SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

snaga_znanja

#1976 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by snaga_znanja »

A ove sto prozivaju navijace. Sere se po forumima kako treba ovo kako treba ono, kako cemo ovo ako se ne usvoji, kako cemo ono ako Dodik proglasi nezavisnost. Docemo do Drine, ma kakve Drine i mi cemo na Tokio. Koji kurcev Tokio. Koja Drina. Doce oni nama opet na brda. Toliko o laprdanju na internetu.

Druga stvar. Ni Medjunarodni crveni krst u BiH nema tri predsjednika, pa zasto bi imao fudbalski savez, pogotovo ako insistiraju FIFA i UEFA! Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je objektivno jedno veliko leglo kriminala i nema to puno veze sa nacionalizmom. To ima veze sa novcem! Da je tudje novce bilo trositi lako bi se dogovorili!

Pa ljudi Pika Ćemalović u borbi protiv kriminala i korupcije! :lol:

Fudbalski savez treba poceti graditi na postenim osnovama i to veze nema sa nacionalizmom. Jasno da se Dodik kleseri u svoj debeli vrat jer smo jos jednom dokazali da smo nesposobni! A nismo spospbni uraditi bilo sta jer nas deceniju i nesto predstavljaju okorjeli kriminalci u svim strukturama!

I jos o nacionalizmu. Jebem ti ja taj sport u kojem se toliko gleda na to ko je ko. Sta fali kosarci? Jednog predsjednika vec godinama imamo. A isti taj Dodik dugo taj savez finansirao!

Tako jako zapetljana prica. :dance: :run:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1977 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Pera Trta »

To i ja kažem...lopovluk na jednu stranu, ali ovo je rezultat isključive želje onih koji ne žele ni ovaj savez ni ovu državu da se isti uništi, što im je nažalost i uspjelo.
burek_in_space

#1978 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Dobro, hoce li meni neko samo objasniti na koji nachin se rushenjem Saveza rushi Drzhava Bosna i Hercegovina?!
Jasno je meni koju su poruku htjeli poslati delegati iz RS-a i Hercegovine (Hrvati), ali nikako ne mogu to da povezhem sa rushenjem institucija BiH. Fudbalski savez je registrovan kao udruzhenje gradjana, koje predstavlja tijelo pod chijom jurisdikcijom se odigrava premier liga, i koordiniraju aktivnosti u vezi sa fudbaom u nashoj zemlji. Nece biti ni prvo ni zadnje udruzhenje gradjana koje ce biti rasfrmirano, i nanovo osnovano.
and

#1979 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

burek_in_space wrote:Dobro, hoce li meni neko samo objasniti na koji nachin se rushenjem Saveza rushi Drzhava Bosna i Hercegovina?!
Jasno je meni koju su poruku htjeli poslati delegati iz RS-a i Hercegovine (Hrvati), ali nikako ne mogu to da povezhem sa rushenjem institucija BiH. Fudbalski savez je registrovan kao udruzhenje gradjana, koje predstavlja tijelo pod chijom jurisdikcijom se odigrava premier liga, i koordiniraju aktivnosti u vezi sa fudbaom u nashoj zemlji. Nece biti ni prvo ni zadnje udruzhenje gradjana koje ce biti rasfrmirano, i nanovo osnovano.
a zašto bi se rasformiralo,pa ponovo formiralo??
savez nije izbačen iz uefe,već suspendovan.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1980 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Pera Trta »

burek_in_space wrote:Dobro, hoce li meni neko samo objasniti na koji nachin se rushenjem Saveza rushi Drzhava Bosna i Hercegovina?!
Neće se srušiti država kao takva, ali država bez fudbalske reprezentacije i klubova u Evropi praktično je država bez najvažnije sporedne stvari na svijetu, a reprezentacija je uvijek bila jedna od rijetkih stvari koja je budila makar malo patriotizma u ljudima kroz ovih 15 godina.
extraordinary

