Cijene stanova All about
Moderator: anex
- madner
#1976 Re: Cijene stanova All about
Pa cijenja gradnje je ispod 1000 KM po kvadratu. Definisi malo to sminkerski 
- drndalo
#1977 Re: Cijene stanova All about
Izvini, ali za 700-800 KM/m2 renoviranja mozes pozlacene plocice postavljati na svih 180m2... I onim specijalnim bojama iz Hrvatskih tunela kreciti zidove...
Da li se za 300/m2 moze kvalitetno uraditi renoviranje ? Mozda, ako nema puno gradjevinskih radova, tipa 280 metara vodovodnih cijevi i tako to... I ako u renoviranje ne spada npr. ugradnja centralno etaznog grijanja koje prije nije bilo tu... Naravno, morale bi biti neke plocice koje su na akciji, ali i takvih se moze naci pristojnih...
Da sumiram, ja mislim da za svaki slucaj racunas za kvalitetniju varijantu oko 400-450/m2, i to bi trebalo da ti bude sasvim dovoljno... Osim u slucaju da uzimas gradj. preduzetnika, tj. firmu sa svojim radnicima, koji onda to naplate po sistemu kljuc u ruke, a garancije da se neces sekirati nemas opet... Pogadjanje sa majstorima jedan-po-jedan je malo duzi, ali sigurno jeftiniji nacin... Sekiracija je zagarantovana svakako... Nikad ne placaj sve avansno, onda vise nemas cime da ih ucjenjujes ako sta useru...
Da li se za 300/m2 moze kvalitetno uraditi renoviranje ? Mozda, ako nema puno gradjevinskih radova, tipa 280 metara vodovodnih cijevi i tako to... I ako u renoviranje ne spada npr. ugradnja centralno etaznog grijanja koje prije nije bilo tu... Naravno, morale bi biti neke plocice koje su na akciji, ali i takvih se moze naci pristojnih...
Da sumiram, ja mislim da za svaki slucaj racunas za kvalitetniju varijantu oko 400-450/m2, i to bi trebalo da ti bude sasvim dovoljno... Osim u slucaju da uzimas gradj. preduzetnika, tj. firmu sa svojim radnicima, koji onda to naplate po sistemu kljuc u ruke, a garancije da se neces sekirati nemas opet... Pogadjanje sa majstorima jedan-po-jedan je malo duzi, ali sigurno jeftiniji nacin... Sekiracija je zagarantovana svakako... Nikad ne placaj sve avansno, onda vise nemas cime da ih ucjenjujes ako sta useru...
-
sabanss
#1978 Re: Cijene stanova All about
Cijena gradnje jeste ispod milju mozda za gradjevinsku firmu mada je i to upitno. Mislim da je cijena oko 1000 KM i vise zavisno od standarda gradnje.
Posto svi lupamo cifre, hajde navedite radove i materijal za stan izmedju 70 i 80 m2. Samo da napomenem da bi u cijenu stana trebala uci i kuhinja i ugradbeni plakari prema nekim normama.
Evo nekih cijena ugrubo...
Parket kosta oko 40 KM/m2 + 40 KM/m2 (drvo + lakiranje i usluge parketara)
Estrih je oko 17 KM/m2 (materijal + radna snaga)
Solidne plocice su oko 40 KM/m2 + 12 KM/m2 + n? (plocice + usluge keramicara + materijal)
Ulazna vrata sa dobrom bravom 1250 KM
Unutrasnja vrata sa stokom i ugradnjom oko 450 KM
El. Instalacije 8 KM + n? (usluga elektricara - izvod + materijal)
Vodoinstalater instalacije gruba i fina montaza 450 KM
Tus kabina oko 800 KM
WC solja + vodokotlic oko 100 KM
Umivanonik 200 KM
Pipe oko 150 KM
Moler 4 KM/m2
Vanjska stolarija oko 300 KM/m2
Ugradbeni plakari priblizno 500 KM/m
Kuhinja ?
