Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TouringBiker wrote:U kojim je restoranima u/oko Sarajeva (ne predaleko, i NE u Istočnom Sarajevu) može dobiti dobra janjetina na kilu ya ponijeti, direktno sa ražnja?
"Kod Žutog" od Semizovca prema Srednjem se zatvorio, pa mi je "presušio" dosadašnji izvor
Cuj zatvorio...znam da se jedno vrijeme hvalio Sjaj, Buca Potok ali ne znam u zadnje vrijeme kakva je situacija.
TouringBiker wrote:U kojim je restoranima u/oko Sarajeva (ne predaleko, i NE u Istočnom Sarajevu) može dobiti dobra janjetina na kilu ya ponijeti, direktno sa ražnja?
"Kod Žutog" od Semizovca prema Srednjem se zatvorio, pa mi je "presušio" dosadašnji izvor
Cuj zatvorio...znam da se jedno vrijeme hvalio Sjaj, Buca Potok ali ne znam u zadnje vrijeme kakva je situacija.
Jest zatvoreno...
Imas janjetine u orahu ponekad, ispod aneksa
Ja mislim da i oni dole u Zoviku poslije Hadzica imaju janjetnu
Mesnica Haris, na Grbavici, sad imaju i neki prostor pored gdje se moze sjesti.
Spominjao sam nedavno ovaj nekakavv grow restoran na Breki, u komšiluku mi je. Nedavno me djevojka nagovori da odemo, fazon im je da sve sastojke sami uzgajaju, kako sam skontao. Čuo sam da tamo radi Safet iz Centrala, al nije bio kad smo mi bili. Dva neka zdrava kolača s voćem i dvije kafe su ispale 14 KM, a ići ćemo opet da jedemo. Uglavnom, čini mi se kao zanimljivo mjesto baš, drugačije od ovih klasičnih restorana po gradu. Kuhar je došao i pričao s nama, on nam je objasnio taj koncept zdrave hrane. Kuhinja je dio prostora, pa se vidi sve što rade. Jedino mi je bilo čudno što je valjda sve to dio onog frizerskog salona ispod, pa sjede žene sa peškirima na glavama. Hrana koju sam vidio izgleda dobro, ali je, po meni, skuplja. 13 KM za salatu. Sljedeći put ću slikati
prođeš binježevo i skretanje za hadžiće, nastaviš k'o prema mostaru, i jedno osam minuta poslije ti je zovik, imaju i table. nema skretanja nigdje, samo ideš. s lijeve strane (kad ideš od sarajeva) ima mesnica, pa veliki restoran, iste firme. i nije loše.
DaffyDuck wrote:A to jeste u sklopu frizerskog restorana EN. Kao za njihove klijente. Zamisljeno da siju povrce negdje na selu- da iskoriste porodicno imanje...
Je i to onaj frizeraj u novoj zgradi preko puta autobusne stanice iznad Ortopedije?
DaffyDuck wrote:A to jeste u sklopu frizerskog restorana EN. Kao za njihove klijente. Zamisljeno da siju povrce negdje na selu- da iskoriste porodicno imanje...
Je i to onaj frizeraj u novoj zgradi preko puta autobusne stanice iznad Ortopedije?
E sad mi nista nije jasno. Ja sam cesto u Himze Polovine, gdje je Lora do Amko Komerca, ali nikad nisam primjetio frizeraj. Je li to vise onaj dio od raskrsca prema domovima na Bjelavama?
TouringBiker wrote:E sad mi nista nije jasno. Ja sam cesto u Himze Polovine, gdje je Lora do Amko Komerca, ali nikad nisam primjetio frizeraj. Je li to vise onaj dio od raskrsca prema domovima na Bjelavama?
Odmah pored ulaza u Amko su stepenice za restoran, sa desne strane. Ispod je frizerski