BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Zmaj Ciro

#1976 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Zmaj Ciro »

Posto vidim da se na nekim forumima vodi polemika da li je Hrustic nastupao za USA, da ponovim jer ono u prethodnom postu moze izgledati nerazumljivo onima koji ne vladaju dobro bosanskim jezikom bas kao sto je polemika i pocela sa pogresnim prevodom engleskog jezika tj. jednog clanka u kojem se pored Hrustica pominje i momak (nekakav Tejlor) koji je igrao za USA U-20.
Dakle, Hrustic Nurdin nikada nije igrao ni za jednu USA selekciju iako su bili zainteresovani za njega, sto znaci da odmah sutra moze nastupiti za BiH mladu ili A reprezentaciju. Kada jednom bude pozvan, vjerujem da smo rjesili pitanje jednog centarhalfa na desetak godina. Ako bi se samo moglo udesiti da ga Ciro licno pogleda, tvrdim da ga ne bi vise ispustao.
and

#1977 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

Zmaj Ciro wrote:Posto vidim da se na nekim forumima vodi polemika da li je Hrustic nastupao za USA, da ponovim jer ono u prethodnom postu moze izgledati nerazumljivo onima koji ne vladaju dobro bosanskim jezikom bas kao sto je polemika i pocela sa pogresnim prevodom engleskog jezika tj. jednog clanka u kojem se pored Hrustica pominje i momak (nekakav Tejlor) koji je igrao za USA U-20.
Dakle, Hrustic Nurdin nikada nije igrao ni za jednu USA selekciju iako su bili zainteresovani za njega, sto znaci da odmah sutra moze nastupiti za BiH mladu ili A reprezentaciju. Kada jednom bude pozvan, vjerujem da smo rjesili pitanje jednog centarhalfa na desetak godina. Ako bi se samo moglo udesiti da ga Ciro licno pogleda, tvrdim da ga ne bi vise ispustao.
pa dobro ako je momak pravi bosanac ,kao što kažeš,treba sačekati da izbori mjesto u bochumu,da redovno igra i mjesto u reprezentaciji mu je zagarantovano.
zecko_kupuz

#1978 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Pitanje - šta će sada biti sa Štilićem, Pjanićem, Vladavićem....dakle, igračima koji su otkazali za Uzbekistan?
Ćiro reče da će onima koji se dokažu protiv Uzbekistana pridodati 11 standardnih. Sad me živo interesuje hoće li ove momke pozvati ili ih (u svom maniru) izostaviti.
bijelo_dugme

#1979 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

zecko_kupuz wrote:Pitanje - šta će sada biti sa Štilićem, Pjanićem, Vladavićem....dakle, igračima koji su otkazali za Uzbekistan?
Ćiro reče da će onima koji se dokažu protiv Uzbekistana pridodati 11 standardnih. Sad me živo interesuje hoće li ove momke pozvati ili ih (u svom maniru) izostaviti.
Pjanic i Stilic nisu mogli ic zbog klubova, ne sjede u Lyonu budale da puste Pjanica igrati medju ludacima u Uzbekistanu zbog Muniba. I to nije nista cudno, nebi ga ni ja pustio da sam mu trener a to je Ciro sigurno i znao. Vako ispade kobojagi htjeo probati igrace koji su blizu repke ali nije mogo pa "moro" igrati sa levatima iz Premijer Lige. Sto makar nije pozvo mlade igrace iz BiH, ko zna mozda se pojavi novi Stilic ili Dzeko koji ce nam ku*ac Skoro i garnitura.
Zmaj Ciro

#1980 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Zmaj Ciro »

and wrote:
Zmaj Ciro wrote:Posto vidim da se na nekim forumima vodi polemika da li je Hrustic nastupao za USA, da ponovim jer ono u prethodnom postu moze izgledati nerazumljivo onima koji ne vladaju dobro bosanskim jezikom bas kao sto je polemika i pocela sa pogresnim prevodom engleskog jezika tj. jednog clanka u kojem se pored Hrustica pominje i momak (nekakav Tejlor) koji je igrao za USA U-20.
pa dobro ako je momak pravi bosanac ,kao što kažeš,treba sačekati da izbori mjesto u bochumu,da redovno igra i mjesto u reprezentaciji mu je zagarantovano.
Upravo tako. Hocu samo da kazem da ne bi trebalo puno oklevati tj. cim pocne igrati za Bohum (a to ce biti u prvom kolu novog prvenstva) pozvati ga bar u mladu.
Zmaj Ciro