Radijatori ?
Klima ?
Bilo bi fino da neko izvuce kalkulaciju za stan od 75 m2. Cijene su po sjecanju, sve se moze uzeti i jeftinije ali i dosta skuplje. Najbolje je kad udjes u novogradnju i vidis felsava vrata od 150 KM po otvoru, ulazna vrata kineska, lamelni parket od 25 KM ukupno po kvadratu, plocice od 18 KM, jeftinu PVC stolariju i Vivax klimu i onda mislis da se moze uraditi kvalitetno adaptacija za 20 000 milja.
Posto svi lupamo cifre, hajde navedite radove i materijal za stan izmedju 70 i 80 m2. Samo da napomenem da bi u cijenu stana trebala uci i kuhinja i ugradbeni plakari prema nekim normama.
Evo nekih cijena ugrubo...
Parket kosta oko 40 KM/m2 + 40 KM/m2 (drvo + lakiranje i usluge parketara)
Estrih je oko 17 KM/m2 (materijal + radna snaga)
Solidne plocice su oko 40 KM/m2 + 12 KM/m2 + n? (plocice + usluge keramicara + materijal)
Ulazna vrata sa dobrom bravom 1250 KM
Unutrasnja vrata sa stokom i ugradnjom oko 450 KM
El. Instalacije 8 KM + n? (usluga elektricara - izvod + materijal)
Vodoinstalater instalacije gruba i fina montaza 450 KM
Tus kabina oko 800 KM
WC solja + vodokotlic oko 100 KM
Umivanonik 200 KM
Pipe oko 150 KM
Moler 4 KM/m2
Vanjska stolarija oko 300 KM/m2
Ugradbeni plakari priblizno 500 KM/m
Kuhinja ?
Radijatori ?
Klima ?
Bilo bi fino da neko izvuce kalkulaciju za stan od 75 m2. Cijene su po sjecanju, sve se moze uzeti i jeftinije ali i dosta skuplje. Najbolje je kad udjes u novogradnju i vidis felsava vrata od 150 KM po otvoru, ulazna vrata kineska, lamelni parket od 25 KM ukupno po kvadratu, plocice od 18 KM, jeftinu PVC stolariju i Vivax klimu i onda mislis da se moze uraditi kvalitetno adaptacija za 20 000 milja.
- SarajVox
#1979 Re: Cijene stanova All about
kao prvo hvala vama trojici koji se trudite da mi date realnu sliku.madner wrote:Pa cijenja gradnje je ispod 1000 KM po kvadratu. Definisi malo to sminkerski
npr. sminka: u holu, takzvanoj primacoj od 72m2 kao i kuhinji i kupatilu zelim svijetli mramor. on je oko 90km po m2 u nabavi. dok ga postave dok sta. za sobe sam kontao parket koji mi se svidja. cijena u nabavi je 65km po m2. tri su sobe po 20m2.
to su neke sminkarije sto bi mogo komotno i sa trecinom izaci na kraj, naravno nebi ni radio nista da to moram tako izvesti...
moram sve zidove ogulit, novo izovolovat i oblozit.
radijatore necu, vec bi htjeo podno grijanje.
kompletne cijevi za tih 180m2, tako i struja i gas se moraju na novo sredit jer podove svakako vadim i radim kompletno na novo. tako i plafon.
da napravim i najjednostavnije rigips ploce na plafonu i zidove u jednostavnom ali kvalitetnom fazonu, cini mi se da nemogu proci uz prozore, vrata, kuhinju i kupatilo, sve na novo ispod 100000 maraka.
i ne nadam se da ce biti ispod, ali me uhvati strah da to nebude cak i 150 milja
- drndalo
#1980 Re: Cijene stanova All about
@sabanss
A ima li ista u tom starom stanu da valja, i da se ne mora zamijeniti ??? Zasto bi npr. morao mijenjati 5x unutrasnja vrata, ako su dobra, pasuju, samo zato sto su stara ? Da kupis Austro-ugarski stan, da li bi mijenjao ona lijepa stara dvokrilna vrata od punog drveta, i zamijenio ih nekim furnirom, makar i kvalitetnim ?
