F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#1976 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

Jos jedan igrac je napustio Olimpic.

http://www.hercegovina.info/vijesti/spo ... #news_view
studeni76

#1977 Re: F.K. Olimpic

Post by studeni76 »

Plavih_11 wrote:Jos jedan igrac je napustio Olimpic.

http://www.hercegovina.info/vijesti/spo ... #news_view
Ode treće mjesto i Europa kvragu.A bili su fino počeli....
Obuca9

#1978 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

BolanBolan wrote:I nek promijene ime u Atletiko Goražde! :D
Bolje da se zovu Athletic Goraždao i neka donesu pravilo da za njih mogu igrati samo igrači iz Bosansko-podrinjskog kantona.
ellaxaz

#1979 Re: F.K. Olimpic

Post by ellaxaz »

Pokretni cirkus bi mogao u distrikt Brčko, tamo kažu ima love. :run:
Logovan

#1980 Re: F.K. Olimpic

Post by Logovan »

Obuca9 wrote:
Bolje da se zovu Athletic Goraždao i neka donesu pravilo da za njih mogu igrati samo igrači iz Bosansko-podrinjskog kantona.
Može i Real Goraždao 8-) a mogli bi i da se zovu Olimpiaux Goražde ili St. Olimpic.
Lakat Jebić

#1981 Re: F.K. Olimpic

Post by Lakat Jebić »

ja vazda zaboravim pratit ovu temu i vazda se pokajem :D
Obuca9

#1982 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

_terminaš_ wrote:
Obuca9 wrote:
Može i Real Goraždao 8-) a mogli bi i da se zovu Olimpiaux Goražde ili St. Olimpic.
Deportivo la Goražde :D
apgang

#1983 Re: F.K. Olimpic

Post by apgang »

Obuca9 wrote:
Deportivo la Goražde :D
Sporting Goražde hahaha
jesenjin

#1984 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

Zvat ce se Radnički Gorazde
Charuga
Globalni moderator

#1985 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

Eto, nadavali ste im imena i to je to, ne bi skodilo malo ozbiljnog pisanja, bez ibzira sto NG svojim postupcima ne dozvoljava to!
MASTER_NO1

#1986 Re: F.K. Olimpic

Post by MASTER_NO1 »

ne znam stvarno pisete gluposti, ako nemate sta napisati mislim bezveze je zbijati sale, imate tamo neki podtemu ili sl. gdje mozete psati iste..
Klubu je bilo skupo placati stadion u NG gdje je SDA dosla do vlasti ( a dzamija blizu) pa ih otjerase da ne smetaju (ocigledno da opstina ima vece koristi od iste nego od Kluba)
Druga stvar htjeli su u GZ a stadion je neuslovan, a vratiti se nisu mogli logican je potez Tusanj..
Ma da mislim da je Tuzla daleko i da ce mnogi igraci otici zbog ovog poteza. U Tuzli da se mogao igrati Fudbal ne bi se Sloboda borila za ospatanak u 2 ligi..
Mislim da odlazak u Tuzlu nije rjesenje...
Galamdzija

#1987 Re: F.K. Olimpic

Post by Galamdzija »

Ako su igraci advekatno placeni za ono sto pruzaju u klubu onda ne vidim razloga sto bi napustali brod pun para bez obzira gdje se igralo. Drugi su razlozi sto su Musemic i neki napustili, ovi sto ostanu ce imati sve uslove za rad i nastavak dobrih rezultata.
jesenjin

#1988 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

Evo jutros gledam na netu video gdje su pitali gradjane tuzle sta misle o dolasku olimpica i da li podrzavaju tu ideju da sarajevski klub igra na stadionu u tuzli i slicno. Veliki broj gradjana nema nista protiv da olimpic odigra ovaj proljetni dio u tuzli i govore kako ce ici gledati utakmice ali naravno da ce navijati za slobodu. mislim da ce u tuzli na tusnju biti nekih 1000 -2000 gledalaca i to kad se igra neka jaka tekma cisto da se ubije vikend i pogleda solidan fudbal.

