoh jednom prilikom sam sasvim slucajno naletio na ovo a onda je sve otislo u zaborav (mislim na imena, datume i sl.) jer o tome nema nista u nasim medijima. Uglavnom, dok nas skoro svakodnevno maltretiraju sa srpskim svatom ove ljude nikad niko i ne pominje. Za koju godinu bice to gotova stvar da je rat u BiH izbio zbog ubistva srpskog svata.
dinimal

#1980 Re: Televizija OBN

Post by dinimal »

Prije toga granatiranje sela Ravno. Kad je ubijen srpski svat, gdje se prema ocevicima, prije ubistva dogodila tucnjava svatova i celinih, ubijen je na Trebevicu Ramo Biber, a danas rijetko ko zna za njega uopste. Ali zalizani ne zna to da kaze, nego aman pravljenje crkve predstavlja fasizaciju vjerskih objekata. Pa recimo nikako da napravi paralelu izmedju Banja Luke, gdje nije bilo ratnih dejstava, a porusene su sve djamije, i Sarajeva, gdje je bio pakao, a nije porusena nijedna crkva.
wolf07

#1981 Re: Televizija OBN

Post by wolf07 »

dinimal wrote:
Prije toga granatiranje sela Ravno. Kad je ubijen srpski svat, gdje se prema ocevicima, prije ubistva dogodila tucnjava svatova i celinih, ubijen je na Trebevicu Ramo Biber, a danas rijetko ko zna za njega uopste. Ali zalizani ne zna to da kaze, nego aman pravljenje crkve predstavlja fasizaciju vjerskih objekata. Pa recimo nikako da napravi paralelu izmedju Banja Luke, gdje nije bilo ratnih dejstava, a porusene su sve djamije, i Sarajeva, gdje je bio pakao, a nije porusena nijedna crkva.
Ma to s crkvama je prica za sebe. Meni je samo krivo zasto se nikad ne baci mrva svjetla na dogadjaje koji su prethodili ubistvu Nikole Gardovica na Bas-Carsiji (uz izuzetak vezan za selo Ravno kod Trebinja), ove zrtve niko ziv i ne pominje a malo je reci da zasluzuju medijsku paznju iz vise razloga jer Srbi su itekako zloupotrijebili ubistvo na Bas-Carsiji. Vece se godinama trubi o tom dogadjaju kao o povodu za rat jbt k'o da je Nikola Gardovic bio Franc Ferdinand.
It_is_a_Leclerc

#1982 Re: Televizija OBN

Post by It_is_a_Leclerc »

Preporučio bih OBN-u da se drži tema "oralni seks", "vodič kroz život sponzoruše", "gej transformacije", "mentalno zaostali narkomani mijenjaju spol", "Limunko Gudelj tarlaka i drži ruke u stavu piramide" i tako to, a ozbiljne rasprave prepuste televizijama koje ipak znaju nešto od toga.
jasko_ba

#1983 Re: Televizija OBN

Post by jasko_ba »

Sami ste krivi Sarajlije. Vrlo dobro znate sta se prosli i sta se desavalo, a opet dopustate tako nebitnim likovima da rade sta hoce poput gatala, ovo ustastice raspudica, imenima koji ce psovati svoju mater ako treba samo ako im se doplati fino - avdic, vlaisavljevici, esad hecimovic, muharem bazdulj i slicni.
Nek i ostatak Bosne odahne konacno, dosadili ste svima.
:x
dinimal

#1984 Re: Televizija OBN

Post by dinimal »

jasko_ba wrote:Sami ste krivi Sarajlije. Vrlo dobro znate sta se prosli i sta se desavalo, a opet dopustate tako nebitnim likovima da rade sta hoce poput gatala, ovo ustastice raspudica, imenima koji ce psovati svoju mater ako treba samo ako im se doplati fino - avdic, vlaisavljevici, esad hecimovic, muharem bazdulj i slicni.
Nek i ostatak Bosne odahne konacno, dosadili ste svima.
:x
Nazalost ovo je istina. Probudite se Sarajlije, nemojte u miru izgubit ono sto ste HEROJSKI odbranili u ratu :!:
StupskaBitanga

#1985 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

odlična emisija Reflex
vatrogasac

#1986 Re: Televizija OBN

Post by vatrogasac »

StupskaBitanga wrote:odlična emisija Reflex
Zanimljivo mi da je ova ostala bez komentara na klix forumu zato što je Ivan Šušnjar dao moderaciji zanimljive atribute. Poslije 23. minute.

