Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kurty

#1976 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Nanny wrote:A sta je sa kupatilom? Hoce li se tu nesto sredjivati i sta treba? Mozda nisam u toku za kupatilo,mozda je vec spomenuto...

Meni ofirno bilo provirit u kupatilo, ali kad je rijec o tome bila, kazu da samo bojler nije ok...od prvog dana nije u funkci
strongwoman

#1977 Re: Haram im bilo.....

Post by strongwoman »

HAVANA wrote:
ružmarin-a wrote:ne mora da znači da je haram
neko to dobio a ne treba mu, a sleduje ga kao povratnika, i onda se narod dovija i proda to da mu ne stoji u bašti (možda se ne bavi poljoprivredom) i samo promijeni oblik (roba-novac)

a ako motor stoji i ne upotrebljava se- propadaaa

pa otkupljuje drugi sasvim čovjek, i s njim se može nagoditi za cijenu
to ipak treba posmatrati kao tržište- roba se kupuje i prodaje, nudi, bla bla

ne treba odmah misliti na najcrnje i osuđivati, različiti su motivi otudjivanja neke stvari iz svog vlasništva....

to je moje mišljenje....
ako griješim ispravite me...
Pozdrav svima
:bih: :bih: :bih:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trebala si vidjeti kuće blizu edisove sa terasom i kosim krovom od tih povlaštenih povratnika koji žive po tuzli i sarajevu a onaj jadan poslije infarkta sa ženom i dvoje djece stvarno živi tu al u kući bez prozora.Ja bi im sve uzeo kad bih mogao i dao ovim ljudima koji su se stvarno vratili i muče se da prežive.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
LJUDI,,, u posljednjih par dana kad god se sjetim Edisa, ne mogu da se automatski ne sjetim i tog jadnog covjeka sto zivi u kuci do Edisove... MOZEMO LI BAR MALO I TOM COVJEKU POMOCI,, NIJE U REDU DA SAD EDIS IMA SVE,, A TAJ JADNI COVJEK NISTA...... Izvinite sto skrecem sa teme..
maybelline

#1978 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Tarik Djozic - jel to neko od vas ovdje????
Smith

#1979 Re: Haram im bilo.....

Post by Smith »

Svaka cast i "bistro za tebe 5ar5rovic. I ja sam juce "punio baterije" na isti nacin, a i bilans je tu negdje. Hajde dogovori se sa "Tiletom" pa naletite do mene na jedno ribarenje. Volio bih da se upoznamo. Srdacan pozdrav svim forumasima i svaka cast, neumorni ste. Sve se odvija i bolje nego sto smo mislili. Lagano se rijesava jedan po jedan problem, bez srljanja. Stvarno mislite na sve. :thumbup: :thumbup: Svako vece kad navratim da procitam nove postove pune ruke posla. Nisam ovoliko ni u skoli citao :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1980 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

:thumbup: Munirku za preCjednicu :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1981 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

eno kazu na wallu grupe da etf-ovci skupljaju lovu :thumbup: :)
mIRCerka

#1982 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

ladyblue18 wrote:eno kazu na wallu grupe da etf-ovci skupljaju lovu :thumbup: :)
:thumbup: bice ovdje para i za svadbe mescini :D
Nanny

#1983 Re: Haram im bilo.....

Post by Nanny »

kurty wrote:
Nanny wrote:A sta je sa kupatilom? Hoce li se tu nesto sredjivati i sta treba? Mozda nisam u toku za kupatilo,mozda je vec spomenuto...

Meni ofirno bilo provirit u kupatilo, ali kad je rijec o tome bila, kazu da samo bojler nije ok...od prvog dana nije u funkci

Da,razumijem te! Ali ako nesto saznas javni nam,solja,umivaonik,ogledalo...mi cemo se snaci:)
lerdi

#1984 Re: Haram im bilo.....

Post by lerdi »

ladyblue18 wrote:eno kazu na wallu grupe da etf-ovci skupljaju lovu :thumbup: :)
Novac se skuplja do petka, kada će biti uplaćen. Moram samo vidjeti sa jednim kolegom da ja direktno preuzmem taj novac da ga mogu predati kurty-u
ladyblue18

#1985 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

Nanny wrote:
kurty wrote:

Da,razumijem te! Ali ako nesto saznas javni nam,solja,umivaonik,ogledalo...mi cemo se snaci:)
da!
kod mene u familiji su imali novu kadu i umivaonik jos od prije rata, al kada su renovirali kupatilo kupilo se novo tako da je to ostalo ja mislim.
Ako bude trebalo ja cu se raspitati :thumbup:

super lerdi, nisam znala da si etf-ovac :mrgreen: :thumbup:
mIRCerka

#1986 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

hehehe pokusava voditeljica skrenut pricu generalno, al munirka ne da :D
lerdi

#1987 Re: Haram im bilo.....