Sto posto sam ubjedjen da ce olimpic odraditi ovaj dio sezone u tuzli i da spakovati kofere i napustiti tuzlu istog momenta cim se odigra zadnja utakmica prvenstva.Ubjedjen sam da do fuzije nece doci jer nemoguci su obostrani interesi. takodjer sam ubjedjen da ce olimpic nastaviti pregovore sa gorazdem gdje ce narednu sezonu poceti jer dogovor sa gorazdem je postignut samo je problem bilo to sto se olimpic do juna nije mogao registrovati u tom kantonu a vlada nije mogla izdvojiti 400 hiljada km sa konta sporta jer nemoguce je pravdati nesto sto ne postoji u tvom gradu....
Bice interesantno u 2013 godini gdje imam neki osjecaj da ce olimpic bas 2013 godine pronaci svoj vjecni dom....Gdje ce taj dom biti ostaje nam da se vidi
dva.morica

#1989 Re: F.K. Olimpic

Post by dva.morica »

Slozio bih se sa jesenjinom, i dodao da predvidjam da ce vjecni dom ustvari da bude vjecno loviste, ali eto vidjecemo jos sta ce biti. Ne zelim im to, ali pitanje dokad ce vizionar da se igra i kad ce da mu dosadi, obicno to tako skonca.
vryzas

#1990 Re: F.K. Olimpic

Post by vryzas »

Galamdzija wrote:Ako su igraci advekatno placeni za ono sto pruzaju u klubu onda ne vidim razloga sto bi napustali brod pun para bez obzira gdje se igralo. Drugi su razlozi sto su Musemic i neki napustili, ovi sto ostanu ce imati sve uslove za rad i nastavak dobrih rezultata.
Ovo ti ozbiljno? :? :shock:

Eki puni para, a ovamo im skupo da rentaju neki stadion :-)
Charuga
Globalni moderator

#1991 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

jesenjin wrote:Evo jutros gledam na netu video gdje su pitali gradjane tuzle sta misle o dolasku olimpica i da li podrzavaju tu ideju da sarajevski klub igra na stadionu u tuzli i slicno. Veliki broj gradjana nema nista protiv da olimpic odigra ovaj proljetni dio u tuzli i govore kako ce ici gledati utakmice ali naravno da ce navijati za slobodu. mislim da ce u tuzli na tusnju biti nekih 1000 -2000 gledalaca i to kad se igra neka jaka tekma cisto da se ubije vikend i pogleda solidan fudbal.
Nemas ti dobre informacije, malo je to gledalaca. Evo covjek je sve vec ranije objasnio:
EUROBIH wrote:za dvije utakmice stadion tušanj će biti premalen:
željo i velež
tuzlaci već danas se raspituju za rezervaciju karata..kažu-cijena nije bitna!?......

kažete,nemamo navijače,a 15.000 karata bi bilo premalo??
bez obzira što će biti prenos na arenisport1(ni oni nisu pitali za cijenu!)

zbog čega?
Ostaje samo da se vidi hoce li se obezbjediti prostor za gostujuce navijace, zbog ovolike potraznje tuzlaka ... 8-)
jesenjin

#1992 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

Plavih_11 wrote:
jesenjin wrote:Evo jutros gledam na netu video gdje su pitali gradjane tuzle sta misle o dolasku olimpica i da li podrzavaju tu ideju da sarajevski klub igra na stadionu u tuzli i slicno. Veliki broj gradjana nema nista protiv da olimpic odigra ovaj proljetni dio u tuzli i govore kako ce ici gledati utakmice ali naravno da ce navijati za slobodu. mislim da ce u tuzli na tusnju biti nekih 1000 -2000 gledalaca i to kad se igra neka jaka tekma cisto da se ubije vikend i pogleda solidan fudbal.
Nemas ti dobre informacije, malo je to gledalaca. Evo covjek je sve vec ranije objasnio:
EUROBIH wrote:za dvije utakmice stadion tušanj će biti premalen:
željo i velež
tuzlaci već danas se raspituju za rezervaciju karata..kažu-cijena nije bitna!?......

kažete,nemamo navijače,a 15.000 karata bi bilo premalo??
bez obzira što će biti prenos na arenisport1(ni oni nisu pitali za cijenu!)

zbog čega?
Ostaje samo da se vidi hoce li se obezbjediti prostor za gostujuce navijace, zbog ovolike potraznje tuzlaka ... 8-)
Eh brate pogledaj malo ovo!
Sloboda - Borac 0:1
Strijelac: 0:1 Kajkut (74). Stadion „Tušanj” u Tuzli. Gledalaca: 2.500.