It_is_a_Leclerc

#1987 Re: Televizija OBN

Ivan Šušnjar je zadnja osoba koja ima pravo da drži bilo kome lekcije o slobodi govora, jer se na njegovom forumu (čuo sam tako. ne zalazim na ta internet mjesta jer tamo ne zalaze pošteni ljudi), slobodno Bošnjake naziva "poturicama" i vrijeđaju se na najgroznije i najprizemnije načine, što ni u kojem slučaju nije slučaj ni sa jednim drugim bh. forumom.

No, OBN je jasno pokazao o kakvom se mediju radi dajući takvoj jednoj personi medijski prostor.

Smiješno !
julisiz es grant

#1988 Re: Televizija OBN

Post by julisiz es grant »

It_is_a_Leclerc wrote:Ivan Šušnjar je zadnja osoba koja ima pravo da drži bilo kome lekcije o slobodi govora, jer se na njegovom forumu (čuo sam tako. ne zalazim na ta internet mjesta jer tamo ne zalaze pošteni ljudi), slobodno Bošnjake naziva "poturicama" i vrijeđaju se na najgroznije i najprizemnije načine, što ni u kojem slučaju nije slučaj ni sa jednim drugim bh. forumom.

No, OBN je jasno pokazao o kakvom se mediju radi dajući takvoj jednoj personi medijski prostor.

Smiješno !
Druže, to ti je sloboda govora. Pomiri se s tim.
Ne idem na te forume, ali nekako imam osjećaj da oni za moderatore ne postavljaju osobe neostvarene u stvarnom životu, koji svoje frustracije liječe na forumu, jer jedino tu su "bitni".
It_is_a_Leclerc

#1989 Re: Televizija OBN

julisiz es grant wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ivan Šušnjar je zadnja osoba koja ima pravo da drži bilo kome lekcije o slobodi govora, jer se na njegovom forumu (čuo sam tako. ne zalazim na ta internet mjesta jer tamo ne zalaze pošteni ljudi), slobodno Bošnjake naziva "poturicama" i vrijeđaju se na najgroznije i najprizemnije načine, što ni u kojem slučaju nije slučaj ni sa jednim drugim bh. forumom.

Smiješno !
Ne idem na te forume, ali nekako imam osjećaj da oni za moderatore ne postavljaju osobe neostvarene u stvarnom životu, koji svoje frustracije liječe na forumu, jer jedino tu su "bitni".
Nije to sloboda govora već raspirivanje etničke, nacionalne i vjerske mržnje što je kažnjivo krivičnim Zakonom u BiH koji u članu 145. stav 1, kaže :

"Ko javno izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine."
Chuckie

#1990 Re: Televizija OBN

Post by Chuckie »

Šta majmun Gatalo misli pod više će od Kusturice ostati nego od BiH, u večerašnjem Reflexu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1991 Re: Televizija OBN

Post by -LIBERO- »

@julisiz es grant, to je kao sloboda govora??? :lol:

A sto se tice ovog vecerasnjeg izdanja Reflex-a, ovo je klasicno smece..a Veselin Gatalo je isfrustrirani nacionalista. Tuzno.
Last edited by -LIBERO- on 29/01/2013 00:23, edited 1 time in total.
Co0l

#1992 Re: Televizija OBN

Post by Co0l »

Ima l' snimak na netu?
fortaleza

#1993 Re: Televizija OBN

Post by fortaleza »

julisiz es grant wrote:

Smiješno !
:thumbup:

Internetski portali su debelo cenzurirani u BiH, možda se to ne osjeti na prvu.