#1981 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by extraordinary »

Ne ruši se država direktno, ali postaje sve neuslovnija za živjeti. Pa meni je pobjeda protiv Rumunije neku noć donijela više radosti nego išta u 2011. godini, sad mi to neko oduzima. Isto ko da moli da ga mrzim. Kako da živim s čovjekom koji mi oduzima takve stvari? Šta je sljedeće? Ukinite nam i muziku, zabranite bendove, samo mogu tročlani sa jasnom nacionalnom podjelom među članovima benda. Itd, itd.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1982 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

Ja ne mislim da će nama FIFA i UEFA napraviti novi savez, jer to svakako nije njihov posao, ali mislim da će sada uputiti "mig" pojedinim ljudima, koji imaju istinske veze sa fudbalom, da osnuju novi savez, po FIFA/UEFA zahtjevima koji će oni onda prihvatiti
Romanija

#1983 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Romanija »

Bezveze srklet, ovo je sudjeno da se desi jednog dana. Koliko stanovnika RS ima ikakav interes za repku, sigurno par procenata, nista vise. Ditto bivsi NSHB. Koliko je to igraca sa Srba i Hrvata zaigralo za repku a da nisu prvo skartirani iz Srbije i Hrvatske po svim instancama. Cudo da je sve i ovoliko trajalo. Da li sad u BiH ima kapaciteta za okupiti neka stara, zvucna imena BiH fudbala, angazovati ih da daju podrsku i organizovati potpuno novi FS(NS) BiH neovisan od bilo kakvih politickih opcija i to predstaviti FIFI i UEFI. AKo se oni sloze s tim, svim BiH klubovima ponuditi prijem i poceti od nule; oni koji nece, eto im lokalnih liga i politicara pa nek' tjeraju loptu u Prnjavoru i Glamocu. Ne vidim drugacije.
Stari

#1984 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Radi se o rushenju jednog fenomena (reprezentacije .... a ne saveza) s kojim su se iedtificirali oni koij se u pravilu identifikuju sa drzavom Bosnom i hercegovinom. Ako cemo pravnickom terminologijom ...ne radi se o ataku na integritet i suverenitet drzave - ne.
GandalfSivi

#1985 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by GandalfSivi »

Kaze Svabo Osim da je fudbal oli ti nogomet najjaci integrativni faktor. Dok smo bili reprezentacija koju su redovno busile realno smijesne ekipe, tada nije bilo problema. Kada smo postali neko koga se mogu plasiti i najveci, kada smo napravili rusvajg u zadnjim kvalifikacijama, kada se pocelo pricati o nama, kada su poceli ljudi u Banjoj Luci i Sirokom Brijegu govoriti da (pored Srbije i Hrvatske, normalno), navijaju (i) za reprezentaciju BiH, onda je fudbal u drzavi postao problem. Ne mora sve biti vezano za institucije, te su poprilicno neunistive (Dayton dok se boje ne istope), ali treba stvarati klimu da je drzava neodrziva. I dok se prica o vladama, programima i ostalim (za obican svijet) apstraktnim stvarima, i nije neki problem. Ali kada ti ukinu reprezentaciju, oko koje se ljudi fakat iskreno sekiraju, koja donosi i tugu i radost, onda ti ulazi u svijest da je drzava kao ovakva k.rac i da mozda ima i boljih rjesenja.

To im je citava politika...
burek_in_space

#1986 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

and wrote: a zašto bi se rasformiralo,pa ponovo formiralo??
Zato shto imamo Piku Cemalovica koji se bori protiv kriminala u fudbalu. :lol:
Ja bih to najradije sve govnjivom motkom otjerao, i napravio novi Savez sa novim ljudima.
Pera Trta wrote: Neće se srušiti država kao takva, ali država bez fudbalske reprezentacije i klubova u Evropi praktično je država bez najvažnije sporedne stvari na svijetu, a reprezentacija je uvijek bila jedna od rijetkih stvari koja je budila makar malo patriotizma u ljudima kroz ovih 15 godina.
Ne bih se bash slozhio sa ovom konstatacijom, ali ok, poshtujem mishljenje.
palermo

#1987 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Pa jes , u pravu si, sasvim je svejedno dali se radi u udruženju ribara i reprezentaciji koja je jedini brand države i zbog koje je hiljade ljudi prelazilo kilometre i kilometre.