Igrala je Sloboda u premijer ligi i ukupno je bilo 2.500 gledalaca protiv Borca. Znaci igrao je klub koji Fukare vole i opet je na stadionu bilo 2.500 gledalaca. Slicno je bilo i na drugim utakmicama izuzev utakmica gdje je dolazio Zeljo ili Sarajevo jer su manijaci i horde zla takodjer pratile svoj klub.
Posto Olimpic nije Sloboda i nije Tuzlanski klub i Fukare nisu navijaci Olimpica logicno je da nece biti vise gledalaca.
Bar statistika to govori koja je mjerodavna i u koju ja vjerujem....

I dalje stojim iza toga da Olimpic nema navijace i da se oni ne mogu dobiti u Tuzli osim u slucaju da se nekako uradi fuzija sa Slobodom i da Olimpic promjeni naziv u Sloboda i da bude tuzlanski klub. mislim da je to jedini nacin.
Nacin na koji Olimpic moze dobiti navijace i podrsku grada jeste da odu u Gorazde koje nema premijerligasa i treba reci da utakmice Gorazda u prvoj ligi prate oko 150-300 gledalaca a svojevremeno dok je u Gorazdu igrao Zeljo i Jedinstvo na stadionu je bilo preko 5 hiljada gledalaca. Znaci ako hoces navijace moras trazit sredinu koja je zeljna fudbala i koja nema premijerligasa i ciji lokalni klub nije usmjeren ka profesionalizmu. Gorazde je takav grad.Ima tu jos gradova kao npr: Konjic , Visoko , Kakanj i mnogo mnogo drugih mjesta gdje su ljudi zeljni fudbala a ne mogu da ga imaju zbog lokalnih lopova.
Ja sam ubjedjen u ovo sto govorim in smatram da je pravi izbor za Olimpic bio Gorazde jer garantujem da bi na utakmicama protiv recimo jednog Leotara na stadionu u Gorazdu bilo minimalno 3000 gledalaca a da ne govorim kad dodje Zeljo , Sarajevo , Borac itd itd ....
Znam dobro koliko gorazdanska raja voli fudbal i da su zeljni fudbala. S druge strane dok je rukometni klub u Gorazdu bio u usponu dvorana je bila premala da primi sve gledaoce koji su se jedino mogli bazirati na rukomet kao broj 1 sport u gradu...
Meni je Olimpic posebno drag i bio sam ubjedjen da ce zavrsiti medu tri ekipe i izaci ove godien u europu ali ove sezone nakon svih ovih desavanja i napustanja jednih od najboljih igraca ovog kluba smatram da ce na kraju sezone Olimpic zavrsiti u sredini tabele....
omega369

#1993 Re: F.K. Olimpic

Post by omega369 »

pa sta hoces? 2500 ljudi je pola one tribine, dakle pola stadiona. da ne kazem da je to puna otoCa

nego da se vratimo svepostenom ng i najuspjesnijoj bh. privatnoj fudbalskoj prici, brodu punom para...

......kad ono 300 milja neplacenog poreza :!:

ma jel moguce :?:

:lol: :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#1994 Re: F.K. Olimpic

Post by Muhamed Đakmić »

To njemu država štima jer ga mrzi, pati od njegovog potencijalnog uspjeha.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1995 Re: F.K. Olimpic

Post by Velkoski »

Baljak mu ostavio dug.
Logovan

#1996 Re: F.K. Olimpic

Post by Logovan »

leet wrote:Baljak mu ostavio dug.
Sram ga bilo.
frontalni_kokuz

#1997 Re: F.K. Olimpic

Post by frontalni_kokuz »

a gdje su u svoj ovoj prici vatreni navijaci olimpica popularni vukovi, da li njih iko pita ??? :lol:
aldinjo

#1998 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

omega369 wrote:pa sta hoces? 2500 ljudi je pola one tribine, dakle pola stadiona. da ne kazem da je to puna otoCa

nego da se vratimo svepostenom ng i najuspjesnijoj bh. privatnoj fudbalskoj prici, brodu punom para...

......kad ono 300 milja neplacenog poreza :!:

ma jel moguce :?:

:lol: :lol: :lol:
Ali zato je isti dug kao prije godinu dana za razliku od velikana. ;-)
herbion

#1999 Re: F.K. Olimpic

Post by herbion »

Glavnica poreza kao i prije sest godina,znaci nepromijenjena.
Gracic nije napravio nijedne KM vise obaveze klubu.
EUROBIH

#2000 Re: F.K. Olimpic

Post by EUROBIH »

Image
Post Reply