#1981 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Zmaj Ciro »

zecko_kupuz wrote:Pitanje - šta će sada biti sa Štilićem, Pjanićem, Vladavićem....dakle, igračima koji su otkazali za Uzbekistan?
Ako je bio zvanican UEFA termin klubovi su ih morali pustiti, ako nije nema se sta zamjeriti. Inace ne razumjem zasto se osudjuje utakmica sa tim Uzbekistanom ako se dobro zaradilo. Pa da li vi mislite da FS nema nikakvih troskova, ili ste toliki kontrasi da odmah sve vidite negativno? Bolje da su rezervisti isli u Uzbekistan nego da se odlucujuca utakmica protiv Turske igra na Kosevu umjesto Zenici, kako se najavljivalo.
and

#1982 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

Zmaj Ciro wrote:
and wrote:
Upravo tako. Hocu samo da kazem da ne bi trebalo puno oklevati tj. cim pocne igrati za Bohum (a to ce biti u prvom kolu novog prvenstva) pozvati ga bar u mladu.
u mladu ga je trebalo odmah pozvati,u svakom slučaju ako momak igra u bundesligi treba ga pratiti i na vrijeme pozvati.a to bi valjda neko iz saveza trebao raditi.
Ako je bio zvanican UEFA termin klubovi su ih morali pustiti, ako nije nema se sta zamjeriti. Inace ne razumjem zasto se osudjuje utakmica sa tim Uzbekistanom ako se dobro zaradilo. Pa da li vi mislite da FS nema nikakvih troskova, ili ste toliki kontrasi da odmah sve vidite negativno? Bolje da su rezervisti isli u Uzbekistan nego da se odlucujuca utakmica protiv Turske igra na Kosevu umjesto Zenici, kako se najavljivalo.
nije bio zvaničan termin.ako se zaradilo ništa ih ne košta što su išli i nemam ništa protiv.
protiv turske će se nadam se igrati u zenici jer su i igrači izrazili želju za tim.
klocevi iz saveza ako hoće para neka daju skuplje karte u zenici i namiriće razliku u broju gledalaca.
bilino polje 15000x20 km = koševo 30000x10 km,al ovo se valjda tek u 5 razredu uči.
Bosanski_kralj

#1983 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Bosanski_kralj »

Zmaj Ciro wrote:
eh kad bi te pare od utakmice sa uzbekistanom išle u prave svrhe, a ne u Munibove i ... ruke, ja bih podržavao ovakve utakmice
zecko_kupuz

#1984 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Mislio sam - šta će se desiti sa njima za ove predstojeće susrete (novinari i Oman). To je misterij.
zlaataan

#1985 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zlaataan »

Evo na bundesliga.de još traje ona anketa za najboljeg igrača i evo stanja:

Wer war der Topspieler der Saison?

Grafite (VfL Wolfsburg) 20 %
Misimovic (VfL Wolfsburg) 30 %
Dzeko (VfL Wolfsburg) 31 %
Ribery (Bayern München) 6 %
Gomez (VfB Stuttgart) 7 %
Diego (Werder Bremen) 6 %

Vodi se mrtva trka između Džeke i Misketa :D :bih:
klixober

#1986 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Poljski i njemacki mediji su objavili da je Hertha u pregovorima sa Lechom zbog Semira Stilica.

http://www.pilkarskiefakty.pl/news/%C5% ... 10440.html

Takode pise i na http://www.bild.de
zalizani

#1987 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

PREMA pisanju njemačkih medija,Hertha dovodi Štilića
Image
hidrant

#1988 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by hidrant »

Gdje ce u Herthu? :-)
To je jedna od losijih ekipa u Bundesligi.
Ridjobrki

#1989 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Ma nije loša, sve što joj treba je jedan kreativan Bosanac i biće super! :thumbup:

Dobro su oni to skontali. :lol:
Paco

#1990 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Paco »

Danas je odigrana revijalna utakmica u Divicu kod Zvornika. U ovom spektaklu ucestvovale su mnoge zvijezde BH fudbala (Dzeko, Salihovic, Muratovic, Pjanic, Rahimic...) kao i estradni umjetnici te ljudi koji se bave drugim sportovima.

Dzeko je postigao fantastican gol (iako je napominjem utakmica bila revijalnog karaktera).

Dzeko majstor :thumbup: :bih:

Evo i kratki video....

(sorry, kamera se pokvarila pa sam snimao mobitelom)

Lakat Jebić

#1991 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Lakat Jebić »

Paco wrote:Danas je odigrana revijalna utakmica u Divicu kod Zvornika. U ovom spektaklu ucestvovale su mnoge zvijezde BH fudbala (Dzeko, Salihovic, Muratovic, Pjanic, Rahimic...) kao i estradni umjetnici te ljudi koji se bave drugim sportovima.

Dzeko je postigao fantastican gol (iako je napominjem utakmica bila revijalnog karaktera).

Evo i kratki video....

dobar ti mobitel :mrgreen:
and

#1992 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

Paco wrote:Danas je odigrana revijalna utakmica u Divicu kod Zvornika. U ovom spektaklu ucestvovale su mnoge zvijezde BH fudbala (Dzeko, Salihovic, Muratovic, Pjanic, Rahimic...) kao i estradni umjetnici te ljudi koji se bave drugim sportovima.

Evo i kratki video....

majstor je majstor,kakva golčina :thumbup:
zecko_kupuz

#1993 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Uuuuuuuuuuuu....ubico :lol: .
Paco

#1994 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Paco »

A sta sam drugo mog'o rec'? :D
and

#1995 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

@Paco
imaš još kakvih slika ili klipova?
Paco

#1996 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Paco »

Ma imam nesto, ali bilo je tesko snimati ili slikati bilo sta sa pozicije na kojoj sam se nalazio (previse kishobrana :D ). Uglavnom, nakon sto sam pregledao sve sto sam snimio, ono sto sam postavio na YT je nekako najzanimljivije (cini mi se da ni jedna TV kuca i njihove kamere nisu zabiljezile onaj Dzekin pogdak :D ).
Mislim da na podforumu Tuzlanska regija (Tema "Zvornik") imas link sa nekim slikama direktno sa terena.

P.S.
Sa-x,
sutra cu vam poslati broj racuna na koji mozete uplatiti naknadu za koristenje videa na naslovnici :D :P
dnaxy

#1997 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by dnaxy »

kako izgleda spahic prelazi u salke..hoce ga magath..pise bild zeitung..ovdje ce nesto bit..oni su uvijek dobro informisani.. :thumbup: :bih:

iako ne volim salke ,drago mi je za spahica..dobar igrac a i radnik,puno srca ima..bas bi bio dobar za gelzenkirhen :bih:
hidrant

#1998 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by hidrant »

dnaxy wrote:kako izgleda spahic prelazi u salke..hoce ga magath..pise bild zeitung..ovdje ce nesto bit..oni su uvijek dobro informisani.. :thumbup: :bih:

iako ne volim salke ,drago mi je za spahica..dobar igrac a i radnik,puno srca ima..bas bi bio dobar za gelzenkirhen :bih:
Shalke ima odlicnu ekipu i vjerovatno ce se boriti za titulu,naravno uz Bayern.
bijelo_dugme

#1999 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Mislim da bi Magathu trebali digniti spomenik u Sarajevu. Salihamidzic, Barbarez ako se nevaram, Dzeko, Misimovic i sad mozda i Spahic...
Lakat Jebić

#2000 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Lakat Jebić »

FELIX MAGATH JEDAN JE OD NAS :D
Locked