iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
frolac

#1976 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

gdje je taj lik na Grbavic? broj telefona? koliko je to para?
DYD666

#1977 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

frolac wrote:gdje je taj lik na Grbavic? broj telefona? koliko je to para?
Sve što znam je +387 62463744 broj, zaboravio sam ime, a cijena je valjda po dogovoru ovisno od posla, najbolje prozovi pa dogovori sve i objasni mu.
dinao

#1978 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Duge wrote:
dinao wrote:Jel neko uspio dignuti iOS 4.1 na iPhone 3G..

navodno ovih dana izlazi i oficijalni unlock od DevTeam-a..pa me zanima kako fercera.
Fercera odlicno, brz kao i na 3.1.2. Ako ti je bb 05.13.04 mozes uraditi update sa custom firmware i otkljucati sa ultrasn0w-om

bb mi je 05.12.01 fw 3.1.3 .. s cime preporucujes da skuham firmware, i kako radi multitasking na 3G?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:13, edited 1 time in total.
DYD666

#1980 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Sve sto ti treba je iTunes acc na HR ili USA store.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:12, edited 1 time in total.
DYD666

#1982 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jaguar84 wrote: Hej hvala,bas sam nesto slicno izguglao i radi...hvala
Ako se prvi put srećeš sa takvim app's obrati pažnju da njih kad ubacis u iTunes library, tu moraju i ostati inače će ti se tokom iduceg synca obrisati i sa telefona (za razliku od crackovanih koje možeš počistiti iz iTunes library). I jedne i druge svakako po automatizmu idu u user/My documents/my music/iTunes/mobile applications ili tako nešto slično, na Windowsima. Kad ih obrišes iz iTunes library, nestanu takođe i iz tog foldera mobile applications. Besplatne i plaćene, ipak moraju ostati tu sve dok ih želiš koristiti na telefonu.
Lady Saray

#1983 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

a sta se desi s aplikacijama kada promijenis acc u itunesu? recimo imam hr acc i hocu novi usa acc. shvatam da ce pri prvom syncu sve bit izbrisano s telefona ali hoce li ostat one crackovane pa da ih samo dodam nazad u tel s novim acc-om?
DYD666

#1984 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Joj ne smijem se zakleti 100% ali mislim da se zapravo ne desi ništa.
U suštini odavno imam samo 1 HR acc, ali jesam nedavno probavao novi USA na kratko, i koliko se sjećam nisam imao nikakvih peripetija sa aplikacijama (niti ostatkom medija/sadržaja) a da jesam sigurno bih zapamtio. Nisam siguran da tel uopšte i registruje kad mjenjas acc na storeu. Jedino možda ako instaliras 1 igru pa obrises, a onda prebacis na drugi acc sa kojim je nisi kupio...mada mislim čak da i tada, kada bi tu kupljenu app uvukao u iTunes i syncao da bi prosto radila normalno. Ali ništa od ovog ne mogu 100% reci nisam probavao lično :-?
DYD666

#1985 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jaguar84 wrote: Ma meni nece da sync ove krekovane kaze da moram autorizovati komp a autorizovan je...e sad ako syncam ove legalne iz itunes-a da li ce ove krekovane ispariti?
Onda ili ti crack nije OK ili nisi najtacnije odradio autorizaciju. A ispariti neće, jedne pored drugih regularno stoje u library i rade OK.
DYD666

#1986 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Koliko acc imas uopste? Jesi nekome davao sifru ili uzimao od nekoga acc drugi? Mozda se PC malo zbunio, probaj jednom sve deautorizovati pa opet autorizovati...mada meni kada se par puta javio isti "error" -da moram autorizovati-, prosto sam skinuo novu .ipa sa nekog drugog linka :S
DYD666

#1987 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Hm, mene sad kod tebe buni nešto...nekako si uspio instalirati već neke crackovane a da nisi zapravo nijednom na svom iTunesu ni uradio pravi sync. Zato ti ovo i javlja.
Vidim po opciji Sync koja ti nije cekirana.
Kod mene je ovako uduvjek:
Image
Dakle čekiran je Sync konstantno (app su jedan dio od medije koji tako radim, filmove i muziku manuelno ubacujem)
Sada ne mogu da povežem odakle već te crackovane app kod tebe na tel i ko ti ih je ubacio, ako nisi ti sam sa ti istim iTunes acc? Kupio si telefon tako ili sta? U tom slučaju nisam baš optimist ali...
Lady Saray

#1988 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

a zasto muziku manuelno a ne preko itunesa?
Hemel

#1989 Re: iPhone - All about

Post by Hemel »

moze li ovo biti dobra konkurencija iPodu posto je ovo nesto novo na trzistu
dobio na poklon pa pitam za misljenje

Image

Image

Image

Image
fatality

#1990 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

Hemel wrote:moze li ovo biti dobra konkurencija iPodu posto je ovo nesto novo na trzistu

