Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Forumerrer

#1976 Re: Star Trek

Post by Forumerrer »

Vala ne znam sta da kazem na ove zadnje 2-3 epizode... Moglo je bolje definitivno.

Discovery me sve vise podsjeca na Fringe. Jos je ostalo da se Lorca vrati u seriju i svi na broju.

Pike je odlican izbor, to su makar dobro izabrali.
biggrin

#1977 Re: Star Trek

Post by biggrin »

paralelni svemiri i putovanje kroz vrijeme su totalni kliše i prezirem takvo što u serijama. ovi su otišli korak dalje i za vraćanje lika upotrijebili ...gljive? ako ih je gay lobi pritisnuo da moraju vratiti ovog pedera, vala su mogli hladno snimiti epizodu kako u univerzumu postoji unija gay bića koja povremeno tokom čantranja može godišnje da generiše energiju kojom vraćaju u život jednog umrlog i bum eto ga opet živ.
Raigor Stonehoof

#1978 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

biggrin wrote:paralelni svemiri i putovanje kroz vrijeme su totalni kliše i prezirem takvo što u serijama. ovi su otišli korak dalje i za vraćanje lika upotrijebili ...gljive? ako ih je gay lobi pritisnuo da moraju vratiti ovog pedera, vala su mogli hladno snimiti epizodu kako u univerzumu postoji unija gay bića koja povremeno tokom čantranja može godišnje da generiše energiju kojom vraćaju u život jednog umrlog i bum eto ga opet živ.
Pa u orvilleu postoji unija gay bica koji se razmnozavaju ko ptice :D
spree

#1979 Re: Star Trek

Post by spree »

Orville mi je totalna zajebancija i to mi je ok. Mozda malo pretjeruju sa bortusom. Ja mislim da je ovo treca epizoda druge sezone sto se vrti oko njega/njegovih. Sve u svemu zabavno i gledljivo. Discovery bio bas dobar do ove. Ova dodje kao neki brake od glavne price ili epizoda da popuni sezonu. Mislim fino su oni smislili i ovu epizodu, ali nisu vala morali vratiti onoga.
MarlboroGold

#1980 Re: Star Trek

Post by MarlboroGold »

Forumerrer wrote:Vala ne znam sta da kazem na ove zadnje 2-3 epizode... Moglo je bolje definitivno.

Discovery me sve vise podsjeca na Fringe. Jos je ostalo da se Lorca vrati u seriju i svi na broju.

Pike je odlican izbor, to su makar dobro izabrali.
Slažem se. I mene je to počelo nervirati.
Forumerrer

#1981 Re: Star Trek

Post by Forumerrer »

Meni fali klasicni ST, gdje je sve pozitiva i mogao si gledati sa citavom porodicom. Nije los ovaj ST, ali nije to to. Previse je "mracan".
Meni nedostaje nesto na fazon TNG, DS9 I VOY. Vec je i Enterprise otisao na drugu stranu.

A sramota me, nikad nisam gledao TOS, sve ostalo jesam.
Raigor Stonehoof

#1982 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

Forumerrer wrote:Meni fali klasicni ST, gdje je sve pozitiva i mogao si gledati sa citavom porodicom. Nije los ovaj ST, ali nije to to. Previse je "mracan".
Meni nedostaje nesto na fazon TNG, DS9 I VOY. Vec je i Enterprise otisao na drugu stranu.

gledaj Orville, puno vise lici na stari ST nego Discovery
biggrin

#1983 Re: Star Trek

Post by biggrin »

Raigor Stonehoof wrote:
biggrin wrote:paralelni svemiri i putovanje kroz vrijeme su totalni kliše i prezirem takvo što u serijama. ovi su otišli korak dalje i za vraćanje lika upotrijebili ...gljive? ako ih je gay lobi pritisnuo da moraju vratiti ovog pedera, vala su mogli hladno snimiti epizodu kako u univerzumu postoji unija gay bića koja povremeno tokom čantranja može godišnje da generiše energiju kojom vraćaju u život jednog umrlog i bum eto ga opet živ.
Pa u orvilleu postoji unija gay bica koji se razmnozavaju ko ptice :D
jel fkt?! ne može čovjek više ni sarkastičan biti :skoljka:
nelle_tz