Post by lerdi »

ladyblue18 wrote: super lerdi, nisam znala da si etf-ovac :mrgreen: :thumbup:
Ponosni :D :D :D
kurty

#1988 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

sta bi sa onih sto su se javili, a skupljali pare preko dernek.ba...jel iko ista upucen u tu pricu
Nanny

#1989 Re: Haram im bilo.....

Post by Nanny »

mIRCerka wrote:hehehe pokusava voditeljica skrenut pricu generalno, al munirka ne da :D
Ne da se šefica :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mIRCerka

#1990 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

Nanny wrote:
mIRCerka wrote:hehehe pokusava voditeljica skrenut pricu generalno, al munirka ne da :D
Ne da se šefica :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ma joj, kratko ovo nesto traje...
:(
Nanny

#1991 Re: Haram im bilo.....

Post by Nanny »

Sad kontam mogli bi pogledati Oglase,mislim da izlaze petkom. Ima stvari koje ljudi poklanjaju...mozda tu mozemo nesto naci.

Jojj Boze kako mi je drago sto sve napreduje,isto ko da se meni skuplja to sve :D :D :D
ladyblue18

#1992 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

zavrsi se :( kratko ovo bi :-?
istina živa

#1993 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

A što se ova Munira raspričala,zdera sve na kamaru :lol: :lol: :lol: :lol: Šta ću kad sam takva :thumbup:
lerdi

#1994 Re: Haram im bilo.....

Post by lerdi »

istina živa wrote:A što se ova Munira raspričala,zdera sve na kamaru :lol: :lol: :lol: :lol: Šta ću kad sam takva :thumbup:
Kapa do poda. Koliko su Vam dali vremena dobro ste išta stigli reči. Svaka čast
strongwoman

#1995 Re: Haram im bilo.....

Post by strongwoman »

Kurty,,,, imas pp
mIRCerka

#1996 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

istina živa wrote:A što se ova Munira raspričala,zdera sve na kamaru :lol: :lol: :lol: :lol: Šta ću kad sam takva :thumbup:
Draga, sljedeci put reci sa SAX postavlja ultimatuum, ili cijela emisija ili te selimo na BBC pa nek rade sami!!!!

Trebala si brze pricat :D

Al si se nagovorila, sve u skladu s pravilima :D

Steta sto niste stigli prikazati slike makar :D
ladyblue18

#1997 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

Munira mene nesto plaho zanima. :mrgreen:
Kako se rodila ideja o emisiji uopste?
Ko je bio inicijator?
Koliko se isplati jer koliko sam shvatila vi to sve radite o svom trosku?
Mislim, vidi se na Edisovom primjeru da se isplati... :-D ali eto bas me zanima
istina živa

#1998 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Imam kadu i umivaonik negdje na dobrinji žena me zvala,treba to samo prebaciti do skladista.Ja bi to dovezla ali mi mala škoda i gepekić,nemože stati.Ako neko može preuzeti da mu dam kontakt telefon hanume što me zvala :thumbup:
kurty

#1999 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

istina živa wrote:Imam kadu i umivaonik negdje na dobrinji žena me zvala,treba to samo prebaciti do skladista.Ja bi to dovezla ali mi mala škoda i gepekić,nemože stati.Ako neko može preuzeti da mu dam kontakt telefon hanume što me zvala :thumbup:

Svrati do HAVANE po prikolicu :lol: :lol: :lol:
istina živa

#2000 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

ladyblue18 wrote:Munira mene nesto plaho zanima. :mrgreen:
Kako se rodila ideja o emisiji uopste?
Ko je bio inicijator?
Koliko se isplati jer koliko sam shvatila vi to sve radite o svom trosku?
Mislim, vidi se na Edisovom primjeru da se isplati... :-D ali eto bas me zanima
Otac mi je povratnik,vratio se na očevinu i živi u teškim uslovima ali voli dan na svojoj očevini nego godinu u Sarajevu,mada je ovdje proveo najveći dio života oko 50 god.
Kada sam malo bolje pogledala vidjela sam da je dosta onih koji žele na svoje iz ko zna kojih razloga,nisu imali ništa osim dobre volje.Mnogi su otišli na očevinu da bi tiho umirali jer su bili zaboravljeni.Neki su sami sebi skratili život.Jad,tuga i čemer.Nešto sam morala učiniti da promjenim sve to.Možda zbog tog ovolika gorčina u meni,neznam.
Teško je o tom pisati.Vi ste vidjeli Edisa a ja puno više,to mi srce slama.Odlučila sam da to promijenim i eto me tu gdje sam.
Tačno je da sama finansiram ovaj projekat.Sama sam u svemu ali nije mi žao.Sada sam sretna jer imam Vas.Eto to je nagrada za ovaj moj dosadašnji rad.Nemogu više rasplakat ću se.
Eto dušo odgovor na tvoja pitanja.

Eto zbog Vas ovdje i ta će knjiga ugledati svjetlost dana,spremna sam za te jadne ljude i umrijeti samo da im vratim njihov ponos i dostojanstvo.Nemogu više pisati.
VOLIM VAS SVE :sax:
Locked