Image

Image

Image

Image
mislis ipAd-u

a iskreno sumnjam, ako sam u proteklih par godina ista naucio, onda da apple nema konkurencije, znaci ili ih volis i onda ces od njih kupovat sve zivo ( cudi me da nema iHljeb . . .) ili ih jednostavno ne volis i ne kupujes njihove proizvode :)
DYD666

#1991 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:a zasto muziku manuelno a ne preko itunesa?
Jer neke pjesme mi leže da ih mogu slušati u pokretu ali ih više ne želim na racunaru, ili ih prosto nemam jer sam ih srzio na backup DVD i rijetko ili nikako ih kući slušam, samim time i ni u library mi ne trebaju, a u tom slučaju bi ih morao imati i tu. Odnosno bilo bi neizvodivo i jako zapetljano tako.
A filmove pogotovo. Recimo srendam neki film za iPhone, i cim ga prebacim na tel. hocu da ga obrisem sa HDD-a takodje da mi ne zauzima prostor (znam da nije puno ali prosto sam navikao tako).
Ne bi moglo tako jednostavno ako bih radio na sync fazon jer bih ga morao ubacivati u iTunes library a ne samo ga povuci iz Findera...pogotovo ukoliko onda taj isti film ne želim bas odmah gledati nego za par dana (ili pogotovo ako je više filmova u pitanju) eh' tada sve to mora stajati na HDD-u danima dok ne odgledam jer se u Sync varijati brise i sa telefona cim izbrisem i sa HDD-a.
Takodje je tako donekle lakše ako hocu da sve sem muzike i filmova imam uvijek, a to dvoje po potrebi dodajem na drugom racunaru na poslu recimo. Tako sam jedno vrijeme intenzivno i radio čak.
Dodatni kuršlus stvaraju playliste, mada se daju pojedinacno unchekirati, nekako se opet prgavo ponašaju...prosto sam navikao ovako i to je to.
P.S.
Možda se ne skontamo pa da dodam, ne da bukvalno ne idem preko iTunesa (kao što se može na drugi način ubaciti multimedij) - naravno upalim ja iTunes i spojim tel. na isti, nego mi je čisto čekirana "manually manage music and videos" opcija dok je opcija "Sync" isto tako uncheckirana gore na tabovima tako da fileove "vucem" iz findera u iTunes/iPhone.
Last edited by DYD666 on 10/11/2010 02:27, edited 4 times in total.
BABOcool

#1992 Re: iPhone - All about

Post by BABOcool »

Imal ko da prodaje iPhone 3G ?
fatality

#1993 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

BABOcool wrote:Imal ko da prodaje iPhone 3G ?
koliko nudis, bijeli 16GB
DYD666

#1994 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Hemel wrote:moze li ovo biti dobra konkurencija iPodu posto je ovo nesto novo na trzistu
Ma u suštini može ali...nekako sam skeptičan po pitanju softwarea i aplikacija, Apple je tu uspio zauzeti predaleku startnu poziciju tako da, vrijeme će pokazati...nisam siguran koliko se da stići samo sa podjednako jakim hardwareom. Kad smo kod toga, svi ovakvi i telefoni i padovi (HTC smartphone-i te drugi tableti), džaba im i Android i softwareska tastatura itd...jer sve dok imaju i dalje hardwaresku dugmad za home, i posebno za prihvatanje (zelena) i prekidanje (crvena) tipka, ja to ne mogu ozbiljno shvatiti spram "iBrenda" u smislu kao pravi full touch device jer iz toga naslućujem da im jednostavno nije to te mjere uvezan software sa hardwareom u touch varijanti a onda se to kad tad odrazi na samo korištenje.

Evo recimo vidi ovaj tablet jako jako fino zaista, ALI... iako ne hardwareska, bodu me u oči ona 4 dugmeta sa strane koja se koliko mogu primjetiti skoro uvijek vide :-? i još gore, ako mi nije promaklno, oba ova uređaja nisu multi touch. (ili ako jesu, pitanje je koliko, samo 2 ili 3 ili više tačaka? Nisam baš siguran da su kao iPad)
Nema potrebe da objašnjavam na sta se sve ovo odražava i na kakav način i do koje mjere tada niste u mogućnosti koristiti ogroman broj aplikacija (a igara pogotovo) kako sa iPhonea tako novonastalih za Android...
Last edited by DYD666 on 09/11/2010 23:56, edited 12 times in total.
BABOcool

#1995 Re: iPhone - All about

Post by BABOcool »

Ajd na pp... takodje ako bude jos kakvih ponuda neka ide na pp
Hemel

#1996 Re: iPhone - All about

Post by Hemel »

DYD666 wrote:
Ma u suštini može ali...nekako sam skeptičan po pitanju softwarea i aplikacija, Apple je tu uspio zauzeti predaleku startnu poziciju tako da, vrijeme će pokazati...nisam siguran koliko se da stići samo sa podjednako jakim hardwareom. Kad smo kod toga, svi ovakvi i telefoni i padovi (HTC smartphone-i te drugi tableti), džaba im i Android i softwareska tastatura itd...jer sve dok imaju i dalje hardwaresku dugmad za home, i posebno za prihvatanje (zelena) i prekidanje (crvena) tipka, ja to ne mogu ozbiljno shvatiti spram "iBrenda" u smislu kao pravi full touch device jer iz toga naslućujem da im jednostavno nije to te mjere uvezan software sa hardwareom u touch varijanti a onda se to kad tad odrazi na samo korištenje.