Zar kuhinja i plakar ne spadaju u namjestaj, a ne u rekonstukciju gradjevine...? Plocica solidnih nema <40 KM ???
De odvadi malo... Mozda nije bilo koje ti se svidjaju jeftinijih, kao sto sam i ja kupio po 38 KM u Murexu, ali mi to nije bilo bitno jer mi nije trebalo puno, a radim tad i ko zna kad...
A ima li ista u tom starom stanu da valja, i da se ne mora zamijeniti ??? Zasto bi npr. morao mijenjati 5x unutrasnja vrata, ako su dobra, pasuju, samo zato sto su stara ? Da kupis Austro-ugarski stan, da li bi mijenjao ona lijepa stara dvokrilna vrata od punog drveta, i zamijenio ih nekim furnirom, makar i kvalitetnim ?
Zar kuhinja i plakar ne spadaju u namjestaj, a ne u rekonstukciju gradjevine...? Plocica solidnih nema <40 KM ???
De odvadi malo... Mozda nije bilo koje ti se svidjaju jeftinijih, kao sto sam i ja kupio po 38 KM u Murexu, ali mi to nije bilo bitno jer mi nije trebalo puno, a radim tad i ko zna kad...
-
motorola01
#1981 Re: Cijene stanova All about
Druze ogromni potpis na ovaj post...Iste stvari sma zapazio pri citanju njegovog posta...Plocice 40KM wtf?!...Parket je takodjer upitan???Ispade sad da je u svakom "polovnom" stanu parket los i ne moze se podici,uradi nova podloga i staviti "stari",prepakovati i odraditi da to bude ko bombonadrndalo wrote:@sabanss
Zar kuhinja i plakar ne spadaju u namjestaj, a ne u rekonstukciju gradjevine...? Plocica solidnih nema <40 KM ???![]()
- SarajVox
#1982 Re: Cijene stanova All about
tako mi recite.motorola01 wrote:Druze ogromni potpis na ovaj post...Iste stvari sma zapazio pri citanju njegovog posta...Plocice 40KM wtf?!...Parket je takodjer upitan???Ispade sad da je u svakom "polovnom" stanu parket los i ne moze se podici,uradi nova podloga i staviti "stari",prepakovati i odraditi da to bude ko bombonadrndalo wrote:@sabanss
Zar kuhinja i plakar ne spadaju u namjestaj, a ne u rekonstukciju gradjevine...? Plocica solidnih nema <40 KM ???![]()
De odvadi malo... Mozda nije bilo koje ti se svidjaju jeftinijih, kao sto sam i ja kupio po 38 KM u Murexu, ali mi to nije bilo bitno jer mi nije trebalo puno, a radim tad i ko zna kad...?!...Ormari su visak i ne spadaju u renoviranje stana,kao ni kuhinja,mada hajd nju nekako ugurati i to vise spada u opremu stanu koju svakako moras uraditi...Ali brate pretjeraste vi sa tim ciframa.Mislim da neki stan od 60-70 kvadrata mozes kvalitetno i lijepo urediti za 20-ak hiljada...
uvdje sve neke cifre koje me plase. nek ima i vas koji smiruju loptu malo
- drndalo
#1983 Re: Cijene stanova All about
Nadji po preporuci ljudi kojima vjerujes dobre majstore ( to ti je samo garancija da ces se manje sekirati, ali ne mozes izbjeci sekiraciju izazvanu majstorima, samo je smanjiti...), i s njima polako okvirne procjene skupi... Ako je npr. parket dobar, "riblja kost" u starom stanu, zasto ga mijenjati ? Ako ga mijenjas, treba li sve mijenjati, a ako treba, majstor parketar ce ti reci sta ce mu trebati okvirno od materijala i vremena... Pojacaj to u glavi za svaki slucaj za 20% i to bi moglo biti to sa ukljucenim nepredvidjenim troskovima koji uvijek izlete... Pa kada tako saberes 7-8 majstora (sa/bez pomocnika), imaces neku okvirnu cijenu koja te ceka...