Fudbalska reprezenatcija BiH je postala isuviše veliki integrirajući faktor ove zemlje da se ne bi ovakva prilika iskoristila. Edin je ovo jednom davno rekao.

Postajem sam sebi smiješan, na onoj anketi šo je psotavljena 75% ljudi priželjkuje suspenziju i sada kada se desi, jebe mater što nije usvojen Statut.

Odoh piti kafu, previše sam iživciran
snaga_znanja

#1988 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by snaga_znanja »

I mali fudbal isto tako!

Ma rusi se moral kod naroda. Jos kad Dodik izadje i kaze da njemu ne treba "Muslimanska reprezentacija" i da on navija za Srbiju ima da ljudi polude! :lol:

Pa kad krenu clanci po novinama kako se Borac priprema za Jelen ligu i slicne pizdarije... :dance: :run:
1946

#1989 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

GandalfSivi wrote:Kaze Svabo Osim da je fudbal oli ti nogomet najjaci integrativni faktor. Dok smo bili reprezentacija koju su redovno busile realno smijesne ekipe, tada nije bilo problema. Kada smo postali neko koga se mogu plasiti i najveci, kada smo napravili rusvajg u zadnjim kvalifikacijama, kada se pocelo pricati o nama, kada su poceli ljudi u Banjoj Luci i Sirokom Brijegu govoriti da (pored Srbije i Hrvatske, normalno), navijaju (i) za reprezentaciju BiH, onda je fudbal u drzavi postao problem. Ne mora sve biti vezano za institucije, te su poprilicno neunistive (Dayton dok se boje ne istope), ali treba stvarati klimu da je drzava neodrziva. I dok se prica o vladama, programima i ostalim (za obican svijet) apstraktnim stvarima, i nije neki problem. Ali kada ti ukinu reprezentaciju, oko koje se ljudi fakat iskreno sekiraju, koja donosi i tugu i radost, onda ti ulazi u svijest da je drzava kao ovakva k.rac i da mozda ima i boljih rjesenja.

Kakav problem kad su odmah nakon ujedinjenja NSBiH sa FSšumske FIFA i UEFA rekle da će se ovo morati desiti kad tad? Ovo nije problem od prošle godine već od 2002.
I koga je to reprezentacija integrirala? Mi koji smo je voljeli i navijali za nju od početka smo i nastavili, oni koji su navijali za istočnu ili zapadnu komšijsku reprezentaciju su i nastavili navijati za njih. Šta se integrisalo tačno?
burek_in_space

#1990 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

GandalfSivi wrote:
Kaze Svabo Osim da je fudbal oli ti nogomet najjaci integrativni faktor. Dok smo bili reprezentacija koju su redovno busile realno smijesne ekipe, tada nije bilo problema. Kada smo postali neko koga se mogu plasiti i najveci, kada smo napravili rusvajg u zadnjim kvalifikacijama, kada se pocelo pricati o nama, kada su poceli ljudi u Banjoj Luci i Sirokom Brijegu govoriti da (pored Srbije i Hrvatske, normalno), navijaju (i) za reprezentaciju BiH, onda je fudbal u drzavi postao problem. Ne mora sve biti vezano za institucije, te su poprilicno neunistive (Dayton dok se boje ne istope), ali treba stvarati klimu da je drzava neodrziva. I dok se prica o vladama, programima i ostalim (za obican svijet) apstraktnim stvarima, i nije neki problem. Ali kada ti ukinu reprezentaciju, oko koje se ljudi fakat iskreno sekiraju, koja donosi i tugu i radost, onda ti ulazi u svijest da je drzava kao ovakva k.rac i da mozda ima i boljih rjesenja.