Evo recimo vidi ovaj tablet jako jako fino zaista, ALI... iako ne hardwareska, bodu me u oči ona 4 dugmeta sa strane koja se koliko mogu primjetiti skoro uvijek vide :-? i još gore, ako mi nije promaklno, oba ova uređaja nisu multi touch. (ili ako jesu, pitanje je koliko, samo 2 ili 3 ili više tačaka? Nisam baš siguran da su kao iPad)
Nema potrebe da objašnjavam na sta se sve ovo odražava i na kakav način i do koje mjere tada niste u mogućnosti koristiti ogroman broj aplikacija (a igara pogotovo) kako sa iPhonea tako novonastalih za Android...
:thumbup:
hvala ti na odvojenom vremenu

ja to vrlo malo ili skoro nikako ne koristim. vidim da ima jako mnogo mogucnosti.
DYD666

#1997 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Hemel wrote: :thumbup:

ja to vrlo malo ili skoro nikako ne koristim. vidim da ima jako mnogo mogucnosti.
A druga stvar je što kod Androida konkretno opet imas situaciju sa hrpom ostalih proizovđača telefona pa se gubi ujednačenost i u dizajnu i izgledu a vjerovatno i u funkcionalnosti i korištenju. Mislim da više prednosti ima kada samo jedna firma kontroliše sve. Pogotovo što sve nakon "i" priče je u suštini dakle već viđeno, i te neke "ubacili smo Bluetooth i Flash podršku, blic i 12PM kameru itd... a iPhone ih nema" razlike i pokušaji preotimanja mušterija su na kraju dana bukvalno premale i "u 5 deka" samo. Opet se "gadovi" ispale ispred konkurencije sa điđama kao što je retina display koji ljudima obara vilice kad vide tu oštrinu i automatski zaborave i flash i ostale budalaštinje...tako da većina ovih post "iBrend" uređaja je mora se priznati svakako dobacila jako blizu Apple- ali da bi ga preskočili trebaće baš neki žestok "jaw dropping" feature koji očito još niko nije izbacio.
Hemel

#1998 Re: iPhone - All about

Post by Hemel »

DYD666 wrote:
Hemel wrote: :thumbup:

A druga stvar je što kod Androida konkretno opet imas situaciju sa hrpom ostalih proizovđača telefona pa se gubi ujednačenost i u dizajnu i izgledu a vjerovatno i u funkcionalnosti i korištenju. Mislim da više prednosti ima kada samo jedna firma kontroliše sve. Pogotovo što sve nakon "i" priče je u suštini dakle već viđeno, i te neke "ubacili smo Bluetooth i Flash podršku, blic i 12PM kameru itd... a iPhone ih nema" razlike i pokušaji preotimanja mušterija su na kraju dana bukvalno premale i "u 5 deka" samo. Opet se "gadovi" ispale ispred konkurencije sa điđama kao što je retina display koji ljudima obara vilice kad vide tu oštrinu i automatski zaborave i flash i ostale budalaštinje...tako da većina ovih post "iBrend" uređaja je mora se priznati svakako dobacila jako blizu Apple- ali da bi ga preskočili trebaće baš neki žestok "jaw dropping" feature koji očito još niko nije izbacio.
Dobro si rekao ono za Apple da su u startu postavili visoke standarde i postigli to sto su zeljeli tako da se konkurencija moze samo koprcati da bi ih stigli a cim se priblize oni opet skoce i sve tako.
iSwagga

#1999 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

BABOcool wrote:Imal ko da prodaje iPhone 3G ?
imam ja .. crni 8GB
DYD666

#2000 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jaguar84 wrote:Zanima me da li cu ih izgubiti ako cekiram sync app ?
Bojim se da tê hoćeš. (opet, nisam 1000% siguran jer takvu situaciju nisam nikad lično doživio pa...) ali koliko sam skontao kako to radi, nisam optimist. Najbolje da sačekamo da vidimo ima li neko drugi da zna pouzdano. Ili probaj bukvalno "izgooglati" tu informaciju sa raznoraznih foruma.

Prijedlog: najbolje bi bilo da napraviš listu aplikacija koje sada imaš, a trebaće ti (i želih ih) za kasnije, te skineš ih ponovo sa neta. U sustini to vecinom i nisu preteški fileovi, a vjerovatno ih dosta svakako ima u novijim verzijama koje nije zgoreg i onako updateovati, a ukoliko ti je bas problem brzina konekcije ili limit, javi meni, skinucu ti ih sve i spržiti na CD/DVD (4 free naravno).
Post Reply