#1984 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

Raigor Stonehoof wrote:
Forumerrer wrote:Meni fali klasicni ST, gdje je sve pozitiva i mogao si gledati sa citavom porodicom. Nije los ovaj ST, ali nije to to. Previse je "mracan".

gledaj Orville, puno vise lici na stari ST nego Discovery
Orville je sa epizodom 8, sezone 2 prekucao STD
Wow, bez komentara sam
Komentari su totalno odusevljenje
Ben Kayser Wow, just wow!!! Shades of Doctor Who Cybermen, Daleks, and old school sci-fi, can't wait to see how it will end.
Ken Welckle this espoide in one word damn. you didn't see that coming at all. like bolt out of the blue.
-Coexistence is impossible"
- Resistance is futile "
Robert Nieves This was the best episode, to hell with the comedy!!
Michael Donnelly I have not felt that in a show since June 16th, 1990!!!
Gretchen Hardy I'm shook. On the edge of my seat good.
Sam Uel I'm JAZZED for next week. I haven't been this excited for a two-parter since the Best of Both Worlds. I CAN'T WAIT!!!!
Greg Pappas The best 2 part scifi episode I have seen since "The Best of Both Worlds" and I only have to wait a week instead of a summer for the conclusion!!!
Robert Nieves The Orville has now reached Star Trek status for real!!!
K.a. Scofield Not sure if anyone is on twitter, but Orville is trending!
Kenneth Garza Holy crap. What an episode!
BK Graham This episode has me on edge right along side of Picard becoming our favorite BORG This show just took a drastic HOLA CHIT!! turn for me...WTG!!
Mark Hitchins Holy fuck balls ... I was excited when they were landing on the new planet and then they went up a few more notches .... great stuff!
Rocka Millington What an amazing episode of Star Trek Orvile.. I was at the edge of my seat. Now i have to wait til part 2.. ... still AWESOME EPISODE
Mary Edgecomb Every SF series I've seen over the past 65 years wasn't enough to see that coming. That's a lot character building strategies tossed in the bucket. Still holding out for spectacular solution to an unexpected and very rapid plot twist.
Grant Kilbourne Had the feeling of TNG episode “The Best of Both Worlds”. Skynet became a galaxy level threat.
By Matt Webb Mitovich / February 22 2019, 7:04 AM PST More than 12 hours after watching this week’s The Orville, I remain quite shook (if I may appropriate the slang of a different generation).
Seriously, WTF was that?!
Gerald Herrmann
12 hours ago
this one is a sensation. actually, we just entered star trek cinematic experience.
Forumerrer

#1985 Re: Star Trek

Post by Forumerrer »

Nova STD epizoda je bila odlicna.

Sta mislite jel moguce da je Spock Red Angel?
spree

#1986 Re: Star Trek

Post by spree »

dobra epizoda pravo. valjda na kraju nece usrati sa red angelom, tj. valjda nece biti neko bezze objasnjenje. kad na kraju bude q :roll:
dale cooper

#1987 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Da, odlična epizoda, klasični morality tale po kojoj je Star Trek od početka poznat. Mislim da je sad već jasno da je Red Angel neka
vrsta time travellera, sve ukazuje na to. Da li je to neko ko je već poznat u Star Trek univerzumu ostaje da se vidi.

I ova epizoda Orvillea je game changer. Konačno su nakon gotovo pola sezone infantilnog humora i sitcom-esque epizoda o vezama napravili
epizodu koja ima težinu i približava se tematski onome što je Star Trek iz vremena TNG bio u svome najboljem izdanju.
dale cooper

#1988 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Forumerrer wrote:Nova STD epizoda je bila odlicna.

Sve je moguće, mada mislim da nije Spock iako je vjerovatno povezan sa njime na neki način.
L u c i f e r

#1989 Re: Star Trek

Post by L u c i f e r »

dale cooper wrote: I ova epizoda Orvillea je game changer. Konačno su nakon gotovo pola sezone infantilnog humora i sitcom-esque epizoda o vezama napravili
epizodu koja ima težinu i približava se tematski onome što je Star Trek iz vremena TNG bio u svome najboljem izdanju.
:thumbup:

Discovery ne gledam, feministička limunada
dale cooper

#1990 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

L u c i f e r wrote:
dale cooper wrote: I ova epizoda Orvillea je game changer. Konačno su nakon gotovo pola sezone infantilnog humora i sitcom-esque epizoda o vezama napravili
:thumbup:

Discovery ne gledam, feministička limunada
Ne bih se složio.
L u c i f e r

#1991 Re: Star Trek

Post by L u c i f e r »

Poštujem, svako ima svoj ukus

Svodi se na to da protagonista ima mindžu, al da je ipak zaeban

Nema mi sekunde star trek duha, optimizma niti humora, radnja rastegnuta, darkerska atmosfera

Doduše i orvil mi je sranje ova zadnja sezona do posljednje epizode
arzuhal

#1992 Re: Star Trek

Post by arzuhal »

Prvi put da me jedna epizoda Orwilla osvoji: kada mu ona Krilovka zvoca kakav je. Scena u pećini s hrkanjem mi vratila nadu.

Mislim da samo pravi Bošnjaci imaju uvid u stvarni kvalitet Discoverya i sva značenja koja serija krije... :thumbup:
L u c i f e r

#1993 Re: Star Trek

Post by L u c i f e r »

arza dje ti je fes, jedva te poznado
spree

#1994 Re: Star Trek

Post by spree »

Orville ozbiljan :shock: . Falim te Boze. Jedva čekam sljedeću epizodu.
Forumerrer

#1995 Re: Star Trek

Post by Forumerrer »

ST Discovery je jos uvijek u originalnoj time-line?
basicm

#1996 Re: Star Trek

Post by basicm »

Orville je mnogo vise na putanji TNG nego Discovery. Na skali mi je jedva gledljiv, ako nastave ovako vjerovatno odustajem.
BHCluster

#1997 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote:

Sve je moguće, mada mislim da nije Spock iako je vjerovatno povezan sa njime na neki način.
Nema od toga nista zbog autorskih prava kad su se Viacom i CBS razisli... Ali mogu biti Iconians?
dale cooper

#1998 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote:
dale cooper wrote:

Nema od toga nista zbog autorskih prava kad su se Viacom i CBS razisli
... Ali mogu biti Iconians?
Kakve to ima veze? Spock će biti već u sljedećoj epizodi. CBS drži sva prava vezano za serije, dok su licencu izdali i Paramountu
zbog filmova.
BHCluster

#1999 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote:
Kakve to ima veze? Spock će biti već u sljedećoj epizodi. CBS drži sva prava vezano za serije, dok su licencu izdali i Paramountu
zbog filmova.
Radi onih filoma gdje Spock putuje kroz vrijeme tu je valjda legalna kvaka.
dale cooper

#2000 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote:
dale cooper wrote:
zbog filmova.
Radi onih filoma gdje Spock putuje kroz vrijeme tu je valjda legalna kvaka.
CBS drži sva prava vezano sa Star Trek i pošto je Paramount (koji je dio Viacoma) obnovio filmsku franšizu sa JJ-ovim filmovima
dobili su licencu od CBS-a za korištenje Star Trek likova u svojim filmovima. Viacom i CBS su nekada bili ista kompanija koja
se 2005 odvojila. Zadnjih par godina pregovaraju oko ponovnog ujedinjenja što bi dovelo i serijsku i filmsku franšizu ponovo
pod jedan krov.
Post Reply