I ja neki dan krenuo, vidim sva tri radnika sjede za stolom, zajedno sa dva gosta...samo svrnem u zmaja...dječak sa šibicama wrote:Pojeo i cevape kod Beska, nisu losi, bolji nego u Zmaju Stanica ali manji, premala porcija po mom misljenju.
U tom trokutu dva Zmaja i Besko, dajem glas Zmaju Hrasno.
Ali sve je to u pet deka, cevap ko cevap, napravili filozofiju oko crvolikog komada mljevenog mesa.
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- zateznistub
#1976 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
Melo15
#1977 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Probah ga sinoc i sekunde nije los, jesta da je masno da poslije fairiem treba cistiti nepce, al ono je meni betonstrong69 wrote:To nije ćevap po mom mišljenju. Radi se o nečemu što liči na ćevap u nekakvom tečnom kajmaku. Nisam mogao jesti.Melo15 wrote:Da i ovde pitamKakav je "Dzankin cevap" kod Fehre?
-
focko
#1978 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ne mogu se odluciti za najbolji ali najgori ubjedljivo mrkva .... svaki put drugi ukus i smek ... ali smek po kojem se vidi da nisu u redu cevapi. cijene takodjer za pola km sve skuplje. jogurt 1.5 km sramota.
- madesa
#1979 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
focko wrote:ne mogu se odluciti za najbolji ali najgori ubjedljivo mrkva .... svaki put drugi ukus i smek ... ali smek po kojem se vidi da nisu u redu cevapi. cijene takodjer za pola km sve skuplje. jogurt 1.5 km sramota.
- MaxPayne
#1980 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
u Mrkvi je bolji izbor pljeskavica
- AmiĐa_Idriz
#1981 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisam ih nešto puno jeo van Sarajeva, ali u Travniku su mi se pravo svidjeli.konektovan wrote:Nema cevapa van Sarajeva. To su samo pokušaji na tu temu.
- zomri
#1982 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
AmiĐa_Idriz wrote:Nisam ih nešto puno jeo van Sarajeva, ali u Travniku su mi se pravo svidjeli.konektovan wrote:Nema cevapa van Sarajeva. To su samo pokušaji na tu temu.
u rangu sarajevskih, ako ne i bolji. banjalučki u bl znaju isto biti dobri ali je teško potrefiti dobre. kod muje su odron manje više svaki put kad odem.
- beni-bu-man
#1983 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Samo mojne rec kod HarijaAmiĐa_Idriz wrote:Nisam ih nešto puno jeo van Sarajeva, ali u Travniku su mi se pravo svidjeli.konektovan wrote:Nema cevapa van Sarajeva. To su samo pokušaji na tu temu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1984 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
vidis da su u rangu sarajevskihbeni-bu-man wrote: Samo mojne rec kod Harija
- beni-bu-man
#1985 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
podrigujem joscevape iz zmaja koje sam u subotu jeo, jesu dobri kao da sam ih sad pojeobitanga_sa_otesa wrote:vidis da su u rangu sarajevskihbeni-bu-man wrote: Samo mojne rec kod Harijajedino mogu parirat onoj splacini u specijalu,tu su negdje
-
noviclan
#1986 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
To su cevapcici platis ih da traju i traju a ne ko neki sutra ih odmah izbacujes
- shake69
#1987 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmaj vec par dana dobio besplatnu reklamu, od kantonalne skupstine do Ambasade SAD, lafo uzrok zagadjenja zraka.
''Reakcija Ambasade SAD na tvrdnje da ćevabdžinice zagađuju zrak: Smiješna i naučno neutemeljena optužba'' (Oslobodjenje)

''Reakcija Ambasade SAD na tvrdnje da ćevabdžinice zagađuju zrak: Smiješna i naučno neutemeljena optužba'' (Oslobodjenje)
- duga puska
#1988 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Cevabdzinica I buregzinica Sofra kod podvoznjaka za Buca Potok jako dobri cevapi. Nedavno narucili bili dobri,danas obnovili i super opet
-
Melo15
#1989 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I pljeska im je dobraduga puska wrote:Cevabdzinica I buregzinica Sofra kod podvoznjaka za Buca Potok jako dobri cevapi. Nedavno narucili bili dobri,danas obnovili i super opet
- Xavier1
#1990 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bio sam danas u Zmaju nakon duze vremena i kao da su se cevapi smanjili.