Kako da ti kazem koliko ce te doci keramika, kada ne znam koje ce plocice stavljati, od 7.90 - 89.00 KM... Pa npr. ta cijena x 86m2 pravi drasticnu razliku... Ali je recimo cijena majstora za plocice maltene ista montirao najjeftinije ili najskuplje...
Nek ti je bog na pomoci, na 180m2 ceka te svasta...
Kako da ti kazem koliko ce te doci keramika, kada ne znam koje ce plocice stavljati, od 7.90 - 89.00 KM... Pa npr. ta cijena x 86m2 pravi drasticnu razliku... Ali je recimo cijena majstora za plocice maltene ista montirao najjeftinije ili najskuplje...
Nek ti je bog na pomoci, na 180m2 ceka te svasta...
-
sabanss
#1984 Re: Cijene stanova All about
Vidis... Mozda imamo drukciji pojam renoviranja stana...drndalo wrote:@sabanss
Renovirao sam nedavno dva stana i imam pojma o cemu pricam. Zgrada od 30 godina nema nista da valja pa da se na glavu nasadis... Sto je 1980. godina samo da posjetim. O AU gradnji i problemima koji se tamo mogu javiti ne bih ni razmisljao. To je za teske bogatune
Plocice od 40 KM su medju jeftinijim osim ukoliko ne gledas samo Penny, tamo bi bile najskuplje. Otidji u Bagno, tamo nemas plocica ispod 90 KM.
Kuhinja i ugradbeni plakari su se nekad dobijali u stanu... Sad vladaju druge norme, ali ima firmi koje u stanovima nude kuhinje kao lafo gratis, recimo Pionirska ili Borak. Uglavnom malo kvalitetnije novogradnje.
- drndalo
#1985 Re: Cijene stanova All about
Slazem se ja s dosta stvari koje si ti rekao, ali nisi ostavio ogradu oko cijena, barem od-do...
Uz duzno postovanje, znam za slucajeve pokusaja "jeftinih" obnova AU stanova, gdje bi puno bolje (da ne pricam jeftinije) bilo da je ostavljen stari dobri riblja-kost parket, a koji su hohstapleri mijenjali... Zamisli cime, laminatom, i to ojeftinim... Pa bolje bi bilo da nisu nista dirali...
Uz duzno postovanje, znam za slucajeve pokusaja "jeftinih" obnova AU stanova, gdje bi puno bolje (da ne pricam jeftinije) bilo da je ostavljen stari dobri riblja-kost parket, a koji su hohstapleri mijenjali... Zamisli cime, laminatom, i to ojeftinim... Pa bolje bi bilo da nisu nista dirali...
- Zelena Carapa
#1986 Re: Cijene stanova All about
moze i meni jedan...ili dva...da se obezbijedim do kraja zivotadrndalo wrote:Necu nista sporiti, nego zamoliti da mi javis kad izleti nesto takvo na potezu Marijin dvor - Bascarsija, moze i >30 godina starosti, 1300-1500 KM... Da uzmem...BACAČ1 wrote:Moje mišljenje je:
1.stan plačen 1500KM u zgradi starijoj od 20 godina,a za koji treba adaptacija je PRESKUP,osim ako nije na Baščaršiji
2.Adaptacija ima sve ili djelimično (ako radiš sve,uključujući zidove i podove),onda je 1500-promašaj
3.Stan-kvadrat u zgradi starijoj od 30 godina (na relaciji Marindvor-Katedrala) i naredne godine neće se moći lahko prodati po cijeni većoj od (stan preko 60m,ukoliko nije renoviran poslije 2000g) 1300KM.zašto,zato što ga treba generalno uraditi,a upitna je sva instalacija,krov,stubišta,liftovi....
-
sabanss
#1987 Re: Cijene stanova All about
Ja sam ovim jeftinim obnovama bio poprilicno izrevoltiran u fazi dok sam trazio stan. Prelakirana vrata i laminat, kineska tus kabina i ostavljene stare instalacije su bile "renoviran" stan.drndalo wrote:Slazem se ja s dosta stvari koje si ti rekao, ali nisi ostavio ogradu oko cijena, barem od-do...
Sa pojavom kineza, cijene su postale poprilican problem. Mozes li objasniti nekome da laminat od 8 KM ne valja ili da dobar laminat kosta kao i lamelni parket solidno uradjen?
Uglavnom nadam se da se mozemo sloziti da je vecina renoviranja kod nas prilagodjena dzepu koji nikad nije dovoljno dubok...
- drndalo
#1988 Re: Cijene stanova All about
Potpisujem, na svakome je da se pruzi koliko je dugacak, i da prilagodi zelje s mogucnostima...
Ovo za majstore ostaje...
Ovo za majstore ostaje...
- madner
#1989 Re: Cijene stanova All about
Ja ti ne bi preporucio podno grijanje, mada mi je jasno zasto to radisSarajVox wrote:kao prvo hvala vama trojici koji se trudite da mi date realnu sliku.madner wrote:Pa cijenja gradnje je ispod 1000 KM po kvadratu. Definisi malo to sminkerski
npr. sminka: u holu, takzvanoj primacoj od 72m2 kao i kuhinji i kupatilu zelim svijetli mramor. on je oko 90km po m2 u nabavi. dok ga postave dok sta. za sobe sam kontao parket koji mi se svidja. cijena u nabavi je 65km po m2. tri su sobe po 20m2.
to su neke sminkarije sto bi mogo komotno i sa trecinom izaci na kraj, naravno nebi ni radio nista da to moram tako izvesti...
moram sve zidove ogulit, novo izovolovat i oblozit.
radijatore necu, vec bi htjeo podno grijanje.
kompletne cijevi za tih 180m2, tako i struja i gas se moraju na novo sredit jer podove svakako vadim i radim kompletno na novo. tako i plafon.
da napravim i najjednostavnije rigips ploce na plafonu i zidove u jednostavnom ali kvalitetnom fazonu, cini mi se da nemogu proci uz prozore, vrata, kuhinju i kupatilo, sve na novo ispod 100000 maraka.
i ne nadam se da ce biti ispod, ali me uhvati strah da to nebude cak i 150 milja
U biti si vec sebi sve izracunao, grijanje + gas je oko 20000, sminkarije su 15 000 u nabavci. Sada imas kuhinju, kupatilo zidove i stolariju. Kuhinju i kupatilo znas sam koliko ces dati. Ne vidim sto ne bi mogao proci sa 100 000.
- SarajVox
#1990 Re: Cijene stanova All about
tu nema cijene radnika i poslovodje koji ce preuzeti odgovornost za kvalitetan rad po dogovoru (mada eto svi govore da iz izkustva nema te sigurnosti kod nas)
nebih da dizem dva puta kredu jer sam se prvi put zeznuo a isto tako nebi da dizem previse pa da potrosim tu lovu "bezze". da znam sa koliko da racunam bilo bi mi lakse.
ponude mi trebaju stici do kraja mjeseca pa se nadam da ce biti blizu kako nebih razbijao glavu kako sta, zasto i zbog cega
nebih da dizem dva puta kredu jer sam se prvi put zeznuo a isto tako nebi da dizem previse pa da potrosim tu lovu "bezze". da znam sa koliko da racunam bilo bi mi lakse.
