Avio kompanije all about
-
smolsvoje
#1976 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sada gledam naziv diskusije : TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kad sam prije 2 godine postavio ovu diskusiju nisam ni slutio kako ce se radnja odvijati. Zna li iko kakva sudbina
ceka BH Air ulaskom u 2011. godinu. Sudbina je neizvjesna do kraja, ne govorim o finansijskom kolapsu ili slicno, govorim o silnoj zelji Turaka za zagospodare ovom kompanijom iz samo njima znanog razloga.
Da cujem i vase misljenje...
Kad sam prije 2 godine postavio ovu diskusiju nisam ni slutio kako ce se radnja odvijati. Zna li iko kakva sudbina
ceka BH Air ulaskom u 2011. godinu. Sudbina je neizvjesna do kraja, ne govorim o finansijskom kolapsu ili slicno, govorim o silnoj zelji Turaka za zagospodare ovom kompanijom iz samo njima znanog razloga.
Da cujem i vase misljenje...
-
rendulic
#1977 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dobar dan,
a sta se to tocno desava u BHA sa Turcima ?
Jel to opet ista prica kao i sa svim privatizacijama na ovim prostorima?
A ko ce uopce biti novi vlasnik kompanije, mandat , tehnicki vlasnika jos traje i mislim da nemaju prava nista uraditi onako na brzinu.
Pozzz
A ko ce uopce biti novi vlasnik kompanije, mandat , tehnicki vlasnika jos traje i mislim da nemaju prava nista uraditi onako na brzinu.
Pozzz
-
akcija007
#1978 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kasnio sam iz Londona preko Beca za Sarajevo i nisam stigao uhvatiti let za SA. Nisu me htjeli prebaciti na prvi naredni direktni let za Sarajevo a to je bio BH Airlinesov let jer BH Airlines ne prepoznaje karte Austriana i morao sam cekati vecernji let Austriana. Ukupno 7 h pauze i Austrian mi je platila rucak i jedno pice
-
olijali_vuk
#1979 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
JEftino si se prodo, 007, u Evropi se dosta placa za ta kasnjenja, maka ovdje u Njemackoj, a sigurno bi ti i tamo platili. samo trebas traziti, cuj rucak i pice, to je smiejsno, to nije ni 20 eura. 15 ili sta.
Ma, istina je to za Cg i tamo na Cilipima, imaju tamo i lakolni busevi do Cavtata ali su oni to "organizovali" da niko ne moze u te buseve. Ima isto dosta tih sto prezove divlje ljude, ali ne smiju uzeti na aerodromu plase se ljudi, svi ga gledaju, isao sam ja tako sa jednim, nego oni idu u grad, a DBV je 20 km ...
Ma, istina je to za Cg i tamo na Cilipima, imaju tamo i lakolni busevi do Cavtata ali su oni to "organizovali" da niko ne moze u te buseve. Ima isto dosta tih sto prezove divlje ljude, ali ne smiju uzeti na aerodromu plase se ljudi, svi ga gledaju, isao sam ja tako sa jednim, nego oni idu u grad, a DBV je 20 km ...
- ljubav_aha
#1980 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
rendulic wrote:Dobar dan,
Pozzz
ne mogu se dogovoriti,doslovno
- macan prvi
#1981 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zna li neko hoce li biti codeshare s Austrianom?akcija007 wrote:Kasnio sam iz Londona preko Beca za Sarajevo i nisam stigao uhvatiti let za SA. Nisu me htjeli prebaciti na prvi naredni direktni let za Sarajevo a to je bio BH Airlinesov let jer BH Airlines ne prepoznaje karte Austriana i morao sam cekati vecernji let Austriana. Ukupno 7 h pauze i Austrian mi je platila rucak i jedno pice
- ljubav_aha
#1982 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Current European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU

- drndalo
#1983 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Samo ne znam ko to jos nije u EU, a ko jeste ???