Zar mislish da ljudi koji su iz banja Luke, Chapljine, Prijedora, Orashja, Doboja, Shirokog...koji simpatishu reprezentaciju BiH, da ce to prestati nakon ovoga?!
Znam ljude i iz perioda od prije Cire i ovih kvalifikacija koji su simpatisali ili ako nishta poshtovali ovu reprezentaciju, i meni je to dovoljno. Ne mogu nikoga silom natjerati da voli neshto shto ne osjeca dijelom sebe, ali mogu uchiniti sve da mu probam priblizhiti onu ljubav koju ja osjecam prema tom nechem.
nellington

#1991 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

palermo wrote:Postajem sam sebi smiješan, na onoj anketi šo je psotavljena 75% ljudi priželjkuje suspenziju i sada kada se desi, jebe mater što nije usvojen Statut.

Tačnije, na anketi na ovoj temi 60 i kusur posto bi da se .... a da im ne uđe :( Nažalost, to jeste optimalno rješenje (hem fudbal nastavlja živjeti, hem se kutarišemo bande), ali je i nerealno.
and

#1992 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

burek_in_space wrote:
and wrote: a zašto bi se rasformiralo,pa ponovo formiralo??
Zato shto imamo Piku Cemalovica koji se bori protiv kriminala u fudbalu. :lol:
Ja bih to najradije sve govnjivom motkom otjerao, i napravio novi Savez sa novim ljudima.
Pera Trta wrote: Neće se srušiti država kao takva, ali država bez fudbalske reprezentacije i klubova u Evropi praktično je država bez najvažnije sporedne stvari na svijetu, a reprezentacija je uvijek bila jedna od rijetkih stvari koja je budila makar malo patriotizma u ljudima kroz ovih 15 godina.
Ne bih se bash slozhio sa ovom konstatacijom, ali ok, poshtujem mishljenje.
samo najuriti ovaj kadar,dovesti nove ljude.
ja vjerujem da će se to napokon napraviti kako treba.
a ako bude trebalo i atifa dudakovića na čelo :mrgreen:
slobodni armirach

#1993 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by slobodni armirach »

GandalfSivi wrote: Kaze Svabo Osim da je fudbal oli ti nogomet najjaci integrativni faktor. Dok smo bili reprezentacija koju su redovno busile realno smijesne ekipe, tada nije bilo problema. Kada smo postali neko koga se mogu plasiti i najveci, kada smo napravili rusvajg u zadnjim kvalifikacijama, kada se pocelo pricati o nama, kada su poceli ljudi u Banjoj Luci i Sirokom Brijegu govoriti da (pored Srbije i Hrvatske, normalno), navijaju (i) za reprezentaciju BiH, onda je fudbal u drzavi postao problem. Ne mora sve biti vezano za institucije, te su poprilicno neunistive (Dayton dok se boje ne istope), ali treba stvarati klimu da je drzava neodrziva. I dok se prica o vladama, programima i ostalim (za obican svijet) apstraktnim stvarima, i nije neki problem. Ali kada ti ukinu reprezentaciju, oko koje se ljudi fakat iskreno sekiraju, koja donosi i tugu i radost, onda ti ulazi u svijest da je drzava kao ovakva k.rac i da mozda ima i boljih rjesenja.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

pa vidite da ovi sto su glasali protiv, idu da stvore svoje nacionalne saveze. E sad koliko ce uspjeti vidjet cemo.
Borce Sredojevic je odavno trener reprezentacije PC.
a prilicno glupo izgleda kad se on raduje pobijedi npr nad Rumuinijom!
palermo

#1994 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

burek_in_space wrote:
GandalfSivi wrote:

Zar mislish da ljudi koji su iz banja Luke, Chapljine, Prijedora, Orashja, Doboja, Shirokog...koji simpatishu reprezentaciju BiH, da ce to prestati nakon ovoga?!
Znam ljude i iz perioda od prije Cire i ovih kvalifikacija koji su simpatisali ili ako nishta poshtovali ovu reprezentaciju, i meni je to dovoljno. Ne mogu nikoga silom natjerati da voli neshto shto ne osjeca dijelom sebe, ali mogu uchiniti sve da mu probam priblizhiti onu ljubav koju ja osjecam prema tom nechem.
pa onda ok, ako nije bitna reprezentacija. Svakako ima dovoljno država pa se može odabrati za koga da navijaš.

ja sam recimo pikirao na Ganu.....šta fali
burek_in_space

#1995 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

palermo wrote:
Pa jes , u pravu si, sasvim je svejedno dali se radi u udruženju ribara i reprezentaciji koja je jedini brand države i zbog koje je hiljade ljudi prelazilo kilometre i kilometre.

Fudbalska reprezenatcija BiH je postala isuviše veliki integrirajući faktor ove zemlje da se ne bi ovakva prilika iskoristila. Edin je ovo jednom davno rekao.

Postajem sam sebi smiješan, na onoj anketi šo je psotavljena 75% ljudi priželjkuje suspenziju i sada kada se desi, jebe mater što nije usvojen Statut.

Nije reprezentacija BiH integrirajuci faktor u toj mjeri u kojoj se nashi vrli novinari vole busati u prsa.
Zhao mi je shto je to tako, ali nije. Necu da lazhem sebe i da kazhem da cu bezbrizhno prohodati Banja Lukom u dresu reprezentacije, ili Chapljinom, a da mi neko nece bar dobaciti neshto.

I samo da se zna, na anketi sam glasao protiv suspenzije, iskljuchivo zbog seniorske reprezentacije BiH.
Stari

#1996 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

i sta cemo sad ?

Bice fudbala jos na ovoj planeti ...samo bez nas...

Ostace sjecanje na ...svasta nesto....lijepe i ruzne momente ...

Ostace navijacke grupe jedno vrijeme ufurane da su oni bili ti koji su srusili savez...kasnije ce i oni skontati da je to ipak uradio neko drugi....

Ostace neki novi klinci koji ce sjediti gledati druge ekipe ...

ostace sacica nas starohana ...koji ce uz konjacic sjediti za kompjuterom ... cekati - ono sto doci nece.

I nista puno vise od toga.
1946

#1997 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

palermo wrote:pa onda ok, ako nije bitna reprezentacija. Svakako ima dovoljno država pa se može odabrati za koga da navijaš.

ja sam recimo pikirao na Ganu.....šta fali
Ko je rekao da nije bitna reprezentacija :roll:

@Stari
Na koliko utakmica koje imaju veze sa ex-N/FSBiH si išao, recimo, jednom u mjesec dana? Pod ovim utakmicama smatram utakmice Premijer lige, prvih entitetskih liga, Kup BiH...?
Last edited by 1946 on 29/03/2011 18:24, edited 2 times in total.
Romanija

#1998 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Romanija »

burek_in_space wrote:
Koji ba ljudi i ko to simpatise BiH reprezentaciju? Je si li ti ikad bio i u jednom od ovih mjesta?
snaga_znanja

#1999 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by snaga_znanja »

Romanija wrote:
burek_in_space wrote:
Koji ba ljudi i ko to simpatise BiH reprezentaciju? Je si li ti ikad bio i u jednom od ovih mjesta?
Ti doduse imas popis stanovnistva ispred sebe sa tacnom evidencijom ko za koga i ko za protiv koga. Haj :run:
burek_in_space

#2000 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Romanija wrote:
Jesam u svim, osim u Shirokom, ali znam i ljude od tamo koji simpatishu reprezentaciju BiH.
I ako je bitno toliko, radi se o Srbima i Hrvatima.
Locked