ponude mi trebaju stici do kraja mjeseca pa se nadam da ce biti blizu kako nebih razbijao glavu kako sta, zasto i zbog cega
-
cabej
#1991 Re: Cijene stanova All about
zamolio bih za okvirnu informaciju koliku procjenu mogu ocekivati od sudskog procjenitelja za stan na saraj polju, 48 kvadrata. stan nije renoviran ali nije devastiran i potrebna je investicija od cca 7000 KM da se dovede u red (kupatilo, pločice, brušenje i lakiranje parketa, vrata i prozora).
ova inf mi treba zbog racunice oko kredita ukoliko se odlucim za taj stan
i hvala unaprijed
i hvala unaprijed
-
zonbirile
#1992 Re: Cijene stanova All about
----------------------------------SarajVox wrote:tu nema cijene radnika i poslovodje koji ce preuzeti odgovornost za kvalitetan rad po dogovoru (mada eto svi govore da iz izkustva nema te sigurnosti kod nas)
ti se odlučio za opciju ulaganja,mislim da griješiš.
-
BACAČ1
#1993 Re: Cijene stanova All about
nije Ti potreban sudski procjenitelj-službeno.cabej wrote:zamolio bih za okvirnu informaciju koliku procjenu mogu ocekivati od sudskog procjenitelja za stan na saraj polju, 48 kvadrata. stan nije renoviran ali nije devastiran i potrebna je investicija od cca 7000 KM da se dovede u red (kupatilo, pločice, brušenje i lakiranje parketa, vrata i prozora).
i hvala unaprijed
Ako trebaš garanciju za kredit,onda ovlašteni vještak,dogovorite se kolko Ti treba,a njemu svejedno dodati....ps.mojne kredit
ako Te interesuje zbog kupovine,preko raje vidiš nekog vještaka,koji će dati info za malo para,jer ne pravi elaborat,nego Te savjetuje
I na kraju ,nema ozbiljnog renoviranja za te novce
-
Eborg
#1994 Re: Cijene stanova All about
Jedno pitanje za ove stručnjake.
Da li se Mercator i ona nova Uniprometova zgrada vode kao Socijalno ili nešto drugo? Kaže lik neki dan da su Pofalići pa sam se odvalio smijati, za mene su Pofalići uvijek bili s druge strane pruge gore "u brdu". 
-
zonbirile
#1995 Re: Cijene stanova All about
----------------------------------------------------------------Eborg wrote:Jedno pitanje za ove stručnjake.Da li se Mercator i ona nova Uniprometova zgrada vode kao Socijalno ili nešto drugo? Kaže lik neki dan da su Pofalići pa sam se odvalio smijati, za mene su Pofalići uvijek bili s druge strane pruge gore "u brdu".
Unipromet i Merkator,sa Konzumom su uvijek bili Koreja,sad novokomponovanim je to teško objasniti.Stara,teretna,kvantažna pijaca-Koreja.Ona teresa u VF-Konzum restoranu je ustvari ostatak perona/navoza sa kojeg se utovarao kamion.Bili su hangari,od čumura,cementa do voća i povrća i sve je stizalo vozom.Bobar banka je bila pošta i to za pakete i transport pošiljki vozom.Navečer bi po tramvajskim šinama vozilo se do Obale /pošte sve što je trebalo.Negdje do 70-tih se vidjele šine od Prava.
-
Eborg
#1996 Re: Cijene stanova All about
A onih nekoliko solitera prema Ilidži i tramvaju, šta su oni? Mislim na one visoke, ima ih 3-4.
Koreja, interesantno, uvijek sam mislio da je to neki naziv koji su dali vlasnici VF-a i čudio sam se čemu takvo ime.
Je li to nešto općepoznato ili samo mali dio Sarajlija (stari+novokomponovani) zna za to? Malo mi neobično da stanari Marulićeve žive na (?) Koreji.
Mala anegdota. Vraćam se ja jednom s mora, pun autobus omladine. Međutim, jako blizu mene sjedi neka treba pijana k'o majka. Elem, u Trogiru ulazi 4-5 nekih Skandinavki i stoje do Splita s obzirom da je sve puno. Ova pijana ih se dovezala i pričaju nešto o putovanjima. Kad ona odjednom: "And you know, my friend here was in KOREA! But not VF-Korea, you now, real Korea!"