BiH ili Turska ???
@akcija007
Imas ovdje: http://ec.europa.eu/transport/air_porta ... d_a_en.pdf
Svoja prava kod otkazivanja i kasnjenja letova.
BiH ili Turska ???
@akcija007
Imas ovdje: http://ec.europa.eu/transport/air_porta ... d_a_en.pdf
Svoja prava kod otkazivanja i kasnjenja letova.
- ljubav_aha
#1984 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
drndalo wrote:Samo ne znam ko to jos nije u EU, a ko jeste ???
BiH ili Turska ???
- drndalo
#1985 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Na tvoj citat:
Ja rekoh na koga se to odnosi u ovom slucaju ? BiH ili Tursku...?ljubav_aha wrote:Current European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU
- ljubav_aha
#1986 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
drndalo wrote:Na tvoj citat:
Ja rekoh na koga se to odnosi u ovom slucaju ? BiH ili Tursku...?ljubav_aha wrote:Current European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU
oboje
- drndalo
#1987 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Narednih 10-ak godina jos ne moramo brinuti o tome...
- ljubav_aha
#1988 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
tako se u svijetu poslovanja ne razmisljadrndalo wrote:Narednih 10-ak godina jos ne moramo brinuti o tome...
- le piaf
#1989 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kompanije se dobro zastite, i placaju samo u slucaju da je njihova krivica, a to je nikadolijali_vuk wrote:JEftino si se prodo, 007, u Evropi se dosta placa za ta kasnjenja, maka ovdje u Njemackoj, a sigurno bi ti i tamo platili. samo trebas traziti, cuj rucak i pice, to je smiejsno, to nije ni 20 eura. 15 ili sta.
Ako je kasnjenje zbog losih vremenskih uslova, nista vise od vouchera za restoran nece dobiti (i hotel u slucaju da mora nociti)
- ljubav_aha
#1990 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
le piaf wrote:Kompanije se dobro zastite, i placaju samo u slucaju da je njihova krivica, a to je nikadolijali_vuk wrote:JEftino si se prodo, 007, u Evropi se dosta placa za ta kasnjenja, maka ovdje u Njemackoj, a sigurno bi ti i tamo platili. samo trebas traziti, cuj rucak i pice, to je smiejsno, to nije ni 20 eura. 15 ili sta.
Ako je kasnjenje zbog losih vremenskih uslova, nista vise od vouchera za restoran nece dobiti (i hotel u slucaju da mora nociti)
taj dio zakona je legaliziran u "Bozijim rukama" , God Will
- BSn
#1991 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:
Osim u Australiji, gdje je lik tuzio Crkvu (koja se predstavljala kao Boziji zastupnik) za nadoknadu stete u oluji koja mu je unistila jahtu. Tad su promjenili iz God Will u Act of Nature.
-
Gray
#1992 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
le piaf wrote:Kompanije se dobro zastite, i placaju samo u slucaju da je njihova krivica, a to je nikadolijali_vuk wrote:JEftino si se prodo, 007, u Evropi se dosta placa za ta kasnjenja, maka ovdje u Njemackoj, a sigurno bi ti i tamo platili. samo trebas traziti, cuj rucak i pice, to je smiejsno, to nije ni 20 eura. 15 ili sta.
Mmeni je Lufthansa u Minhenu nudila i hotel i vouchere kada sam propustio vezani let zbog kašnjenja zbog vremenskih neprilika.
- ljubav_aha
#1993 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
BSn wrote:ljubav_aha wrote:
Osim u Australiji, gdje je lik tuzio Crkvu (koja se predstavljala kao Boziji zastupnik) za nadoknadu stete u oluji koja mu je unistila jahtu. Tad su promjenili iz God Will u Act of Nature.
-
smolsvoje
#1994 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
e jeste se pretrgli od davanja misljenja, mislio sam bar da ce ovi bajglasniji i najaktivniji dati svoje cijenjeno misljenje a pogotovo JEFF.