- i agree
#1991 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zima,ljeti su veciXavier1 wrote:Bio sam danas u Zmaju nakon duze vremena i kao da su se cevapi smanjili.
- musicman80
#1992 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmaj, Hrasno. 
- biggrin
#1993 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
skočila cijena kvasca!Xavier1 wrote:Bio sam danas u Zmaju nakon duze vremena i kao da su se cevapi smanjili.
-
racionalista
#1994 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kod Beska su me razočarali po pitanju higijene. Neki dan navrnuh na porciju i dok sam čekao da budu gotovi kod njih je bilo ko na autobuskoj stanici. Gospođa što je spremala ćevape je paralelno uz to i jela i pričala sa nekakvom komšinicom. Na kraju ćevapi nisu ličili ni na šta. Ostale dvije su pušile svo vrijeme i bile na relaciji WC-kuhinja, vrh je bio kad je jedna od njih lepine počela da reda odma na izlasku iz WC-a. Isto tako oni što razvoze narudžbe non stop ulaze u kuhinju i idu iza pulta gdje im realno nije mjesto. Na kraju je jedan od njih nakon sto je rashodovao lovu i dok je cekao da stigne nova narudzba uzeo da umotava escajg u salvete, naravno ruke nije oprao prije toga. Minus im je ko kuća zbog toga.
- JThomas
#1995 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zato zoveš dostavu i nema te sekiracije 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1996 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja danas omlatio desetku, bila dobra u odnosu na onaj period kad su tek otvorili zbog onog pozara. 
- Xavier1
#1997 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vjerujem da je kod svih slicno. Kod pekara isto tako. Samo ne treba razmisljati o tome.racionalista wrote:Kod Beska su me razočarali po pitanju higijene. Neki dan navrnuh na porciju i dok sam čekao da budu gotovi kod njih je bilo ko na autobuskoj stanici. Gospođa što je spremala ćevape je paralelno uz to i jela i pričala sa nekakvom komšinicom. Na kraju ćevapi nisu ličili ni na šta. Ostale dvije su pušile svo vrijeme i bile na relaciji WC-kuhinja, vrh je bio kad je jedna od njih lepine počela da reda odma na izlasku iz WC-a. Isto tako oni što razvoze narudžbe non stop ulaze u kuhinju i idu iza pulta gdje im realno nije mjesto. Na kraju je jedan od njih nakon sto je rashodovao lovu i dok je cekao da stigne nova narudzba uzeo da umotava escajg u salvete, naravno ruke nije oprao prije toga. Minus im je ko kuća zbog toga.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1998 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sta ce vam escajg za cevape 
-
Niemand
#1999 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kad su ono svi hvalili beska, otisla i ja par puta i stvarno bili dobri cevapi. Probam prvi put poslije pozara i definitivno vise necu. Ni somun ni meso nisu isti, ne sjecam se kad sam zadnji put jela tako lose cevape, a stvarno nisam nesto izbirljiva po pitanju tih cevapa, meni to sve tu nedje. Al ovo Bgm je sramota.
Helem, ne znam jel se potrefilo, jel izgorio i recepAt u pozaru, kuharica se nije naspavala il sta vec, al ima dovoljno solidnih mjesta da mi se ne bacaju pare na cevape kakve ni u najgorim birtijama vise ne sluze.
Steta, stvarno su bili odlicni. I ne kontam kako se tako odjednom sve pokvari, ne da je neka sitnica drugacija, vec sve, nista nije isto.
Helem, ne znam jel se potrefilo, jel izgorio i recepAt u pozaru, kuharica se nije naspavala il sta vec, al ima dovoljno solidnih mjesta da mi se ne bacaju pare na cevape kakve ni u najgorim birtijama vise ne sluze.
Steta, stvarno su bili odlicni. I ne kontam kako se tako odjednom sve pokvari, ne da je neka sitnica drugacija, vec sve, nista nije isto.
- MaxPayne
#2000 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
da namiri štetu trpa soju u ćevape,standardna priča kod nas