Popadao autobus od smijeha! 
Koreja, interesantno, uvijek sam mislio da je to neki naziv koji su dali vlasnici VF-a i čudio sam se čemu takvo ime.
Mala anegdota. Vraćam se ja jednom s mora, pun autobus omladine. Međutim, jako blizu mene sjedi neka treba pijana k'o majka. Elem, u Trogiru ulazi 4-5 nekih Skandinavki i stoje do Splita s obzirom da je sve puno. Ova pijana ih se dovezala i pričaju nešto o putovanjima. Kad ona odjednom: "And you know, my friend here was in KOREA! But not VF-Korea, you now, real Korea!"
- drndalo
#1997 Re: Cijene stanova All about
Koreja je stari naziv iz vremena, kada je tamo bila teretna zeljeznicka sa skladistima, stric mi je pricao, uvijek je bilo blato, prasina, a kako su tada bili aktuelni filmovi zurnali iz Rata u Koreji, neko je u tim slikama nasao slicnost...
Neboderi prema tramvaju su bivsa, Darovalaca krvi, kraj Hitne, to je Socijalno, ja za drugi naziv ne znam, a neboderi kraj Uniprometa su na mjestu stare zeljeznicarske kolonije, koja je cijela bila najslicnija onim privatnim starim kucama u ulicama pored Marka Marulica...
Neboderi prema tramvaju su bivsa, Darovalaca krvi, kraj Hitne, to je Socijalno, ja za drugi naziv ne znam, a neboderi kraj Uniprometa su na mjestu stare zeljeznicarske kolonije, koja je cijela bila najslicnija onim privatnim starim kucama u ulicama pored Marka Marulica...
-
mumy
#1998 Re: Cijene stanova All about
Gledam sad na internetu neke ponude nekretnina u Turskoj,zar je moguce da luksuzne apartmane od 100m2 prodaju za neke smijesne cifre tipa 120000KM?Mi smo u odnosu na njih papreno skupi,a za hrvate i da ne pricam.Il je neka navlakusa u pitanju?Agencija Prostor ima ovu ponudu.
-
zonbirile
#1999 Re: Cijene stanova All about
------------------------------------------Eborg wrote:A onih nekoliko solitera prema Ilidži i tramvaju, šta su oni? Mislim na one visoke, ima ih 3-4.
Koreja, interesantno, uvijek sam mislio da je to neki naziv koji su dali vlasnici VF-a i čudio sam se čemu takvo ime.Je li to nešto općepoznato ili samo mali dio Sarajlija (stari+novokomponovani) zna za to? Malo mi neobično da stanari Marulićeve žive na (?) Koreji.
![]()
Mala anegdota. Vraćam se ja jednom s mora, pun autobus omladine. Međutim, jako blizu mene sjedi neka treba pijana k'o majka. Elem, u Trogiru ulazi 4-5 nekih Skandinavki i stoje do Splita s obzirom da je sve puno. Ova pijana ih se dovezala i pričaju nešto o putovanjima. Kad ona odjednom: "And you know, my friend here was in KOREA! But not VF-Korea, you now, real Korea!"![]()
![]()
Popadao autobus od smijeha!
postoji još jedna Koreja, u prolazu Karadžičeve zelene zgrade u Sutjeskoj ulici, naspram II.gimnazije.Juka tu stanovao,favele unutar bloka zgrada, sada je tu Nurija.
- madner
#2000 Re: Cijene stanova All about
Pofalici su do Zmaja od Bosne.Eborg wrote:Jedno pitanje za ove stručnjake.Da li se Mercator i ona nova Uniprometova zgrada vode kao Socijalno ili nešto drugo? Kaže lik neki dan da su Pofalići pa sam se odvalio smijati, za mene su Pofalići uvijek bili s druge strane pruge gore "u brdu".