Nemojte takvi biti
M.selam
Nemojte takvi biti
M.selam
- le piaf
#1995 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa da to je to.Gray wrote:le piaf wrote:Kompanije se dobro zastite, i placaju samo u slucaju da je njihova krivica, a to je nikadolijali_vuk wrote:JEftino si se prodo, 007, u Evropi se dosta placa za ta kasnjenja, maka ovdje u Njemackoj, a sigurno bi ti i tamo platili. samo trebas traziti, cuj rucak i pice, to je smiejsno, to nije ni 20 eura. 15 ili sta.
Mmeni je Lufthansa u Minhenu nudila i hotel i vouchere kada sam propustio vezani let zbog kašnjenja zbog vremenskih neprilika.
A vuk je mislio na novcanu kompenzaciju, koja se nekada placala, a sada se placa samo u slucaju tzv. overbookinga, sve ostalo spada pod force majeure
-
Gray
#1996 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
le piaf wrote: Pa da to je to.
A vuk je mislio na novcanu kompenzaciju, koja se nekada placala, a sada se placa samo u slucaju tzv. overbookinga, sve ostalo spada pod force majeure
Aha, povrsno sam procitao post, naglasak je na onom vise od. Do mene
- Edin H.
#1997 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:LH radi svoj posao dopalo ti se to ili ne ,a drugo,mora postojiati legalan izgovor za toleranciju kilaze u LondonuEdin H. wrote:Najgore je sto imaju dvostruke kriterije.macan prvi wrote:Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnikana danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
Na ovaj nacin zelim pokazati da se, i pored svega argumentovanog sto je napisano o BH Airlinesu na ovom topicu, nevjerovatne stvari znaju dogoditi i renomiranim aviokompanijama.
Checkiraj se na avion u Londonu npr. uobicajena tolerancija na prtljagu je 5kg preko dvadeset kilograma dozvoljenih za ekonomsku klasu, ali ne prave problema ni ako je torba teza od toga.
Checkiraj se na Luftthansin avion u Sarajevu, pokusavaju te oderati ako imas jedan kilogram preko dvadeset kilograma.
Pravi kokosari, ne bi li kome uspjeli uzeti koju marku.
To ti nekome drugome daji zute kartone
Kakav bona legalan izgovor - izgovor se zove konkurencija. Znaju da ako bi poceli zakerati u Engleskoj da neces sa njima vise letiti. Njihove karte su skupe, nisu oni no frills airline, od njih i slicnih aviokompanija se ocekuje tolerancija.
A ono sto rade u Sarajevu sam vec nazvao pravim imenom - kokosarenje i rusenje ugleda kompanije.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1998 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Postoji АИР СРПСКА ako baš nužda natjera:Dljubav_aha wrote:Current European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU
- ljubav_aha
#1999 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bog s nama i Bog s tobom sine1946 wrote:Postoji АИР СРПСКА ako baš nužda natjera:Dljubav_aha wrote:Current European Union regulation states that a flag carrier cannot be in majority ownership of another airline or business that comes from a country not part of the EU
- ljubav_aha
#2000 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ali konkurencija nije spontani oblik,mora biti legalno "opravdana"Edin H. wrote:ljubav_aha wrote: LH radi svoj posao dopalo ti se to ili ne ,a drugo,mora postojiati legalan izgovor za toleranciju kilaze u Londonu
To ti nekome drugome daji zute kartone![]()
Kakav bona legalan izgovor - izgovor se zove konkurencija. Znaju da ako bi poceli zakerati u Engleskoj da neces sa njima vise letiti. Njihove karte su skupe, nisu oni no frills airline, od njih i slicnih aviokompanija se ocekuje tolerancija.
A ono sto rade u Sarajevu sam vec nazvao pravim imenom - kokosarenje i rusenje ugleda kompanije.
zuti karton