Žalosno je da su neke teme vezane za BiH (ali i općenito) bolje razrađene na forumu susjedne države, te diskutiraju pripadnici svih bh naroda, a takav u BiH skoro ne postoji, ni u virtuali nema susreta naroda, jadno i žalosno (primjeti mizeran broj Srba i Hrvata ovdje, nije to slučajno, pa na jednom hercegovačkom forumu imaš 4s, ljiljane, kockice kao avatare :D i malo je otvorenija i opuštenija rasprava, tako i manje dilentatizma i neozbiljnih provokacija, koliko sam uspio letimično primjetiti).
julisiz es grant

#1994 Re: Televizija OBN

Post by julisiz es grant »

-LIBERO- wrote:@julisiz es grant, to je kao sloboda govora??? :lol:

A sto se tice ovog vecerasnjeg izdanja Reflex-a, ovo je klasicno smece..a Veselin Gatalo je isfrustrirani nacionalista. Tuzno.
A je li vam bio isfrustrirani nacionalista dok je sa istim ovim Raspudićem dizao spomenik Bruce Lee-u u Mostaru? Takav jedan ublehaški potez je u "građanskom" Sarajevu doživljavan ekstatično, sjećam se dobro tekstova i intervjua u Danima.
kakavdanakneiskustvu

#1995 Re: Televizija OBN

Post by kakavdanakneiskustvu »

julisiz es grant wrote:
-LIBERO- wrote:@julisiz es grant, to je kao sloboda govora??? :lol:

A je li vam bio isfrustrirani nacionalista dok je sa istim ovim Raspudićem dizao spomenik Bruce Lee-u u Mostaru? Takav jedan ublehaški potez je u "građanskom" Sarajevu doživljavan ekstatično, sjećam se dobro tekstova i intervjua u Danima.

tad nije imao medijskog prostora koliko ga ima zadnjih godina
It_is_a_Leclerc

#1996 Re: Televizija OBN

fortaleza wrote:
julisiz es grant wrote:

Smiješno !
:thumbup:

Internetski portali su debelo cenzurirani u BiH, možda se to ne osjeti na prvu.

Žalosno je da su neke teme vezane za BiH (ali i općenito) bolje razrađene na forumu susjedne države, te diskutiraju pripadnici svih bh naroda, a takav u BiH skoro ne postoji, ni u virtuali nema susreta naroda, jadno i žalosno (primjeti mizeran broj Srba i Hrvata ovdje, nije to slučajno, pa na jednom hercegovačkom forumu imaš 4s, ljiljane, kockice kao avatare :D i malo je otvorenija i opuštenija rasprava, tako i manje dilentatizma i neozbiljnih provokacija, koliko sam uspio letimično primjetiti).
Sloboda govora kojom se krši Krivični zakon BiH ?!

Ma hajte, molim vas.

Dobro je dok te uhljupe nego ne pohapsi zbog kršenja člana 154. stava 1, Krivičnog zakona.
bolivia

#1997 Re: Televizija OBN

Post by bolivia »

Emisija Reflex je trenutno najbolja politička emisija u BiH.
nedimkobuha

#1998 Re: Televizija OBN

Post by nedimkobuha »

alo gospođo o be en de maknite tu kurawu iz studijuma ima inas djece mladže gledamo utakmicu gospođa samo što nije digla noge na hastal sramota ste majke mi aide pa kako da ja gledam meć sa babom usobi a ova skoro gola diže se imeni i babi a stid nas obojce i poterajte i ovou budalu vugdalića lik je puko.hvala i jebemvam hljeb pornografski.naprijed rejal.
SaPnA

#1999 Re: Televizija OBN

Post by SaPnA »

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
anonimnaosoba

#2000 Re: Televizija OBN

Post by anonimnaosoba »

pa ja, nema Ibre i odmah nema ni miline u gledanju fudbala :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply